НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 052
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Някой консумира ли семена?
Взех си смес от семена-ленено, сусамово, маково, слънчогледово и много малко тиквени семки има и някой друг бадем. Днес хапнах с малко кисело мляко. Дано се отрази добре на перисталтиката.
Малко ме притеснява лененото, че нали съдържа цианид.

Ние сме хора, а не птици
Не можем да усвоим "полезното" в тези семена, нито пък то наистина е полезно за нас

Семената съдържат вредните омега6 и всякакви раст. отрови
Омега3 в тях не са от типа, който можем да усвоим.
Отделно създават измамно чувство за перисталтика, а всъщност нараняват цялата повърхност на червата с прехвалената си функция на "метла", която всъщност е опасна
Аз от периода ми на дюканстването и съответната консумация тогава на ленено семе и трици си бях докарала страхотни стомални проблеми и хемероиди
Висях в тоал.с часове докато успея да свърша каквото трябва, за разлика от сега, когато всичко приключва за секунди

# 661

Скрит текст:
Погледнах случайно веганската тема
Пак са едни бисери

Отделно една мацка от тяхната тема за съжаление се оказа с рак, имало даже тема за помощ в клюто
Та явно колко е полезно въпреки твърденията им

Скрит текст:
Като каза се сетих, че преди бяхте активни май в някаква тема за вегетарианството. Изключително рядко поглеждам тези теми и то обикновено ако вие пишете нещо и споделите тук, тогава се сещам, че ги има. Та сега видях темата "За или против вегетарианството/веганството". С глас съм се смяла на мненията на Диана  Joy
По повод веганската тема, не намерих в кой раздел е. Жалко за момичето, дано се излекува.
Сега видях за кой става дума. Малко ми е неудобно, че ще коментирам, но все пак, доколкото знам Диана не БЕШЕ веган и е твърде вероятно промяната в храненето да се е случила след поставената диагноза, което доколкото разбрах не е било съвсем скоро, а преди 6-7 месеца. Така е решила, или докторите това са и препоръчали.
Чувствам я близка, макар да се познаваме само виртуално и покрай кулинарните теми и групи.

Последна редакция: сб, 30 май 2015, 12:04 от Merelenda

# 662
  • Пловдив
 W.A.S.P, Rolling Eyes
Скрит текст:
Цитат
Отделно една мацка от тяхната тема за съжаление се оказа с рак, имало даже тема за помощ в клюто
Този коментар нещо не го разбирам.  newsm78 Ще гледаме сеир ли, какво ли? И ние тук не сме застраховани от рак, всъщност никой не е....И причините за появата на рака далеч не са свързани само с храненето. Съжалявам, но не можах да се въздържа да се изкажа! И на мен темата за рака ми е чувствителна и ми стана грозно от това изказване...Да не говорим пък колко неуместно намирам да се коментира човешката болка, камо ли пък по този начин...
Разбира се, възможно е да не те "чета" правилно... newsm78

# 663
Юле, имаш право, но предполагам, че УАСП имаше предвид твърденията на вегетарианците, че месото е най-лошата храна и вегетарианството по тази причина е най-здравословният начин на хранене. А всъщност няма никакви доказателства за такива твърдения. Rolling Eyes Но иначе наистина никой не е застрахован, да не дава Господ... Просто при рака нещата са комплексни, а стресът е вероятно единственият категорично решаващ фактор в много случаи.

# 664
  • Пловдив
Цитат
Просто при рака нещата са комплексни, а стресът е вероятно единственият категорично решаващ фактор в много случаи.
Шоки, и аз така смятам! Peace

# 665
Джия, аз също те съветвам да минеш на яйца или дори белтъците им само плюс сурови зеленчуци и 2-3 плода на ден. Чистото плодуване ще обърка още повече метаболизма и хормоните ти, които и без друго са объркани в момента.  Peace

# 666
  • София
Чудех се защо откакто пия витамин Д и магнезий ми се появиха повече крампи в прасците и потрепване в мускулите. Явно трябва да увелича магнезия. Пия 2 магнерич 500, но ще ги вдигна на 3. Странното е, че витамина не го пия по много и не ежедневно(5 капки вигантол 2-3 пъти седмично) Не съм си пускала изследване все още за нивата му. Вие правите ли такива често, за да знаете как да регулирате приема?

# 667
Юле, има предвид точно поясненото от Шоки
Съжалявам, ако е прозвучало грозно  Embarassed  Embarassed Embarassed
На мен също ми е болна тема и то много и просто не можах да подмина коментарите им за пореден път какво зло е месото, каква благодат хлябът и подобни дивотии

Около мен имаше онкологично болни, колебаещи се да станат пълни вегани
Не приемаха по никакъв начин идеята да спрат тестено и сладко, но нямаше проблем с другото
Едното им се виждале трудно и неразумно, а другото логично и лесно

# 668
Въпросната жена:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=807541.msg29604706#msg29604706
се появи за кратко и сравнително скоро във веганската тема...
Не мисля, че веганството е виновно за състоянието и....може би по-скоро то е накарало да се интересува от темата.

И на мен ми се ще всичко да е логично, да има строга причинно-следствена връзка и да съм 150% убедена в собствената си правота и избор...

Мисля, че не е редно да се изопачават така нещата и да се създава грешна представа за даден човек.

И темата за помощ:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=847138.0;topicrefid=20

# 669
W.A.S.P, Rolling Eyes
Скрит текст:
Цитат
Този коментар нещо не го разбирам.  newsm78 Ще гледаме сеир ли, какво ли? И ние тук не сме застраховани от рак, всъщност никой не е....И причините за появата на рака далеч не са свързани само с храненето. Съжалявам, но не можах да се въздържа да се изкажа! И на мен темата за рака ми е чувствителна и ми стана грозно от това изказване...Да не говорим пък колко неуместно намирам да се коментира човешката болка, камо ли пък по този начин...
Разбира се, възможно е да не те "чета" правилно... newsm78

Скрит текст:
Не само имало, но има все още такава тема, и много хора помагат на една майка на 4 деца. За мен изказването е неуместно и противно, пък независимо за какви меса, хлябове, и не знам какво реално си искала да напишеш.
И какви са тези твърдения, и кои са тези "те"... Някакви хора чули недолучи, прочели недопрочели, малко по-човечно да го даваме...

# 670
Искрено съжалявам за състоянието на Мама Цоцоланка  Sad
Снощи ми попадна поредната статия за превенция и възможност на лечение на рака тук . И отново е заклеймено месото  #2gunfire . Но поне наред с всички други вредности са включени хляба и захарта . Мое мнение е, че голяма част от веганите залитат по тестяното и сладкото поради малкото засищане само от зеленчуци. А и все още в България са малко хората, които могат да си подсигурят целогодишно разнообразие на плодове и зеленчуци поради финансовите си възможности.

# 671
Веган не съм била, но съм постила, по 56 дена, което е същото като хранене. Еми, ако не тъпчеш хляб, няма с какво да се заситиш, освен с ориз и картофи и боб. Иначе трябва да се превърнеш в коза.

А кой колко здравословно е живял ще се разбере на един доста по-късен етап.
Сами виждаме хора на по 50 години, живи развалини. И наперени бабички на 80+, които дори успяват да обгрижват ежедневно по няколко други бабички. Стресът е основния фактор и за мен. "спокойствие и силна храна", дето се вика.

# 672
Момичета, дайте да не дъвчем повече тази тема! Hug Много е страшно случилото се на тази съфорумка, дано да се излекува и всичко да бъде наред. Искрено се надявам да стане така.

По повод на алкалинната диета, тук многократно сме обсъждали защо тези твърдения са несъстоятелни - ами, по простата причина, че с храната не може да се промени pH на кръвта, може само на урината. На кръвта тялото си я регулира много строго и няма как с различни начини на хранене да я променяме - просто тялото винаги ще направи необходимото, за да се върне на необходимата и правилна стойност. Не знам по отношение на рака, но за остеопорозата редовно изтъкват, че високопротеиновото хранене (тук отново е въпрос как го дефинират, разбира се...) водело до извличане на калция от костите, за да се неутрализира киселинността на кръвта, която се получавала. А месото знаем, че е основният протеин в природата. Да, но вече е доказано, че това извличане на калция се случва в краткосрочен план, но дългосрочно не намалява плътността на костите, а дори точно обратното - колкото повече протеин приема една жена, толкова по-висока е костната й плътност. И съм писала много пъти, че д-р Хийни по тази причина вече казва, че жените трябва да приемат минимум 1,2 грама протеин на килограм тегло, ако искат да си опазят костите. Никакъв калций, витамин Д или К2 няма да им помогнат, ако не приемат достатъчно протеин, защото костите са основно протеинова матрица. Ако в организма не постъпва достатъчно протеин, разполагаемите аминокиселини се използват за други, по-жизненоважни цели, а за костите не остава. За да има за костите, трябва да постъпва по-голямо количество. За справка - официалните препоръки са протеинът да е 0,8 грама на килограм тегло, но това е недостатъчно.

От друга страна и УАСП е напълно права, че поне за най-масовите видове рак (гърда, дебело черво, простата) е доказана по-висока заболяемост и при метаболитен синдром, и при ИР, и при повишена захар, и при повишен инсулин, и при наднормено тегло. Всички тези неща са свързани, разбира се, макар че е възможно например да имаш ИР без наднормено тегло, така че са все пак самостоятелни, отделни фактори.

Но наистина нещата са много комплексни при раковите заболявания...

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 09:31 от Cioccolata

# 673
Как да не може да се промени РНто на кръвта?  Outta Joint Outta Joint Outta Joint Толкова статии има за това какви чудеса прави една лъжичка хлебна сода в чаша вода на гладно. Пък ако е с лимон, тогава да видиш...  Joy Joy Joy

# 674
Риълче, човешката наивност е огромна, затова и хората толкова лесно се подвеждат по твърденията на лъжепророци. Embarassed

А относно дълголетието и заболеваемостта по принцип, аз имам следната теория: всички виждаме, че последното поколение хора, които доживяват наистина до дълбока старост (над 80-годишна възраст), и то общо взето в добро здраве, са тези, които са родени около 1920 година. Това са хора, които:
1) в детството и младостта си са консумирали все още чиста и естествена храна;
2) в детството и младостта си не са консумирали или са консумирали само ограничени количества от "лошите" мазнини - маслата от семена като слънчогледовото и хидрогенираните мазнини;
3) това са хора, които са преживели недоимъка през войната, а такива периоди се отразяват благотворно на здравето на човека в по-късен план (ако не го убият де);
4) това е вероятно последното поколение, които не е живяло толкова стресово и неестествено във всички отношения, както живеем сега - да, войната не е била малък стрес, но в днешно време живеем много по-стресово, макар и стресът ни да е хроничен;
5) консумацията на захар тогава все още е била доста по-ниска като цяло, а газираните напитки са били рядкост.

После, горе-долу от 40-те или 50-те, нещата започват да се влошават главоломно - навлизат и лошите мазнини, и газираните напитки, и почвите се изчерпват все повече и повече откъм нутриенти (заради по-масираното производство и новите изкуствени торове), започват да се използват и много повече лекарства за щяло и нещяло между другото, също и животът става все по-стресов, храната става все по-неестествена... Това е моето обяснение защо поколението на баба ми доживяват до преклонна възраст в добро здраве, но вече поколенията на нейните деца и внуци са със заболяванията на цивилизацията.

Също мисля, че има огромно значение, че това са хора, които не са се пазили като нас от слънцето със защитни мазила. Пропагандата за вредността на слънцето е още една огромна грешка на науката, и то вече с катастрофални последствия, и не само по отношение на рака на кожата.

Още нещо, което тепърва ще си показва всичките вреди - противозачатъчните таблетки и изобщо масовата употреба на синтетични хормони.

Въобще, не искам да съм черна станция, но за мен нещата са влошени кажи-речи безвъзвратно и вече все повече ще са болните деца, болните млади хора, все повече лекарства ще се използват, все по-рано ще се умира, и то от все по-страшни болести, защото човечеството е изменило средата си и начина си на живот прекалено много и не мисля, че вече има как да се оправи положението. Всеки трябва да се спасява поединично, колкото може, но вече и почвите не са същите, и водата не е същата, и въздухът, така че няма как храната да ни е нормална и здравето също.

Айде, за да не завършвам толкова черногледо - аз смятам, че нашият начин на хранене е най-правилният в днешния ненормален свят. Но въпреки това просто средата ни се е изменила прекалено много и това няма как да не даде отражение дори при най-здравословното хранене.

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 09:11 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт