Частни училища - информативна тема 7

• 69 265
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Не коментират, защото освен АК, друга частна гимназия няма, която да е конкурент на добрите държавни и всеки иска да влезе в НЕГ, АЕГ, Испанската, СМГ, 73-то и евентуално ФЕГ, НПМГ. В частни гимназии общо взето отива който не е приет в добра държавна, с изключение, разбира се, на АК, което е различен случай.

# 46
  • на път
Не коментират, защото освен АК, друга частна гимназия няма, която да е конкурент на добрите държавни ......

Все се надявах нещо да се е променило за последните 3-4 години ....

# 47
Абе Мецане...пак се тропна неподготвен Laughing
Изобщо не е вярно, че в ЧГ отиват тези дето не са приети в държавна.
В Увекинд от септември миналата година е ясно кои деца ще продължат в гимназията.
Така,че не си прав Laughing

# 48
Кафе с мед, благодаря за новата тема!
Вместо запис: Според мен Дните на отворените врати или разговорите с ръководството на училището не биха Ви дали достатъчно добра представа. По-скоро един ПР образ.

В нашето основно училище имаше една учителка, която на всяка родителска среща повтаряше, че всеки е добре дошъл в часовете й, когато реши и без предупреждение Simple Smile
Това би трябвало да е закон за всяко ЧУ.

# 49
В Увекинд от септември миналата година е ясно кои деца ще продължат в гимназията.

хи хи, а да видим какво пък ще кажат другите, дали не съм прав. Hug Радвам се, ако Уве е станало конкурент на НЕГ, ама що ли си мисля, че са избрали там да продължат тези, които или не са ги приели в НЕГ, или си знаят, че няма да влязат и не кандидатстват изобщо. Изобщо не искам да те ядосвам, просто да гледаме фактите в очите. Освен това, ще се радвам, ако греша и ако ме опровергаеш. Peace

В нашето основно училище имаше една учителка, която на всяка родителска среща повтаряше, че всеки е добре дошъл в часовете й, когато реши и без предупреждение Simple Smile
Да бе да, те частните училища са хан и всеки да може да си влиза и излиза, когато си поиска, дори и без да има дете даже, ами ей така щото му е скучно и няма какво да прави. Дано сама да разбираш колко нереалистично е това, което си написала. И децата сигурно ще са много щастливи и доволни разни лелки и чичковци да им влизат и излизат непрекъснато от часовете. Ти би била първата, която би си отписала детето от такова училище.
То е ясно, че не си привърженик на ЧУ, но те все пак са училища, а не ханове, нито пък публични фондации в обществена полза, които да разкриват на всеки какви са заплатите на учителите им, каква част от таксите дават да разширяване на базата и каква част - за премии на учителите, защото ти точно това искаш с твоето "питайте това, питайте онова, питайте трето, пето, десето и двайсето". Ами върви ти да питаш да видим дали някой ще ти отговори. Или ако искаш да те излъжат. Все едно аз да те питам колко ти е заплатата? Дори и да ми отговориш, със сигурност ще излъжеш, нали? Щото на неадекватен въпрос няма как да получиш адекватен отговор.

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 16:47 от Татко Мецан

# 50
  • на път
.... Радвам се, ако Уве е станало конкурент на НЕГ, ама що ли си мисля, че са избрали там да продължат тези, които или не са ги приели в НЕГ, или си знаят, че няма да влязат и не кандидатстват изобщо.
.....

newsm78 Уве има много хубава гимназия (като сграда и местоположение) от миналата година, но там от 8 клас водещ става английският, а немският отива на заден план.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.773982702659805.107374 … 904566&type=3

Не съм влизала в подробности, защото не е нашето място за гимназия.

# 51
  • София
Гимназията на Увекинд изглежда страхотно, перфектно място за учене! Дано успеят да изградят и добра репутация.

# 52
[

Абсолютно съм съгласна.
Татко Мецан, ще се изненадаш колко малко родители всъщност имат желанието да го правят. От личен опит го знам. Така че никакъв хаос няма да настъпи. Обаче за такива като мен забраната за достъп на родители, която е така модерна в масата у-ща, независимо дали са ЧУ или ДУ, е страшно отблъскваща. Образованието на децата ми е тристранен процес с равностойни участници. Родителите не са престъпници, които трябва да бъдат спирани с табели "Забранено" на входа на у-щето. Евала на всички учители, които искат да въвлекат в процеса поне тези, които имат желание.

# 53
  • София
Това би могло да бъде аргумент, ако се знаят причините за взетото решение. Peace
ПЧМГ е може би някакъв добър вариант за ЧГ. За ЧПГ "Банкер" също съм чувала добри отзиви, но то е профилирано все пак.

# 54
  • София
И аз благодаря на Кафе за темата,! Чудесно си се справила.

# 55
Ако детето ми беше бъдещ гимназист,все си мисля,че освен немската, испанската и СМГ, друго държавно училище не би ме поблазнило. Имам близки с деца във френската и английската. Във френската ходи на уроци 2 години във Френския културен институт,за да си вземе В2-то /взе го/,а в английската за сега ходят само на уроци по математика  Blush

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 23:04 от Io_io

# 56
  • на път
Аз пък имам 2 приятелски деца в 11 клас в НЕГ. Преместиха се там след 10 клас от ДШ да се спасяват уж. Като ми разказаха за живота в НЕГ ми се подкосиха краката. И така търся хубава частна гимназия. Дано да я има след 3 години.

......
ПЧМГ е може би някакъв добър вариант за ЧГ. За ЧПГ "Банкер" също съм чувала добри отзиви, но то е профилирано все пак.

Благодаря  Hug.

# 57
  • София
Краката ти могат да се подкосят общо взето от живота в която и да е БГ гимназия, частна или държавна. Peace  Вече си зависи най-вече от децата. На мен краката хич не са ми се подкосили, даже с удоволствие записах  и малките си деца там след 5-годишен опит с каката, пък хич се нямам за нехаещ и безотговорен родител.  Кусури много, ама ако мислиш, че в ЧГ ще е по-различно... Пуберите са си пубери и учителите не са вече звероукротители, а преди всичко педагози. Който иска, поема даденото му, който не...ами, за него си е.

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 21:26 от пенсионирана русалка

# 58
  • София
Страховити истории има и в швейцарските колежи. Няма училище, което да успее драстично да повлияе на характер, култура, възпитание, семейна среда и ценности.
Скоро гледах този филм The Riot Club, Оксфорд ли е виновен за поведението на тези младежи?

# 59
  • София
Страховити истории има и в швейцарските колежи. Няма училище, което да успее драстично да повлияе на характер, култура, възпитание, семейна среда и ценности.
С две ръце и два крака се подписвам под това, особено пък когато става дума за гимназисти Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 22:22 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт