Спермограма

• 6 532
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
Дали е възможно за неточни резултати, заради  половото ми въздържание?
Съмнявам се, някъде бях чела че точно два дни се препоръчват като най-добри.

# 16
Искрено ти благодаря за информацията.. Да правили сме тестове за овулация... Но не е имало голям смисъл от тях, тъй като правим опити всеки ден..Като изключим месечния цикъл разбира се Simple Smile)

# 17
По принцип трябва специалист от КИРМ да ви консултира при получаването на резултатите.  Урологът, вероятно, е имал предвид, че няма да имате деца по естествен път.
Няма да напиша мнение по спермограмитеъ, но ако искате се консултирайте онлайн с -д-р Даскалова. тя е един от малкото специалисти, които се опитват да работят по подобряване на резултатите. повечето насочват директно към инвитро, защото ефект от добавки не винаги има.  Възможно е  да ви препоръча допълнителни изследвания

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45609.0

# 18
  • Плевен
Здравейте,
пиша понеже съм от Плевен и мога да дам информация за клиника. Освен в КИРМ можете да отидете в Репромед. Намира се в сградата на магазин Лайф на площад македония. Както е лайфа клиниката е от другата страна на сградата от към заведението за бързо хранене ,, Завой,,

# 19
Здравейте!
Днес ми излязоха резултатите от спермограмата и има неща,които ме притесняват...ето резултатите:

Въздържание-4 дни
Обем-4мл.
Ph-9
Време на втечняване-55 мин.
Концентрация на сперматозоиди в 1мл.-51млн.
Обща конц. в колич. еякулат-204млн.
Подвижност:
Мн.добра А-40%
Слабоподвижни B-40%
Неподвижни -20%
Виталност на спрматозоидите-80%
Аглутинация-25%
Морфология:
Нормални-50%
С отклонения-50%

Казаха ми,че втечняването е бавно,което можело да е проблем.Не сме прави ли опити до сега с приятелката ми просто профилактично си направих изследването.Не е от най-подробните но за профилактично сметнах за добре.Моля,кажете ми има ли за какво да се тревожа?Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 15:56 от alves_22

# 20
  • Плевен
Здравей,
съдейки по морфологията която си написал тази спермограма е правена в някоя обикновена лаборатория което автоматично означава че трябва да я изхвърлиш тъй като спермограми правени в лаборатории са измислени и с нереални стойности и са пълен боклук. Спермограма се пуска само и единствено в специализирана клиника за репродуктивно здраве за да има достоверен резултат и вече да се коментира има или няма някакъв проблем. Спермограмите правени в лаборатории се правят от разни лаборанти , а в специализирана клиника по репродуктивно здраве се правят от ембриолози които си знаят работата. От кой град сте за да ви насоча за близка такава клиника? и да отидете да си пуснете спермограма като хората и вече да може да разчитате на един коректен резултат. Значи по морфологията която написахте съм сигурна че сте пускали в лаборатория тази спермограма защото морфологията ви е 50% такова чудо няма. Морфологията е доста по нисък процент и това не означава че има проблем а че реално резултата е коректен, такава морфология от 50% е напълно измислена какво повече да говорим по нататък за другите стойности, просто няма смисъл. Кажете от кой град сте да ви насоча за клиника,  отидете пуснете нова спермограма там и после ако имате питане с радост ще коментираме резултата, дори и да има проблем конкретно с втечняването ще ви дам ценна информация тъй като моя мъж е с такъв проблем а като цяло няма почти никаква информация за това както и почти никой не знае нищо за това че да помогне с информация.

# 21
 Grinning ужас...от Хасково съм и изследването е направено в медицинския център в града. Имайки предвид морфологията, нищо от другата информация ли не може да бъде взета като правдоподобна или наистина да я късам?

# 22
Подкрепям мнението на evm123, изследване направено в обикновена лаборатория само може да ви разбута спокойствието, да ви вкара в ненужен "филм" и най-вече да ви развали удоволствието от секса - а това вече е проблем. Защо се е наложило да правите това изследване, след като не сте правили още опити? Няма нужда да си разваляте кефа, както вече писах.
Живейте си живота и не се занимавайте с глупости!
Ако нещо ви тежи и имате някакви мисли-съмнения, тогава си пуснете спермограма, но в клиника по репродуктивна медицина!!! Иначе рискувате да ви изкарат супер мен - супер оплодител или проблемен осеменител.
Сигурно ви се сруват малко странни изказванията ми, но вече се нагледахме и наслушаме на какво ли не тук в БГ, за това сега ще бягаме в друга държава за консулт.
Моят съвет е: гледай си СЕКСА - лято е, като му дойде времето и не се получава в рамките на 1 година тогава търси помощ!
Успех и  txtloves ти желая!

# 23
Щом си от Хасково, какъв ти е проблема на един час път си от Пловдив. Разгледай клиниките там, запиши си час и действай! Wink

# 24
  • Плевен
Като цяло опити се правят в продължение на една година и чак тогава ако не се е случило вече се търси лекар и репродуктивна клиника задължително, казвам го защото много момичета също като не са запознати и тепърва тръгват по тоя път губят време и пари като ходят по обикновени генеколози и вкрайна сметка накрая разбират че трябва да търсят клиника и така нататък именно за това говоря за да не се губи време и излишни пари. Аз също бих казала че най добре е да си правите опити една година и ако не стане чак тогава да търсите проблем, но както си решите като искаш да си пуснеш спермограма профилактично ти казах за клиниките и лабораториите. Ето ти линк с клиниките в които трябва да пускаш спермограма вече ти си избирай сам коя ти е най близо:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1065

за въпроса ти за другите критерии не не може да се коментира който и да било критерии тъй като спермограмата ти е за боклука както вече казах. След като не могат да ти изброят морфологията според теб изброили ли са другите неща? не разбира се спермограмата в кофата за боклука и може да коментираме нова направена в клиника.

# 25
Просто профилактично,това е Simple Smile искам най-доброто за мен и момичето до мен. Благодаря за обърнатото внимание. Бъдете здрави.

# 26
  • Плевен
Няма за какво, пак заповядай Simple Smile Ако имаш други въпроси насреща съм Simple Smile
Лек и успешен ден.

# 27
Интересуват ме още някои неща Simple Smile принципно,проблем ли е бавното втечняване? И колко трябва да в времето? Някъде пише 20-40 мин. другаде 60?
До колкото разбрах,високото Ph също е проблем? Дано не Ви отегчавам  Grinning

# 28
Здравейте,
пиша понеже съм от Плевен и мога да дам информация за клиника. Освен в КИРМ можете да отидете в Репромед. Намира се в сградата на магазин Лайф на площад македония. Както е лайфа клиниката е от другата страна на сградата от към заведението за бързо хранене ,, Завой,,
Напълно подкрепям.Аз и мъжа ми ходим в Репромед при д-р Пенков изключително сме доволни(поне за сега).Обстановката за даване на материал мъжо каза , че е 10 пъти по добра(по тихо , спокойно и т.н).
Успех  Peace

# 29
  • Плевен
stralwberry_11 за теб знаем къде ходиш 😜 въпроса е кога ще пием кафе с мъжете 😜😜😜😜

Общи условия

Активация на акаунт