Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 36

• 49 476
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, в чудо се виждам как да отида до тоалетна...Боже, да не изхвърля ембрионите...Господеее, само за това не бях мислила. Съжалявам, ако звуча смешно за някой...Само момичета след трансфер могат да ми разберат опасенията.
Шакира, много добре те разбирам! Цял живот съм била със запек, но сега, откакто забременях, положението е нетърпимо. При мен и свещичките Ева кю не помагат, само едни капки Дулколакс пико и то ударна доза от 25 капки ме разхлабиха. Д-р Персенска ми ги позволи, но после в болницата /лежах за коремни болки/ ги отрекоха и ми предписаха Лактулоза. Пий много течности, яж сушени сини сливи, кивита, пробвай и със свещичките Ева кю - на теб може и да ти подействат, поне са щадящи. Споко, няма да изсипеш ембрионите - те ако са решили да се хващат, нищо не може да ги откъсне така лесно Grinning Аз на другия ден след трансфера се друсках в автобус 450 км., мъкнах тежък куфар и си виках: "Край, дотук съм", ама все още съм бременна, дано и до термин:) Пожелавам същото на теб и на всички момичета след трансфер!

# 706
Здравейте отново! От 13 до 18 юни само д-р Цветков ще е в клиниката и ще прави пункции. Опитвам се да изчисля дали ще успея да се вместя да си направя опита при 1 док. или ще се наложи пункцията да ми я прави д-р Цветков. бамбарадамбара вече ми сподели, че най-дългата стимулация по къс протокол, за която е чувала е била 10-12 дни. Някоя от вас имала ли е по-дълга стимулация на къс протокол?
Интересува ме и дали д-р Цветков прави трансфери? Благодаря.

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 20:07 от SAB-f

# 707
Сушените сини сливи предизвикват подуване. Лактулозата все пак е лаксатив.
Добре е да не се свиква да се ходи до тоалетна с такива неща, защото стомахчето става мързеливо и си ги чака.
Има хуск, топло мляко, сладко от рози.

# 708
  • Перник
Момичета имам такова питане: с Хашимото съм на доза 50 /на ден. Днес правих изследване на тсх и резултата ме уплаши доста: 0,318. Звъннах на Начев казах, че ми предстои блокаж и стимулация, отговора беше - Няма проблем, ако теста после е отрицателен ще я намалим, ако е положителен ще говорим тогава. Четох, че стимулация е добре да се прави при стойности между 1 и 2 и направо не зная какво да мисля. Някакви съвети от вас?  Thinking

# 709
Нямаш повод за притеснение с това ТСХ. Само си прави изследване, когато трябва, за да държиш нещата под контрол и да видиш, дали няма да продължи да пада.

# 710
Аз за запек знам, че трябва да се хапва кисело зеле. Ама по това време на годината няма от къде. На мен много ми помагат овесените трици и ядки с кисело мляко. И Шакира не се тревожи толкова, както са ти казали момичетата ембриончетата няма да изпаднат така лесно. Аз и двата пъти лежах и нищо не правих и резултатите си бяха повече от отрицателни. Така че живей си живота както до сега без обаче да се натоварваш много нито физически нито психически. Знам, че последното е малко трудно особено след трансфер. Hug

# 711
Нежи, на мен д-р Начев ми е казвал, че това е перфектна стойност преди започване на ин витро, защото от стимулацията се покачва. Така че, направи си спокойно опита. Ако теста е положителен, /което искрено ти пожелавам/ може и да ти увеличи дозата. Ако е отрицателен - най добре е да изчакаш около месец-два и тогава да пуснеш ново изследване. Тогава стойността вече е реална.Засега продължавай с тази доза.

# 712
  • Пловдив
Здравейте отново! От 13 до 18 юни само д-р Цветков ще е в клиниката и ще прави пункции. Опитвам се да изчисля дали ще успея да се вместя да си направя опита при 1 док. или ще се наложи пункцията да ми я прави д-р Цветков. бамбарадамбара вече ми сподели, че най-дългата стимулация по къс протокол, за която е чувала е била 10-12 дни. Някоя от вас имала ли е по-дълга стимулация на къс протокол?
Моята беше от 18 Април до 30 Април - деня на пункцията, т.е. 13 дни по къс протокол. Успех ти желая.

Момичета, днес ми отмениха часа за 29.05 при др.Персенска за 03.06, но не разбрах защо? Има ли и други с отменени часове?

# 713
  • Перник
 Hug Hug Hug много ви благодаря

# 714
Всеки случай е индивидуален.
Ако аз съм с такова ТСХ в аналогична ситуация, то много бързо ще направя тиреотоксикоза.

# 715
  • Варна
Момичета, днес ми отмениха часа за 29.05 при др.Персенска за 03.06, но не разбрах защо? Има ли и други с отменени часове?

Защото не могат да се справят с толкова пациенти, затова. Като изникне и някоя по-сложна операция или повечко пункции, ето ти претоварен график и започват да се чудят кой може да отложат...

# 716
  • Перник
Всеки случай е индивидуален.
Ако аз съм с такова ТСХ в аналогична ситуация, то много бързо ще направя тиреотоксикоза.

т.е.?

# 717
Сушените сини сливи предизвикват подуване. Лактулозата все пак е лаксатив.
Добре е да не се свиква да се ходи до тоалетна с такива неща, защото стомахчето става мързеливо и си ги чака.
Има хуск, топло мляко, сладко от рози.

Герда, в болницата ми казаха, че към Лактулозата няма привикване, тя е един от най-безобидните лаксативи, които се препоръчават за бременни и кърмачки. Единственият риск с нея е, ако се прекали, че може да се наруши електролитния баланс в организма, но това така или иначе е риск с всеки лаксатив. Понякога обаче се налага да се прибегне до лаксатив, защото е много по-вредно да не ходиш с дни по голяма нужда и да задържаш всички тзи токсини в себе си. Колкото до сладкото от рози, мен лично и то ме подува. Така че си е строго индивидуално Peace

# 718
Благодаря за бързите отговори! Така ми помагате, че съм ви много благодарна!  Hug
Ходих до аптеката и си взех свещичките Ева. Но аз не , че не мога, а просто ме е страх да свия който и да е коремен мускул...Оххх...Не съм си и мислила, че точно това ще обсъждам във форум, но виждам, че с доста момичета е така, а и не знаех, че тоя утрогестан създава този проблем.

# 719
Нежи, преди да започна всякакви лекарства, бях с 0.5 ТСХ. Сега от всичките им хормони стигнах 5.0.

Общи условия

Активация на акаунт