Частни училища - информативна тема 7

• 70 851
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Лично за мен, учителите са и възпитатели. Съжалявам, но възпитанието не е 3-4  или 5 часа на ден, в в училище сме по други правила. Правилата и дисциплината са част от възпитанието и трябва да са константа, т.е. еднакви. И щом детето ми е задължено да бъде еди къде си, трябва да има и съответните правила, дисциплина = възпитание.

С хубавото или с лошото да започна?

Негативното, имало е дете с шарка, а са пропуснали да информират родителите, както и да има карантина. В единия клас дори е имало няколко деца. Директорката, ни се извини и призна, че са пропуснали нашия клас, не успявали всичко да направят, наели са още един човек да има ангажимент административно да са ок нещата към родителите. Гръмотевица, знам че не харесваш Шотева, но след всеки разговор с нея, просто няма как да не се възхитя на самообладанието, съобразителността и политическият и талант, който си го може, го може...

Днес видях новите стаи за първи клас в ПБ, на третия етаж са. Още са незавършени, на шапакловка, големички са, много по-големи от сегашните. На етажа има 8 класни стаи+ кабинет за информационни технологии+ тоалетна. Догодина четирите първи класа ще са на този етаж. Питах дали в останалите стаи ще има други класове-не, ще са празни, останах с впечатление, че са за следващите първи класове.
Ще има интерактивни дъски. Сега се сещам, че  не попитах къде са предвидени да им бъдат гардеробчетата с личните вещи, може би в стаите. Стаите, наистина са големи, поне в сравнение със старите. Много добре изглеждат.

# 286
А на нас ни беше казано, че от септември и ПУК ще бъдат в новото крило.  Mr. Green

# 287
А на нас ни беше казано, че от септември и ПУК ще бъдат в новото крило.  Mr. Green
го промени
Е, аз изрично попитах, кои ще бъдат в останалите 4 стаи, защото ще има 4 броя първи класове, за 8 стаи,  следователно 4 остават свободни Wink. Разбрах, че ПУК на 5г. ще е в сегашната стая, в която са били пробните дни. Класа на мис Нели се мести в нова стая, тя ще изкара този клас и от догодина нови 5годишни. Принципно има резон, свободните 4 стаи да са за останалите 4 класа ПУК, като единия ПУк на 5годишните остане в стаята на първия етаж на ДГ.

Сигурна съм, че попитах и това ми отговори Шотева, дори се изненадах ме, че ще останат празни, да чакат следващите класове/ набори......до септември има много време, т.е. много промени

# 288
Не съм чела последните коментари, но ще изкоментирам. Ани, шарка и пикаещо куче на паркинга не ми изглеждат като нещо фатално Mr. Green Виж скарлатина е друга работа.
Тя цялата държава е опик.на, та един паркинг може да се преживее hahaha

# 289
Не съм чела последните коментари, но ще изкоментирам. Ани, шарка и пикаещо куче на паркинга не ми изглеждат като нещо фатално Mr. Green Виж скарлатина е друга работа.
Тя цялата държава е опик.на, та един паркинг може да се преживее hahaha
Пролетен дъждец, не си ме чела внимателно Crossing Arms Winkнаписах случката с идеята, че не може да видиш родители, които не ти харесват и хоп, не записваш или отписваш детето/ случая с родителя с ланците/
Имах и друго предвид, жената с пикаещото куче си беше визуално съвсем ок, няма силикон, няма корекции, няма ексцентричен грим/ дрехи.....обикновена, незабележима жена, ако не беше пикаещото куче на територия на училище Sadможеш да предположиш, че е с т.н. интелигентна професия......и ще си кажеш, тук има нормални родители, ако не видиш кучето Mr. Greenпишкащо в двора....
Пролетен дъждец, всеки си казва, нищо работа- един паркинг, после още един паркинг.... и ето ти станало цяла държава опик.на Mr. Green

# 290
  • София
Здравейте, за ПУК в ПБ нали има униформи също? Защото получих мейл за закупуването им. Понеже по снимките виждам класове с еднакви елементи от униформата,но и такива с разминаване-например за момичетата-едни със сукманче, а други с поличка и сако, как точно става уеднаквяването, ние родителите ли се наговаряме, примерно за официално всички момиченца да са със сукманче?

