Наемане и отдаване на имоти под наем - какво се случва реално?

• 108 829
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 1 395
  • София
Да, радиаторите са демонтирани. Точно след като наематели ни завлякоха с грамадна изравнителна сметка.

Между другото, днес разбрах, че за топлата вода може да се направи междинен отчет и после изравнителната сметка се разделя на две. То си е необходимо, когато в един отчетен период са живели различни ползватели. За Техем - отива се с един протокол с показанията на водомерите, разписан от двете страни и заявление свободен текст. Струва 8 лв.

# 1 396
  • Пловдив
Ние като се нанесохме в това жилище, парното беше спряно, но поискахме от наемодателя да го пусне - държах да е топло навсякъде, все пак, бяхме и с малко дете по цял ден вкъщи. Все още си го ползваме, няма проблеми. Преди няколко години сметките за топла вода скочиха изведнъж много. След като платихме две безумни сметки, разбрахме, че във входа 90% ползват парно, но само три апартамента ползваме топла вода и затова сметките са такива. Тогава по наша инициатива и за наша сметка сложихме бойлер и спряхме топлата вода. Сега ползваме бойлер за топлата вода и парно за отопление.

# 1 397
При спряно парно пак се плаща - такса сградна инсталация и топла вода. Доказано е в блока, в който живея - не е изгодно да се спира парно.
2 еднавки апартамента - съседката мръзне без парно и плаща за сгр. инсталация и топла вода  по 120 лв/месечно. Отделно си плаща около 100 лв. ток за отопление.
 Аз го пускам на 3 степен от октомври до април - 200 лв., ток - около 25 лв.
Не е само парното -  квартиранти оставиха съседи със сметка  650 лв. за студена вода.
Защо собственика не е проверявал дали плащат е друга история. Уверявали го, че ще платят на веднъж. Изчезнали ...

# 1 398
Здравейте, извинявам се предварително ако нарушавам правилата в темата. Пиша по повод моята сага с намирането на апартамент под наем (гр. София). Получавам супер некоректно отношение от агенциите, които намирам, оказват се фалшиви почти в 99% от случаите.  #2gunfire
Вече не знам към кого да се обърна, дори препоръчани брокери се държат непрофесионално и ми обявяват, че исканите от мен неща са невъзможни (при условие, че имам много познати, които са си намерили доста изгодни квартири точно в кварталите в които искам). Безкрайно ще съм благодарна ако наемодателите в тази тема споделят как си търсят наематели, наистина вече нямам сили, време и нерви.  Praynig

# 1 399
Може би ще помогне ако напишеш какво ,къде и до какви пари търсиш.Тук по правило не предлагаме нищо, но кой знае? Няма да ти изтрият поста я.
Късмет!

# 1 400
  • Варна
Някой може ли да отвори нова тема продължение?
Мисля, че имаше правило темите по принцип да са до 50 страници.

# 1 401
Нека да систематизира с няколко думи най-важното криво ляво ,ако не му представлява проблем !

# 1 402
Може би ще помогне ако напишеш какво ,къде и до какви пари търсиш.Тук по правило не предлагаме нищо, но кой знае? Няма да ти изтрият поста я.
Късмет!
Благодаря за бързия отговор.  Grinning
Търся обзаведен апартамент с две отделни спални, не държа да има отделни кухня и хол, може да са в едно. Кварталите, които ме интересуват са Борово, Бели Брези, Бъкстон, Манастирски Ливади, Стрелбище, Хладилника, Лозенец, Витоша. До 650 лв. е бюджетът, според някои е нереално да се намери на такава цена, според други напълно възможно, вече и аз не знам.  Sad

# 1 403
По мои впечатления може и да намериш, но ще е с недобра локация и/или няма да е ново строителство /вероятно панел/ и/или обзавеждане, настилки, дограми и т.н. няма да са никак нови. Освен ако не извадиш някакъв страхотен късмет.

# 1 404
Ако сте се насочили към не особено ново обзавеждане  и нямате някакви сериозни ''недостатъци '' примерно домашен лююбимец или да сте две семейства или мнооого деца 7-8 Laughing и не ви е проблем стандартен договор+депозит не виждам причина да не намирате.
 Не ви давам акъл ,а само идея.Защо не разширите търсенето примерно и сред необзаведените  с по-нисък наем.В рамките на година -две ще си изплатите обзавеждането с разликата в наема ако не се хвърлите на нещо много скъпо и не търсите само за няколко месеца.Хем ще ползвате ново хем ще си остане ваше  Wink.

# 1 405
Не търсим специално да е ново обзавеждане, но по възможност да не е от 1989, на каквото попаднах два пъти последните 3 дена. Не сме семейства, две момичета сме, нямаме и домашни любимци, но ми се случи да ми откажат точно поради това, че сме били млади момичета, а наемодателят искал само семейства.  Rolling Eyes
Искаме обзаведен главно защото в момента не можем да отделим пари и за обзавеждане, смятахме го и няма как да си го позволим на този етап.  Sad

# 1 406
Имам познати, които са наели за 620 тристаен ново строителство в Манастирски ливади, две спални и обща дневна с кухня, една баня с тоалетна. Апартаментът е нов, с мебели на 3-4 години, от най-евтините, но стават. НО: апартаментът е последен етаж със сериозни скосявания, от покрива течеше /за тази зима предстои да се види/, студено е зимата, лятото е топло. Далеч от градски траспорт и на много забутано място, улица няма, улично осветление също. Идеята ми е, че с вашия бюджет в тези квартали е много вероятно апартаментът да има поне един сериозен недостатък. Освен ако не извадите голям късмет, което се случва понякога и ви го пожелавам.

# 1 407
Със сигурност за тези пари е много трудно да се намери такова жилище без недостатъци, още по-трудно сред всичките фалшиви обяви които заливат всекидневно сайтовете. За Манастирски ливади ми е ясно какво ще е, но познати точно там са имали късмет, за това и го включихме в търсенето.  Laughing

# 1 408
  • при късмета
Вашите познати може да са имали късмет, но отдавна. В момента е крайно ограничено предлагането навсякъде в София. Просто малко имоти се дават под наем, какво остава да отговарят на 100% на изисквания за място, обзавеждане и цена.
Студентите взеха всички евтини квартири, които бяха на пазара и съвсем ограничиха предлагането.
Те за продажба от собственик са малко, какво остава за наеми.
Ще продаваме имот, до месец ще е пуснат в обява като се оправят документите, а вече 3 пъти го гледаха. Вярно, че брокерката дето го даваше под наем сега ще го продава и може изобщо да не стигне да пусне обява, т.е. тя си дава информация на други клиенти и вече почти го е продала. Ограничено е предлагането и за двете

# 1 409
Крайно ограничено предлагането на имоти под наем в София? Източник?
Или имаш предвид в посочения от нея ценови диапазон?

Общи условия

Активация на акаунт