„Завръщане”/ Sıla /- С участието на Джансу Дере и Мехмет А. Алакурт - Тема 20

• 38 872
  • 729
  •   1
Отговори
# 705
Невин, Дани, благодаря ви  newsm51 newsm10 newsm51.
Разбрахме за какво иде реч.

# 706
Хелен, стига е танцувал пингвина ти, Нека се появят онези двамата химици вече Laughing

Наде, не съм при бедуина, ама задачки много, настроение малко... Sunglasses но ви чета и попивам всичко Simple Smile
Славена, мила моя дружке, събота и неделя няма ли да драснеш някоя друга глава?!

# 707

Славена, мила моя дружке, събота и неделя няма ли да драснеш някоя друга глава?!

Mr. Green имам нещо в предвид

# 708
Невин, Дани, благодаря ви  newsm51 newsm10 newsm51.
Разбрахме за какво иде реч.
Дими, аз моят опит за превод го  изтрих, че се постна след този на Невин, а тя го е превела толкова хубаво.

Благодаря, Невин, и от мен. Разбрала съм Америка, ама не че е Южна. Реших, че нашата мома ще покорява американците.

# 709
Хелен, стига е танцувал пингвина ти, Нека се появят онези двамата химици вече Laughing

Наде, не съм при бедуина, ама задачки много, настроение малко... Sunglasses но ви чета и попивам всичко Simple Smile
Това да не се чува.
Невин мерси. Grinning
То от брада до брада има балкан разлика.

# 710
Стоп.Стоп.Стоп
Джансу, в Чили ли ще ходи, правилно ли съм разбрала
А България, кога ще дойде тук при предците си Laughing

Славена, знам си аз че си печена и няма да ни оставиш на сушата през уикенда Laughing

# 711
# 712
Момичета гласувате а на мен нищо не ми се отваря. Утре вечер пак ще опитам.

Наде много се радвам за майка ти, дай боже вече всичко да е наред.

И двата почивни дни няма да съм в Силистра макар че вечерта ще съм си в къщи. Внимавайте колко ще пишете , че ще трябва да ви настигам.    bouquet

# 713
Аз пък чакам Аданалъ, дали ще ме огрее тази вечер Grinning
Как така няма да си в Силистра, пък вечер ще си в къщи newsm78 Будалкаш ни Laughing
Де ще ходиш, я кажи. Мисли му, ако при комшията. Naughty

# 714
Силистра тенкс. Grinning
Хайде на серийката. smile3508
Чао Ви.

# 715
Аданалъ - 58-ми епизод:

http://vbox7.com/play:587328c57a

# 716
# 717

Ани, много благодаря! Златни сте!!!! Hug

# 718
Ох, ще умра от смях. Назлъ как му вика по телефона, голяма скица е Laughing

# 719
Аз останах с впечатлението, че в момента, в който чу от Съла, че Боран е в Мардин се засили на летище - автоматично.

А с Юмер говореше предишната вечер от тях, но му каза, че е в Анталия - просто щото това й дойде главата защото през деня колегата й я питаше и за да не  идва Юмер при нея.

Понеже гледах предишни коментари на Надето и мисля Дани, относно грешка в сценария, според мен хич няма такава.

Значи Абай каза на Боран, който не си спомняше Зейнеб, че Боран я ухажвал, а пък Зейнеб в следващата серия каза на Боран - ти ме сваляше 5 години, та дали я е ухажвал или я е свалял открийте 10 -те разлики, обаче от гледна точка на сценария, нещата са логични -  човекът жъне в по-късен етап плода на труда си на младини.

И ми е интересно - Боран нали не си спомняше само неприятните събития/хора - Това не ви ли навежда на мисълта,че девойчето Зейнеб е резнала сина на агата - точно пък шефското дете да вземе да отреже.  И тя нали му каза като му показваше снимките -  Виж се какъв беше сухар.

От тази гледна точка, защото аз така разбирам сценария, поведението на Боран е логично - пет години ухажвал момиче, е как да се държи с нея.  Още повече, че тя, според мен, много се стараеше, да му помогне като лекар.   Тия с лекарската етика какво да ви кажа -де да можеше да имам повече познати-приятели лекари.  Ако беше друг лекар Боран вероятно щеше и да си остане с белите петна.

Сега - дали Боран е верен на Съла - според мен - да - и аз досега при сериите по БТВ не бих се усъмнила във верността му от начина по който играе Алакурт.   Съвсем друг е обаче въпросът с нейното възприятие на неговата любезност.  
Значи тя очевидно в Мардин е била не съвсем в час какво става - и, както каза в тазвечершната серия по БТВ, тя си мислела, че просто напускат къщата, а то какво излязло - че бягали от смъртта.  Така и Боран и е бил извън полезрението, но с оглед на последвалите драми в живота й, може и да си е преосмислила живота,  че със сигурност и 5 годишното ухажване на сухара е премислила.

Още повече, кой може да я разбере по-добре от някой от Мардин.   Според мен неслучайно един от първите й въпроси към Боран за Съла беше - Съла от Мардин ли е?  Наскоро коментирахте "Pride and Prejudice"  - аз тази книга я четох като дете, преди сто години, но ясно помня една мисъл на Джейн Остин - вземи сина на съседа и го ожени за дъщеря си.
Сега, според мен Зейнеб е все още не-излекувана от раните от загубата на родителите си. От друга страна годеникът й е просто много далече от проблемите, които тя е преживяла.  После, на мен не ми хареса това му отношение към хората от Мардин - селска сватба, селяни. И Боран любезно сяда при Юмер на масата, обаснява, че не живеят постоянно в Истанбул, че са от Мардин - а Юмер високомерно му отговаря “Личи си“.  Казвам това, защото в София също има такива хора и да ви кажа, дано не ми се обиди някоя съфорумка, но смятам това отношение за неправилно.   Казвам ви, тези хора са много някак си - не знаят кога да спрат - и все селяните им виновни.  Въобще не виждат цялата картина. Замисляли ли сте се, че никой не се ражда случайно във времето и пространството.  Тези  т.н. селяни са обичайно хора, които по принуда – икономическа, медицинска или др са били принудени да напуснат родните си места, че много от тях даже и родината си  Това не е свободен избор, това е действие по принуда.    И, бих добавила, реакциите на някой хора във Великобритания спрямо българските и румънски емигранти.  Тия също ми идват малко столичани в повече, или Юмер в повече.
Стана дълго, но мисля, че Зейнеб всъщност видя в Боран също някой, който може да я отърве от собствената й душевна рана,  и за съжаление не знам тя дали разбираше къде е границата.   За което си и плати, съгласно логиката на сценария.   И на това заострят вниманието в тоя филм - прелюбодействието е грях. Джихан, Есма, плода на греха. Ама странно те-сценаристите, като не са християни, как стигнаха до това по-висше тълкуване в случая Зейнеб?  

Славенче, не че е важно, ама виж сега програмата на Зейнеп. По спомен, щото гледах серията по-отдавна,  но цветът на полото ми направи впечатление, Зейнеп научава, че Боран е в Мардин точно в деня на полета. Прави уговорка с болницата, май по телефона, че утре няма да е на работа. Вечерта казва на Йомер, че на другия дерн е в Анталия. На другия ден лети за Мардин, който е вече втори за Боран.
Пропускам ли нещо?

Дани, не споря....ама и не помня ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт