Веганството - да споделим опит - тема 15

  • 40 378
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 354
Dobre e da se znae za cherniqt oriz  chef Blagodarq

# 181
  • Мнения: 11 607
Здравейте, момичета!

В последно време имам интерес към веган кухнята, ще ми е приятно да се уча от вас!  bouquet

И....накиснала съм малко жълт грах(за проба). Приемам идеи как да го направя.....Четох, че трудно се сварява Thinking .......Благодаря!

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 21:27 от Мама Цоцоланка

# 182
  • Мнения: 1 732
hjkl; ,
благодаря. Тук периодично си говорим за наличето на В 12 в растителните продукти, добре е да се напомня и да се знае.  Grinning
като се спомена за видовете ориз, се сетих за една статия, която бях чела преди повече от година за немец, посетил Азия, влюбил се в огромния избор от ориз и оризови ястия, върнал се в Берлин и отворил специализиран магазин за ориз. Магазин за ценители на ориза. Статията беше с много снимки и подробности за видовете, ароматите, цветовете и начините на приготвянето. Бях очарована. Flutter

Мама Цоцоланка, добре дошла! След накиването грахът ще се свари по- лесно.
Можеш да направиш крем супа; пастет; салата; ястие с ориз, лук и моркови; кюфтенца....

# 183
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 354
Здравейте, момичета!

В последно време имам интерес към веган кухнята, ще ми е приятно да се уча от вас!  bouquet

И....накиснала съм малко жълт грах(за пробра). Приемам идеи как да го направя.....Четох, че трудно се сварява Thinking .......Благодаря!
Добре дошла! Hug За да уври добре е необходимо поне час, а понякога и повече. Става на крем, а като изстине се желира, в смисъл че, ако искаш можеш и да го нарежеш на порции Mr. Green. Аз го ползвам много през зимата. Добре ми дойде питането ти, та да се подсетя да направя днес следобед. Явно днес ще го накисна а утре ще го готвя  chef Grinning

# 184
  • Мнения: 149
Мама Цоцоланка, добре дошла! Накиснатият грах може и да се покълва.  Simple Smile

# 185
  • Мнения: 8 163
Домати, жълта камба, сурово броколи, поници от грах и микрозелении от кейл.

# 186
  • Мнения: 5
От 6 години не jивея в България което ми даде възмойност да я отцения като един от най чистите райони на света.Наскоро разбрах че в българия се прозивейда спирулина и бих искала да си закупя но ми се иска да е от проверен и сертифициран източник а нямам никаква информация по въпроса.Гоогле не помогна много та затова питам вас.
Мерси предварително.

# 187
  • Мнения: 11 607
Благодаря за приема и за съветите за жълтия грах!

Моя стана на каша, но не се желира newsm78 ......

Направих кюфтета от жълт грах, печен пипер, тахан, слънчогледови и орехови ядки -
Скрит текст:

# 188
  • София
  • Мнения: 5 348
Цоцоланке, ти сега какво с тези кюфтета... таковата....много добре изглеждат Simple Smile
дай подробности Simple Smile (въпреки, че аз ще ги префасонирам, много ми се свиди да пека орехи и тахан  Confused )
Харесаха ли се?
Децата ядат ли веганските ти творения? Сигурна съм, че да!

# 189
  • Мнения: 8 163
Смути (целина, кейл, магданоз, манго, червено цвекло, джинджифил, чия)




Спагети с домати, аспержи, чесън и микрозелении от кейл

# 190
  • Мнения: 11 607
Цоцоланке, ти сега какво с тези кюфтета... таковата....много добре изглеждат Simple Smile
дай подробности Simple Smile (въпреки, че аз ще ги префасонирам, много ми се свиди да пека орехи и тахан  Confused )
Харесаха ли се?
Децата ядат ли веганските ти творения? Сигурна съм, че да!

Ето тук съм дала рецептата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=773867.msg29612569#msg29612569

Питаш ли ме мен - за орехите и тахана? Сусамовия при нас на пазара много го вдигнаха, орехи в последно време аз си чистя, защото манифактурата(разбирай деца и мъж) стачкува.....

Иначе - да! Децата в голямата част ядат от моите вегански творения - тези дни правих борш - само аз и милия го ядохме, но пък за тях си имаше други неща, без месо. То ако става въпрос дъщеря ми от над 2г. е вегетарианка, сама си избра този път. Аз и кой знае колко и с месо не съм готвила(главно пилешко, мама и тати гледат на село), но заради нея готвя поне по 2 манджи - ако има месо.....Така че те са свикнали - и суров шейк за закуска, зеленчукови и плодови сокове си изстикват сами на уредите, големи са, четат, знаят за плюсовете и минусите....Е, не ги мислете за идеални - дюнери не отказват, купешки. Нищо, че и аз им правя домашни, но купешкото е купешко. Всяко нещо с времето си!

# 191
  • София
  • Мнения: 5 348
Много е хубава и проста рецептата ти, с безброй вариации и най-важното - популяризира зрелия грах- нещо евтино и хранително, но забравено.

Веган кюфтета на фурна от зрял грах - рецепта на  Мама Цоцоланка Simple Smile

От вечерта накиснах жълт грах - 250 гр.. На другия ден изхвърлих водата и сварих граха. Да стане каша. Отцедих. Щом изстина сложих в блендера - граха, 2 печени пипера, 1 шепа слънчогледови и орехови ядки. Стори ми се, че не е достатъчно гъста сместта - сложих 1 с.л. типово брашно + 2 с.л. тахан и 1 с.л. олио. Посолих сместта, сложих и чубрица, куркума, къри и кимион. С лъжица слагах кюфтенца в тава с домакинска хартия. Пекох на 180 градуса, 10-15 мин. Това е, да ви е сладко!


Приемаш ли рецептата ти да остане така Simple Smile (да мога да си я търся по-удобно  Embarassed)

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 09:53 от ЗаСлон

# 192
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 354
За граха, става на желе(поне моят), когато го оставя да изстине,т.е. на другият ден. Не остава за кюфтета, мъж ми(и аз де) го изяждаме така. Но ми звучи много интерсно, ще пробвам. Особено за случаите, когато трябва да ям извън къщи.
Вчера се зарових да търся рецепта за спагети от оризово брашно. Много зор ми даде бай Гуги, ама резултати само два резултата, как да си приготвя у дома. Иначе как да ги сготвя има безброй варианти. У нас наистина не са много разпространени спагети и подобни, ама ако янкой можа да намери повече информация из нета  Praynig Hug

# 193
# 194
  • Мнения: 1 732
Поръчах си виртуално от бонбонките Flutter
А от фантастичните снимки на Фея Кръстница  винаги си похапвам апетитно Hug

купих насипен зелен чай с розови листенца на Ronnefeldt. Ухае на България Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт