Слънце пече, много е добре! В НЕМСКО иде лято- още по-добре! Тема 188

• 45 869
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Germany
Ние купуваме шишета за вода за децата от Декатлон. Гледам да са леки и лесни за почистване.
В нашата детска градина съм виждала да сменят памперси на децата + ако някой помоли да му помогнат с бърсането след тоалетна, помагат. Нашият обаче, не ходи там по голяма нужда, защото вратичките не се заключват и няколко пъти му нахълтват други деца и не му е комфортно...

# 646
Декатлонските шишета ми миришат на химия, петрол... Купихме веднъж и не повторихме.
Шишета за вода ползваме тези (имат различни цветове и 2 големини). Много съм доволна.
http://www.amazon.de/aladdin-Aveo-Trinkflasche-Kids-Purple/dp/B0 … ddin+trinkflasche
http://www.amazon.de/Aladdin-30808-Aveo-Trinkflasche-Liter/dp/B0 … 4093TPKP3TH9TFGEC

# 647
Кой пита за Betreuungsgeld?
Скрит текст:
Аз бях подавала документи, след като се разбра, че за моите деца няма място в градините тук, като дойдохме. Много се бях ядосала тогава, нито работа можеш да почнеш, нито те да се интегрират, нищо... Както и да е. Момичетата са обяснили какво представляват тия пари и за какво се дават, след като пратих антраг, ми пратиха обратно писмо със сто вида документи, които ми искаха допълнително - декларации за 2012 година от БГ, доходи от моето майчинство там, други бележки служебни от работа и т.н., ужас. Както и да е, набавих ги криво-ляво, обаче им казах, че няма как да ги преведа и те си ги придвижиха служебно (имат преводачи, колкото и да се правят, че нямат!!). В крайна сметка ние решихме да се прибираме към БГ в края на август и им пратих писмо, да ги уведомя, да ми спрат разглеждането на документите. Те ми отговориха, че съм имала право на тия пари за периода, в който съм тук, ама да съм покажела кюндигунг от работата ми в БГ... Ей, сто пъти им обясних, че съм в неплатен отпуск, но не искат/не могат да ме разберат и това си е... Така че голяма врътня е с тия Betreuungsgeld...

# 648
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тим също влезе с памперс в ДГ. там отказва да ходи до тоалетната, сега е без памперс, но като му се приходи по голяма нужда и казва, че му трябва памперс и му го слагат, после му го махат.
не стои по цял ден с него, нито ме викат д аму го сменям.

за шишетата: имаме Sigg с накрайник и Alfi с широко гърло. за зимата ползвам Alfi  с накрайник, изолирано, т.е. термус.

# 649
Мама Ени, моите деца са с такива шишета: http://www.holzino.de/EbayRestposten/eco-easy-1l-blau/eco-easy-1lieter-blau-5.JPG. Преди бяха с на Sigg, но се деформираха много и ги смених.

Следващата седмица децата от 1-4 клас от нашето и от още едно училище ще участват в цирков проект. Всеки си избира какво да бъде - клоун, жонгльор, акробат, дресьор и след 3 дни репетиции, ще има представление пред родителите под купола на истински цирк.  Laughing Децата са много въодушевени и съм сигурна, че ще падне голямо забавление.  Wink

# 650
В нашата градина заплащането беше според броя на децата в семейството - без значение дали всички те посещават градината. На децата се предлагаше само газирана вода, която моето дете също не пие. Отначало му слагах малка бутилка минерална вода в раницата, но учителките ми казаха, че така не може, щото и другите ще искат. Тогава започнах да нося през няколко дни в градината голяма бутилка минерална вода, за да има за всички деца. Срещу това учителките нямаше какво да кажат, но тази вода така или иначе си я пиеше само моето дете - другите не я харесваха.

Много моля да ми препоръчате бутилка за вода за ученик - без смучеща се част отпред. Цяла година малкия си носи най-обикновени  ПВЦ бутилки с вода и никой нищо не каза. Миналия петък, когато беше 37 градуса той изпил цели 2 бутилки вода и учителката му казала че не може пие толкова много, защото бутилките му са шумни  Shocked . Сега искам да купя някакви други, но все с накрайник за смучене срещам.

