Мама е нетърпелива вече да си гушне ЮНСКОТО човече

• 40 071
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • София, Манастирски ливади
Mimko, моята помпа е същата - 9-годишна AVENT ISIS. Понеже смятам да я ползвам пак и при мен силиконовите накрайници са тотал щета - жълти и мътни, абе гнусни са ми. Та, докато лежах в МД преди 10 дни, сутрин преди да ми сложат системите, ходех за кафе и да си купя най-необходимото в магазинчетата около болницата. От любопитство се наврях в единствения бебешки/детски магазин, видях, че продават помпи на AVENT и реших да попитам дали изобщо се продават резервни части за тях. Обясних за какво става въпрос и ми казаха, че само им трябва точния модел, поръчват и след 2 дни мога да си ги взема. Останах с впечатлението, че няма да ми е трудно да си ги поръчам където и да е, но ти ме стресна Rolling Eyes. На мен ще ми трябват и шишетата към помпата, че не ги пазя. Незнам дали размера би бил съвместим с други шишета?!?

# 106
Mimko, моята помпа е същата - 9-годишна AVENT ISIS. Понеже смятам да я ползвам пак и при мен силиконовите накрайници са тотал щета - жълти и мътни, абе гнусни са ми. Та, докато лежах в МД преди 10 дни, сутрин преди да ми сложат системите, ходех за кафе и да си купя най-необходимото в магазинчетата около болницата. От любопитство се наврях в единствения бебешки/детски магазин, видях, че продават помпи на AVENT и реших да попитам дали изобщо се продават резервни части за тях. Обясних за какво става въпрос и ми казаха, че само им трябва точния модел, поръчват и след 2 дни мога да си ги взема. Останах с впечатлението, че няма да ми е трудно да си ги поръчам където и да е, но ти ме стресна Rolling Eyes. На мен ще ми трябват и шишетата към помпата, че не ги пазя. Незнам дали размера би бил съвместим с други шишета?!?

Аз си купих от ОЛХ 2 контейнерчета , с два адаптора и 1 биберон (тя ми даде и още 1 контейнер и биберон, но бяха ползвани и ги махнах) . Защото така или иначе взех шише на НУК, та тия контейнери само за помпата.

# 107
Мимко, аз също съм със стара помпа ISIS на Авент.  Още с първата бременност бях с нея- ползвах я доста за кратко (предпочитах ръчно цедене) , но през цялото време нарочно я ползвах без силиконовия накрайник - така ми правеше по-добър вакуум. Мисля че не е редно да бързаш да купуваш резервната част. Опитай без нея и съм сигурна, че ще ти се получи.
100 неща щях да пиша, но забравих. ..
горе-долу поприключихме ремонтите- повечето неща са изпрани и подредени. Големият ми син се учи да спи на новото слегло (нна втори етаж от двуетажното обзавеждане и сам в стая. Аз все още се чудя къде ще спим с бебето, защото преградихме хола и направихме спалня с падащо легло,  но когато е спуснато, няма място дори за сгъваемата кошара.  Остава варианта аз да спя в стаята на децата, но дали няма да се буди баткото като се разплаче бебето? Еллле сподели опит моля, както и Маги-Свет, а и другите мами с опит.
Елле, какъв беше онзи български препарат за петна?
Добре дошли на новите майки и на Дива.
Хубав и спокоен ден Ви желая.

# 108
  • София
Сисондер, когато се роди малкият спеше в нашата стая - хол,спалня всичко беше тя и много плачеше, трябваше да спираме телевизора още в 18 часа. Като стана на 40 дни, ММ беше дежурен и реших да опитам да го оставя в детската при каката, спах на фотьойла цяла вечер, за да го гледам през вратата и да ги слушам. Мина добре. В последствие плачеше доста по-малко в отделната стая, е имал е и доста кризисни вечери, но каката (тогава на 4 и половина години) не се будеше изобщо. Сега беба ще е в нашата стая, но като се преместим през септември ще е е в тяхната най-вероятно.

