НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 526
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • SA
Медицината е изключително напреднала по отношение на спешните състояния, остри заболявания, инфекции, отравяния, травми, изгаряния, реанимация, хирургия и разни инвазивни процедури и др. За съжаление не стои така въпроса с хроничните и дегенеративни заболявания, особено тези, свързани повече с начина на живот.
За съжаление, доста голяма част от хората нямат и желание да променят начина си на живот, дори и да имат информация, че това би имало ефект върху болестите им. Повечето предпочитат да си похапват захарчица пред телевизора , заедно с шепа хапчета.

# 496
  • някъде по морето
Момичета, искам съвет...
Излизат ми едни пъпки, без връх...дали това значи, че нещо иска да излезе...
И друго - какво мислите за прочистването от паразити и гъбички?
Аз имам едни гъбички в ушите и на един нокът на крака, но не ми се вземат химии.
Помогна ми кислородната вода за ушите, но си мисля, че е хубаво отвътре да се изчисти човек.

# 497
  • In transit
Момичета, искам съвет...
Излизат ми едни пъпки, без връх...дали това значи, че нещо иска да излезе...
И друго - какво мислите за прочистването от паразити и гъбички?
Аз имам едни гъбички в ушите и на един нокът на крака, но не ми се вземат химии.
Помогна ми кислородната вода за ушите, но си мисля, че е хубаво отвътре да се изчисти човек.
за гъбичките по ноктите горещо препоръчвам масло от чаено дърво. Най-доброто и евтино лечение за гъбички. Слагаш 1-2 капки на нокът. Прави се през няколко дни, не всеки ден, че е силно.
За ушите съм си мислела да пробвам да сложа 1 капка на памуче и да си намажа ушите, но все още не съм опитала. Имам на моменти много неприятни гъбички там, които съм лекувала с няколко препарата и винаги безуспешно. Ако искаш пробвай.

# 498
  • някъде по морето
Микки, благодаря Hug
А какво мислите за прочистването с билки?
Аз орех не мога да вземам, че съм с хашимото, а пелин?
Той пък казват, че е токсичен...лененото семе има "за" и "против" newsm78

# 499
  • София
Хм ... признавам, че за първи път чувам за гъбички в ушите.  Как разбрахте за тях?

# 500
  • SA
Цитат
А какво мислите за прочистването с билки?

Аз не мисля, че билките са от особена полза в "прочистването" на организма.
Ако бяха, най-малкото щяха да се използват масово в токсикологията, където действително тялото се пречиства от различни отрови.

# 501
  • някъде по морето
Вивиан, от лекар...имах болки в едното ухо...
Камелот, те билките са със съчетание с хранителен режим - точно като  нашия...

# 502
  • SA
Звездна, за някаква програма за пречистване ли става въпрос?
Ами, не знам, аз гледам с недоверие на пречиствания, където не се знае точно какво се изчиства, завишено ли е това вещество действително в тялото и механизма, по който дадено вещество ( билка) помага за това изчистване.
Иначе тялото има десетки механизми, чрез които се справя с токсичните и вредни за него вещества и ако няма някакво заболяване, което да нарушава тези механизми, то е способно да се справя идеално с образуваните в него токсични вещества. Вече ако става въпрос за някаква външна интоксикация, то тогава е възможно да има нужда от помощ, или лечение, но пак се стига до въпроса - какво точно ще се чисти. Защото различните елементи, вещества имат различни химични свойства и изискват различен подход по очистването им.

# 503
  • In transit
Хм ... признавам, че за първи път чувам за гъбички в ушите.  Как разбрахте за тях?
Принципно сърби доста. Дори да си чистиш ушите всеки ден, като се изпотиш примерно и сърби. На мен ми се беше запушило едното ухо, отидох да ми го като ми отпушат, след това се запуши другото, после пак първото и така докато ми отпушваха 3-4 пъти ушите явно или нещо са замърсили, или се разпространиха гъбичките, но след това лекувах и няколко месеца гъбички.  Сега пак си ме сърби, но по рядко. Особено ако поседя по дълго врмее със слушалки на ушите. Mr. Green

# 504
Аз затова не смея да отида да си ги отпуша, защото самият лекар ме предупреди, че има риск от гъби.

# 505
  • София
За ушите - на мен ми помага ежедневно почистване със салицилов спирт по лекарска препоръка  Peace И от време на време с Екзодерил мазане (или подобни). Но май са вечни  Rolling Eyes

