Частни училища - информативна тема 7

• 69 271
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Виж това не знам, тоест дали е достъпно и за външни.  Предвид големия интерес от страна на децата в училището - едва ли. Но който се интересува, може да пита. Моите деца са големи и това не представлява интерес за нас, просто споделих разбраното от познато дете, учещо там. Подробности също не знам.

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 13:09 от пенсионирана русалка

# 31
Отворено ли е за външни лица? На нас ни е сравнително удобно

# 32
  • В офиса
Ани, обади им се. И после кажи какво са ти казали.

# 33
  • София
Да не би да става дума за школата "Работилница за знание" ?
Ако не се лъжа, от миналата година те се помещават там и предлагат курсове и по БЕЛ.
Би трябвало да е отворена и за външни деца, стига да има места.
https://www.facebook.com/RabotilnicaZaZnanie

# 34
  • София
Не зная, както казах по-горе, чух го от познато дете.  Peace Ако е това обаче, то си е чиста школа,  провеждаща в 139-то занятията си, защото има занимания за 4 клас, за седми, за 12-ти подготовка за матури. Нещо като Милениум в 104-то ОУ, Веди в 1 СОУ, Софроний в един техникум и т.н... Останах с впечатление, че групата/групите е/са само от  деца от 139-то.

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 13:20 от пенсионирана русалка

# 35
  • София
Аз имам лични съображения, за да говоря без да използвам имената на училищата. Дадох макар и не конкретен пример каква е реалната ситуация на ЧО в БГ.
И се поправям с инфото си за второто училище. Повторната ни комуникация беше много добра.
Поканиха ме да разгледам обстановката и работата на детето ми. Обясниха ми подробно за дневния им ред и т.н. И сега аз останах доволна.
Виждате как в рамките на 1, 2 дни един и същ човек може да промени мнението си в зависимост от това в каква ситуация е попаднал и с какви хора е контактувал.

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 13:31 от дани-д

# 36
Хахаха ти пък. Някои училища дори не организират индивидуални срещи за да си зададеш спокойно въпросите.
В такъв случай какво може да накара човек да поиска да си запише детето там? Модата? Всеобщата истерия? Наличието на входен изпит? Чудя се просто.

Очевидно и трите изброени от теб неща са в сила, защото напливът е много голям.

# 37
  • Sofia
Благодарности за новата тема Simple Smile

# 38
Моя позната,която не влиза тук, се интересува от Валдорфското училище. Някой да има инфо?

# 39
Моя позната,която не влиза тук, се интересува от Валдорфското училище. Някой да има инфо?
На един колега детето му е там, но не знам колко е голямо. Бащата е много ентусиазиран, обяснява колко е добре там, как на децата им сияели очите от удоволствие да учат там, как той съжалявал че не е бил в такова училище....
С 3 думи: беше много доволен. Обясняваше как децата докато учели правели и някакви движения и било много полезно, забавно и много бързо се усвоявал материала.
Мисля че и родителите участват по някакъв начин в помощ на училището, не само финансово но и като правят дадени неща по сградата, двора ... но дали е така не съм сигурен
Аз лични наблюдения нямам

# 40
Да не би да става дума за школата "Работилница за знание" ?
Ако не се лъжа, от миналата година те се помещават там и предлагат курсове и по БЕЛ.
Би трябвало да е отворена и за външни деца, стига да има места.
https://www.facebook.com/RabotilnicaZaZnanie

За това сигурно става дума. Работилницата доколкото знам е отделно юридическо лице (ГЛИФ ПРИМ ООД) и няма нищо общо с училището З. Круша. Може би ползват само помещенията под наем, защото преди това бяха на друго място. Курсовете са отворени за всички.

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 14:51 от *paper cake*

# 41
Благодаря, ще предам инфото.

# 42
  • Софето
Аз знам за Св. София и Св. Георги. Малена, а ти защо се интересуваш?

От чисто любопитство  Wink. По улицата ни минават бусчета на Еспа, ФЛ, ПБ, Дрита и 3-4 бусчета на тази фирма, явно обслужват няколко училища. Нови сме на улицата и все още не съм научила кое детенце къде учи  Simple Smile. Най-важно е, че на новото ни училище ОТ, също минава бусчето по улицата ни, при тях се плаща на километър и  в зависимост от това дали има и други деца на същата улица. Училището ни е на 6 -7км + още 3 деца на същата улица, 1400-1600лев на година, а второто дете е с 50% отстъпка (700-800лв), което си е страхотна цена.

# 43
  • София
Кафе с мед, благодаря за новата тема!
Вместо запис: Според мен Дните на отворените врати или разговорите с ръководството на училището не биха Ви дали достатъчно добра представа. По-скоро един ПР образ.
При нас преди първи клас имаше РС, на която се запознах с бъдещата класна на дъщеря ми. Бяха ми препоръчали друга учителка. Бях леко разочарова , че не е при нея. Опитах си да си създам някаква представа за преподавателката - беше доста организирана по време на РС и толкова. Но в последствие бях във възторг от въпросната учителка, при която по случайност се оказахме. Освен с добри организационни умения, се указа и чудесен педагог, психолог учител. Справяше се еднакво добре и с деца и с родители - нали знаете винаги в началните класове има една неизменна тълпа от родители, които наобикалят учителката и останалите трудно се добират до нея, за а попитат нещо. Тя успяваше да се справи и да обърне внимание на всеки родител за 1-2 минути и без повече да й губят времето. Децата много я обичаха, слушаха и станаха любознателни. И от моя скромен опит е трудно да си изградите реална представа за 1 час при положение, че предварително е направена постановката и са раздадени ролите. Wink

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 16:21 от zuri

# 44
  • на път
И аз благодаря за новата тема на кафе с мед   bouquet.

С големия приключихме с "малките матури", финализират срока, а аз започвам да се оглеждам и ограмотявам за гимназия. Идея си нямам коя да е  newsm78. За висшето ми е по-ясно честно казано.

Тук напоследък се обсъждат главно ПУК и 1 клас. Никой не коментира как стоят нещата в частните у-ща на гимназиален етап. Ще съм много благодарна на коментари и отзиви  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт