НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 075
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
  • In transit
Bolle, да и магнезият помага, тя ти е писала Шоки. Аз може и от него да спя толкова дълбоко.

Аз да споделя за моя първи fat fast миналата седмица.
Започнахме в понеделник. ММ реши да е солидарен с мен, обаче като си видя порциите и каза жално,"че аз ще умра от глад".  Mr. Green Затова на него увеличих калориите до към 1600 и пак седеше гладен през 5-те дни. Както и да е. Той отслабна 1кг. (не, че имаше нужда изобщо).
Първия ден бях много гладна, постоянно пиех вода и си намирах работа за да не мисля. Втория ден наблегнах на яйцата и жълтъците + салата и бях ОК. Така продължих до петък. Беше ми леко и комфортно. Всеки ден ходехме и на фитнес и успявах да направя почти стандартната си силова тренировка. Енергия имах, но след 30-40 мин, изведнъж капвах, дето се вика "свършваше ми горивото" и дотам.  Grinning
Резултата за 5 дни е -3 см от талията и под талията (на нивото на паласките), -1см от ханша и -3 см от бюста ( силно се надявам да са задната страна на гръдната, не от предната  Mr. Green) и 1.5кг. Половин килограм веднага си върнах ( в неделя сутринта се теглих). Като цяло съм доволна, мисля, че бях неподготвена какво да ям, каквото и да правех и смятах, все трудно ги докарвах до 1000калории. По скоро бях на 1100 всеки ден.
Какво друго...а да, забелязах, че три дни подред се събуждах с ужасна от ужасна крампа на единия крак (в зоната на прасеца). След втория ден помислих, че е от магнезия (бях сменила модела), но следващата вечер пих цитрат към 500мг и пак същото. Така продължих до петък, тоест през целия период на фастването. След това проблема изчезна. Някой знае какво може да е станало? Не съм променяла дозата, която стандартно си пия магнезий (т.е около 500-600мг на ден глицинат и цитрат)

# 301
Може ли и моето примерно меню да прегледате и да ми кажете бъркам ли няккъде:

Примерен ден през седмицата:
Закуска: 1 варено яйце и 1 авокадо, 1 кафе
Обяд: Пилешки воденички около 150-200 грама със кашкавал
Вечеря: 250-300 гр. шопска салата със сирене и яйце и една вратна пържола

Примерен ден през уикенда:
Закуска: Две яйца на очи с един нарязан домат, полят със зехтин, 1 кафе
Обяд: Една кофичка сирене Котидж и около 50 гр. пушена риба
Вечеря: Пилешка пържола от бутче /около 150 гр/ със шопска салата ( евентуално с варено яйце и сирене)

*Между храненията понякога около шепа ядки или печени тиквени семки.
Почти всеки ден чаша фреш от грейпфрут.

# 302
  • София
Кам, Шоки, да, аз си следя протеина, както и В и М. Когато не се отнеса нанякъде (имам предвид тотално да кривна от пътя  Laughing ) съм си ВМ-НВ.  Не се страхувам изобщо, даже в повечето дни и 100 гр протеин не стигам  Tired

Bolle, била съм в твоята ситуация, определено увеличаването на В му е майката. Опитай плавно и с нещо леко, например плод  Peace Също и магнезия, разбира се. Много е неприятно, но ще мине.

Underneath The Rain, според мен, при теб нещата ще станат доста трудно, предвид това че си доста слабичка и имаш малко мазнини. Ако не спортуваш, бих те посъветвала да започнеш, ще помогне.
Относно менютата ... не смея да се изказвам, че на теория много ги разбирам, но на практика нещата не ми се получават напоследък (това беше опит за самоирония  hahaha )
Като цяло имаш много храни, но нищо за ядене  Mr. Green И малки количества.
Вкарай повече истинско месо, не филе.

Мики, страшно интересно! Благодаря!

Бът, твоето меню ми се вижда много добро  Peace

# 303
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Много интересни неща пишете напоследък,както винаги между впрочем.Аз съм тук,при мен нещата вървят,но ще се похваля като имам по-цялостен резултат.Решила съм тази седмица да се храня малко по-изчистено от към В и без млечни.Само се опасявам да не стане като предния път когато заспивах късно и се събуждах рано(и то бодра),постоянно ми горчеше в устата,колкото и вода да пиех и имах ацетонов дъх.Но ще пробвам и ще видим.
Underneath The Rain,аз лично соеви продукти не бих ползвала,тъй като соята е един от най-генномодифицираните продукти,а също бих ползвала и зехтин в салатите и мазнина при готвене.

# 304
Rain и Buttinsky и при двете липсва само едно нещо - мазнините! Момичета, това което сте описали е Дюкан, не е високомазнинно хранене. Овесените ядки, соята, млякото от соя, кофичката кисело мляко - наяждате ли се ми e интересно? Ако аз ям така, ще съм перманентно гладна. Яйца виждам, че консумирате, но те са основно белтъчини, месо - пилешко, отново липсват мазнините. Авокадото - ок, но това е растителна мазнина. Аз не мисля, че вие прилагате правилно режима. Избирайте свинско, агнешко, телешко, мазна риба + гарнитура салата, а не основно салата с гарнитура месо.

# 305
Аз по-често ям прасе. По-рядко пиле. Яйцата ги поливам със зехтин, ако са варени, а ако са пържени - с кокосово масло.

