Студенти в UK - 4

• 84 383
  • 753
  •   1
Отговори
# 60

Пожелавам на децата смело да щурмуват целите си и да сбъдват мечтите си! Успех!!!
Благодаря за пожеланията. Аз съм убедена , че децата са упорити, млади , борбени и ще намерят своето място.( И ние ще ходим на церемонията, предполагам че е много вълнуващо) 

# 61
  • България
Честито на всички абсолвенти и майките им. Да бъдат щастливи с избраната професия.

Много харесвам тези церемонии, изключително тържествени са.

# 62
  • Пловдив
Уич ,Валха, Зехира честито дипломиране на децата !Пожелавам им от тук насетне да намерят своята реализация  и място в професиите ,за които са се подготвяли и както Сандалка каза,нека СИЛАТА БЪДЕ С ТЯХ. Hug

А на всички останали мамита ,които чакат резултати от матурите им стискам палци за перфектни резултати!

Искам да споделя с вас ,пожеланията на един баща/мой познат/към неговият син,който завършва и ще  поеме по стъпките на нашите деца!Копирам и прилагам!

Честит рожден ден младежо, както казваха когато бях на твоите години. Понеже напоследък рядко те виждам, реших да ти честитя рождения ден по модерен начин - във фейса /нали така му викате/. Предстои ти да навлезеш в света на възрастните. И преди да съм загубил младежката публика, която чете това, ще ти разкажа няколко неща за така наречения свят на възрастните. Ще се опитам да използвам стилистиката и героите от твоя любим /и мой любим/ филм - "Междузвездни войни" или известен още като Star Wars. Предстои ти да се срещаш хора - клининги. Това са хора, които толкова много искат да са някой друг, че губят собствената си идентичност. Пази се от тях. Ще срещаш хора - имперски щурмоваци. Това са хора които нямат собствено мнение и единственото което умеят е да изпълняват чужди заповеди. Пази се от тях. Ще срещаш хора като Джаба Хътянина. Те са гадни и отвътре и отвън - за тях няма нищо свято, но поне са предвидими. Пази се от тях. Ще срещаш хора като Хан Соло - безрасъдни авантюристи с добро сърце.Бъди приятел с тях, но се учи от грешките до които ги води тяхното безрасъдство и се опитвай да им помагаш. Ще срещаш хора като Йода - на пръв поглед невзрачни. Това са хора изпълнени с много мъдрост и сила. Дръж ги близо до себе си, учи се от тях и ги уважавай. Ще срещаш хора като Люк Скайуокър - млади идеалисти, решени да променят света. Всъщност такива като теб в момента. Ако вярваш в същото което и те, не губете вяра, че можете да направите света едно по-добро място. Ще срещаш и хора като Дарт Вейдър. Всъщност това са хора, които също са имали идеали и са искали да променят света. Но в някакъв момент са загубили тази вяра и това ги е накарало да се обърната срещу всичко и всички. Това са хора които са се загубили. Не се страхувай от тях. Те не се прикриват, те са такива каквито са - озлобени, обезверени, жестоки. Но както казах не се прикриват - знаеш какво можеш да очакваш от тях. Преди да решиш как да постъпиш с тях и какво отношение да имаш, се опитай да разбереш какво ги е накарало да са такива. Опитай да разбереш дали не е останало нещо добро у тях. Не се опитвай да ги променяш, няма да можеш. Учи се от грешките, които те са направили и се старай ти да не допускаш такива. В крайна сметка всеки човек, който срещаме в живота си е учител за нас, някои се опитват да ни прекършат, някои искат да ни помогнат.
И така любими мой сине НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С ТЕБ, за да можеш бързо и безболезнено да различаваш кой какъв е и да разбираш какво трябва да научиш от него. Обичам те.
Твой любящ баща - Оби Уан Кеноби

# 63
... Как се чувства девойката сега, след като приключи с изпитите? На голямата й беше много странно в началото...
Май това е думата - странно. Ама ще свикне Laughing Предстоят други предизвикателства.
Дано всички завършващи деца намерят своето удовлетворяващо и доходно Wink работно място.
Дано живеят по-добре от нас! И дано ... всичко добро, което се сетите, че една майка иска за детето си!

valha, и аз в последно време съм се отдала на мисли "Кога беше..."
Покрай това абитуриентско време всеки ден почти мисля и си спомням гимназиалните й години.
Тази гимназия толкова много й даде, преобрази я.
Спомням си дипломирането й - как я извикаха първа, думите на директорката, уверените й крачки докато вървеше към трибуната, ръкоплясканията... и думите на малката "Маме, спокойно, какво ти стана?". И нямам снимки от този ден  Cry
И никой да не се съмнява, че и сега съм се разревала. Ама ще ми мине и пак ще яхна метлата  Laughing

# 64
cool_witch , не се скатавам,   Hug нали знаеш, че ние имаме още съвсем мъничко  Praynig, но пък вие сте първи и царемонията ви е преди нашата. Как се чувства девойката сега, след като приключи с изпитите? На голямата й беше много странно в началото.

Valha, честито на детето!!!  bouquet Пожелания за много късмет и успешно реализиране!
А относно изпитите и изобщо обучението по архитектура явно нещата са доста по-различни спрямо другите специалности. Щерката чак сега, след втората сесия, започва да се ориентира и свиква. Доста притеснения имаше.  Често изобщо нямаха идея какво искат от тях и какво трябва да се прави и учи. Материалът, който им беше даден на изпита през първия семестър, го изучаваха през втория. Проектите са им все едни такива шантави и децата не знаят от къде да я захванат. На последния работиха не с архитект, а с професор по психология от другия университет в града.
И така... Първата година мина толкова бързо, сякаш вчера чакахме резултати от матурите.
Сега пак сме в очакване, но на резултатите от изпитите.
Успех на всички деца!  newsm10

# 65
Уич, разплака ме Hug
Честито дипломиране !Много късмет и успешна реализация на прекрасните ви деца!  bouquet

# 66
Честито на завършилите деца  bouquetУспех и сбъдване на всички мечти! Гордеем се с тях Simple SmileУспех и на всички, които вървят по техните стъпки.Благодаря на мамите за споделените емоции и опит.

# 67
Здравейте!
Отдавна не съм се включвала, но имам нужда от помощ и много се надявам някой да има информация по въпроса.
Моето момче следващата учебна година ще бъде на обменна програма  в САЩ. Сега подготвяме документи. Искат му информация за ваксините- превеждахме имун.паспорт.  Има една ваксина, която при нас я няма(това в техния формуляр,) посочени са препаратите.
Ако имате някаква информация или идея къде да търся много ще съм ви благодарна.   bouquet

# 68
на обменна програма  в САЩ.  Искат му информация за ваксините- превеждахме имун.паспорт.  Има една ваксина, която при нас я няма(това в техния формуляр,) посочени са препаратите.
Ако имате някаква информация или идея къде да търся много ще съм ви благодарна.   bouquet

Дъщеря ми, преди да замине за САЩ, си направи /липсващата ваксина - за менингит мисля, че беше/ в болница Вита в София. Спомням си, че ние имахме някакво изискване медицинските й документи да бъдат заверени в здравно заведение, одобрено от посолството им. Вита беше от тях и затова отидохме там. Грийнберг също беше одобрено.

# 69
  • UK
Чудесна тема! Здравейте всички, аз съм Тони и уча медии и комуникации в Newcastle, току-що приключих втората си година Simple Smile
Първо, честито на всички абсолвенти и много попътен вятър в живота!
Идвам със следното запитване: приеха ме за една седмица престой в Лондон на стаж в The Independent и сега съм в чуденка къде да си намеря да остана на евтино. Знам че "евтино" е химера в Лондон, но изискванията ми са да има добра транспортна връзка (автобус и/или метро, офисът е в Кензингнтън) и да е изгодно. Абстрактен въпрос малко, но ще се радвам на всякакви насоки. Благодаря!

# 70
  • София
Тук повечето са майки на студенти и не вярвам да помогнат много.
Най-добре попитайте в бг хелп  форум        http://www.bghelp.co.uk/forums/forum.php
или в темата за родители във ВБ        http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=834699.0;topicrefid=19

# 71
  • UK
Благодаря zuri и се извинявам за фала с обърканата тема  Embarassed
Аз гледам тук се обсъждат завършвания, на мен това чак догодина ми предстои ама отсега се изприщвам от нерви като си помисля. Twisted Evil

# 72
OswinOswald, седмица е много малък срок. Според мен единствената ти възможност, различна от хотел, е да останеш в квартирата на студент, който се прибира за лятото или някой от съквартирантите му се прибира. Плащаш си седмицата и някакви консумативи и това е.

# 73
  • София
OswinOswald, има един сайт airbnb.com, където се регистрираш и получаваш достъп до информация за самостоятелни (вероятно не е подходящ вариант) и споделени жилища. Има снимки, рейтинги на собственици, обратна връзка, предпочитания, пишеш си със собствениците, карти и т.н. Убедена съм, че изборът на стаи в Лондон ще бъде достатъчно изобилен, за да се настаниш на приемлива цена.

Ние сме го ползвали поне 5-6 пъти за апартаменти в европейски градове и сме оставали доволни.

# 74
Дами (кандидат-студентки), време е да узнаем кое дете къде отива Simple Smile
Идвайте да се похвалите с матурите и изпълнените оферти  Praynig
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт