Студенти в UK - 4

• 84 208
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
На добър час на студента ти, Мери!

# 616
Успех на всички дечица! Бързо адаптиране на първокурсниците, здраве и късмет! Мъчно ми е , че децата ни са принудени да заминат, но истината е, че тук нямат никакво бъдеще. Вярвам, че всички усилия са за  по- добър живот и реализация.
Merry, в Портсмут вече е открит български магазин. Това е нещо, което липсва на дъщеря ми много.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 14:24 от Mimito_75

# 617
Лекарства в чекирания багаж - дали ще има проблем тук или в Англия?

# 618
Изчетох внимателно за месечните разходи мненията до тук и с малко неудобство ще попитам отново. За Лондон какви месечни джобни са необходими. Лондон е скъп град, за това уточнявам.

Ясно е че може и много и малко. За това питам с какви пари студента може да се издържа- храна, транспорт, тел. Разходи без квартира/общежитие и режийни съответно.

Благодаря много. Споделените мнения са много ценни.

# 619
За лекарствата - няма никакъв проблем, ако са в чекирания багаж, нито от българска, нито от английска страна. Ние приготвяме аналгетици, антипиретици, лепенки, малко хомеопатия,..., а бе кой с каквото се лекува. Основният проблем беше една болка в зъба докато го приемат на зъболекар на третия ден.
Иначе имаме добри новини - записваме втори курс в Екзитър.
Успех на всички деца и техните семейства, вярвам, че ако има трудни моменти, след тях идват по-добри.
Десита,

# 620
Има ли някой неизтрещял?  Rolling Eyes
Аз съм на път да оттрещя  Laughing, но още има какво да се желае. Не малко.
Да ви бръкна малко в душичките, м?

Скрит текст:
Schoolbag in hand she leaves home in the early morning
Waving goodbye with an absent-minded smile
I watch her go with a surge of that well known sadness
And I have to sit down for a while

The feeling that I'm losing her forever
And without really entering her world
I'm glad whenever I can share her laughter
That funny little girl

Slipping through my fingers all the time
I try to capture every minute
The feeling in it

Do I really see what's in her mind
Each time I think I'm close to knowing
She keeps on growing

Sleep in our eyes her and me at the breakfast table
Barely awake, I let precious time go by
Then when she's gone there's that odd melancholy feeling
And a sense of guilt I can't deny

What happened to the wonderful adventures
The places I had planned for us to go
(Slipping through my fingers all the time)
Well, some of that we did but most we didn't
And why I just don't know

I try to capture every minute
The feeling in it

Do I really see what's in her mind
Each time I think I'm close to knowing
She keeps on growing

Sometimes I wish that I could freeze the picture
And save it from the funny tricks of time
Slipping through my fingers

Schoolbag in hand, she leaves home in the early morning
Waving goodbye with an absent-minded smile
Read more at http://www.songlyrics.com/mamma-mia!/slipping-through-my-fingers-lyrics/#Dthrob2MozckYWcm.99

# 621
Здравейте момичета! Отдавна ви чета, тъй като ни предстои кандидатстване. В момента синът ми прави опити да отсее 5 университета, в които да кандидатства. Интересува се от компютърните специалности. Та става въпрос за Dundee - не намерихме никъде някой да е публикувал оферта от там. Ако някой е кандидатствал там, бихте ли споделили какви оферти са ви дали. В сайта на университета открихме информация, но чак не мога да повярвам, че биха искали толкова ниска диплома. Може и да бъркам, незнам.
Оказва се, че изборът на 5 университета е много трудна работа.

# 622
  • София
Здравейте, djan! Синът ми кандидатстваше в университета на Dundee преди 2 години. Поискаха му 3 матури, това е особеното там, както и диплома над 4 (наистина много ниско изискване, но независимо от това университетът е много хубав, не оставяйте това изискване да ви заблуди  Peace).

# 623
Петя, благодаря за бързия отговор. Това с матурите не го очаквах. А имаха ли изискване за оценките от матурите?

# 624
  • София
Не, нямаха изискване за оценките от матурите. Според мен това с 3-те матури е, за да се отсеят кандидати, които наистина искат този университет.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 10:55 от .♥.Петя.♥.

# 625
Моят син учи компютърни науки в Dundee. Преди една година офертата му беше диплома над 4.50 и три матури с оценки над 4.50, но я получихме след като вече бяхме заявили, че ще се явява на две матури - български и английски и срока /съгл.бълг.законодателство/ за промяна беше изтекъл.Синът ми води кореспонденция с университета като им обясни ситуацията и след като беше посочил Dundee като първо желание получи потвърждение, че е приет. Градът е малък, но пък университета е страхотен и синът ми е доволен и не съжалява за избора си. И точно днес пътува за там..Лек път и успешна нова учебна година   и на новоприетите и на продължаващите студенти!

# 626
Силвия, лек път и успех на сина ти и на всички студенти!
Като знаем за изискването за 3та матура, мисля че не е проблем. Така или иначе още не е започнала учебната година и има време. Много се притеснявам, когато искат конкретна оценка от матурата. Приятел на моя син тази година едва изкара 3,60 на матурата по математика и то заради някакъв гаф в началото и последвали притеснения и тъпи грешки от това. А детето не е слаб ученик в никакъв случай. Но това са си мои проблеми, синът ми не се трогва толкова.
Как стои въпроса с общежитията там, има ли места за всички първокурсници?

# 627
  • Варна
Изчетох внимателно за месечните разходи мненията до тук и с малко неудобство ще попитам отново. За Лондон какви месечни джобни са необходими. Лондон е скъп град, за това уточнявам.

Ясно е че може и много и малко. За това питам с какви пари студента може да се издържа- храна, транспорт, тел. Разходи без квартира/общежитие и режийни съответно.

Благодаря много. Споделените мнения са много ценни.

Синът ми не е в Лондон ,но все пак ще коментирам по въпроса  Peace Цените на хранителните стоки в големите вериги супермаркети са еднакви навсякъде в УК. Така че ,това което е писано тук, като разходи за храна в други части на страната, е валидно и за Лондон. Може би ще имате по-високи разходи за транспорт , но пак зависи колко отдалечена ще е квартирата от университета , какъв транспорт ще се ползва , можете да си вземете велосипед например и т.н. В този сайт можете да се ориентирате за цените на картите в градския транспорт : https://tfl.gov.uk/cdn/static/cms/documents/tube-dlr-lo-adult-fares.pdf. Мисля, че има и някакви намаления за студенти ,но си проверете .
Може би Лондон е по-скъп по отношение на заведенията за хранене, но българските студенти си готвят основно сами, с цел спестяване на средства.
Дано се включи и някой с реални цифри от Лондон  Peace

# 628
Благодаря за вкючването Паричке.

# 629
  • някъде из облаците
И аз смятам, че храната във веригите е като навсякъде, единствено наемите са скъпи и вече зависи дали ще има разходи за транспорт. Моите също не са живели в Лондон. Голямата живя една година в южните предградия на Лондон, на фона на наема на малката, нейния беше два пъти по-висок, също така плащаше 90 паунда на месец, за пътуване с влак, 10 минути й беше до работата, и то с карта за намаление. После си взе колело и с него ходеше на работа.

Общи условия

Активация на акаунт