НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 047
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
Относно содата с лимон - понеже съм от наивните и дори не съм се задълбочавала статии да чета, а просто от две, три думи се навих да опитам да пия сода разтворена във вода, с цел да си помогна за хроничния цистит, с който се боря, та да си споделя мнението.
На мен содата ми помага - факт! АБ не ми помагаше за лечение, но содата - да. Колко вреди - идея си нямам, но ми помага и я пия ако се наложи.
За първи път и най-дълго съм пила мисля около месец при рецидив на цистит, на върха на лъжичката сода, разтворена в чаша вода. Това ми беше лечението + чай от мечо грозде, който се пие пак със сода, по описание на опаковката. След това се е случвало инцидентно, за ден, два по същия метод, съвсем малко сода в чаша вода. На мен ми помага и никакви статии и мнения против, срещу и за вредата на содата не биха ме разубедили да я избягвам.

За едни хора дадени билки са панацея в медицината, за други са вредни, за трети са с плацебо ефект (в което не намирам нищо лошо, стига човек да се чувства добре). Както за едни хора билката бял равнец е спасение от всички беди, така за мен билката е опасна и трябва да се пие само по предписание и след преглед, а не просто за почти всички гинекологични проблеми, за които виждам, че си я предписват много хора, но е по-важно, че помага, дори на единици хора, които я пият с цел лечение на дадено заболяване.
Далеч съм от мисълта, че само една билка, само един продукт, само едно лекарство, само един начин на хранене, спортът като самостоятелна превенция,  са в състояние да поддържат тялото здраво. Всичко за мен е комплексно + въздуха който дишаме и много, мноооого други фактори. И хранещите се здравословно, и спортуващите, и пиещите лекарства... все някой от нещо си страда и боледува. Напълно здрав човек, без никаква болежка не съм срещала, поне аз.
И в този ред на мисли, не смятам хората за наивни, че са прочели нещо и са опитали да си помогнат. Ако им помогне - ок, ако ли не - търсенето продължава.

И съм напълно съгласна с теб, Шоки.
Цитат
Въобще, не искам да съм черна станция, но за мен нещата са влошени кажи-речи безвъзвратно и вече все повече ще са болните деца, болните млади хора, все повече лекарства ще се използват, все по-рано ще се умира, и то от все по-страшни болести, защото човечеството е изменило средата си и начина си на живот прекалено много и не мисля, че вече има как да се оправи положението. Всеки трябва да се спасява поединично, колкото може, но вече и почвите не са същите, и водата не е същата, и въздухът, така че няма как храната да ни е нормална и здравето също.

Айде, за да не завършвам толкова черногледо - аз смятам, че нашият начин на хранене е най-правилният в днешния ненормален свят. Но въпреки това просто средата ни се е изменила прекалено много и това няма как да не даде отражение дори при най-здравословното хранене.
Факторите са много, храненето е един от тях и аз съм ЗА всичко друго, което би помогнало на човек да се чувства по-добре здравословно, пък дори да се смята за... да го нарека - глупост, от други хора.  Simple Smile

# 676
Мери, със содата променяш киселинността на урината, а не на кръвта. Затова ти помага, предполагам. Точно това написах и аз по-горе. Но е наивно да се мисли, че това е начин да се промени пХ на кръвта и така да се спасим от рак.

# 677
Възможно е, нямам идея. Първо пишеше на мечото грозде да се пие със сода на 5 приема. Така започнах. А за билката ме насочи уролога, аз си я смятах за отровна и че трябва да се внимава с приема ѝ. След това вече пиех само содата с вода.

# 678
И на мен мечото грозде много ми помогна за цистита преди време. Бях си взела билкови хапчета. На втория или третия ден болката я нямаше.

Билколечението е цяла наука. Преди много година хората са използвали само билки, за различните болежки. И не мисля, че имат плацебо ефект, а наистина действат. Разбира се трябва се внимава, че както се казва дозата прави отровата.

# 679
Скрит текст:
Извинявам се отново, че думите ми са прозвучали като злорадстване
Имах предвид единствено и само някои коментари в една определена тема
Точно аз никога не бих злорадствала на тази тема, след всичко лично преживяно и изстрадано
Чувствам единствено голямо съчувствие към болните и близките им, защото знам какво им предстои и винаги в сърцето си им пожелавам да имат късмет и да излязат победители

Аз пих сок от червена боровинка, когато се обзаведох с инфекция на пикочните канали след едно спешно посещение в не особено чиста тоалетна
Сега имам винаги едно шише и пия от време на време, защото си ми стана слабо място и усещам понякога неразположение въпреки изпитите тогава антибиотици
Хубавото е поне, че нямам болки, то и тогава нямах и това много учуди лекарите

Мер, тази сода я пиеш само при неразположение или постоянно?

# 680
На мен за цистита ми помага единствено повече движение. Всичко останало - и АБ, и добавки и билки ми действа само докато го пия, и до два дни след спирането пак се почваше. Цялата бременност си изкарах на чай от лайка ежедневно, че тогава мечо грозде не може да се пие. Но и аз никога на изследвания не съм имала бактерии в урината, така че моето по всяка вероятност е било наистина от застоял начин на живот.

# 681
Интересното е, че на мен бактерии не ми откриха тогава, но вече беше минала цяла нощ с червена урина, тогава свалих 3 кг само от пишкане
Но пък утайката ми беше 60 при норма 15 или нещо подобно

От спешния телефон ми казаха да пия вода с лимон или оцет, защото изтребвали бактериите, но ние точно се бяхме приземили у нас късно вечерта и нямахме нищо, а и навсякъде беше затворено
Голям късмет изкарах тогава, че се случи след като се прибрахме, а не по време на полетите

Да кажа, че взех книгата на д-р Ендфелд на немски за сестра ми
Отсега усещам как ще има съскане по темата, но за мен е важно да знам, че съм направила всичко възможно, ще и взема и някой бестселър, за да не е съвсем капо
Бях ви казвала, че беше като топмодел, но от тази година щом удари 40 и почна да се оплаква от качени кг и всевъзможни болки из тялото
Затова се надявам все някой ден да прочете книгата и да промени поне малко всекидневието си

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 10:40 от Анонимен

# 682
Току що моя позната е постнала във ФБ статия от лечители.бг, че алкалната диета е в основите на здравето. Сърбят ме ръцете да и напиша това, че тази диета алкализира само урината, но не и кръвта, ама нали все се заричам, че няма да се захващам повече...

# 683

Мер, тази сода я пиеш само при неразположение или постоянно?

Само при неразположение. Дълго е за обяснение, но ще пробвам много накратко да разкажа. Лекувах 7 месеца цистит с химии и още дълго след това с билки продължи, защото въпреки че не се изолираха вече бактерии, парене при уриниране имаше и леко завишени левкоцити. Затова след 5 годишна ремисия и последвали симптоми на цистит прибягнах до царевична коса и цистон, докато дойде часа за уролога. Последващи изследвания -  чиста урина, с няколко еритроцита и без видими ехографски причини за тях, започнах с мечото грозде и содата, като продължих със содата цял месец. Докато приемах содата все още имах парене при уриниране и в един момент спря. И други неща пия профилактично, най-вече пролет и есен.
Към червената боровинка явно имам някаква непоносимост, защото подпухвам и не ми помага за цистита.

# 684
Доста шокираща нова публикация - статините стимулират атеросклерозата (единият от механизмите е чрез потискане на синтеза на витамин К2): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Statins+stimulate+ather … ogical+mechanisms

# 685
Мер, мерси, ще го имам предвид и ще прилагам при необходимост

Шоки, кой знае още какво ще изскочи за тези статини
Не знам дали има друга отрова, наречена нагло "лекарство", с толкова много и все опасни странични ефекти

Последна редакция: пн, 01 юни 2015, 10:08 от Анонимен

# 686
Шоки, ще ми бъде много интересно да споделиш публикации или мнение за слънцето (полезно или вредно) и за рак на кожата, беше споменала на предишната страница.
Защото аз намерих някаква информация но не е достоверна. Или поне автор който ти е направил впечатление. Мерси  Hug

Аз имам друго мнение за рака, от това което съм чела, и съм склонна да вярвам, че около 50% от видовете рак се причиняват от вирус, конкретно бях чела за хеликобактер, който при някои хора предизвиква рак на стомаха, червата, хепатит тук вече не помня кой тип и кой рак, и папилома вирус. И за трите има начин човек да се изследва и лекува. За другите според мен стреса е водещ, пред храната дори.
Гледам си семейната история, баба и дядо са от едно село, съседи, заедно са израснали, оженили са се на 17 години, и на двамата семействата им са здрави хора, дълголетници. Дядо е имал доста стрес, войни, партизанстване, после участие в бунт срещу властта, от там никакъв шанс за работа, затвор, 2 чакания на смъртна присъда, и накрая се успокои като дойде демокрацията и оп рак. За 6 месеца си отиде. Сигурна съм че има много подобни примери. Разбира се не при всеки стреса избива така, хора разни. Но ако това до някъде обясява рака при възрастните, не мога да си обясня при децата?  Cry

# 687
За рака на кожата на много места чета тези 4 неща:
1. ниският вит. Д повишава риска за развитие на меланом;
2. употребата на слънцезащитна козметика създава измамно чувство за сигурност - хората се излагат безгрижно на слънцето за дълго време, а се оказва, че козметиката блокира само лъчите, от които се синтезира вит. Д, но не и тези, които причиняват рак. А ако не се използва козметика и човек влиза на сянка или се облича, щом му припари, избягва и опасните лъчи - това е по-добрият вариант за предпазване, отколкото да се намажеш и да се пържиш.
3. рискът за рак на кожата се повишава при много изгаряния в детска възраст.
4. Меланомът често се появява на места, които нормално не са много изложени на слънцето.

# 688
  • SA
Джоя, за злокачествените заболявания не всичко още е напълно ясно. Но това, което е сигурно е, че нарушенията в имунната система са причина за повишена честота на рак. Например различни видове рак се срещат много по-често при хора с вродени заболявания на имунната система, хора със СПИН. Стресът, особено хроничен влияе силно върху имунната система, така че по този механизъм той също повишава честотата на тези болести. И много други фактори могат да се посочат в това отношение - напр. недоимък на вит.Д и т.н.
Колкото за вирусите... и там работата не е съвсем ясна, защото например ето, тези папиломавируси се срещат при по-голяма част от жените, обаче рак развиват само някои от тях. Което означава, че пак зависи и от вътрешни фактори.

# 689
Само да вметна, че хеликобактер не е вирус, а бактерия.  Peace За нея е доказано, че причинява язва/рак, открива се, лекува се, но на практика се оказва, че в повечето случаи не се стига до пълни излекуване на бактерията, само намалява количеството(не знам дали това е точни термин).

Общи условия

Активация на акаунт