Оставяте ли децата си по детските кътове?

• 5 409
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
Никога не си оставям децата на чужди хора. Едвам ги оставям на майка си за максимум 2 часа, когато трябва да ида упражнения и се скъсвам от притеснение.
Скрит текст:
Обаче съм си оставяла големия син, когато беше на 3 годинки да си щъка сам в гората - бяхме на къмпинг на много хубаво и чисто място и нямах никакви притеснения. Щъкаше си автономно, не го следях къде ходи. Сутрин рано го намирах да рови в пепелта от огъня да търси някой изостанал от вечерта печен картоф.
Когато се роди големия принципно бях склонна, докато един приятел, чието дете е на същата възраст, не ми разказа как намерил детегледачката(с отлични инак препоръки от предишни семейства и квалификации) да спи на пейката в парка, а до нея синът му в количката. Толкова с отговорността на чуждите хора към на другите децата.

# 31
Дъщеря ми е още малка, та засега не съм я оставяла в детски кът. По-нататък просто ще се водя от това дали тя иска или не. Оставяла съм я с бабите за по няколко часа, когато имам работа.

# 32
Да, оставям го. Нямаме баби. Налага се да го оставям.Например, сега свърши 1 клас. Аз съм на работа до края на юни. Ща,не ща, трябва да го оставя. Не ми се вика жена вкъщи. Напатила съм се от такива! По-добре в парти центъра.

# 33
  • Най-красивата страна
Преди да навърши 2 години не сме водили дъщеря ни по детски клубове.
После започнахме да я водим .Оставям я в детския клуб,докато пазарувам,но съпругът ми също стои там.Дори и сега,когато тя е на 5 години.
Видях ,че има табели,че при инцидент,персонала не носи отговорност.Значи не можем да оставим детето съвсем само там.
/Познавам лично и детето,което падна в мола и едва оцеля .Това също ми повлия /

# 34
Моето дете е още малко, но дори и като порасне не мисля, че бих го оставила на такова място. На скоро попаднах и на тази статия, на изпатила майка: http://katrinbg.blogspot.com/2015/05/blog-post.html
Все пак не съм против подобни места, но аз лично не бих се възползвала.

# 35
  • Sofia
Оставяла съм ги в детските кътове на голям магазин докато пазарувам и 2-3 пъти в детския кът на пицария или друго заведение докато сме в заведението. Какно и когато са поканени на детски рожден ден. Никога не съм се отдалечавала от детския кът, където са оставени и не бих го направила. Персоналът в тези кътове е далеч от професионалист, който би носил някаква отговорност, според мен. Лично мнение, разбира се. Да не говорим, че на практика, ако се случи нещо няма как да докажеш, че си си оставил детето там.
Така че - да, пускам ги да играят вътре, но стоя на близо. Не ги оставям.

# 36
  • София
Моето дете е още малко, но дори и като порасне не мисля, че бих го оставила на такова място. На скоро попаднах и на тази статия, на изпатила майка: http://katrinbg.blogspot.com/2015/05/blog-post.html

Прочетох статията. Не мога да разбера каква е логическата причина такива клубове да са без лиценз.

# 37
Да,оставяла съм го като е бил 4-5 годишен.
Но пък въпросното място се помещаваше в жилищната ни кооперация и той практически си бе отраснал там.И рождените дни,и ежедневните ни игри,все там..
Но ако нямах друг избор,а се наложи,бих го оставила за час-два в някое готино клубче.
Но то си зависи и от детето.
Аз и на други детски РД-та съм го оставяла и отивам само да си го взема.

# 38
  • по пътя
Оставяла съм дъщеря ми,винаги сме наблизо,  но като чета темата май  не бих я оставила сама. Не харесвам детските центрове, персонала е доста безотговорен. Дори и в заведение обичам да виждам къде е, може и да съм майка орлица, от къде да знам, но така е по-добре.

