Студенти в UK - 4

• 84 370
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Graduation в близкия град  Laughing
На стаж е и не можела да отсъства повече. Луда работа, ама кой ме пита мен вече. Трябва да съм доволна, ако ме уведомят  Laughing

# 46
За големи разстояния май най-добре излиза като цена - време с вътрешни полети. Дъщеря ми пътува преди месец  Бристол - Глазгоу - Бристол за 54 паунда с Easyjet за 1.30ч, а алтернативата с автобус излизаше около 80 паунда и близо 12 часа път в едната посока. Влаковете са безумно скъпи.
Хайде, абитуриенти, успех на днешната матура и слънчево лято и заслужена почивка на всички деца и майки!

# 47
На нас не ни е изгоден вътрешен полет защото е с багаж - само билета е изгоден, но като се прибави цена допълнително за багаж се оскъпява много.

# 48
От летище Лутън до Глазгоу централната гара с влака излиза около 6 часа път, но е към 100на паунда. Ползват ли влаковете децата или е скъпо и не е удобно?

National Express и Mega bus излизат много по изгодно билетите ... , но понякога в редки случай с влак е по евтино или е единственната възможност.

# 49
  • някъде из облаците
За далечни разстояния, самолетът явно е по-изгоден. Голямата за Единбург от Гетуик си беше намерила за около 30 паунда в едната посока и то петък вечер-неделя обратно, когато повечето пътуват. С багаж разбира се, се оскъпява.
Малката, преди година-две, беше купила карта за намаление, за влака, тази дето  Merry е пуснала, имаше едно пътуване до Лондон и с намалението, което ползваше за това пътуване, си плащаше картата, но пък предстояха 2-3 задължителни пътувания през година и прецени, че има смисъл, а и е по-удобно. Когато искат да пътуват с влак, купуват предварително билети, за вечерни влакове, след 18часа, са по-евтини и понякога сутрин след 9 също се намират. Поне за нашия маршрут е така. Пътували са и с автобуси, като цяло се ръководят от цена и удобството, н-р с багаж, 4-5 часа да чака за евтино пътуване с влак, обезсмисля се, на автобусчето и дреме до Манчестър .  Laughing

cool_witch, моето за дипломирането на сестра й пътува вечерта късно след работа с влак и на другия ден следобяд обратно. Аз пък се притеснявах дали ще успее от Лондон да си хване влака, защото трябваше да пътува с последния за Портсмут. И тя току що беше започнала стаж, колко притеснения имаше да ги пита и само един ден изпроси. Ама влакове има на всеки час, че и по-често, докато със самолета е по-ограничено. Важното е, че ще присъства.  Hug

Последна редакция: пт, 22 май 2015, 14:31 от valha

# 50
... cool_witch, моето за дипломирането на сестра й пътува вечерта късно след работа с влак и на другия ден следобяд обратно. И тя току що беше започнала стаж, колко притеснения имаше да ги пита и само един ден изпроси. Ама влакове има на всеки час, че и по-често, докато със самолета е по-ограничено. Важното е, че ще присъства.  Hug

Не е много ограничено, valha. Единбург - Лондон има през през около половин час с различни авиокомпании.
Сега погледнах (в едната посока): British имат 24 полета на ден до три летища, Easyjet - 10 полета на ден до три летища, Virgin Atlantic - 6 полета до Хийтроу. Бива Simple Smile
Сестра й се сърди, че ще дойде сутринта и ще си тръгне вечерта, но това е положението.

# 51
  • някъде из облаците
cool_witch , то има, аз миналата година ги бях гледала, и ми направи впечатление, че има доста, но цена, удобно летище, е от значение. Тя нали лети до Бристол, правилно ли съм разбрала? До там не съм гледала полетите  Mr. Green, виж до Саутхемптън гледах.
Но определено и на мен щеше да ми е криво, толкова път да бие и почти няма да се видят.

# 52
Уич,
Честито дипломиране на каката! Да оползотвори наученото на място, на което се чувства добре и да е много усмихната!
А ти да си винаги горда и щастлива мама и с двете   bouquet  bouquet

# 53
Благодаря, rosss! Simple Smile Да ти се връща!
Свърши й сесията, вече може да се каже, че е завършила.
valha, до Бристол ще лети, да. Той е много по-близо и полетите бяха удобни. А ти не се спотайвай, и ти ще черпиш. Висшистките ти станаха две  Laughing

Последна редакция: пт, 22 май 2015, 20:42 от cool_witch

# 54
  • София
Валха, уич, честито дипломиране на децата ви!
Много късмет и успехи в живота!

# 55
  • София
Еха, какви хубави неща сте разкрили, даже не съм предполагала Simple Smile
Честито дипломиране на дъщеричките ви, valha и witch  Hug Какви вълнуващи емоции само!
Вие самите ще ходите ли на дипломирането? Как е прието по принцип?

# 56
  • България
Честито дипломиране на девойките! Желая им здраве и късмет!

# 57
  • Русе
valha, cool_witch , чудесни новини покрай вас...Поздравления за дипломирането на момичетата ви   bouquet
А темата като че ли трябва да се разшири "Студенти и дипломирани в UKHug

# 58
Благодаря на всички!  Hug
Май малко избързах(ме) Laughing - просто мина последната сесия, още резултати няма дори.
Самото дипломиране (церемонията) е след месец и малко.
Но свърши, факт.
Sandalka, ще ходим, то си е официално - церемония в абатството, шапки, тоги ... Laughing

# 59
  • някъде из облаците
cool_witch , не се скатавам,   Hug нали знаеш, че ние имаме още съвсем мъничко  Praynig, но пък вие сте първи и царемонията ви е преди нашата. Как се чувства девойката сега, след като приключи с изпитите? На голямата й беше много странно в началото.

Момичета, благодаря ви за пожеланията  Hug, да ви се връща!

Не мога да повярвам, че преди 5 години стягахме куфарите на голямата, колко притеснения, трепети имаше, а сега и малката вече е на финала. Но от есента, пак ще съм мама на студентка.

И като е тръгнала  cool_witch да ни разкрива , да напиша и аз, че имаме още съфорумки, на които децата им завършват: Зехира и Lorna, макар да не пише вече.

Пожелавам на децата смело да щурмуват целите си и да сбъдват мечтите си! Успех!!!

Sandalka, ще ходим, то си е официално - церемония в абатството, шапки, тоги ... Laughing
Peace
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/99886 … 5&oe=560C4755
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/v/t1.0-9/s720x … b&oe=55FDFF06

Общи условия

Активация на акаунт