Мама е нетърпелива вече да си гушне ЮНСКОТО човече

• 40 343
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте и честити бебчета   bouquet  и бързо възстановяване на майките!
Аз днес бях на ЖК и акушерката ми каза,че сигурно вече имам 1-2 см разкритие (36г.с.). Така ,че започвам с пералните за всеки случай.  Simple Smile Искам да попитам на всички ли се прави кардиограма преди раждане ,защото на мен до този момент никой не ми е споменавал ,че е необходима ?

# 601
  • на пясъка при черупките от миди
Честито на всички обебили се мами напоследък! Бързо възстановяване и да си прибирате здравите  newsm30 по- скоро у дома!

Имаме вече 31 юнски бебета! Юнски, че са с юнски термини, иначе те си правят каквото искат, както всички виждаме  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

родени 26.05.2015
мама piletta с бебе момиченце
мама kokona777 с бебе Михаела
мама Пътешественичка с бебе Зара
мама Арлина с бебе Ива
мама Diva* с бебе Виктор

родени 27.05.2015
мама Ani_Fer с бебе Ивайла

И най- пресните днешни мами с бебоци, родени днес 28.05.2015
мама nedid с бебе Теодор
мама ~Mimko~ с бебе Яница
мама Eudaimonia с бебе Боряна

П.С. слагам на първа страничка мами с никове от форума, ако те се похвалят или някоя от вестителките ги пусне ок, но ако са с присъствие само от ФБ предполагам, че и те щом не са си споделили сами не желаят да бъдат изтипосвани тук

Elle, честита месечинка на малка, прекрасна Миши! Все така да продължава да си пухкавее и расте!

Теди, благодаря за споделения разказ! Супер, че си от бързовъзстановяващите!

Цветка, правилно са ти казали момичетата за обменната карта да питаш. Аз ходя и на ЖК, та си имам от там, но съм чувала, че ако си здравно осигурена като постъпиш в самата болница, те ти правят въпросните направления/ обменна карта на база на всички изследвания от частния док.

Крем за зърна - това всички превантивно ли го мажете или после също, ако се наложи може да се купи?  newsm78

Силиконови зърна - срам не срам ще питам, тези силиконовите зърна, или там както се казват....как да се ориентирам дали ще ми трябват? Никой не ме е гледал през цялата бременност как се развива млечния бар  Whistling и дали имам нужда от тези ми ти зърна  Mr. Green

Спането - да споделя и аз мрънкащо.... напоследък трудно заспивам след първото ходене до ВЦ през нощта...и пада едно мятане на едната страна и другата...а така си мислех, че като е по- хладно ще успея да спя  Tired

И на ЖК и на частния ми обясняват, че бебето ми щяло да бъде гигант, едва ли не....а според мен си е в норми....около 3 кг при все че почти ми е дошъл термина. Направо не мога да ги разбера тия лекари защо стресират така  #2gunfire

Давайте идеи за име на следваща темичка, че като гледам ще има още една преди всички бебоци да излязат  Crazy

# 602
Честито на новите мамчета и добре дошли на бебчетата!   bouquet Толкова се вълнувам като чета за нови бебчета в темата! Надявам се и ние скоро да си гушкаме нашето бебче! Като ви чета и нямам търпение!
Някой беше споменал форцепс-ако бебето не излиза и тоновете започната да падат, но то вече се е наместило стабилно в канала, може да се наложи форцепс или вакум, за да го извадят бързо. Вакумът е по-опасен за бебето, форцепсът е за предпочитане, важно е само лекарят да е опитен! Но това рядко се случва, така че не го мислете!

# 603
  • София
mimko, честита рожба и бързо възстановяване   bouquet
Аз родих с вакуум предния път. Наложи се след неуспешни 40-минутни напъни на финала ( дребничка съм, а плода беше голям). Аз съм виждала първескиня с 3 напъна да роди... Не смятам , че форцепс е за предпочитане пред вакуум Peace  Да, много е важно лекаря да е компетентен точно в тези моменти. Останалото го вършат акушерите.
Силиконови зърна, може и да не ти потрябват  ако зърната са добре изпъкнали и се напаснете с бебчо, няма разраняване и пр. Според мен не си струва да се купят предварително, при положение, че ако се наложи могат да ти донесат  Peace
Благодаря за отзивите за обменната карта, ще питам АГ следващата седмица. При нея ще раждам, но в държавна болница, следя се в частния и к-т. Просто с предната бременност по ЖК попаднах на много незаинтересована АГ и прецених, че не си струва загубата на време да се следя на 2 места. И без това големите разходи като ФМ не се покриват от ЗК.