# 109
Привет и от мен   bouquet
Много топло днес. Излязох за час навън да прибера Рая от плуване и аз плувнах в пот  Laughing

Дива, много се радвам да те видя отново сред нас  Hug Вече реших, че тотално си се отказала от форума в полза на ФБ  Wink

ПилетаHug Рая много помага. Даже сега излязоха за малко с ММ да играе с едно приятелче. Точно преди да излезе ме пита какво ще правя/ как ще се оправям сама със Сияна  Grinning За момент;а ревност няма никаква. Напротив, Рая винаги е готова да донесе, каквото трябва, да подаде нещо, да пази Сияна да не се обърне и т. н. Даже ми каза да не казвам на Сияна, че е бебе, за да не се обиди  Joy

hailie
, много бързо да оздравяваш   bouquet Много ти съчувствам. Аз нали последните 5 месеца се сдобих с хроничен ринит и носът ми все запушен беше нощем  Sad Въобще не можех да спя  Sad Наистина обаче още ден след раждането хремата изчезна безследно. Направо и аз се родих  Laughing

Маги
, бързо да отмине този неприятен период. Парите наистина не са най-важното, но и не са без значение... Иначе и аз ще правя палачинки след малко; забъркахме с Рая сместта  Wink

За спането
- ние така процедираме: аз и ММ се редуваме за по половин нощ да спим в спалнята със Сияна. Тя много мърка, както обичайно новородените, и не е лесно да се заспи. Другият спи в хола спокойно. Естествено, като ревне бебето и очевидно проблемът е, че е гладна, само аз мога да помогна  Wink Рая спи в детската. Идеята е в момента, в който Сияна започне да прави достатъчно дълга нощна пауза, да я преместим в детската при Рая, която иначе спи като пънче  Hug

За гърдите - не съм се подготвяла. Най-важното е от началото бебето да захапва повече от зърното, не само връхчето. Така не вярвам ригади да се получат. Най-много по-голяма чувствителност на гърдите за няколко дни, но за това си има мехлемчета  Wink

Прекрасен ден от мен, настоящи и бъдещи мами  Hug Hug Hug

# 110
Здравейте мами, аз съм от юлската група, чакам близнаци момиче и момче. Вече има яснота относно раждането  и се очертава началото на юни. Ще се радвам да ме приемете в групата и да отглеждаме заедно дечицата си.

# 111
 Нормално ли е вече съм в 36 седмица ,а бебето сякаш сега почна повече да мърда. Направо ми деформира корема. Почти 3кг е голяма ,а не спира да шава . Дали и е добре Sad Embarassed Embarassed Embarassed

# 112
  • София
Според мен е по-голяма просто и повече я усещаш, не че шава повече. Wink

# 113
Хей, как сте след този толкова топъл и задушен ден????

# 114
  • на пясъка при черупките от миди
В собствен сос пред тв  Mr. Green
Днес гледахме бг филма Урок- хареса ми, макар да олицетворява голяма част от нелицеприятната действителност. Изненадаха ме с края  Crossing Arms

# 115
Офф и аз така се чувствам. ..днес така ми отекоха краката от колената надолу....направо ужас....а и бях с къси панталони хептен като тюлен се почуствах... Joy Mr. Green Joy 
Ще изтегля този филм след малко....

# 116
  • на пясъка при черупките от миди
Деси, за леки отоци и ако съм навън открих нещо за спасяване та положението. От ДМ си купих спрейче ат тяхната марка за охлаждане на крака. Мирише на портокал. За сега работи като ми се понадуят леко и имам дискомфорт.

# 117
Екстра...благодаря ти много. ...още утре ще го взема....дано подейства че гледката хич не ми допадна...юа за сега имам само една дълга рокля с която мога да се прикрия... Joy Mr. Green Rolling Eyes

# 118
hailie как си?????

# 119
Ей, ме на! Жива съм, ама се мъча много.

Фиорче, не съм болна, синузитът ми е на алергична основа и като не мога да го обгрижвам събира много гной и от това вдигам и Т. Снощи почти не съм спала, но имаше голям ефект от нагревките. Сега продължавам.
Деска, правя си и промивките с физ. р-р. Да ти кажа никакъв ефект от очаквания, но поне психически ме успокоява, че правя нещо.

По темите - каквото помня.
По мое мнение ако няма да се роди диването, и по 5 пъти да правите секс - то пак няма да се роди Laughing .

Нямам идея как ще организираме спането. ММ не иска да ме оставя сама с бебето, че баткото изобщо не го чувах като плачеше. А баткото е голяма драма на тема защо ние спим заедно, а той сам, скучно му било... Та предполага, че като се роди бебка или всички трябва да спим в детската, или ММ и баткото в детската, а ние в хола. Ще го мислим още.

За гърдите - предния път като влязох в 9ия месец започнах да се мажа с крем и доста мекички ми бяха и зърната, и ареолите. Сега пак така ще процедирам. Изрично отхвърлят обтриването с твърди и груби неща.

Днес бяхме навън почти целия ден. Утре пак така се очертава. А сега отивам да се боря със запушените синуси, че да мога да спя.

Общи условия

Активация на акаунт