Егати придирчивите и капризни германци ..били им шумни бутилките . ooooh!
А те в българия като идват са като държани на синджир , особено младежите по курортите .А иначе в немско го играят много дисциплинирани , взискателни , изискващи и какво ли не , а тук в бг се държат като хуни . #2gunfire Twisted EvilИ какво ще стане , ако не и обърнеш внимание на забележката и си продължиш да си му даваш същото шише с вода ?Много ми е интересно ? Rolling Eyes newsm78

# 651
  • Берлин
Не мога да се включа в детско-бебешката тема  Hug
Имам нужда от съвет обаче. Искам да сменя квартирата, тази ни идва малка и дискомфортна. Попаднах на нещо интересно и писах. Една седмица мейли с дамата - искала това, искала онова...И аз отговарям щателно. Вчера реших да я проверя в нета и познйате - оказа се лице от рентскамърс!!! Изнамерих и начален мейл едно към едно с написания до мен. Снощи вече атакува - искала наем за 3 месеца + депозит /била в чужбина и не можела да си идва заради наема/ и подобни простотии. И сега на въпроса - да отида ли в полицията? Цялото ми същество казва ДА. Аз се усетих навреме, но други след мен могат да пострадат и да бъдат измамени, както и има измамени преди мен. Не съм се ориентирала на 100 % тук и не знам дали такава постъпка е разумна. А от друга страна не ми е спокойно да си седя на дупцето пасивно, знаейки, че някой може да стане жертва на измама. Пасивното поведение не ми е по вкуса, но все пак не знам как да постъпя. Моля ви,момичета, дайте ми съвет.

# 652
  • Germany
Моето дете е с такова шише http://www.amazon.de/Nalgene-Kinder-Trinkflasche-Everyday-341881 … rds=kinderflasche. Харесва си го. Купих го, защото тук бях чела за газираната вода и се подготвих с шише. Оказа се обаче, че в нашата градина дават нормална вода и шишета не било приемливо да се носят Simple Smile Друг е въпросът, че сега като играят цял ден навън им оставят едно  такова палстмасово с чучур и всеки си налива в която чаша му падне. Сложени са така десетина чашки и си пийват трийсетина деца...ноо няма да издребнявам. Имаше и афтичка в устата миналата седмица, но да кажем че може да е от всичко.
А, и басейн имат в двора. Цяла седмица гледам как разни голи и боси деца припкат до тоалетната и обратно и после бам в басейна. Оммммм, спокойствие съм вече за всичко Wink

PAPURCHE MEHURCHE , това е много често срещано. В Мюнхен е пълно с такива обяви, вчера даже четох за върха на наглостта. Казвали че детето им починало и са в Англия, за това да им пратят депозита, а те ще пратят ключ.

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 11:00 от Promiscuous Girl

# 653

Много моля да ми препоръчате бутилка за вода за ученик - без смучеща се част отпред. Цяла година малкия си носи най-обикновени  ПВЦ бутилки с вода и никой нищо не каза. Миналия петък, когато беше 37 градуса той изпил цели 2 бутилки вода и учителката му казала че не може пие толкова много, защото бутилките му са шумни  Shocked .

Извинявай и аз съм в шок от изказването на учителката. Дъщеря и други деца в училище само обикновени бутилки от минерална вода ползват и досега подобни проблеми не е имало. Нещо повече в групата на сина ми в ДГ пък казаха на една родителска среща, че предпочитали точно такива бутилки да носят децата на излетите, защото лесно се затваряли и отваряли. А тези специалните със специалните капачки и накрайници, малките човечета не може ли добре да ги затварят като си наливали вода и после бутилките се разливали в раниците. Тала че при нас в ДГ е обратното.

Promiscuous Girl,
в нашата ДГ навън изваждат чисти чаши и всяко дете си налива, а после слага чашата в друга касетка за използвани чаши. Като свършат чашите, вадят нови, а сизползваните се слагат за миене. Виждала съм го.