# 604
оф изтрих си поста  ooooh!
Мимко честита радост
Мойте племенници близнаци на месец започнаха да пропускт нощно хранене на 2 месеца вече и двамата ядяха в 12 и после в 6 сутринта което си е супер , но в ooooh!яко бебе си е различно .
The_red_panda мойте гащи бяха същите . Не съм казала , че са удобни , но в сравнение с лигнина с който ме бяха опаковали като сумист отдолу и през кръста и се спарвах яко и е ужас с гащите се родих направо . В началото се и цапат и си ги сменях по 2 пъти така че наистина ми бяха от полза а и е друго да си проветряваш шушоната  Joy  в болницата беше страшна жега . Бях си взела и нормални гащи с висока талия тип килотки еми не ми бяха удобни дразнеха ми на корема .
Зехтина го преварвам за 20 минути . Имам си една туба зехтин 5 литра от гърция купен миналата година . Трябва да е Екстра върджин и да няма никакви добавки . Другият варянт е с мас , но мен лично със зехтинче много ми харесва . Сложила съм го в шише с помпичка и си цвъкам на ръцете и мажа като с бебешко олио , родихме се с доста суха кожа малко все едно сме преносени сега и помен няма .
avoknejd мисля , че само за секцио се прави кардиограма  , но мен просто ме прегледа кардиолог  със слушалка чак кардиограма не са ми правили
Крем за зърна аз ползвам от вчера с ланолин , нищо , че не кърмя много това не пречи малкия да дърпа яко и сега си ме по наболяват  , но с крема е ок.

# 605
  • София
Аз пак не съм се включвала от седмици...  Не знам от тъпият интернет ли или от нещо друго, но от сума ти време не мога да отворя форума като хората.. чак сега успях Rolling Eyes

Честито на мамите с бебенца много да ви радват и слушкат ( в което няма съмнение, че ще стане!! )   newsm51

Аз малко съм се притеснила... миналата седмица ходих два пъти на тонове, тази - един път, плюс вчера бях на преглед в болницата понеже имах розово в урината и реших, че раждам...но на всякъде едно и също казват "Нямаш дори елементарни наченки на родова дейност."  Sad Та сега си мисля както съм си с термин 6.06 и както нямам абсолютно никакви признаци, че скоро ще раждам моето мързелче, просто ще си пренося, колкото и да не ми се иска... А пък розовото течение вчера било от някакви гъби   #Cussing out  дадоха ми Гиназол еднократно да си сложа и това беше всичко...  
Само да кажа и за гащите.. Пандичке, моите са същите, че и два пакета на всичкото отгоре...  hahaha изглеждат ми готини понеже само късаш и хвърляш, ако се изцапат - нищо особено и аз нали съм мързел и им се радвам  Mr. Green

П.С. Извинявам се за въпроса, но ако недай си Боже тръгна да преносвам има ли някакви начини да подпомогна, така да се каже, раждането... Там физическо натоварване или...."креватна гимнастика" ( ако ме разбрахте  Embarassed ).. нещо с което да попровокирам леко нещата  Laughing

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 15:31 от Sonyta

# 606
Честита принцеса,Мимко!Да е много здрава,жизнерадостна,спокойна и много да ви радва!Бързо възстановяване!
Теди благодаря за инфото.Ще си взема повивалник и ще видим къде ще го настанявам.Пожелавам ти успех с кърменето,да се увеличи кърмата и да изкарате възможно най-дълго.
За изписването са ми казвали,че новороденото е добре да е с ръкав и да няма открита кожа,освен на лицето.Но пък то нали е увито и в пелена,та сигурно може и с къс ръкав.
Аз специално си купих рокля за мен за изписването.Даже сега с корема стои добре,памучна и разтеглива е.Нали ще има снимки и държа да съм с нещо ново за този специален повод живот и здраве.

# 607
моето предложение за нова тема Simple Smile

юнското човече в коремчето на мама или в кошарката е вече

# 608
Sonyta не се настройвай , че ще преносиш аз за 9 месеца нямах нито една контракция дори и подготвителна , корема си ми беше високо разкритие нямах и изведнъж контракций на 10 минути .

# 609
  • на пясъка при черупките от миди
Теди, недей че тъй съм се психирала. Днес си дадох сметка, че просто може да тръгне мойта принцеска всеки ден  #Crazy
п.с. писах ти ЛС  Embarassed

# 610
  • София, Манастирски ливади
Лелееее не съм влизала от вчера сутрин и колко новини!!!
Добре са ни дошли новите бебета, да растат здрави и безгрижни, а на мамите много щастие, спокойни нощти и детски смях   bouquet
Като гледам как върви статистиката, почвам да се замислям за себе си... Crazy ?!?
Днес докторът ми каза, че на 8.06 ще решим в кой от следващите 1-2 дни ще направи секциото. Целта е да е в края на 36-та седмица.
До тогава оставам в болницата под наблюдение, като от утре ще спрат системите. Само се моля да издържи бебето и да не тръгва по-рано Praynig Praynig Praynig

За нослето на бебето - с първото дете ползвах помпичка при нужда, а иначе ежедневно физиологичен разтвор или морска вода. Сега пак съм взела помпа и даже да си призная незнам що е това аспиратор и каква е разликата (не ми се смейте Embarassed)

Повивалката с първото ми дете беше най-ползваната мебел в детската стая (и креватчето, разбира се). А в чекмаджетата под нея наистина се събираше целия сезонен гардероб на бебето. Сега процедирахме по същия начин - поръчахме да ни направят скрин, отгоре на плота малка рамка/борд и остава само мъжо да купи меката подложка за повиване.

Дрехи за изписване нямам нови, но съм приготвила 2-3 мой варианта и според времето ще решавам.
Това ми напомня, че единственото нещо, което нямаме за бебето са дрехи за изписването Shocked Явно и с това ще се оправя мъжа ми, аз от болничното легло вече нищо не мога да направя  sleepuu

Хайде лека ви вечер и който трябва да стиска, който не - чакаме новини Simple Smile

# 611
  • Пловдив
Честито на всички мами   bouquet бързо да се възстановявате с бебчетата.
С всеки изминал ден бебчетата стават все повече и почвам да се паникьосвам,че идва и нашия ред  Simple Smile още повече,че последните дни като съм права почва да ми се стяга целия корем и да боли ниско долу  Cry Много ми се иска бебка да постой още "в квартирата" ,че не са и готови всички неща  Praynig.Тези дни мисля да полежа повече,поне да вляза в деветия.
Много ми е приятно като споделяте как растат бебчетата 
 Heart Eyes

# 612
Честити бебчета на ~Mimko~ и nedid ! Бързо възстановяване ви пожелавам и здрави бебчета!

Относно еднократните гащи- не съм купувала, но купих един памперс гащи и ако ми допаднат ще кажа на ММ да купи още / кумата ми ги е ползвала и е много доволна/. Иначе ако не стават ще съм си с мое белио и превръзки за след раждане.
Моята ютия също е на Филипс и съм много доволна- купихме я за бебо по време на една промоция за Коледа и сега я ползвам за пръв път  Embarassed

Някой беше писал за промоциите в Айко, аз само да добавя,че и в Хиполенд има на продукти на Авент.

Благодаря на мамите споделящи за раждането. Така се подготвям какво мога да очаквам- толкова много неща не знаех за раждането и научих покрай разказите

днес почти нищо не свърших - ходих на лекция, после купихме стерилизатор и пуснах една пералня, искам да приключа до края на седмицата и да ми е спокойно, че всичко ми е наред

# 613
Намаления до 20% има и в магазин Чиполино в софия на Тодор каблешков 53
ЗДРАВЕЙТЕ!!!!
как сте мамчета и останали бременелки???
Аз съм все още 2  в 1 и все още в болница....днес цял ден съм с ниско кръвно....много е гадно....
Иначе бебка рита ли рита и ме разпаря от вътре ама още малко  Joy тоновете са и перфектни утре се надявам да си я видя но да видим
Аааа щях да забравя нали няколко дена мрънках за кафе.... Joy днес пих!!!!

# 614
Теди, браво, миличка, страхотен разказ. Малко ми вдухваш кураж, че нали моята бебка е седалищно все още и малко по малко се подготвям психически за секцио.
Ако искаш да си увеличиш кърмата включи задължително поне едно нощно кърмене. Много ви е рано за целонощни паузи.
Това за или има, или няма е изключително погрешно схващане! При някои може да е по-трудно просто.

Теди Иванова, рано ми е на мен още, чак за 30,06 съм. Макар че доста ми тежи вече, особено днес.
За форцебса - мисля, че няма болница, която да го практикува задължително, а само при нужда...

Катериче, браво, браво на бебка!
На моя приятелка бебката се роди с едно зъбче, доста големичко даже..., на 3 или 4 месеца беше като падна и после зъбките си пораснаха нормално. Дано и при вас така се развият нещата.
За кърменето - нормално е на тази възраст да няма режим, освен това къде увеличават паузите, къде ги намаляват. Има дни - не искат да ядат, има дни - не можеш да им смогнеш. Пък и ви предстои кърмаческа стачка Hug Hug .

Шинзоу, бързо възстановяване на дядо ти! Да всичко се размине Hug Hug

Пандичка, както го описваш - същото и при мен, като ходя имам чувството, че ще изпадне по път, като легна ми се "качва" в гърлото - започва да ми бута ребрата, започват киселини.  Whistling Whistling .  Blush Blush Не съм се и сетила да питам за мостички. Но все пак имам списък за изпълнение Laughing и ще ходя пак Mr. Green .
Скрит текст:
Хемороидите сега ме тормозят само като съм в тоалетната, после с топла водичка и сапунче и минават... до следващия път Crazy . Започнах да хапвам повече плодове, дано има ефект. Иначе, за после - задължително проктогливенол. Много ми помогна предния път. Сега не го ползвам, защото реално няма нужда.
За еднократните - такива са, не ти трябва да прилепват. На мен след раждането коремчето ми беше доста голямо Blush и си го прибирах в бельото Crazy иначе ми беше трудно да ходя и да пазя равновесие. А превръзките - още не съм си купила, но предния път си взех на бройка от аптеката, наистина бяха огромни, но имаха крилца, а бяха супер евтини!

avoknejd, кардиограма на бебето (запис на тонове) или на родилката? Аз не съм правила и няма да правя за себе си. За запис на тонове още се чудя... Предния път не правих и сега натам клоня, но може и да отида...

Мис Фиорче, кремчето започвам да го мажа като вляза в 9-ия веднъж на ден/ вечер като си легна/. Така много омекват зърната и ареолите предварително и после по-трудно се разраняват и след това задължително при нужда, като даже първите дни се мажех така - като накърмя бебето се измивам само с водичка и се намазвам, до следващото кърмене не пипам.
Не съм ползвала силиконови зърна и не знам как е. Правилно номер едно при кърменето - докато суче бебето, не трябва да те боли. Боли ли значи не е захапало добре. С кутре в края на устичката разваляш вакуума и пробвате пак до правилно засукване.

Сонита
, и да преносиш - няма страшно, само е досадно... А и това, че нямаш днес и вчера родова дейност, не значи, че няма да се появи. То не е нужно да си две седмици с разкритие и с контракции. И аз както нямах признаци на раждане, започнаха ми през нощта контракциите и следващата вечер родих.
Аз си направих една разходка от 6 часа, едва се прибрах от парка Crazy . Креватната гимнастика, която при нас беше изключително редовна през цялата бременност, не даде резултат Laughing . Чувала съм за изкачване на стълби.

Евето, дано си чака беб датата, че много му е рано още Hug .

Деси, Shocked Shocked ще се вадите ли???

Недид, честит бебче, бързо възстановявана и стабилизиране и на двама ви Hug . Всичко ще е наред, разбира се Heart Eyes . Не се съмнявай!

Мимко, миличка, честита радост! Много бързо възстановяване и бързо вкъщи да се гушкате!

Днес много ходих и много се уморих, много ме болеше коремчето цял ден, а и бебка доволно се наместваше. Утре почивка, че не ми се ражда толкова рано.
За мен за изписването - имам вариант с рокля, както и бременните ми дънки с блузка. Зависи от времето.
Бебка ще е с плетен рокля, с боди с къс ръкав и плетена тънка пелена.

Общи условия

Активация на акаунт