Андалусия

• 68 513
  • 786
  •   1
Отговори
# 690
Миналата година на 1 ноември бяхме в Малага и Гранада - разнасях за вечерите едно леко якенце точно тип ветровка - дори не го използвах. Но бих взела за всеки случай. Разкошно е през октомври наистина.
За северна Испания и аз съм се "наточила" - мъжът ми пътуваше преди по работа в района и твърди че е страшно красиво -  Сан Себастиан, Дуранго и по крайбрежието.
Така е, ама там се ходи през лятото, иначе все едно е Англия като климат.

# 691
  • София
Точно затова бих отишла там август, както и Ули предложи, а в Андалусия октомври.

# 692
Била съм безброй пъти в Южна Италия и мои приятелки са били, но чак сега научавам лоши неща за манталитета на местните мъже. Simple Smile
Масата правят комплименти за външния вид, а това е приятно за повечето жени поне.  Simple Smile

# 693
  • Glasgow
Сама? Мои приятелки също са били, заедно, добре са си изкарали, дори бяха си пуснали тиндър или подобно приложение единия път, за да се запознаят с местни мъже и да си имат компания, докато са там. Нямам много наблюдения освен туристи южняци на почивка докато работех в Слънчев бряг, наистина бяха доста напористи, подсвиркват, подвикват,  няколко дори ги бяха ступали гардовете на Какао бийч, задето притесняват момичета.
Но както и да е, за соло пътуване вече го реших да е Андалусия.

# 694
И сама също.
Ако някой ще подвиква по-нахално, това ще са мароканците/арабите и т.н.
А тях и в Андалусия ги има в големи количества, не само в Мароко.
Просто трябва да се внимава идея повече навсякъде, включително и с кого се общува, а не да се зачеркват хубави места на база агенция ЕЖК (една жена каза).
Всъщност като бях предпоследния път в Андалусия октомври (сама), точно мароканец взе да ми подвиква по улиците една сутрин към седем и нещо, когато още е тъмно.
Хвърлих му един поглед тип „как не те е срам“, той ми каза perdon и си отиде. Това не значи, че зачеркнах Андалусия – напротив, даже ходехме пак в края на март, защото много ми е на сърце.

# 695
  • Glasgow
Някаква дама каза, че Андалусия сега била превърната в арабски Халифат😁Край, спирам да чета мнения, просто започвам да планирам и резервирам😊

# 696
Сега? Joy тази дама не е много запозната с историята на Южна Испания май Joy

# 697
  • Glasgow
да, наново😄приличало на африканска провинция. Нищо де, да разнообразя от Глазгоу, който е като кюрдска и иракска провинция в центъра🤷🏻‍♀️

# 698
Здравейте,
От това което чета всички пишат за автобуси и влакове за придвижване. Някой ползвал ли е таксита? От разписанието на метрото и автобусите гледам, че са до към 23 и малко, та най-вероятно няма да успеем да ползваме довечера градски транспорт.

# 699
  • Пловдив
Таксита има, доста скъпи по спомен. Може да ползвате Cabify, а сега виждам и нещо ново за мен - Freenow. В момента и двете дават цена около 13-18 евро от летището до центъра. Изтеглете си приложенията и пробвайте какви варианти дават, като кацнете. Ние правим така - проверявам и резервирам по-изгодното.

# 700
Ние ползвахме Uber в Малага - от центъра до летището 18 евро + 1 по желание в помощ на Украйна.

# 701
  • Пловдив
Имаше Юбер преди, но странното е, че сега не извади изобщо такава опция. Дали нещо не са ги махнали и от Малага, не знам.

# 702
Тази дама има предвид, че в момента е несравнимо по-зле спрямо преди 10- години например. Това е неоспорим факт.

# 703
Светът се променя, аз не се сещам за място, което е същото като преди десет години.

# 704
По скромното ми мнение навсякъде е по-зле отколкото преди 10 години откъм мигранти, просяци и маргинали.

Общи условия

Активация на акаунт