Мама е нетърпелива вече да си гушне ЮНСКОТО човече

• 40 084
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Благодаря за споделения опит със спането.
Дени - кремчетата за зърна са обикновено на ланолинова основа - има от 25лв (на Авент) за няколко милилитра до 5-6 лв. (български вариант). Ако питаш в аптеката ще те ориентират. Освен предварително да се мажеш т.е. от 9-тия месец, след раждането също се мажеш , за да не ти се разраняват зърната. За мен беше важно кремчето да е такова, че да не се измива преди кърмене- обърни внимание в аптеката.
Ако някой се сеща какъв беше препаратът за петна,  който Еллле беше препоръчала може ли да сподели, моля.
Хубава вечер ви пожелавам.

Благодаря за съветите, ще разуча по аптеките, че аз съм започнала девети месец, а не се мажа с нищо. Не знам какъв препарат за петна са препоръчвали, но аз ползвам СПОТ- шише в розова опаковка, доста е евтин (към 2 лв май беше за бутилка) и ми харесва доста повече от Вениш. 

# 136
И аз за този говоря.... Peace Grinning

# 137
  • София
И аз се присъединяван към питането на hailie какви грижи се полагат за интимната зона на момиченцата?  ММ се грижеше за тези неща при синът ни, но сега заяви да се оправям аз  Grinning.

# 138
  • София
Здравейте, мами!

Честито на новата мама! Да им е жив и здрав, Александър, много да ги радва! Страхотно име са избрали, браво на тях! Heart Eyes (и аз си мислех за Александър, в случай на момче) Ще повторя Коконка, но си заслужава: Дай Боже на всички ни такова леко, бързо и безпроблемно раждане!  Praynig

Eveto, Koalina, добра дошли!  Hug Стискам палци за лек, успешен и пухкав финал! 

Катериче, толкова ми е хубаво да чета новинки за вече родените бебчета, какво правят, хранят ли се добре, спинкат ли добре  Heart Eyes и докато ти четох поста така се размечтах и аз   Embarassed, че май и аз нямам търпение вече да си гушкам беба (макар да съм й казала да постои още седмица-две). Много се радвам, че сте здравички, все така и занапред и все така щастливички!  Hug

Piletta, душичка, не остана! Ще устискаш до когато трябва, ще видиш!  Hug
Шофирам си без проблем, коланът под тумбака. Да не кажа, че ми е много по-удобно и комфортно на шофьорската седалка. Все ми се струва, че ММ може да пропуска поне половината дупки, и че много повече се друсам като кара той. 
Скрит текст:
Въобще не знам какво да те посъветвам за хъркането. ММ също много хъркаше по едно време, много се изнервях, че не можех да спя и аз като теб само го ръчкаш да се обърне я наляво, я надясно ooooh!. Няма шанс да не хърка ако е по гръб. Пробвахме с някакви лепенки (голяма глупост, разбира се!), сменяхме възглавници, матраци, че даже и подматрачна рамка (не само заради него, де), та сякаш малко се пооправи ситуацията. Сега покрай бременността ми започнахме да се храним доста по-здравословно, та може и това да е оказало влияние  newsm78 но това, което най-много ни помага е аз да заспя преди него Simple Smile От време на време като се ококоря през нощта, го побутвам лекичко, той се премести на другата страна и така я караме.
~Mimko~ , браво на бебка и за резултатите! Heart Eyes Идея си нямам, мила, за какво се взима анален секрет  newsm78
„Не ми се карайте, че не звъннах на док.“ -> ама си сладурана Grinning, няма кой да ти се кара, че си такава паника. На мен обаче ми се ще да ти се поскарам за това, че си избрала секцио  Confused, само защото те е страх, за жалост виждам, че е вече късно, така че ще ти спестя тирадата, която бях приготвила. В крайна сметка решението си е твое Hug

И аз нямам коластра, но това с обтриването на зърна никак не е препоръчително, доколкото знам (не само от гл.т.на предизвикването на излишни контракции, но и нямало особен ефект в/у кърменето). По препоръка на сестра ми и на акушерката, която ни водеше курса, е добре след 34та г.с. да се мажат зърната с крем (аз започнах да ги мажа след 35та, веднъж на ден с крем на Авент – това е и за Deny: на мен ми препоръчаха Avent, Lansinoh и PureLAN (Medela)). Както каза Катериче (тя поне от опит знае, аз само от курса и на теория все още  Blush) най-важно за успешното кърмене е правилно да захапе бебе, както и положението на мама (да й е удобно).

