Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 36

• 48 240
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Да не си с поликистоза, че изкарваш толкова много брак.

# 616
  • В сърцето на любимия човек
Сигме - то няма брак, защото нищо не успяват да извадят

# 617
Ми аз доколкото прочетох има 25 фоликула и нито една яйцеклетка.

# 618
  • В сърцето на любимия човек
Аз под "брак" разбирам извадени, но негодни яйцеклетки, не сме се разбрали  Peace

# 619
  • София
Сигме, нямам поликистоза.

Пънче, относно Прегнила сложих го 22.30h. дозата беше 3000. Взеха ме за пункция към 10h. сутринта.
Доктора каза, че ще опитст с нова пункция след два часа след слагане на нова доза прегнил и другият яйчник за да имам по -голям шанс и там да не е празно, вече и аз не знам какво да си мисля и какво става изобщо.

# 620
  • Варна
Пънче, относно Прегнила сложих го 22.30h. дозата беше 3000. Взеха ме за пункция към 10h. сутринта...

Много странно... на мен винаги ми слагат 5000 с къде-къде по-малко фоликули...  newsm78

Макси, намъчи се и ти, мила...  spoko spoko

# 621
  • Sofia, Bulgaria
Макси , бях сутринта там , и чух за теб  Rolling Eyes, съжалявам ,че и при втората пункция не е имало нищо  spoko

# 622
  • гр. София
Макси, явно нещо с таймирането на пункцията не е както трябва, според мен под 5000 единици прегнил не слагат на никой, дори на естествен цикъл. newsm78

# 623
Макси, много съжалявам за случилото се Sad.  На моята пункция през април имах 13 фоликула, от които извадиха 6 яйцеклетки, 2 от тях незрели. Прегнила ми беше 5000 единици. Др Шефкетова не ми обясни защо, затова търсих информация, предимно от чужди медицински статии, в които пишеше, че най-вероятната причина за т.нар. "празни фоликули" е недостатъчната доза Прегнил, който освен, че помага за финалното узряване на Я. има и друга мн важна роля- води до по-лесното отделяне на Я. от стената на фоликула.  На много места четох, че няма празни фоликули, просто Я. не може да бъде отделена.
Най-вероятно ще коментирате с док., моля те пиши тук, живо ме интересува.
И още веднъж съжалявам Sad, много кураж и стиснати палци за следващия път.

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 23:04 от ta_ra

# 624
Макси, откакто го написа това, много се разстроих...Все това мисля. Е как може да няма една читава, поне една читава яйцеклетка, боже господи.. просто се поставям на твое място. И цели две пункции в един ден. Много съжалявам, миличка..

# 625
  • София
Макси, имаш ли наднормено тегло?
При мен така се получи първата стимулация в друга клиника. Рових из нета и попаднах на инфо, че се получава в редки случаи при пациентки с наднормено тегло. При Овитрела се случва още по-рядко.

# 626
Макси, съжалявам за всичко, което си преживяла   Hug  Стискам палци това да е последния ти неуспех.

Имам въпрос за прегнила: колко време преди пункция се поставя, и правилно ли съм разбрала, че при теб е било 12 часа преди пункцията?

# 627
Макси, звучи ужасно всичко, което си преживяла. Дано скоро се похвалиш с полжителни резултати.  Hug

Аз влизам да споделя, че бях днес при Стаменов за коментар на неуспешното ми ин витро края на март - началото на април. Според него ембрионите били добри, но по някаква причина не е имало имплантация. Предлага да правим биопсия и другия месец да използваме от замразените ембриони /имаме 6 бр./ като този път ще трансферира 2 бр. / с двурога матка съм и досега отказваше повече от един. Та моля тези от вас, които са минали през биопсия да споделят - какъв е ефекта, боли ли, колко струва, колко пъти се прави и каквото друго се сетите. Simple Smile

И да питам - забелязали ли сте промяна на кг. при ин витро процедурите?

# 628
  • Варна
Имам въпрос за прегнила: колко време преди пункция се поставя, и правилно ли съм разбрала, че при теб е било 12 часа преди пункцията?

36 часа преди пункцията. На нея са йй слагали още веднъж, м/у двете пункции...

...с двурога матка съм и досега отказваше повече от един.

И да питам - забелязали ли сте промяна на кг. при ин витро процедурите?

Добре де, ако се "хванат" и двата, как ще износиш близнаци с двурога матка...  newsm78 Не са ли ти предлагали лапароскопия, за да се отстрани този проблем? Това поне се корегира сравнително лесно.

Относно килограмите - много е относително и индивидуално. Аз се подувам като плондер след всяка стимулация и качвам по 7-8 кг. на всеки опит. Първия опит през 2012-та бях с хиперстимулация и качих 15. След опита свалих 7, та пак останах на чисто с едни осем...

# 629
HappyKali, имам две направени хистероскопии по повод двурогата матка - та каквото е могло да се коригира е коригирано.

А за кг. и аз качвам по едни 6-7 кг. на опит - вече съм като балон, никога не съм била толкова дебела.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт