Мама е нетърпелива вече да си гушне ЮНСКОТО човече

• 40 343
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София, Манастирски ливади
Деси, ще вадят бебето ли утре?  Rolling Eyes

# 616
 Joy Joy Joy
Извинявам се че така е прозвучало....имах предвид че най вероятно моя доктор ще я гледа на ехограф....колкото и да ми се иска да я.видя ще по стискам ощееее малко....
Извинявам се отново че така е прозвучало изказването ми!!!! Embarassed Embarassed Embarassed

# 617
Мимко, честито и тук! Жива и здрава да е Яница и да радва всички около себе си!
Коконке, Пилета, как сте?

# 618
Ле ле ле колко съм отвеяна!!!!
 Embarassed Embarassed Embarassed
Мимко честита малка Яничка....жива и здрава да Ви е и да ви дари с много радост!!!

# 619
Добър вечер и от мен бременелки и родили мамчета,
Честита ти радост, Мимко! Да сте здрави и много щастливи цялото семейство:)
Аз миналия път бях с такива еднократни гащи, а този път взех едни на Чико, но не мисля, че имат разлика.
Единственото нещо, което не съм приготвила са моите дрехи за изписване и може би, ако и тях приготвя бебо да види, че майка му е готова и да тръгне:) Може би и за каката е добре да подготвя рокля...че това ни е основна драма в ежедневието - с какво ще се облече.Wink На ММ му купих риза, зашото в събота е именяк -- св. Емилия - за тези, които тогава ще раждат - да знаете,ако още не сте измислили имена на бебчовците;)
Уж си повтарям поне до 02.06. да съм спокойна, но от проверки ежедневно дали вече съм родила от бклизки и познати вече чак се чувствам сякаш преносвам,а реално не е така;)...Днес закарахме каката при свекитата за две нощи, та ако случайно тръгне бебо-да ни е по-лесна организацията и логистиката;)
В събота ще ходим с ММ на практически курс за двойки воден от дула - има ли някоя мама, която съшо да е записана - ще можем да се запознаем и лично:)
Днес прекарах целия ден с каката както и вчера и реално най0си почивах-лягайки с нея за следобедна дрямка.Wink
Утре е черен петък в Парадайз, но май няма някой детски магазин, за който да си заслужжава...аз за бебо съм готова с покупките, но по-скоро си мислех за подарък за каката за 1 юни;)
По повод креватната гимнастика в случай на преносване моят наблюдаващ обясни, че било много индивидуално и субективно - та нищо сигурно;)
Утре съм запланувала йога и масаж за бременни - да видим дали ще се състоят - не, че имам някакви индикации, но както много от вас казаха, то става изведнъж при някой и при мен самта първия път:)
Лека и спокойа нощ на всички:)  bouquet

# 620
Оффф.... поредна безсънна нощ   Cry
Добре дошли на всички нови бебенца които съм пропуснала.Честито мамита,да са ви живи и здрави рожбите,да папкат,да спинкат и много да слушкат.
Аз тази нощ съм с едни странни контракции  newsm78 .Ту ги има ту ги няма,като легна са по болезнени като седна или съм права по-малко болезнени.Какво е това чудоооо........ще се ражда ли не знам.Отивам сега да взема един топъл душ и да се опитам да поспя,че ако ще се ражда да съм си поспала поне мъничко.
Спокойни сънища на всички майки и бебочета  Hug

# 621
Елле не искам да се оплаквам...опитвам се да се държа...малката е в кувьоз,подават й кислород, разви жълтеница и я пекът на синя лампа...от толкова нерви не ми дойде кърмата, истисквам по две капки коластра само...как мислиш дали има шанс ако ми я дадът до 2-3 дни да ми дойде кърма? Ох, не знам какво да кажа...само се моля на Господ да се оправи и да е добре. Родих във вторник, днес вече е петък, а аз още не съм си гушнала рожбата...😩😭😭

# 622
Не съм писала отдавна.Все още сме 2 в 1,даже след малко ще ходим на преглед при АГ то.Надявам се,че всичко е ок с бебчо,че тук последните дни потроших 1 камара нерви.
  bouquet  bouquet  bouquetЧестито на всички обебили се мами.Много здрве,щастие и успех  на тях и семействата им.  bouquet  bouquet  bouquet

# 623
Честито на всички мами.
Да са ви здрави бебоците, да ви даряват с много радост, а на вас бърза адаптация!

Като гледам какво става и колко мами родиха с термин след моя, започвам да се притеснявам. Терминът ми е на 10-ти а още нямам никакви симптоми. На беба явно и е удобно и хич не бърза да ме притеснява  Rolling Eyes

# 624
Здравейте момичета ,
Честито на всички мами който си гушкат вече своите бебчета ! Да са живи и здрави и да растат щастливи деца, а на мамите бързо възстановяване!    bouquet
На бързо да ви се похваля и аз че на 23.05 в 13:50 се роди моето второ момченце по естествен начин , с размери 3500кг. и 51 см .Всичко мина много бързо за има няма 3-4 часа и вече сме си в къщи се гушкаме !
На мамите който са все още в очакване стискам палчета всичко да мине бързо и нормално и скоро и те да ни радват със щъркелови новини !УСПЕХ

# 625
  • София
Коконке,  Hug, кураж мила. Важното е, че сте под наблюдение, с тези лампи бързо се овладява жълтеничката. Опитай се да се настроиш, че това е най- малкото зло. Ако имаш възможност помоли близките да ти донесат помпа за кърма, за да стимулираш лактацията. Аз предния път също бях само с някоя и друга капка коластра докато не се прибрахме вкъщи и колкото повече се опитвах да храня бебчо, толкова повече се разстройвах, че сяма с какво. Но вкъщи всичко си дойде на мястото  Hug
moon_chery, честита рожба   bouquet

# 626
moon_cherry, честита малка радост! Много щастие ви желая!

Кокона, много се надявам всичко да е наред с бебчето. Нека си го гледакат в неонатологията, после ще компенсирате и наваксате пропуснатите дни Hug .
С какво се цедиш? Пий повече течности - чай за кърмачки, водичка, ако можеш снимка на бебка да гледаш докато се цедиш също много помага. Или бебешки плач да слушаш. Сигурно ще ти коства повече усилия да запазиш коластрата и да тръгне кърмата, но си заслужава, защото после бебка ще има голяма нужда от нея.

Поля, дано всичко влезе в норми... Няма как да ти кажа да не се ядосваш, по-скоро събери себе си и прецени приоритетите в живота Hug . Кураж и успех!

Красинка, не се притеснявай, ще се ражда в даден момент Laughing .
И аз много искам да си нагушкам бебчето, обаче по-добре да си седи на топличко, да стане по-голямо.

Баткото много ме ядосва от снощи и ужасно ме боли главата. И снощи ме боля, и днес продължава, защото сутринта пак ми вдигна нервите.
Днес съм решила много да мързелувам, само ще си лежа, ще гледам филмче и ако все пак ми дойде музата ще изпера на бебка тоалета за изписването, че него ще го пера на ръка.
И ако имате идеи за бърза и лесна манджа.... Трябва да се вечеря нещо, а идея нямам какво да направя.

# 627
Кокона, всичко ще бъде наред  Praynig

Честито на всички обебили се мами и тук. Да са им живи и здрави рожбите, и да им носят много радости! Бързо възстановявне!

Съжалявам, но не мога да свържа имената от ФБ с никовете тук...така че просто - Честито!

И на мен все и много ми се спи, и пак се притеснявам, че Бебчо не е много динамичен. Същата паника ме обвзе и миналия петък  Crazy,

hailie, и аз имам идентичен проблем с десния крак. Мисля че бебето притиска някой кръвоносен съд, За секунди кракът ми отмалява и имам чувстото, че ще се подгъде и ще падна Simple Smile

.... продължавам да не съм стегнала багажа  Crazy ...

# 628
  • athina
ДОБЪР ДЕН БРЕМЕНЕЛКИ И МАМИ С БЕБЧЕТА!!!
МИМКО-ЧЕСТИТА ТИ РАДОСТ ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ЯНИЦА И МНОГО ДА ВИ РАДВА.На теб бързо възстановяване и скоро да ни пишеш как мина раждането,че нали беше голяма паника.
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МАМИ СДОБИЛИ СЕ С РОЖБИЧКИ-бързо възстановяване и много скоро да сте си вкъщи.
КОКОНА-съжалявам за това което преживяваш,опитай се да се успокояваш,че лекарите правят най-доброто за беба.Не е ли възможно да ти дадат поне за минута две да я гушнеш-едва ли ще й навреди,а на теб ще помогне много.ТИ къде роди-успя ли да стигнеш до София?

При мен положението е същото-когато съм права или се разхождам имам стягания и притискания,когато лежа НИЩО.В понеделник съм на консултация и ще видим лекарката какво ще каже-ще чакаме ли датата на секциото или ще се вадим по-рано.
На лежащите мами КУРАЖ-духом сме с вас.

ХУБАВ ДЕН ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВИ!!!

# 629
  • София
Честито на новите мами   bouquet
Аз да ви се оплача набързо. Вчера гинеколожката ми се обади да ми съобщи, че от микробиологията са изолирали хемолотичен стрептокок тип Б. Каза ми, че присъства в нормалната флора на тялото и се изолира във влагалището на 30% от жените, но при раждане е много опасно да не се зарази бебето. Назначи ми антибиотик пре устата и Полижинакс за 12 дни, да се изчисти всичко преди раждането. Естествено четох доста страхотии в интернет и доста се притесних. Консултирах се и с втора гинеколожка, която потвърди лечението и единственото което допълни е, че ще се направи вливане на антибиотик при мен и бебето веднага след раждането за профилактика... Сега съм в ужас да не тръгне бебето по рано - преди да сме излекували тази гадост... Разбрах, че при секцио вероятността за заразяване е по- малка... Но пак има Cry
Извинявайте, че ви занимавам, но само затова мисля и се психирам...повтарям си, че всичко ще е наред и е добре, че знаем за проблема, взели сме мерки... Но притеснението си остава...

Общи условия

Активация на акаунт