Помощ! Детето ми не спира да яде!

• 15 313
  • 321
  •   1
Отговори
# 15
Доктора каза че до 3 години мазнина и шоколад нетрябва да яде. Единственното сладко в менюто и милкшнитето. АМ не и давам винаги, не споменах че млякото приготвям с кис мляко. Мъжа ми е на работа през деня и вечер само се храним заедно и тя тогава сяда с нас но не винаги иска, дели храната. Яйца категорично отказва повръща ги. Два дни по беше останала без пюре а тука по празниците няма нищо работещо,  беше някакъв ад направих зеленчукова супа опита една лъжичка и отказа да яде.. кара го на картофено пюре.
Това постоянно хранене е от 1 седмица откакто си промени и режима на спане сега спи по веднъж дневно

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 13:29 от Mistity

# 16
Доколкото зная, въглехидратната храна има свойството "да си иска още", т.е. прекаляването с нея не води до засищане, а до изкуствено създаване на чувство за глад.

Според мен, на тази възраст трябва категорично да се изключат всякакви донъти, това "милкшните" не го зная какво е, но простете за невежеството пак ми звучи като нещо не съвсем необходимо за дете.Солетите и особено царевичните пръчки за какво са?Спокойно могат да се изключат от менюто.

Меню с повече зеленчуци, мляко и мисля, че детето ще се засити с по-малко храна.
Зависи от структурата на детето все пак, но на 77см 11кг не ми се виждат никак малко.

# 17
А трябва ли задължително да яде сладко? И как яде АМ, смесено с кисело? Не е ли гадно? newsm78

# 18
А трябва ли задължително да яде сладко? И как яде АМ, смесено с кисело? Не е ли гадно? newsm78

Не яде АМ с кис мляко, Яде кисело мляко с вода или АМ с вода, но смятам че няма нужда да купувам АМ след като може да яде и мляко... пари на вятъра, АМ се яде 1-2 пъти седмично и то не винаги, просто имам 2 пакета който трябва да свършат.

# 19
  • Куциндрел
Няма значение къде живеете. Направи й ти пюре - няколко зеленучка с месо или без. Предполагам, че имаш пасатор. Попара правих със сухари, някакви гръцки бяха даже. Mr. Green
Като беше малък каквото сготвя на него го намачквах с вилица или с пасатора, гледах да има повече сос яденето, за да може добре да се пасира. Ако твоето яде парченца намачквай ядененто с вилицата, примерно. Peace

# 20
Не трябвало да яде мазнина до 3 г. Shocked
Простотии, не трябва да яде до 3 г. изброените от теб боклуци. Сори, че съм груба, но го храниш предимно и само с боклуци. Яйцата може да се съглася да ги включиш след месец-два примерно /ако има проблем с алергии/, но здраво дете на година и два месеца може да яде супа, мусака, пълнена пиперка, пиле с ориз. Подправки /предимно зелени/ не са проблем, в пюретата Семпер има и бял пипер, който също може да ползваш. Царевични пръчици на година  и два месеца - как се сети да ги купиш изобщо? Единадесет кг са много за 77 см. - детето според мен е дребно и тежко - без претенции да съм права де. На една година второто ми дете беше 80 см/9,600 кг. Първото беше дебело, защото се наливаше с адаптирано мляко. Пишеш, че яде боб - боб се дава по-късно, след втората година. Тъпчеш го както дойде и после се чудиш.
За закуска му дай кус-кус, грис с масло и сирене, печен сандвич с кашкавал.
Милкшните - не си го е купило само, нали?

# 21
Не е важно колко кг е, важното е да е здраво детето. Няма полза ако на година и 2 месеца е 15 кг.
Моята на тази възраст нямаше 9 кг, ама да кажем, че е защото е недоносена. Сега е почти 15 кг, но пък е висока, което ще рече че пак е слаба.

Защо без мазнини? Качествено краве масло, зехтин и т.н. не вредят.

По спомени менюто на дъщеря ми на тази възраст беше горе долу:
Сутрин АМ, след това закуска - попара с овесени ядки /или сухар, елда/, масло и сирене, кус кус или сандвичи. Количество може би над 200 гр.
към 10 часа плод, орехи, краставица нарязана, сушени плодове също хапваше
12 часа обяд - домашно приготвен, обикновено супа + второ. За заспиване АМ
следобяд - приготвях пак различни закуски, след час примерно АМ, пак ядки, плод, зеленчук
вечеря - домашно приготвено нещо + салата
за заспиване пак АМ и през нощта още едно шише АМ
Количества не помня, но бяха май два пъти повече от това, което яде в момента.

Като разновидности на храна ядеше - месо всякакво, яйца почти всеки ден, ядки основно сурови, плодове пресни и сушени, краставици, моркови, чушки, сирене, броколи, спанак, ориз и т.н. Сокове не съм давала, но пък й приготвях билкови чайчета, от сушени билки. Пакетирана храна до тогава не беше опитвала. Всичко й го приготвях у дома.

# 22
До 3г възраст качествените мазнини (а не плуващата ресторантска мазина, която е растителна и е вредна) може да съставят до 30-60% от приеманите калории за деня.