# 306
 Laughing Знаех си, че не може да е наред всичко. Иначе се чувствам напълно сита, да. Ям много по-малки количества от тогава, когато си ям въглехидрати(плодове, примерно). Ще трябва да се науча как се готви свинско и ще почна да добавям зехтин в салатите. Иначе спортувам - тичам и силови вкъщи.  Simple Smile Благодаря ви, много сте мили.

# 307
Свинско се готви много лесно, а се яде още по-лесно.  Grinning И при двете мнението ми е, че трябва да увеличите порциона и да добавите естествени животински мазнини.

# 308
Благодаря  Hug

# 309
buttinsky, за мен споделеното меню е в тон с режима и си има достатъчно мазнини и от яйца, и от вратна пържола, и от авокадо, зехтин и т.н.. С дреболийките си трябва и мазнинка, да знаеш. Дори с малките изключения (които почти всички имаме) се вписваш идеално според мен  Simple Smile

Underneath The Rain, постничко ти е менюто. Виж на buttinsky.

# 310
  • SA
Да, яйцата си имат достатъчно мазнини, дори без да им се добавя допълнително мазнина.
И на мен менюто на buttinsky ми харесва.
Соята и продуктите от нея не ги смятам за полезни храни по редица причини.
Underneath The Rain мисля, че яде много малко и не особено правилните храни. 

# 311
  • София
На мен порциона на Бътински ми се вижда нормален за нейния ръст и тегло.   Embarassed
На Рейн трябва да се промени към увеличаване на нормалното месо (не филета) и намаляване на млякото, като основна храна. Рейн, стана ми любопитно, извини ме ако съм нахална, но колко имаш да чистиш под пъпа? Защото там е зона, която се "дава" най-трудно и понякога борбата ни е срещу вятърни мелници. Иначе те разбирам, аз съм същата  Laughing

# 312
Mikkey навярно знаеш, но и аз да ти кажа - при карампи в прасеца, кракът на контрашпиц докато мине
и аз от днес на мазен фаст, много добре ти звучат сантиметрите, на 30ти съм на бал на братовчед ми, роклята ми е тясна  Blush, така че поне 10 дни ще е  Tired

за алкохола и спането и аз като като камелот - събуждам се в четири през нощта и после в 7 ми се приспива пак

след списъка с въглехидрати на чоколатка изгледах анимацийката за ликопена - цък-цък много вълшебен, ама освен със сън как да се сдобием с него? (гледах го офиса без звук)  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 313
Момичета, толкова сте отзивчиви, много ви благодаря, страшно ми помагате.  Hug

На мен порциона на Бътински ми се вижда нормален за нейния ръст и тегло.   Embarassed
На Рейн трябва да се промени към увеличаване на нормалното месо (не филета) и намаляване на млякото, като основна храна. Рейн, стана ми любопитно, извини ме ако съм нахална, но колко имаш да чистиш под пъпа? Защото там е зона, която се "дава" най-трудно и понякога борбата ни е срещу вятърни мелници. Иначе те разбирам, аз съм същата  Laughing

Как да ти кажа "колко"? Имам си. Вижда се лек релеф на корема, главно в горната част, понякога и долу, но в областта точно под пъпа виждам, че има мазнинки, които трябва да се махнат и ми лазят вече по нервите. Направи ми впечатление, че при упражненията за корем наблягам главно на горната част, затова сега съм се концентрирала върху долната пък. Ще видим какво ще се получи, имам някаква надежда, че намалените въглехидрати ще помогнат. Crazy Тях успявам да си ги поддържам обикновено до най-много 50 и няколко на ден, днес са ми 46, като броя и зеленчуците.
А какво имаш предвид под "основна храна" във връзка с млякото? Да не закусвам сутрин с него ли, да го махна изцяло ли? Благодаря ти за включването.

Камелот, казваш, че според теб ям малко. Калориите ми реално наистина са малко, много рядко стигам 1000-1100. Има дни, в които нямам апетит и съм била на 700-800. При положение, че не усещам глад, даже се чувствам доста сита, трябва ли отново да ги вдигна и ако да, на колко да гледам да ги направя? Има ли шанс да ми възпрепятства чистенето?

# 314
  • София
Рейн, ами какво да ти кажа, момента с чистенето е доста индивидуален и сама трябва да напипаш правилният за теб начин. Лично аз съм постигала най-добър резултат, когато спрях млечните тотално, плодове - хапвах до половин кг. на ден. Другата храна ми беше месо, яйца, риба и зеленчуци. Когато бях на минимум В. плочки не можах да видя, затова ти казвам, че момента е индивидуален. Някои чистят идеално на супер чисто ВМ-НВХ ...
Упражненията за долната част на корема няма да помогнат за намаляването на мазнините там. Тренирай всички мускулни групи, не е нужно да наблягаш на проблемните.

Има един друг момент обаче, и той е, че така мечтаното изчистено тяло е почти невъзможно за поддържане в дългосрочен аспект. Малко отпускане и мазнините са наобиколили всички красиви мускулчета за норматив  Laughing Гадинки  Mr. Green
Каквото и да опитваш ,давай достатъчно време, за да се проличи резултата. Когато са малко мазинните, лесно се вижда прогреса  Peace
Ще ми е интересно да споделяш  Hug Успех!

Общи условия

Активация на акаунт