За шарката, неприятно е, защото в момента и ние сме със скарлатина, но след като в понеделник вдигнахме Т, а пъпките ни избиха в сряда, никой от  ОДЗ градината не е сметнал за нужно да ми звънне,че от понеделник вече има карантина, заради друго болно дете, съвсем по-друг начин щях да реагирам, а не три дни да се завирам в заразната ми щерка, като меря Т денонощно! АЗ като родител съм съобщавала в градината своевременно за всяка промяна в състоянието ни, но не съм ходила до там,за да видя карантината на вратата и чак в сряда разбрах и за второто дете. За това има телефони, има ФБ групи.... Да, съобщението Карантина е важно и се изисква от ХЕИ, дори задължително гърлен секрет при повече от 2случая, аз като родител сама ще пусна такъв, а не да чакам да се изпонатръшка групата! Да не говорим, че съм направила и съобщение в групата на градината, все пак има бременни жени!
   Много подробно ви четох и за избягалите деца, оправдание няма! Само че на мен скоро ми се случи, на гимнастическия фестивал на градината ни в НСА, едно детенце се беше загубило, хванах си го за ръчичка и докато го водех до водещата на концерта, за да го съобщим, майката се появи от съвсем друга посока, на тази която то съобщаваше, че е мама! С малки деца винаги нащрек! Вярвам,че мерки са взети!

# 291
Казват ви кога с какво да бъдат облечени децата, визирам разни празници, открити уроци. В ежедневието се използват основно фанелките лакоста/ червени и сини/, сините жилетки/ има памук и вълнени/и панталони. Спортния екип е за физическото, трябва си, но ако сте ПУК може да си купите друг тъмно син спортен екип+ бели тениски. За ПУк няма проблем, от първи клас им пишат забележки, до колкото разбрах.

Спортния екип на фирма " Бонита", която шие униформите на ПБ, поне тази и миналата година е пълен боклук. Съотношението цена/ качество не си отговаря. Не може спортен екип/ долнище+ суитчар/ да ти е75 лв, долнището да се къса на първия месец на всяко второ дете, а горнището да избелее и се чупи ципа. Отделно тази фирма шие и на ДУ и цените са много по-приемливи.
ПУк детето може да ходи и с тъмен панталон или дънки, блузи лакоста+ жилетка от униформата, тъмносини спортни екипи.

Тази година фанелките лакоста бяха по-лошо качество от миналата година, избеляха и се скъсаха, миналата оцеляха Mr. Green
Съветвам ви да отидете с детето, защото размерите на фирмата въобще не си отговарят и не влизат в никакви стандарти. Предвиждайте и свиване на дрехите, т.е. купувате по-големи, особено ако използвате сушилня.

Забравих вчера да напиша, че директорката ни обясни, че след първи клас на децата ще се правят тестове по английски. Втори клас всички класове ще имат едновременно английски, като децата са разделени по нива, в зависимост от показаните резултати на тестовете.

Принципно веднъж седмично имат ателиета, в което децата си избират какво да посещават/ театър, готварство....не ги знам другите/. Предложих на Шотева, да има допълнителни часове за децата с интерес към математиката, тя искаше към ателиетата да го включи, но според мен, ателиетата са по творчески и за разтоварване. Има доста деца с интерес и добри резултати по математика, сигурна съм, че един или 2 допълнителни часа по математика за тях ще им повишат резултатите по състезания, от там и по-добър имидж за училището Wink. На моят син математика му дай Sunglasses

# 292
По повод учителите: от есента ще съм учител в едно от спряганите повече от достатъчно ЧУ. Дали ще съм блестяща, дали ще съм добра, дали ще ставам или ще съм зле, и аз, и ръководство, и родители, и деца ще можем да го ккажем, когато изведа поне един клас.
Дотогава с моето, или което и да било назначение, всички сме поели риск, въпреки интервютата, откритите уроци и пр.

# 293
По повод учителите: от есента ще съм учител в едно от спряганите повече от достатъчно ЧУ. Дали ще съм блестяща, дали ще съм добра, дали ще ставам или ще съм зле, и аз, и ръководство, и родители, и деца ще можем да го ккажем, когато изведа поне един клас.
Дотогава с моето, или което и да било назначение, всички сме поели риск, въпреки интервютата, откритите уроци и пр.

Успех и на теб, и на дечицата!   bouquet

# 294
Здравейте,мами ! Моля,ако има майки,които деца следващата година ще са в ПБ ,в ПУК да ми пишат на лично съобщение.Благодаря  Simple Smile

# 295

А, ПУК или начален курс ще поемете?

# 296
Здравейте,мами ! Моля,ако има майки,които деца следващата година ще са в ПБ ,в ПУК да ми пишат на лично съобщение.Благодаря  Simple Smile

Ще правите фейс или вайбър група, родителите на първокласници са така организирани.

# 297
Вчера минах покрай билборд на училище Светлина на Симеоновско шосе и ми направи впечатление, че се рекламират,че учат английски и китайски-явно са решили да заложат на по-нестандартен език,за да се по-различни и да се отличават.

# 298

[/quote]
Ще правите фейс или вайбър група, родителите на първокласници са така организирани.
[/quote

Не.Имах нужда от съвет и по-голяма информация.
Смятам идеята за страхотна и наложително да се направи!М№

# 299
А, ПУК или начален курс ще поемете?

Има нови учители за ПУК

Общи условия

Активация на акаунт