Emily_D, браво на бебка и на теб!  Hug

Polq107, не разбрах как така определиха това за кърменето?  Thinking  Или съм пропуснала някой пост  Embarassed

Лека от мен, че Михаела след малко ще ревне гладна  smile3507. Ох, вашата лесна ...
Хахаха, Elle, миличка мами, ти викаш, че нашата е лесна, ние си мислим, че твоята, понеже зорът минал Grinning като не се сещаме за това, какво ни чака след това Simple Smile но аз тайничко завиждам благородно на всички мами, които вече гушкат бебочета и ги кърмят, и им се радват всеки Божи ден!  Hug

Да ви се похваля, взехме си вече капарираното легълце, матраче и количка, купихме и обиколници и чаршафчета, вчера ММ даже сглоби и разглоби набързо легълцето, да го видим как е, добре ли е на размери, има ли достатъчно място – много сме доволни Heart Eyes Ние вече приключихме с покупките, остана ми пране и гладене. Много малко дрешки сме купили на беба, че искаме да видим и преценим колко от дрешките на племенниците ми ще използваме, така че и с прането, и гладенето няма да прекалявам – освен пелени, чаршафи и т.н. няколко бодита с къс и дълъг ръкав, няколко гащеризончета, и май това ще е като за начало.

Мамита, извинете ме за глупавия въпрос  Embarassed но… как ги перете тези колички?  newsm78 Всички ли перете количките си? (говоря за нови колички, не втора ръка) Питам, защото акушерката от курса ни каза, че нямало смисъл да се пере, т.к. бебе реално въобще не се докосва ни до външна, ни до вътрешна част на количката, а тук чета, че масово всички ги перат. 

Оххх, и още един въпрос имам  Embarassed някои мами бяха споменали за преварен зехтин: някой ще ми обясни ли защо и как се преварява? (много ще съм благодарна, ще ми спестите доста време и четене)  Embarassed

Това е засега от мен. Спокойна вечер на всички!  Hug

# 139
Пандичка, аз като купих нова количка не съм прала нищо.
Сега много, много се чудя дали да пера, защото е втора употреба, но е напълно чиста - мисля, че мамата всичко е изпрала. Ще си помисля още...
Браво за покупките и капарираните неща. И ние понакупихме разни дреболии - хавлийка за баня, малки протектори - за преобуване, а за игри голички и т.н, нов повивалник и май толкова...
Днес взехме шампоанче и тоалетно мляко.
Остана спирт, пудрички и разни неща за мен.

# 140
  • Варна
Препарата за петна е на Перелис Спот.
Аз тапицерията на количката също я пера, както и на кошчето, защото не знам, кога, кой я е пипал. А и ми допада да мирише на чистичко, а не на магазин. Като я избирах и това гледах, дали може да се пере в пералня.

# 141
Момичета,  благодаря за отговорите, още утре ще си го купя този Спот.
за момиченцата - не мога да помогна
за хъркането-също. ММ си хърка и аз си го побутвам, за да се завърти-понякога се ядосва, че му прекъсвам съня, но веднага заспива и му минава.

# 142
Привет банда
Честито бебе саши, да е жив и здрав и само за ей такива леки раждания да си споделяме
Панда, аз на баткото новата количка не я прах, само я минах с мокри кърпички. И от мен да знаете, ако инате дунапрен в количката едно като матраче, особено мимко която е стс същата количка като мен, перете калъфа ба дунапрена, но не и него самия, че моят втори ден не иска да изсъхне, а ме е страх да го завъртя в сушилнята...
Препоръчвам на марката перилис/на която е преп за петната;- та те имат препарат за килими и дамаски розов. Изпрах с него нещата на количката в пералнята, мн малко се слага, светят...отделно и разни чанти си изпрах в пералнята с него мн съм довилна
Аз днес до 21.30 бях с контракции и 'менструални' болки при все че лежах през цялото време. Едни приятели на мм минаха за 10 мин през нас, момичето бременно в 4ри месец, той ме пита кога ще раждам, тя ми се подхилва, че бебето искало да излиза...виждат ме  не мърдам от дивана и не боли, и пак дърлят нещо да се каже....та като им се ядосах и след 1час ми мина най-накрая, явно и бвба реши, че е в един отбор с мен:)

# 143
Честито ни следващо кавалерче! Да е здраво и щастливо!  bouquet

gergamelka Да взема да последвам на сестра ти примера и да хвана някой да ми направи 1-2 прилични снимки, че скоро може и да е късно!!
moon_cherry Да ви е жив и здрав юнакът! Само радости да ви носи!
The_red_panda Предпочетох секцио, за да не усложня нещата със своята паника. Просто искам това раждане да мине и да се оправям някак с бебето. Кълбо от страхове и притеснения съм. Но ще мине скоро!!
hailie На коя марка се довери за козметиката?
piletta Аз изпрах всички части на количката с Медикс за килими и дамаски - който е без обилно изплакване. В пералня прах само покривалцето, чантата и багажника.

Питах как се случва стерилизиране в тенджера, но май е било в скрития текст и не всички са видели. Искам да стерилизирам помпата за кърма. Отначало ли я слагам във водата или като заври?

# 144
Кога успяхте да изпишете толкова много? Едва ви изчетох. Аз си мислих,че в последно време активността е само във Фб, а ние сме имали нова тема.
Сън не ме хваща нещо, може би защото утре док ме вика да определяме дата за секциото. Сърах ме е да не каже идвай утре. Надявам се бебка да е наддала,че сега това е основната ми тревога.
Пожелавам лека нощ и дано се спи тази вечер!

# 145
Пандичка за кърменето при мен си е до заболяване.Просто няма смисъл да се опитва.Само мога да влоша нещата.Още преди да забременея трябваше да си направя операция на 1 топче(по скоро висулка) на гърдата.обаче докато чакам по-хладно време(септември,октомври )взех,че не се опазих и дойде +тест та...сега след раждането ще глася операцийка.И все пак ако има и малък шанс за кърмене мисля да опитам(т.е цедене и с шише но...едва ли.

# 146
О забравих да ви разсмея
из упътване на Деган
"не се препоръчва за деца с тегло под 61 кг."хахахаха

# 147
Мимко, доверих се на Доктор Фишър.
За стерилизирането - няма значение дали в началото или като заври водата, но 5 мин. Не повече.

Това е тоалетното мляко. Шампоанът е жълт, пак с помпичка.

Моят синузит май започна по малко да се пооправя. Praynig

I believe I can fly, всичко ще е наред Hug . Имай вяра в бебчо Heart Eyes

Пилета, рано ти е още, няма закъде за бързаш Naughty

Днес съм на консултация и да си взема 45-дневния Party Party Party

# 148
  • София
Добро утро, момичета!
Мимко, гледам са ти отговорили за стерилизирането. Аз две деца отгледах със стерилизиране в тенджера и така ще си карам пак. Слагах всичко като заври, и гледам да стоя до котлона около 3-4 (до 5 минути), защото ако изляза и се разсеям ставаше лошо, имах няколко тежки опита на стопени биберони и шишета. (това му е най-лошото на този метод - разсеяни майки).

Пилета, щом трябва още малко да чака твоят бебок, почивай и не се ядосвай още малко. Моите контракции спряха почти, точно като спрях лекарствата, направо не знам, сякаш няма да раждам, пет месеца болки и лажане откарах, а сега само ако се ядосам се появяват и то неболезнени.

Иначе много ми се иска вече да раждам, сега само това говоря на беба, от 24 на обяд да се стяга и съм си пожелала на 30 най-много да излезе, само да е четна дата. Хванаха ме и хиляди страхове и лудости, нещо започвам да се депресирам, а не искам. Снощи му дръпнах един рев и аз не знам защо.

За прането на колички - никога не съм прала новите колички и столчета, ако е нещо, което ми е дадено, пера (без дунапрена, когато може да се маха) в пералня на сравнително ниски градуси обаче, защото имах един лош опит със столче за хранене - спра се тапицерията и не можах да го монтирам повече върху арматурите.

Благодаря за идеята за препарата за петна - аз съм пропуснала между постовете предходното обсъждане, сега си го записах и ще го потърся.

Хубав ден и хубава седмица на всички.

# 149
Малко ми е нервно, защото и аз като I believe I can fly след малко отивам на преглед да разбера дали Бебчо наддава  Praynig
I believe I can fly  Hug, ще е наддала  Hug

Стерилизирането в тенджера е най-изпитания метод, но доста скъпо идва  Money Сега се чудя дали да купувам препарат за бебешки съдове или да използвам обикновен. Разликата е само в липсата на оцветители при бебешкия  newsm78, кое ще използвате?

Всичко вече пера в пералнята (според етикета) ръце не ми останаха от чистене в последните години... летния кош на бебешката количка съм го прала десетки пъти в пералнята. Има лека загуба на цвета (тъмносин), но той избелява и от слънцето, а не толкова от прането.

Еллле  Hug ....
...от няколко дни ме е хванало "И сега к'во ще правя с две" - паника  Joy  Joy  Joy

Общи условия

Активация на акаунт