Частни училища - информативна тема 7

• 70 845
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Като ви слуша човек ще рече, че само пансион за благородни девици ви е по мярката Twisted Evil Толкова ли не помните какво сте правили вие самите? Е, вие може и да не сте правили и да сте били "нърдове", ама при нас и се пиеше, и се пушеше, и се сексеше, па ей на, всички станахме Хора и никой не пропадна.
И Русалката право каза - в училището нито ги учат на дивотии, нито ги окуражават. Децата сами си го правят и ако решат нямат спирка.

По напред някоя майка беше готова да вдигне на рога директора, че детето и се ожулило от топката край окото и никой не го вкарал в реанимация Mr. Green Ма ни кръв текла, ни нищо, ама не, трябвало да го мажат непременно с нещо. Баш около окото, а ?

Ясно ми става кой напира за ЧУ, ама все пак саксията е до време, а после идва реалният живот.  Twisted Evil

# 61
От чисто любопитство питам в АК правят ли се тези неща, тъй като за там винаги се спрягат желязната дисциплина и правила?

# 62
  • София
От чисто любопитство питам в АК правят ли се тези неща, тъй като за там винаги се спрягат желязната дисциплина и правила?
Разбира се. Правилата са за училището, свободното време си е твое и всеки сам преценява как да го оползотвори.

# 63
  • София
Благодаря за темата   bouquet

# 64
Като ми разказаха за живота в НЕГ ми се подкосиха краката.

Кажи подробности, моля те.

# 65
  • София
.......и всеки сам преценява как да го оползотвори.

Това важи с пълна сила за всички училища. Убедена съм, че няма нито едно училище, частно или държавно в гимназиален етап, сред възпитаниците на което да няма пушещи, пиещи,  ползващи трева, имащи агресивни прояви,  както и  сексуални отношения на  етап, който в нашите родителски очи е ранен....И не разбирам наистина каква е вината на училището в това отношение, какво очаквате тепърва  да изгради то като  възпитание, нагласи, характер, морал у 15+ годишни деца? Това са неща, които се възпитават доста по-рано и то предимно в семейството, а после в училище. Всяка гимназия си има  наредби и очаква те да се спазват на територията й, както и  в присъствието на учители по разни прояви. Кой какво прави извън тези граници - ехе, богато е човешкото въображение. Каквото и да се сетите, сигурно все ще е вярно.

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 07:37 от пенсионирана русалка

# 66
Стефан беше писал, че след някакво състезание в друг град една от учителките вижда дъщеря му да пие бира. Съответно са я изключили от отбора или нещо такова. Мисълта ми е, че пиене на бира не е нещо фрапантно, не е в кампуса и въпреки това наказанието е било голямо. Та, затова ми е интересно в каква степен колежаните "спазват морал" Grinning За останалите гимназии изобщо не се заблуждавам.

# 67
Споменатите по-горе неща като пиене, пушене, трева, секс ги има навсякъде /едно време приятелите от АК най-много пушеха трева /наравно с тези от СМГ/  Mr. Green, но после най-пушещите се оказаха в Оксфорд  Crazy/. От немската бяха най-уравновесените /само на алкохол и цигари  hahaha/. Имахме турнири по футбол, волейбол,баскетбол, ходехме на лагери заедно и се познавахме общо взето от тези училища/имам предвид 4-те езикови,СМГ,АК и частично НПМГ и НГДЕК/. Съмнявам се и сега нещо да се е променило.
Това което имах предвид, беше обучението-ами,не го рабирам това,да учиш във френската и да ходиш на уроци по френски, за да си вземеш В2-то. Нямат и учители по предметите, които да преподават на френски.

Д–Ива, аз бих погледнала и Златарски. Около нас има страхотни деца,които завършиха там и са в чудесни университети в Англия. Но и другото важно е, че станаха прекрасни млади хора.

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 23:26 от Io_io

# 68
  • Sofia
Благодаря за чудесната тема!!! Ще я следа с интерес!!!

# 69
Аз пък не можах да разбера защо веднага решихте, че това, от което се подкосяват краката на съфорумката, която го каза, е именно пушене, пиене и секс. Едва ли някой очаква гимназисти да не правят тези неща.
Сигурно има предвид нещо друго.

# 70
  • София
Например какво друго? Simple Smile Написа за живота в НЕГ. А той и в НЕГ, и навсякъде другаде е неизменно свързан както с учене, така и с различна степен на "забавления" извън училище, като последните варират  според разбиранията на всеки.

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 08:37 от пенсионирана русалка

# 71
Това което имах предвид, беше обучението-ами,не го рабирам това,да учиш във френската и да ходиш на уроци по френски, за да си вземеш В2-то. Нямат и учители по предметите, които да преподават на френски.

