Студенти в UK - 4

• 84 370
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
Време е за изпити...
На всички зрелостници пожелавам успех на предстоящите матури!  fingerscrossed
Да изкарат по-високи от нужните им оценки!
На майките им - спокойствие и вяра, че децата ще се справят и ще отидат в най-желаните университети!
Черни химикалки осигурихте ли? Часовник, вода и шоколад?  Laughing

От твоите уста в божиите уши!   Hug

Успех на всички зрелостници!   fingerscrossed

# 31
  • София
сool_witch , благодаря за подсещането за часовника и за пожеланията!
Успех на учениците на матурите и на студентите на изпитите!

# 32
  • София
Въй. То няма вече часовници в класните стаи ли?  ooooh!
За утре няма да му трябва, но за следващата матура ще търсим.
Мерси, Уич, че напомняш!

Успех и КЪСМЕТ утре с темата и от мен!  Hug
Като че така излиза, че матурите остават важни само за децата, кандидатстващи в УК... навсякъде другаде ги приемат по общ успех като цяло.
Затова - нека Силата бъде с тях!

# 33
Успешно представяне на матурите и от мен! Успешен прием на всички ! И весело изкарване на баловете на абитуриентите.

# 34
  • някъде из облаците
Успех и късмет утре на абитуриентите!!!

# 35
сool_witch, както винаги мислиш за нас и ни подсещаш за неща които забравяме в бързината Hug

Успех на всички  и късмет с темата. Знаем колко са важни за децата кандидатстващи в UK. Стискаме им палци!!!!!!!

# 36
Здравейте момичета, чета Ви повече от година и се образовам на тема "кандидатстване в UK и Шотландия", тъй като и нашия тийнейджър има мераци за там. На този етап все още няма да тормозя с въпроси за кандидатстването, тъй като имаме повече от година, а тук има безценна информация от първа ръка и мисля, че картинката се е поизяснила. По-скоро въпросът ми е свързан с това, дали ви се е налагало да канселирате закупен самолетен билет. Имаме идея да отидем до Шотландия през Август и се чудя как стои въпроса с цените на самолетните билети за този месец, в смисъл, дали скачат тогава, сравнено със сега.
Искам да резервирам билетите от сега, но все срещам, че не е възможно канселиране, а Август е доста далеч и всичко може да се случи, а 2 000 лв не са сума, която лесно мога да преглътна и да не ми пука ако ги изгубим Simple Smile
Ако в условията на тарифата пише  non-refundable, няма ли начин чрез допълнителна застраховка да се гарантира възстановяването на заплатената сума или поне на част от нея? В някои сайтове го срещнах като опция, но там и стойността на самия билет е доста по-висока. Изобщо да кажа, че тотално съм се объркала вече и не мога да взема решение какво да правя Simple Smile Моля, ако някой се е сблъсквал с анулиране на билет, нека да разкаже какво и как се е случило.

Успех и от мен на зрелостниците на матурите и на студентите на изпитите!

# 37
Здравейте момичета, чета Ви повече от година и се образовам на тема "кандидатстване в UK и Шотландия", тъй като и нашия тийнейджър има мераци за там. На този етап все още няма да тормозя с въпроси за кандидатстването, тъй като имаме повече от година, а тук има безценна информация от първа ръка и мисля, че картинката се е поизяснила. По-скоро въпросът ми е свързан с това, дали ви се е налагало да канселирате закупен самолетен билет. Имаме идея да отидем до Шотландия през Август и се чудя как стои въпроса с цените на самолетните билети за този месец, в смисъл, дали скачат тогава, сравнено със сега.
Искам да резервирам билетите от сега, но все срещам, че не е възможно канселиране, а Август е доста далеч и всичко може да се случи, а 2 000 лв не са сума, която лесно мога да преглътна и да не ми пука ако ги изгубим Simple Smile
Ако в условията на тарифата пише  non-refundable, няма ли начин чрез допълнителна застраховка да се гарантира възстановяването на заплатената сума или поне на част от нея? В някои сайтове го срещнах като опция, но там и стойността на самия билет е доста по-висока. Изобщо да кажа, че тотално съм се объркала вече и не мога да взема решение какво да правя Simple Smile Моля, ако някой се е сблъсквал с анулиране на билет, нека да разкаже какво и как се е случило.

Успех и от мен на зрелостниците на матурите и на студентите на изпитите!

Всяка авиокомпания има различни класификации на икономичните си класи, но най-евтините опции са именно такива, защото не предлагат никакви екстри - включително и refund. Повечето имат т.нар economy flex (или подобно), която предлага промяна на дата / refund, но съответно и билетът ще е значително по-скъп. Лятото билетите са малко по-скъпи като цяло, но до голяма степен и зависи на какви билети ще случите за вашите дати. При отказ на най-евтините билети, най-много да ви възстановят административните такси и таксите за летище, които са около 20-30 паунда грубо на билет. 

