СЕДМИ КЛАС -тема 63

• 66 592
  • 1 229
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,

Има ли родители на деца от 31 СУЧЕМ? Моля да ми препоръчате класен ръководител за 5-7ми клас, има опция да посочим в заявлението за прием пети клас.

Любка Василева – старши учител по БЕЛ

Даниела Янкова – старши учител по ДТИ и ИТ

Борис Русев – старши учител по история

Георги Пеев – старши учител по география

Благодаря!   bouquet

# 91
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Вие и нова тема сте почнали, аз докато се включа и може да я свършите.
Неможах да ви изчета.  Embarassed

Вчера обаче със моята щерка се прибираме и срещаме едни познати, на които детето миналата година кандидатства, та е във училището което и ние искаме. Та със бащата се заприказвахме. та каза таткото, че детето не било от най-ученолюбивите, ама на матурите изкарал високи оценки и са го приели. Моята като се ядоса, като се размрънка, като се затръшка....кога тя щяла да изкара такива високи оценки. Абе спокойно бе дете, казвам аз. най-лошото е да се настроиш така и наистина нищо няма да направиш. Та имахме разправии. Какво и стана? Явно и идва в повече доста вече. Даже вика: много съм изморена.
Във училище обаче госпожата по БЕЛ наградила най-старателните със билети за театър. И за нас е дала билет. Та е много радостна и много щастлива, че видиш ли госпожата оценила най-накрая труда й.  Laughing

Та такива работи. Учим. Аз съм спокойна. Ученичката обаче ми се струва, че не е. Вместо да й говоря да учи и т.н., гледам да я разсейвам повече, че много се е впрегнала нещо и така не съм спокойна за нейното здраве.

# 92
  • Русе
Вчера бяхме на родителска среща. Директорът каза, че всяка година има деца, които от притеснение си забравят в деня на матурите личната карта или служебната бележка с входящия номер. Каза, че няма проблем. Викат класната на детето или някой друг учител, който да разпознае детето, защото ако върнат детето в къщи да донесе документ за самоличност, може да закъснее, да изтърве матурата и съответно да си провали бъдещето. Ако забравят служебната б-ка в училище имало копие.

# 93
  • Варна
Не навсякъде правят такива компромиси. Нашата класна ще е в друго училище квестор, част от другите учители също. Както и да е. Представям си какво ли още се прави по училищата ... иначе всички са с равни условия. Друг път!

# 94
Ученическите карти са събрани в училище, ще се раздават преди изпита.
Мен много ме устройва, защото е толкова разсеян, че като нищо ще отиде без карта.
Не мисля, че без карта ще го пуснат.

# 95
  • Пловдив
То това с недопускането на матурите идва малко като с анулиране на работите. Само се говори, пък аз лично не съм чула за недопуснато дете. Да, учителите ще са квестори по други училища, но директорите ще са си по местата, а те си познават децата. Особено там, където има по-малко паралелки.
Служебните бележки ги има на компютъра в училище. Директорите получават файл, а не листове. На вратите на стаите трябва да има разлепени списъци кой точно в коя стая трябва да бъде. Пък и децата ще ги извикат достатъчно рано, за да се избегнат недоразуменията, свързани с липса на това или онова.  Peace
В това отношение притеснение нямам. У нас "късметлийските" химикали, 10 добре подострени молива и ученическата карта са заделени в специален плик.  Laughing Само чертожните инструменти няма как да вкара вътре.

# 96
На сайта на НПМГ има вече поименни списъци на децата и признатите им оценки  Peace

# 97
  • София
Не пиша много в темата, но поне успявам да ви чета макар и със закъснение. Вчера младежа и баща му ходиха да подават заявление за изпита в ТУЕС и са им казали, че мед. бележка е непълна.Трябвало да е като медицинско за шофьорски курс  Rolling Eyes Иначе личната попълни диоптри и цветоусещане.Следващата седмица ще трябва да се мъкнем и по други доктори. Виждам, че повечето ще им пуснете бележки за следващата седмица и аз още се чудя  newsm78 , въпреки че дете настоява да не ходи между двете матури.

Относно медицинското за ТУЕС, на сайта им не е упоменато коя бланка за медицинско да попълва личния лекар! Ceci-krasi, на вас казаха ли ви, дали тази с която се кандидатства за работа, или пък тази за шофьорските курсове.....или има някакъв друг образец newsm78

Детето и баща му са ходили и ми казаха, че трябва да занесат отново в ТУЕС или на самия изпит  медицинско попълнено като за шофьорски курс. Личната лекарка ми даде бланка и ни изпрати в
25п-ка в Младост 3. Мисля следващата седмица да ходим до там. Ох да минават тези матури и изпити, че  #Crazy Днеска се прибра от училище, че направил пристъп нали е с астма и само се моля да е наред следващата седмица  Praynig

# 98
  • София
Лъжеш се, Дънди. Имаше преди година-две недопусната до матура зрелостничка, хем забравената служебна бележка е била донесена почти веднага... И ако там проблемът е  относително по-малък, тъй като все пак тя е имала опцията да се яви на септемврийската сесия и да вземе, макар и със закъснение, диплома за средно, то при седмокласниците опция за друга дата няма и неявяването на който и да е от двата изпита по БЕЛ и мат поне на 1 модул изхвърля детето  от класирането и го изпраща  автоматично в реалните паралелки. Затова проверете и вие  като родители в деня на изпитите дали децата са взели всичко необходимо.

# 99
Вчера бяхме на родителска среща. Директорът каза, че всяка година има деца, които от притеснение си забравят в деня на матурите личната карта или служебната бележка с входящия номер. Каза, че няма проблем. Викат класната на детето или някой друг учител, който да разпознае детето, защото ако върнат детето в къщи да донесе документ за самоличност, може да закъснее, да изтърве матурата и съответно да си провали бъдещето. Ако забравят служебната б-ка в училище имало копие.

Трябва ли да имат лична карта? Shocked
Още не съм му извадила на моя..

# 100
  • sf
Няма как да искат лична карта, защото някои още нямат 14г
Става дума за ученическата лична карта.
А иначе- не отлагайте ваденето на ЛК. По закон има срок , мисля,че е месец.

# 101
  • Варна
Лъжеш се, Дънди. Имаше преди година-две недопусната до матура зрелостничка, хем забравената служебна бележка е била донесена почти веднага...
Да, и аз ходих до училището с бясна скорост на едната матура на сина ми в 12ти клас да нося бележката. Успях, за минути ставаше дума ... .

А за ученическата лична карта от миналата година предупреждават регулярно да е в изряден вид и задължително с актуална за възрастта снимка.

# 102
  • Пловдив
русалке, аз не споря. Казвам, че не съм чула да има върнат седмокласник.  Peace
За ДЗИ е разбираемо, те са по други училища със съвсем непознати квестори. А и на ДЗИ се явяват съвсем пълнолетни граждани, които поне трябва да носят отговорност за личните си вещи и документите, които са им нужни за разни неща - матури, изпити, гласуване, шофиране и подобни. Въпрос на отговорност.
А в случая с нашите пубери, които в голямата си част не знаят къде се намират, отговорността за тези неща все още е наша.

# 103
Минала съм срока, ясно е..
Ама - да бързам ли сега да я вадя или по-нататък?

# 104
  • Варна
dundi73 , какво значи съвсем непознати квестори? Сега да не би да са познати?

А това последното изречение пък съвсем не го приемам. Тя отговорността не е подарък за 18тия рожден ден.

Общи условия

Активация на акаунт