# 654
  • Germany
Папурче, аз бих отишла в полицията  Peace

# 655
Аз продължавам да се чудя, защо ДГ-ни дават пари за вода при ограничените си бюджети, при положение че чешмяната вода в повечето случаи е с по-добро качество. newsm78 Иначе и моето хлапе се научи в ДГ да пие газирана вода, дам... Направо за деликатес я има и примира като я види, както някои примират за сладко. Joy В ДГ пият от чаши, рисувани от децата, за да си ги познават. Шише ползваме от Edelstahl на Keen Kanteen, но е от по-големите и ние му го носим, че си тежи пълно с вода.

Памперси сменят при нас. И само да кажа, че моето хлапе така и не пожела да седне на гърне/детска седалка. Директно на голямата тоалетна мина като се налагаше да го придържаме (понякога по 20-30 мин за голямата нужда ooooh!). Та пробвайте и този вариант. Peace

Promiscuous Girl, много се смях. Нали поне не са пишкали в басейна... При нас положението е подобно. Нищо им няма на децата, имунитет трябва да градят. Wink

PAPURCHE MEHURCHE, и аз бих отишла в полицията.

# 656
  • The QC to be!!!
Папурче и да отидеш в полицията, няма полза. Препрати е-маилс до уеб сайта, те ще блокират обявата. Но тези обяви излизат всеки Петк./Съб./Нед. и после уеб сайта се опитва да ги блокира - но понеже са доста и всяка седмица, не успяват да смогват. Пишещите обявите по вероятно даже не са на ЕС земя. Успех с търсенето и намирането на друга квартира.  Peace

# 657
Полицията ще ти каже според мен да идеш на адвокат, ако се чувстваш частно засегната и да си уреждаш частните проблеми сама . Мое мнение .
Аз не бих се занимавала с чужди работи  Peace

# 658
  • Берлин
Благодаря за мненията. Е, понякога е по-разумно да си...премълчиш. Не ми харесва, но оставям това така. Нямам времето да ходя по адвокати, а и с полицията много не ми се занимава. Дано на никого да не се случват подобни неща. На мен всъщност нищо не се е случило, ако трябва да сме честни.
Колежката отиде на прощално тържество в градината на детенцето. Беше направила страхотна почерпка - във вафлени формички за сладолед - кремче, топнато в шоколад и украсени с пеперуди. Много сладурско!

# 659
Имам и още един въпрос свързан с курсовете по немски на VHS.
Скрит текст:
Курсът е за ниво В1. Плащаме всеки модул по 120 евро, т.е. общо 6*120=720 евро.
Накрая на декември ще имаме изпит, за който ни искат още 150-160 евро, половината от които щели да върнат на тези, които вземат изпита.
Аз обаче доколкото знам изпита е безплатен и връщат половината от платените такси, т.е. 360 евро. Така ли е или аз се бъркам?
И въпрос номер 2 - през лято 2013 завеждащата местния клон на VHS каза да взема разрешително от BAMF и тогава да ида да се анмелдна за курс. Обаче се оказа че места в курса няма и трябва да изчакам до ноември 2014, когато започва следващия курс. После учителката ни каза, че курсът ще приключи декември 2015. Дотогава обаче ще са минали 2 години от моето разрешително и аз /въпреки че твърдят че съм най-добрата в курса/ няма да мога да си върна сумата. А имам нужда от нея, защото искам да запиша В2. Имате ли някакви съвети как да изляза от ситуацията?

мама-Ени, понеже и аз се заинтересувах от коментирания от вас интеграционен курс, в сайта на BAMF има брошура на български. Ако искаш, погледни. Аз намерих този текст, който дава отговор на питането ти.

Ако след 08.12.2007 г. успешно сте положили успешно заключителния тест , федералната
служба може да възстанови 50% от платената от Вас такса за курса. Това обаче важи само
ако между издаването на удостоверението за участие и заключителния тест не са изминали
повече от две години. За възстановяването на сумата трябва да подадете заявление пред
компетентния регионален клон на федералната служба.

Общи условия

Активация на акаунт