# 39
  • Бургас
Ходили сме много пъти на детски рожден ден и по детски кътове, и в Мак Доналдс,до сега не съм видяла майка/татко да остави детето и да отиде на кафе,всички седим отстрани и си гледаме дечицата

# 40

Прочетох статията. Не мога да разбера каква е логическата причина такива клубове да са без лиценз.

Не знам как стои въпросът с лицензите, но ако в действителност по закон не са задължени да имат, ми изглежда нормално да предпочетат да не се занимават. И все пак дори притежанието на лиценз не е гаранция за качество.

# 41
Първо, не вярвам някой да си оставя децата така - "по детските кътове". Обикновено хората, както и аз, го правят в определени такива. В мое присъствие може да идем, където и да е, но за оставяне сами - само в определени, които са вече изпитани и са се доказали като безопасни и надеждни, по нашите критерии.
Баткото - на 4,5 е стоял няколко пъти в детският кът на ИКЕА, по собствено желание. Малко му е скучно, но явно му харесва повече, отколкото да обикаля магазина.
В комбинация с малкият, който е почти на 2,5 год - няколко пъти сме ги оставяли сами в детски клуб, точно в един от моловете. Даже два пъти отидохме на кино  Peace Много пъти преди това сме стояли отпред на масичките на по "кафе", докато си играят вътре. Не виждам проблем. На децата им харесва, искат да ги заведем. Персоналът се грижи за децата много добре, занимават се с тях, а и винаги можеш да минеш и видиш, какво се случва.
Два пъти сме ги оставяли сами в един от по-големите детски клубове в друг мол. С изричната уговорка, баткото да е неотлъчно до малкия и да му помага (клубът е с дост голяма джунгла на 3 етажа, а малкият не иска да играе в бебешката зона). Първият път ни се обадиха след час, че малкото ни търси и е тъжен. Естествено след 5 мин, когато отидохме, му беше минало. Вторият път, не изчакаха и чао да им кажем. Едва ги прибрахме след 2 часа игра.Много добре се справиха децата. Баткото каза, че само 2 пъти е загубил малкия  Laughing  Това също го намирам за положително, от възпитателна гледна точка - свикват да са самостоятелни, да се грижат един за друг и да се съобразяват. В този клуб също сме били доста пъти заедно, преди да ги оставим сами.
Като цяло, ако имам наблюдения, как се грижат аниматорите за тях, каква е атмосферата в клуба и се чувствам спокойна, а те щастливи, че са там, не мисля, че има проблем. Peace

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 15:39 от mmmmm

# 42
Оставяла съм дъщеря ми,винаги сме наблизо,  но като чета темата май  не бих я оставила сама. Не харесвам детските центрове, персонала е доста безотговорен. Дори и в заведение обичам да виждам къде е, може и да съм майка орлица, от къде да знам, но така е по-добре.
Брр..И аз като изчетох и понастръхнах..Добре,че вече сме на 8..Растем и тези клубчета,все по-рядко са в програмата ни.

# 43
Абе вие не вярвате обаче такива неща виждам, че ми се изправят косите  Grinning

# 44
  • Пловдив
Оставях я преди повече, около 2-3 годишна, но чак да съм напускала мола или мястото на клуба - не. И въпреки това все се намираше някой да й одраска носа, да я бутне - тя си беше и малка.
Сега на 4 и половина - нямам никакво желание да я оставям в детски център, даже се замислям като ме канят на подобни мероприятия в такъв дали да ги посетим. Достатъчно време прекарваме на разнообразни и различни места, не остава време за детски център. Всички са наоколо и с големи къщи - баба 1, баба 2, нашата къща, нужда от център и разнообразни деца няма, защото ходи и на площадки по всяко време (различни), на градина до обяд, на пътешествия уикендите...
За мен нуждата от детския център е когато изтъпяваш в града, не мърдаш от него, разглеждаш нещо и искаш да свършиш нещо, няма кой да те отмени при гледането дори за минута...все неща, които вече не важат за мен.

Общи условия

Активация на акаунт