П.П. "2000лв" е предполагам сума за двупосочни билети на трима/четирима души?
2.П.П. Шотландия е в UK

# 38
Scorpzou, благодаря за отговора.
1. Да, става въпрос за 3-ма души - двупосочно и
2. Има две теми тук във форума - едната е за UK, другата e за Шотландия Simple Smile, това имах предвид като писах УК и Шотландия Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Явно няма шанс да се анулира издаден билет, което изобщо не ми харесва, а по принцип датите на пътуването ни са фиксирани, тъй като от 13-ти до 16-ти Август ще има едно състезание в Dundee и младежа държи да го посетим. Аз освен от цената на билета през август се притеснявам и дали изобщо ще има места, ако не резервираме сега, тъй като тогава е отпускарския сезон. Ще мисля още ден-два и ще взема окончателно решение ...

# 39
Синът ми планува да се прибира в бг с megabus и после самолет, обаче като чета на сайта на megabus е разрешен багаж до 25кг., ами ако надвишава какво се случва пише глоба свърх багаж 5паунда. Проверяват ли изобщо килограмите?

Не проверяват килограмите, но ако отиде с 2 големи куфара може и да се заядат.

Благодаря Scorpzou! Предполагам си пътувал с megabus Дънди-Лондон, идеята е синът ми да пътува 06h:05min-17h:30min - продължителност 11h25min, като полета Лондон Лутън -София e в 21h:25min. Въпросът ми е много ли е тежко това пътуване, то е видно, че са много часове, но има ли почивки и най-важното което исках да те попитам е закъсняват ли тези автобуси или са сравнително точни.

На всички кандидатстващи успех на матурите! Успех на приемните изпити! Весело изкарване на баловете и на децата и на техните родители и близки! Хей това са едни от най-скъпите, милите и незабравими спомени в живота, сякаш беше вчера, а не преди една година когато ние преживявахме тези моменти  Cry...

# 40
Синът ми планува да се прибира в бг с megabus и после самолет, обаче като чета на сайта на megabus е разрешен багаж до 25кг., ами ако надвишава какво се случва пише глоба свърх багаж 5паунда. Проверяват ли изобщо килограмите?

Не проверяват килограмите, но ако отиде с 2 големи куфара може и да се заядат.

Благодаря Scorpzou! Предполагам си пътувал с megabus Дънди-Лондон, идеята е синът ми да пътува 06h:05min-17h:30min - продължителност 11h25min, като полета Лондон Лутън -София e в 21h:25min. Въпросът ми е много ли е тежко това пътуване, то е видно, че са много часове, но има ли почивки и най-важното което исках да те попитам е закъсняват ли тези автобуси или са сравнително точни.

На всички кандидатстващи успех на матурите! Успех на приемните изпити! Весело изкарване на баловете и на децата и на техните родители и близки! Хей това са едни от най-скъпите, милите и незабравими спомени в живота, сякаш беше вчера, а не преди една година когато ние преживявахме тези моменти  Cry...

Само един път съм пътувал до Лондон - няма почивки. Автобусът спира в различни градове по пътя, за да се качат пътници, но толкова. Разбира се в автобусът си има тоалетна и са доста точни като тръгване и пристигане - включително ще се забавят умишлено ако виждат че избързват с графика си.

# 41
  • Варна

Часът на пристигане в Лондон е притеснителен , най-вероятно автобусът ще попадне в задръстванията в края на работния ден и е възможно да не пристигне на време на крайната спирка. Но имате достатъчно време до полета после. Синът ми е пътувал няколко пъти с тях , само че от Глазгоу, тежко пътуване е , автобусите често са препълнени, неудобно е и се е случвало тоалетните да са запушени и да не могат да се ползват. Не искам да ви притесня ,но нека момчето си има едно на ум. Иначе, доколкото знам, имат безплатен WI-FI и контакти на всички седалки да си зареждаш телефона .

# 42
  • Bristol
От летище Лутън до Глазгоу централната гара с влака излиза около 6 часа път, но е към 100на паунда. Ползват ли влаковете децата или е скъпо и не е удобно?

# 43
Много са скъпи влаковете, Меrry.
Моето само веднъж пътува с влак - 7 часа, 45 паунда, даже не разбрах как попаднах на тази цена.
После се оказа, че със самолет Единбург - Лондон е по-евтино
Другия месец ще пътува Единбург - Бристол - Единбург (за един ден) с EasyJet на три пъти по-ниска цена от влака за същите дати.

# 44
  • Bristol
Има една карта за младежи, дава 1/3 офф от цената. Това е картата
http://www.16-25railcard.co.uk
Но ако не пътуват много, а само за едното прибиране годишно, не си заслужава, защото самата карта е 30 паунда.
А от този сайт, ако се закупят билетите по-рано, излиза обикновено по-евтино http://www.thetrainline.com
Хубаво е и да не се пътува в пик час, това допълнително оскъпява.
Но да, с влак май излиза скъпичко.

По какъв повод ще се разходи до Бристол и то само за един ден  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт