Истанбул Летен и Вдъхновяващ [тема 37]

• 74 577
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Здравей Зорчи,
Това е актуална карта на метрото и трамваите.
Сладкарницата - за Хафъз Мустафа ли става въпрос?

# 601
  • На юг от тук
zhorchy
Може би питаш за профитеролите на "Инджи"?
Снимката е от Николия.На първа страница е писала за нея.

# 602
Сладкарница Хафъз Мустафа - срещу трамвайната спирка Сиркеджи. Парченце баклава с шам фъстък тази пролет струваше 4 лири.

# 603
  • Стара Загора
Любимо място е Хафъз на Сиркеджи. Heart Eyes
Есента 3 парченца бяха 10 лири. Може и да има увеличение сега. Аз много исках да пробвам баклавата изцяло от шам фъстък, но приятелката ми се намръщи и трябваше да се съобразя.

А има и шоколадова , но кога ли пак ще имам възможност да отида.... и профитеролите на Инджи ми се пробват, трилече..... някой може ли да сравни баклавата при Хафъз с тази на Гюлооулу? newsm78

# 604
  • На юг от тук

.. някой може ли да сравни баклавата при Хафъз с тази на Гюлооулу? newsm78

Според мен вкусовите им качества са почти еднакви. При Хафъз има и много други сладкиши,докато Гюлоолу е само за баклава.

# 605
Сладкарница Хафъз Мустафа има точно на площад Таксим, срещу паметника. Тя ще ви е най-близо до хотела.

# 606
  • Стара Загора
Abdülhak Hamit Cd има паркинг точно над Таксим, около 20 лв за 24ч

От Таксим имаш 2 варианта - Фуникуляр до Кабаташ и Трамвай до старата част ( за мен по-добрия вариант) иначе метрото от Таксим си ходи до Стария град.
Не ти препоръчвам на централни места като Таксим и Истиклал да сядате за сладко, нека момичетата предложат нещо.

Има Хафъз на Таксим иначе, точно като излезнеш от фуникуляра и повървиш малко, отляво е. Ние понеже имахме друга цел тогава, но какъв е проблема? Надписват сметки, не сервират прясно или? Rolling Eyes

.. някой може ли да сравни баклавата при Хафъз с тази на Гюлооулу? newsm78

Според мен вкусовите им качества са почти еднакви. При Хафъз има и много други сладкиши,докато Гюлоолу е само за баклава.

Ясно. Благодаря ти.  bouquet

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 14:10 от iv4enceto_91

# 607
Ехее благодаря на всички, вие с този снимков материал направо ме размечтахте.

А Египетския пазар и Капалъ чарши отворени ли са в неделя. Интересуват ме по-скоро като туристическа атракция да ги покажем на детето не смятам много да се бавя там.

# 608
Капълъ чарши е затворен в неделя.

# 609
  • Варна
Според мен баклавата на Гюллюолу е по-добра от тази на Хафъз Мустафа. Обаче при последния имаше чудесно кюнефе. Макар че аз харесвам и това в Ортаклар... Ох...

Баклавата на Гюллюолу ме впечатли с огромното количество шам фъстък, който е натрошен и много обилно се усеща, за разлика от повечето, където ядката е смляна и доста символично застъпена.

Едната сладкарница на Гюллюолу се намира много лесно. На крачки от сп. Топхане на Т1 (следващата след Каракьой и преди Кабаташ. Като слезете от трамвая трябва да се върнете леко назад, посока Златния рог. Там има една бензиностанция (вижда се лесно). Веднага след нея свивате наляво и точно на гърба откривате търсеното.
Другата е в същия район, само че по-близо до Каракьой, на крачки от пасажерския терминал. Намира се в една видима отдалеч сграда с жълти балкони, който всъщност е вертикален паркинг.

Хафъз Мустафа е на Сиркеджи. Като застанеш с лице към входа на гарата/метростанцията и погледнеш надясно, ще я видиш. Снимката на Бялк ще ти помогне да я познаеш.

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 14:36 от beljata

# 610
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Планираме да ходим за около четири - пет  дни през септември (всъщност като махна дните за пристигане и връщане остават три дни) в Истанбул и този път в азиатската част. Обектите, които съм набелязала са следните: Чамалджъ, двореца Бейлербей, двореца Кючюксу, джамията Шакирин, гарата Хайдарпаша, пристанището Кадъкьой и района наоколо, бул. "Багдат" , парковете Гьозтепе и Отатепе. Няма да сме с агенция, а волни птички. За колко дни може да се разгледат и как да ги съвместя?

# 611
  • Варна и...духом на Босфора
 : CrazyЕее,зайко,то сичкуту у Азията,ко има да съчетаваш,тургай ден и полвина и толкуз!
Аз съм давала маршрути,даже 14R виж му раЗписанието,може да се ползва лежерно за няколко обекта твои.

# 612
  • В центъра на моретата
Благодаря! Аз  знам, че всички са в азиатската част, ама съдейки от мащабите на града, не мога да преценя колко време ще отиде.  Смятам да търся хотел около Йеникапи, за да  е най - близко до метрото, където се трите лъча до летище,Таксим и азиатската част.  Ще проверя разписанието на 14R. А иначе, от Йеникапи до Юскудар се ходи с ферибот и метро, така ли е?  И двете ли се вземат от Йеникапи , кое е препоръчително да се ползва и като цени на транспорт еднакви ло са?

# 613
А иначе, от Йеникапи до Юскудар се ходи с ферибот и метро, така ли е?  И двете ли се вземат от Йеникапи , кое е препоръчително да се ползва и като цени на транспорт еднакви ло са?

От Йеникапи може само да ползвате Мармарая, а от Еминьоню да хванете ферибот. Като цена е сумата на едно пътуване с Истанбулкарт. С ферибот е по-приятно иначе с Мармарая е по-бързо.

# 614
  • София
Привет от Истанбул ,днес е предимно облачно,което идеално ни устройваше за Виаленд,ще подготвя подробен отчет за атракциите Simple Smile))) Утре се прибираме Sad

Общи условия

Активация на акаунт