Оставяте ли децата си по детските кътове?

• 5 404
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте искам да си сверя часовника и да ви попитам оставяте ли децата си детските кътове и ако да по колко време ги оставяте без родител? Можете ли да се доверите на някой друг да се грижи за детето ви за няколко часа? Пускам темата понеже по мои виждания тази опция във последно време стана много модерна, хвърляш детето на някой и бягаш да пиеш кафета.. Какво ви е мнението по въпроса?

Какво значение има как правят другите?! Всеки действа, както смята за подходящо. Ако съдя по поста ти, ти определено не одобряваш тази практика. И какво от това?!

Каква е целта на тема ти? Най-вероятно да се оплюят всички майки, които смеят да прекарат половин час без децата си.

# 16
Ходим често по детски клубове, особено когато времето е лошо. Но винаги съм с него Naughty

# 17
Само веднъж съм го оставяла за около 1 час когато беше на 3 години, за да отида на интервю за работа. Споделих във форума и ме разкостиха от упреци.  newsm29

# 18
Здравейте искам да си сверя часовника и да ви попитам оставяте ли децата си детските кътове и ако да по колко време ги оставяте без родител? Можете ли да се доверите на някой друг да се грижи за детето ви за няколко часа? Пускам темата понеже по мои виждания тази опция във последно време стана много модерна, хвърляш детето на някой и бягаш да пиеш кафета.. Какво ви е мнението по въпроса?

Какво значение има как правят другите?! Всеки действа, както смята за подходящо. Ако съдя по поста ти, ти определено не одобряваш тази практика. И какво от това?!

Каква е целта на тема ти? Най-вероятно да се оплюят всички майки, които смеят да прекарат половин час без децата си.
    Тема като тема  Peace

# 19
  • София
Да, оставяла съм. В един определен детски клуб, не кът. До нас е, не е лудница като големите детски клубове/кътове в моловете, обикновено има не повече от 4-5 деца едновременно, с 1 или 2 какички, които винаги се занимават с децата като я оставям или я взимам. В моловете детето много ги обича, но не мога да я оставя без и аз да съм там. Не че я виждам, като хукне в джунглата, но поне мога да реагирам бързо.

+1 и аз съм оставяла детето за не повече от 30 мин, за да платя сметките, но в проверен детски клуб, който е квартала и винаги по обед, когато няма нито едно дете или поне едно.  Wink момичето стои плътно до детето независимо дали съм вътре или не. Когато се върнах ги заварих да рисуват и да се занимават нещо. Толкова много му харесваше на детето, че тръгването винаги е било кошмар Twisted Evil. По повод клубовете в Моловете или такива големи не бих си оставила никога само детето дори и с опция персонален придружител.

# 20
  • гр.София
Оставяла съм 2 пъти за по 1ч. - 1ч.30 мин. Детето по цял ден е само с мен. След един рожден ден в детски клуб беше супер въодушевено и очаровано, определено му хареса. Исках и да видя как ще се държи без мен, дали ще плаче, ще си играе ли само, един вид като подготовка за детска градина. Така отидохме един ден когато времето беше лошо и не ставаше за игра навън.....влезе, поигра си, имаше още 2-3 деца. Аз пък използвах времето да се видя с една бременна приятелка и си го наглеждах през цялото време. Не виждам нищо лошо особено, ако и за детето е забавление.

# 21
Конкретно в тази теми не видях някакви упреци в прав текст. За да има подобни клубове/кътове, явно има интерес и нужда от тях. Всеки родител си решава за своете дете, както и за конкретно място. Но аз самата съм получавала много забележки, че треперя много над детето си и й ограничавам контакти и удоволствия като не я оставям в клубове. Е, авторкта писа, че темата е за сверяване на часовника. Аз моя си го сверих и както очаквах, съвсем не съм единствената. Grinning

# 22
Има деца, които и цял ден да ги оставиш някъде, няма да имат проблем. Моят син последния път в ресторанта стоя 20 мин, като през това време излиза 3 пъти. Защо да го причинявам и на него и на себе си. Различни са ни децата, няма какво да се правим на добри или лоши от това дали оставяме или не децата.

# 23
2 пъти сме го водили на клуб, веднъж и на рожден ден в клуб беше.
Всичките пъти съм била с него вътре. Обаче той е под 3 и така пише, че трябва.
Единия път беше делничен ден и той беше един-единствен, та ние по някое време седнахме отстрани да пийнем по нещо, а каките се занимаваха с него. Но пак пред нашите очи.
В другия клуб имаше много деца, и майките бяха само на най-малките, може би 3-4 майки да сме били, а вилнееха 20тина деца.  Thinking Имаше 2 "каки" да ги наглеждат.
На рождения ден пак бях вътре с него, защото децата бяха по-големи и той им беше скучен и не си играеха с него Simple Smile

# 24
Аз го оставям, стига клубчето да отговаря на изискванията ми - да няма как да излезе сам, мястото да изглежда чисто и поддържано, "каките" да занимават децата, а не да са просто някакво присъствие... В общи линии, доверявам се на преценката и интуицията си на родител, както и на мнения на приятели и досега не съм съжалявала.

Уточнявам, че моето дете е контактно, заиграва се с други деца и определено му харесва повече от обикалянето на магазини или слушане на скучни разговори между възрастни. Важно е също и, че ходенето в подобни клубчета не е всеки ден, а веднъж на месец-два, че и повече. За него е разнообразие, за нас - възможност да си напазаруваме нещо на спокойствие, а защо не и да изпием по кафе с приятели.

# 25
Разбира се, че го оставям.

До 2 г. съм била с него в помещението (такива бяха изискванията преди години, сега не знам как е), след 2 е седяло само с "какичките", а аз съм вършила работа някаква - да ида на лекар, на служебна среща, да напазарувам в магазин, където не се ходи с малки деца - например за строителни материали и т.н.
То само това остава, да вися на кафето пред клуба. Че аз ако си нямам работа за вършене, какъв е смисълът да давам пари за клуб, а не го заведа на площадката да търчи навън?
За цял ден обаче не го намирам за подходящо - обикновено посещението е максимум 2-2.5 ч.

Виж, рождени дни в клуб не са ми по вкуса, въпреки че сме ходили неведнъж. Но аз такова нещо за мое дете не съм организирала.

# 26
Можете ли да се доверите на някой друг да се грижи за детето ви за няколко часа? Пускам темата понеже по мои виждания тази опция във последно време стана много модерна, хвърляш детето на някой и бягаш да пиеш кафета..

Ако преценя, че е безопасно, хвърлям и бягам. Това за мен е не просто нормално, а задължително. Не заради моето кафе, а в името на нормалното психологическо развитие и усет за социална адаптация на детето ми. Майките-орлици възпитават слабохарактерни, егоистични и неадаптивни личности. Не че не ми идва отвътре и на мен да разперя криле, но си налагам с усилие на волята и разума да не го правя.

# 27
Не съм го оставяла все още защото е малък и по изискванията трябва да е придружен от възрастен. За в бъдеще сигурно ще прибегна като краен вариант, но не да пия кафе, а ако имам неотложна работа и няма на кого да го поверя.

# 28
  • София
Не съм оставяла дъщеря си сама в детски клуб. Играла е в клубове и детски кътове, но винаги съм била там и аз. Бих я оставила само ако имам доверие на персонала, че ще направи всичко възможно, за да не се случи инцидент.

# 29
Точно пък в детски клуб да става самостоятелен и адаптивен  Stop

Общи условия

Активация на акаунт