Не знам дали си имала допир до изпити за сертификати, но все пак ще повторя за кой ли път, че знаенето на език и вземането на сертификат по определена система не е едно и също нещо.

За да се вземе с висока степен изпита за сертификат трябва да се владее много добре форматът на изпита, да се знаят някои трикове и да е оттренирана подходящата стратегия. Аз например свободно боравя с английски език - чета в оригинал, пиша писма, договори, спецификации и прочее, но ако ме пуснат на изпит за сертификат не вярвам да се справя.

Ей тук е ключът от бараката. В повечето гимназии децата биват учени на език и толкоз. В Немската и в АК обаче мисля, че ги готвят и за изпита за сертификат. Да, така е по-удобно и се спестяват време и пари, съгласна съм. Но ако децата все пак ходят и на курсове това не значи непременно, че не им е преподавано качествено, а че искат да са сигурни, че ще си вземат сертификата с подходяща оценка. То затова и фирмите, които организират явяване на изпити за сертификат, предлагат и курсове за подготовка и почти няма записали се за изпита, които да не са посещавали и курсовете.

# 72
  • София
В АК не ги готвят за изпитите за сертификат, нито за АП или САТ. На територията на колежа се провеждат единствено изпитите по АП.

# 73
Аз например свободно боравя с английски език - чета в оригинал, пиша писма, договори, спецификации и прочее, но ако ме пуснат на изпит за сертификат не вярвам да се справя.

Въх ти мъ уби:) щото и аз чета в оригинал и пиша писма и договори, и на служебни срещи си говоря съвсем свободно и също така без проблем разбирам другите какво ми говорят, ама ако гледам американски филм без субтитри, или дори CNN, далеч не разбирам всичко, понякога дори направо нищо не хващам. Щото ти нали каза, че владееш английски свободно и затова ми е чудно, щото ако писмата и договорите са критерий...

Аз съм съгласен с Йо Йо, ако наистина такъв е случаят с ФЕГ - не мога да приема за нормално ученици в езикова гимназия да ходят на курс по същия език. Егати и езиковата гимназия тогава.

# 74

Не знам дали си имала допир до изпити за сертификати, но все пак ще повторя за кой ли път, че знаенето на език и вземането на сертификат по определена система не е едно и също нещо.

За да се вземе с висока степен изпита за сертификат трябва да се владее много добре форматът на изпита, да се знаят някои трикове и да е оттренирана подходящата стратегия. Аз например свободно боравя с английски език - чета в оригинал, пиша писма, договори, спецификации и прочее, но ако ме пуснат на изпит за сертификат не вярвам да се справя.

Ей тук е ключът от бараката. В повечето гимназии децата биват учени на език и толкоз. В Немската и в АК обаче мисля, че ги готвят и за изпита за сертификат. Да, така е по-удобно и се спестяват време и пари, съгласна съм. Но ако децата все пак ходят и на курсове това не значи непременно, че не им е преподавано качествено, а че искат да са сигурни, че ще си вземат сертификата с подходяща оценка. То затова и фирмите, които организират явяване на изпити за сертификат, предлагат и курсове за подготовка и почти няма записали се за изпита, които да не са посещавали и курсовете.

Тъй като съм добре запозната със случая и знам,че ходеше, за да учи езика,защото в училище не го учат на достатъчно добро ниво. Това важи и съучениците.
Като човек, който е завършил една от 4те езикови гимназии,мога да кажа,че сертификатите си ги взимахме без подготовка извън гимназията.
Не знам сега как е,но имахме следните предмети на езика: в подготве само език,то е ясно. След подготве-часове по езика,които включват и история, култура, специфики, традиции и характерни празници и литература на всички държави, където се говори /трябваше да се четат през лятото произведенията в оригинал,но аз хитреех и ги четях на бъгарски в последния момент  Embarassed/. Часове по разговорен език с нейтив. Химия, биология,физика, включително музика с характерни песни и композитори и история на езика /с изключение на българската история, която се учеше на български/. Това е смисълът на езиковата гимназия за мен-да обхване всяка сфера от живота и от културното наследство на съответните държави. Всичко друго е "гимназия с разширено изучаване на език". Самото обучение си обхващаше по естествен начин подготовката за сертификата,защото така или иначе слушането на текст, четенето с разбиране, съчиненията и т.н. си бяха ежедневие. Сама разбираш,че при такава подготовка просто не се налага допълнителна подготовка за сертификат.
Ако сега нещата са променили, просто не разбирам смисълът от наплив към езиковите гимназии. "Скелетът" на езика може да се научи на много места,но не това беше идята.

Общи условия

Активация на акаунт