Моето дете е на 10 мес., яде:
Сутрин: кърмене, не знам колко като количество.
8 ч. сутрешна закуска- попара или каша с масло вътре и малко плодово пюре за вкус
10ч- кисело мляко с банан, или само кисело мляко или парче сиренце или кашкавал, чай
обяд: нещо готвено от мен, с месо и зеленчуци
следобед: плод, плодово пюре все още
вечеря: от нашата храна
Понякога добавям жълтък (не цяло яйце, белтъкът е по-проблемен)

Детето е около 74 см. и 9 кг.

# 23
  • София
Както и другите са ти казали - детето ти е непрекъснато гладно, защото поглъща огромни количества джънк! Позаинтересувай се за американските вечно гладни - филмчета в нет-а  - бол! Храниш го с изкуствени калории, бързи захари, продукти пълни с глутамат и след час то отново се чувства гладно. Пробвай да си на неговата диета 1 седмица и ще видиш, че и ти ще искаш само да набиваш.

Не готвиш с мазнина - прочети съдържаниете на тост слайса - палмово масло с оцветители! По немско има толкова хубави сирена, със сигурност има от къде да купуваш и саламурено сирене или фета(обезсолявай го във вода, ако те притеснява солта), моцарела.
Не прочетох това дете да яде месо - не само в готовите пюрета, ами домашно сварено/задушено крехко пилешко, телешко, пасирано или ситно накълцано.
Да не говорим, че съвсем спокойно можеш да готвиш манджички, просто без запръжки, сол и само със свежи зелени подправки (досега не съм чула магданозът или копърът да вредят).
При изобилието на видове хляб в Германия, да казваш, че хлябът не става за попара...Тази сутрин изядох попарата на дребния (1 филийка хляб, малко масло, малко сирене, липов чай) и още не съм гладна!
Зеленчуци също - реди ги като човечета - очички, устичка и т.н. - да видиш как ще й хареса да си хрупа нещо такова.

# 24
Мама Звярка ние следобедите ги изкарваме в парка да изразходваме енергия и ако излезете ще видите как всяко дете там ръфа солети или царевични пръчки, затова и се взима. Милкшнитето е единственното сладко което приема.  За течностите проблем няма, по 2-3 шишета вода и още толкова сок.
Аз принципно я храня както каже доктора и мога да ви кажа че изглежда слаба,
немците са против дори и голям човек да яде готвена храна повече от веднъж седмично. Аз и давам но не наблягам на готвената, 1во дете ми е и нямам опит с децата, незнам в България как се храни малко дете.
И все пак след 1 година ще тръгне на детска и трябва да може да се храни там, а не да умира от глад, защото незнам какво ядът в детската градина, но имам позната българка на която детето след връщане от детската сяда да яде умряло от глад защото не им е свикнало с храната и казва че няма готвена храна

# 25
Е, толкова ли е сложно да се сготви една супа и да се даде на детето? На мен ми е любопитно как се е стигнало до там то да яде толкова много боклуци? Ако бабата и дядото са виновни за това спри да я водиш при тях поне за известно време. Или намери някакъв начин да се разбереш с тях.

Каква храна дават в градината?

# 26
ако излезете ще видите как всяко дете там ръфа солети или царевични пръчки, затова и се взима.

немците са против дори и голям човек да яде готвена храна повече от веднъж седмично. Аз и давам но не наблягам на готвената,

имам позната българка на която детето след връщане от детската сяда да яде умряло от глад защото не им е свикнало с храната и казва че няма готвена храна

Ако нездравословното хранене е държавна политика и традиция, вероятно ще е трудно на една майка да се отклони от общоприетото.

Не схващам защо готвената храна не се препоръчва, но според мен по-добре готвено, отколкото царевични пръчки и др. разни "залъгалки".

# 27
  • Куциндрел
А какво ядат тези немци?
По-добре я карай като българка, не като германка, готви на детето прости и полезни манджи.
Къде-къде е по-добре ти да направиш една крем супа, отколкото да я купиш в бурканче - купешкото пюре. Питай да рецепти за детска кухня, колко подправки да сложиш, сол, каква мазнина.
Немците да си ядат вурстчетата. smile3534

# 28
Немците са против сготвена храна - кои немци, мързеливите ли?
И аз си водя детето в парка - другите деца ядат пръчици, той яде ябълка, солетка, ако е много гладен - сандвич. Като я натъпчеш с пръчици, по-малко гладна ли е? А, хем не знаеш какво ядат в градината, ама знаеш, че не ядат готвено ... ама почти ти повярвах.
Виж сега, и аз имам познати, дето ги мързи и хранят децата си само с боклуци - ми не се умира, ще знаеш. Просто по цял ден си мелят нещо пакетирано децата...
Всеки си има виждане за здравословен начин на живот. Някой хрупа само зеле, друг се тъпче със Зрънчо. Аз на закуска или вечеря предлагам веднъж седмично баница със сирене и яйца, от готови кори я правя - друг ще ми каже, че това е жива отрова. Та така.

# 29
  • до едно тепе
Хубаво де. Един път седмично ядат готвено. Ми през другото време какво ядат- салами, сирена ли що ли. Готвено значи ако щеш и печено пиле с някаква гарнитура. Сина ми яде печено месо със салата от краставици например. На Гергьовден изяде повече агнешко от мен Laughing Това не му пречи да яде супа и грах на манджа да кажем или да умира за спанак. И повярвай ми до скоро беше изключително злояд и често готвех за него отделно.
Киндера е с шоколад колкото и да му се казва милкшните Laughing
Сега яде почти както на година и малко. Само количествата са малко по-големи.

Общи условия

Активация на акаунт