# 506
Още една в отбора с гъбички в ушите. Изключително коварно нещо и много трудно лечимо.
Преди 2 или 3 години се сдобих с тях, след едно запушване на ушите с морска вода. Отпушиха се, започнаха да ме наболяват и на третия ден бях на доктор. Диагноза - водна екзема - микоза.
Започнах лечение 1 месец с Тридерм, като първите 5-6 дена почиствах с риванол и не трябваше да мокря с вода. Оправих се за кратко и след първото намокряне с вода гъбясах отново. Последва отново месец мазане с Тридерм и 4 таблетки Кандизол - на седмица по 1. Пак се върнаха гъбичките.
Следващо лечение 3 месеца и пак рецидив.
Мазах се и с Канестен, с кислородна вода, разни капки от билки съм правила и почиствах - само временен ефект.
Започнах масло от чаено дърво сега и да ви кажа - капка на памуче и директно в ухото - НЕ! Гори много и боли. Не знам дали ще е ефикасно ако се направи за седмица да речем, ама аз повече не бих повторила. Капвам капка на клечка за уши с малко мазило тридерм и така слагам. Пак гори, но не колкото ако е чиста капка масло от чаено дърво.
Слагам от маслото и на един нокът на крака - казаха ми, че прави чудеса. Засега ефект нямам, но се надявам по-нататък да има.

Четох за ползите от най-различни масла за лечение на гъбички по кожата, ноктите. Едно от тях е маслото от карамфил и мисля и него да опитам.
И пак за гъбичките в ушите, има тема във форума, май в здравословния раздел и преобладаващо там се лекуват с Екзодерил, по предписания на доктор, като преди това им почистват ушите, нещо като остъргване и след това се капва по 1 капка в ухото.
Ходила съм при двама УНГ, никога не са ми изписвали Екзодерил. Честно казано нямам големи надежди относно лекарството. Ползвала съм го за лечение на гъбичка на нокътя на крака - имаше ефект, докато се ползва. Изчисти се нокътя и като спрях да капя и пак се появи гъбичката.
Явно докато не изхвърля всички обувки и не си купя нови няма да стане. Макар че и в това "лечение" се съмнявам, тъй като докато се лекувам и се изчисти гъбичката все трябва да обувам нещо, а то ще се заразява.
Вътрешно лечение с химия няма да предприема. Хирургът който ми оперира нокътя ме разубеди, но съм готова да пробвам всякакви алтернативни лечения.
3 месеца пих Септилин и Пурим на Хималая за лечения на инфекции и гъбички. Ще повторя курса и се надявам да има някакъв ефект по-нататък.

За автоимунните заболявания, някой ми беше споделил линк, че разработват ваксина за Базедова болест. Чудно ми е като не знаят какво точно отключва заболяването при даден човек (при всеки е различно), как тогава е разработена ваксината, че да предотврати дадено заболяване.

# 507
  • SA
Мер, не бях чувала за този проект, но прочетох сега. Доколкото разбирам, става въпрос за терапевтична ваксина ( не като ваксините за различни инфекции, които са профилактични).
Това ще представлява някакъв биологичен препарат, който ще блокира имунната реакция, насочена към щитовидната жлеза при хора, които вече имат Базедова болест. Нещо като биологичните препарати, които в момента се използват при ревматоиден артрит, псориазис и други автоимунни болести.

# 508
Благодаря, Кам. С погрешно впечатление останах преди време, когато четох за ваксината. Мислех че става въпрос за ваксина, която ще се прилага при хора, в чийто род има болни и евентуално има риск за отключване на такова заболяване, а не вече болни от такова заболяване.

# 509
  • In transit
Merelenda, благодаря за споделеното. Аз точно с екзодерил си лекувах гъбичките в ушите, близо месец си слагах, също доста щипеше, но ефект нямаше. Може би чаеното ако се разреди малко с нещо, да се получи.  Thinking
А за гъбичките по краката продължавай да си мажеш с маслото, при мен беше онихомикоза (има снимки в гугъл да видиш как изглежда) на големия ми пръст. Кожната ми каза да си пусна изследвания и да видя какво точно е и ще ми изпише някакъв лечебен лак дето щял да ми помогне. Като видях, че тоя лак струваше 30 лв и ми призля. Тогава една приятелка ми каза да пробвам с чаено дърво. Може би повече от месец си слагах и рязах израстналото, докато се оправи изцяло нокътя. След това на фитнеса бях хванала гъбички, много ме сърбяха краката и се лющеха все едно е имало раничка, кожата между пръстите. Пак започнах с маслото през 2-3 дни си омазвам пръстите и ноктите. Оттогава нямам проблеми, но профилактично си ми мажа поне на седмица-две по веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт