Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 36

• 49 479
  • 741
  •   2
Отговори
# 75
До момента на констатиране на бременност има грижа личният лекар за болничните.
После докато се запише ЖК може да се вземе болничен от клиниката за около месец, без комисия , защото е специализирана. Но за да се издаде болничен след болничен е необходима комисия.
От констатиране на бременност до записване на ЖК има значително време в седмици.
По отношение на болничните може да погледнете в темата за Предстои ми инвитро в нея преди часове се коментираше точно това.
  bouquet

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 23:54 от Анонимен

# 76
  • София
Много благодаря!
Цитат
Фетална морфология ли имаш предвид със съкращението?
На мен за първия преглед, който беше 12-13 седмица и включва ФМ и кръвно изследване (ранен скрининг за генет. болести) ми взеха 120 лв.
Миналата седмица бях на ранна ФМ (16-18 седм.) и ми взеха 40 лв.
Ходя при д-р Михова в Надежда.
Поздрави и успех Simple Smile

# 77
После докато се запише ЖК може да се вземе болничен от клиниката за около месец, без комисия защото е специализирана. Но за да се издаде болничен след болничен е необходима комисия.
От констатиране на бременност до записване на ЖК има значително време в седмици.
По отношение на болничните може да погледнете в темата за Предстои ми инвитро в нея преди часове се коментираше точно това.
  bouquet
Аз малко се обърках Rolling Eyes Мислех, че щом се чуе сърцето на бебето, веднага можеш да се запишеш в ЖК. Аз съм в Надежда и там ми предложиха да си платя за 3 дни престой в болницата- 210 лв, за да ми дадат болничен за един месец. Обясниха ми, че докато не се регистрира сърдечен пулс на бебето, няма как да ми дадат болничен по друг начин. Тогава си взех от личния болничен за 14 дни с надежда да додрапам до 13-и май, когато ми е прегледа за сърчице /пу-пу/. Надявах се веднага да се запиша на ЖК и да получа болничен за цял месец, че ако трябва всеки път да плащам по 210 лв... newsm78

# 78
Бамба благодаря за темата!

# 79
После докато се запише ЖК може да се вземе болничен от клиниката за около месец, без комисия защото е специализирана. Но за да се издаде болничен след болничен е необходима комисия.
  bouquet
Аз малко се обърках Rolling Eyes Мислех, че щом се чуе сърцето на бебето, веднага можеш да се запишеш в ЖК. Аз съм в Надежда и там ми предложиха да си платя за 3 дни престой в болницата- 210 лв, за да ми дадат болничен за един месец. Обясниха ми, че докато не се регистрира сърдечен пулс на бебето, няма как да ми дадат болничен по друг начин. Тогава си взех от личния болничен за 14 дни с надежда да додрапам до 13-и май, когато ми е прегледа за сърчице /пу-пу/. Надявах се веднага да се запиша на ЖК и да получа болничен за цял месец, че ако трябва всеки път да плащам по 210 лв... newsm78
Франи, пожелавам ти на 13 да чуете най-сладкия шум от сърчицата на двете ви съкровища. Въпреки че ЖК започва на по-късен етап, след констатиране на бременността, което е реално с регистрацията на сърдечния пулс, няма никакъв проблем от клиниката да ти издадат болничен, без да плащаш за нищо. Ако се налага пак болничен от клиниката ще ти го издадат също без проблем, защото там си има лекарска комисия и няма драма.  Hug

# 80
Констатиране на бременност и ЖК са различни неща.
Бременност се констатира при положителен тест, но на ЖК се записваш след 8-9 г.с, нека и други да кажат.

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 22:18 от Анонимен

# 81
  • София
мен на жк ме записаха чак след 12 седмица, ама на обикновенна жк в поликлиниката.
май преди това без да се седи в болница не дават болничен  newsm78

# 82
  • София
На ЖК записват след 12 г.с.

# 83
днес е втори ден от ЕТ усещам се едно ми идва МЦ Thinking

# 84
И аз така знам - след 12 гс. е ЖК.
След положителен тест с направление за АГ специалист, той може да дава болничен с диагноза заплашващ аборт, до ЖК.
Когато се започне стимулация от нея има странични ефекти.За пункцията може да с евземе болничен на база на тези странични ефекти и да се удължат болничните, ако не отшуми неразположението, чрез комисия от личния лекар.
  bouquet

Редстар, спокойно миличка, тези симптоми, често показват, че нещата се развиват чудесно. ИМам няколко бременни приятелки с такива оплаквания след трансфер.

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 22:19 от Анонимен

# 85
мен на жк ме записаха чак след 12 седмица, ама на обикновенна жк в поликлиниката.
май преди това без да се седи в болница не дават болничен  newsm78
Не, че ми се е налагало да ползвам такъв болничен, но от мами, споделяли опит във форума, съм чела, че след установяване на сърдечен пулс клиниките си издават болнични без лежане в болница. Преди време дискутираха в "Забременели след инвитро" темата пак в отговор на питане на Франи  Peace

# 86
Цитат на: mars_4e link=topic=844707.msg30784764#msg30784764 date=1431283503
[/quote
Франи, пожелавам ти на 13 да чуете най-сладкия шум от сърчицата на двете ви съкровища. Въпреки че ЖК започва на по-късен етап, след констатиране на бременността, което е реално с регистрацията на сърдечния пулс, няма никакъв проблем от клиниката да ти издадат болничен, без да плащаш за нищо. Ако се налага пак болничен от клиниката ще ти го издадат също без проблем, защото там си има лекарска комисия и няма драма.  Hug
Марсче, благодаря ти за пожеланието! Hug И на мен ми се струва логично да е така, както ти казваш, но понеже малко работи следват логиката, може да се окаже, че до 12 г.с. ще имам проблеми с болничния. А бе на 13-ти ще питам какви са възможностите. Съгласна съм да вляза и в болницата за 3 дни, ако се наложи, стига да е с направление от личния. Благодаря ви, момичета, че се занимавате с моя казус Hug

# 87
Болничните ти да ги мисли личния лекар. Ти не се притеснявай за това.

# 88
Болничните ти да ги мисли личния лекар. Ти не се притеснявай за това.
Мисля, че той има право само веднъж да ми даде 14 дни, което вече и направи. Проблемът е, че до заветната 12 г.с. ще увисна с 4 седмици Confused Ама все ще му се намери някакво решение. В крайна сметка веднъж ще ги платя тези 210 лв., че не ми се връща на работа - стресът там ми идва в повече.

# 89
  • Burgas, Bulgaria
Аз болничен си вземах още от 7 г.с. , но от поликлиника. Отидох и казах на лекарката, че съм само за болничен и не искам преглед. Тя ми каза, че можела да ме води на ЖК но от следващия месец защото лимита и е изчерпан, но можело ако си платя 30лв  за преглед на касата тогава да пишат болничен. Платих на касата, дадох и касовата бележка заедно с картона и след 3 дни си вземах болничния. После следях малко преди да ми изтече пак отивах и пак същата процедура. От клиниката където правех процедурата ми отказаха болничен, затова отидох в една голяма социалистическа болница и там без проблем дадоха болничен.

Общи условия

Активация на акаунт