Андалусия

• 68 478
  • 786
  •   1
Отговори
# 705
И българите заедно с българските цигани са се увеличили 10 пъти за 20 години  в Испания, какво остава за мароканци.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 15:28 от Alexslav

# 706
Ние планираме през октомври Андалусия. Успокоихте ме, че времето ще е приятно и силно се надявам да направим и някой плаж. Този път ще сме за една седмица и ще се разходим.
Февруари бяхме с приятелки,но за 4 нощувки. Малко ми беше. Сега се надявам да е по-добре.

# 707
Ние планираме през октомври Андалусия. Успокоихте ме, че времето ще е приятно и силно се надявам да направим и някой плаж. Този път ще сме за една седмица и ще се разходим.
Февруари бяхме с приятелки,но за 4 нощувки. Малко ми беше. Сега се надявам да е по-добре.
Времето в края на октомври миналата година беше чудесно.
На +23+24 ми се щеше да си бях взела лятна рокля. Тук на такива градуси ми е студено с рокля, а там щеше да е чудесно. За крайбрежието иде реч.

# 708
Средата на октомври ще бъдем. Да, по крайбрежието ще отседнем - Торемолинос или Беналмадена и ще се разходим.

# 709
Влизам в темата със следното запитване.
Август ще бъдем в Малага за 10 часа като спирка на круиз.
Искам да посетим Алхамбра, но не се предлага като екскурзия от кораба.
Някой има ли идея как да организирам посещение на Алхамбра от/до Малага в рамките на 8 часа?

# 710
Според мен е безсмислено. От тези 8 часа, едни 3-4 ще отидат в път.
Смятам, че и в Малага има какво да се види и направи за един ден.

# 711
  • Пловдив
От 8 часа минимум 4,5 ще идат в път /с влак или автобус/. Алхамбра, дори с препускане, е минимум 2-3 часа. Не бих го направила това. Също бих останала в Малага, най-много до някое близко плажно място да отскоча.
Ако все пак решите, проверете дали изобщо има билети за Мадрид на конкретната дата.

# 712
  • София
По-добре идете до Алказаба в Малага. Наистина Гранада е далече и няма да ви стигне времето.

# 713
Влизам в темата със следното запитване.
Август ще бъдем в Малага за 10 часа като спирка на круиз.
Искам да посетим Алхамбра, но не се предлага като екскурзия от кораба.
Някой има ли идея как да организирам посещение на Алхамбра от/до Малага в рамките на 8 часа?
Съвсем не случайно круизите НЕ са предложили тази екскурзия. Очевидно я считат за рискова. Ако решите - може и да видите опашката на лайнера от сушата.

# 714
Алхамбра е и в моя списък, но и аз съм на мнение, че е по-разумно да го оставите за друг път, когато специално отидете до Гранада. Малага, от своя страна, е пълна със забележителности, които си струва да се видят: замъкът Алкасаба, който вече са ви препоръчали, замъкът Гибралфаро (отгоре се разкрива страхотна гледка); също и музеят на Пикасо се намира там. Има и катедрала. Ще намерите с какво да уплътните едни 8-10 часа със сигурност. Blush

# 715
Бързите влакове iryo по какво се различават от renfe?
Струва ли си Малага-Мадрид да се направи в рамките на един ден?
От гарата в Малага има ли таксита към полунощ?

# 716
  • София
Бързите влакове iryo по какво се различават от renfe?
Iryo е собственост на ТренИталия. Конкурират се с испанците за някои високоскоростни отсечки, a също и с французи.
Вземи този с по-добрата цена. Ако са съпоставими, бих избрал Iryo.

# 717
  • София
...
В какъв смисъл да си струва - може да отидете за 2,5-3 ч. дотам и да се върнете за още толкова - ако ви се пътува 5-6 часа - да, може да се направи. За мен обаче Мадрид би трябвало да е обект на отделно посещение за поне 3-4 дни - толкова много неща има да се видят там, само Прадо е поне половин ден. Освен това близо до него има градчета като Толедо например, които също си струват един ден.
Ако сте за повече време в Малага и искате да отидете някъде - Севиля или Гранада/Алхамбра са прекрасни опции за екскурзии за един или повече дни.

# 718
Iryo е с много по-добра цена от renfe, ако се закупи по-рано.
В Севиля и Гранада сме били, в Мадрид също, ще видим накъде. Единият ден със сигурност до Кордоба, там не сме ходили.
Дворецът в Кордоба има ли вход само за градините или е комплексен и предварително ли да купя билети?

# 719
Има вход само за градините, но гледайте да го купите по-раnо и от официалния сайт, а не book your trip !
Последното може да ви одруса много пари ако не внимавахте с manage my books.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 15:06 от Versace_Dreamer

Общи условия

Активация на акаунт