Мама е нетърпелива вече да си гушне ЮНСКОТО човече

• 40 071
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
hailie ..... много Съжалявам....
Стискай зъби....наистина пробвай инхалация с морска сол и лайка....а защо не пробваш със соленият разтвор за който ти бях споменала за сополите на баткото....вземи спринцовка 10 или 15 милилитра разтвора е натриев хлорид банка....може и да помогне

# 91
  • Helsinki / Sofia
Да се запиша в новата тема, че нещо не мога да изчета предишните две още и току виж сте я изписали Simple Smile
Откакто се прибрах в БГ, нещо хич не ми остава достатъчно време за интернет и съответно изоставам здраво с наваксване на дискутираните теми. Багажът ми е готов в случай, че се наложи да се ходи по спешност към болницата, но силно се надявам, че с бебчо ще се разберем и ще се отиде за плановото секцио директно Simple Smile
Хубава вечер на всички и отивам обратно две теми назад да си дочета...   Hug

# 92
Здравейте,
Днес ММ ми взе резултатите от микробиологията от миналата седмица и пак масово кандида;((( Наблюдаващият си бил тръгнал и друг познат лекар изписал лекарство, но понеже е различно от Гиназола, който бях ползвала по-рано през бремеността и се чух с наблюдаващия...та финално пак съм на Гиназол. Дано си изчистят тези гадини и до раждането не се появяват, а и след това де;)))
Май почерпките ще оставя ММ да ги мисли...макар че миналия път беше дошъл на изписването без букет за мен дори...те му останало време от домакинстване вкъщи...добре, че майка ми е носела два и му дала единия...Wink))
Когато преди време се беше повдигнала темата за "кекса"...си мислех да ви питам според вас това, че ако правиш в 9 мед предизвиква раждане- мит ли е  или истина?
Исках още да пиша, но от телефона ми е доста по-трудно. Има ли желаещи за софийска среща следващата седмица?1 вторник или петък например?!
Хубава и спокойна нощ

# 93
Да се запиша в новата тема, че нещо не мога да изчета предишните две още и току виж сте я изписали Simple Smile
Откакто се прибрах в БГ, нещо хич не ми остава достатъчно време за интернет и съответно изоставам здраво с наваксване на дискутираните теми.
Да, а във ФБ си първа кипра  Laughing. Шегувам се, разбира се, в последно време и аз май съм по-активна там.
Нито кафе, нито газирано съм пила днес и наистина ми е странно цял ден да не мръдне бебето. Преди час обаче като че ли усетих помръдвания, по-слаби от обичайните, но все пак има. Може би наистина днес не е активна. Ще изчакам още да видим
Дени, пробва ли да легнеш по гръб и да побутнеш корема? Ако се притесняваш, иди наистина на лекар за твое успокоение.
Лека от мен, че Михаела след малко ще ревне гладна  smile3507. Ох, вашата лесна ...

# 94
  • София
Ellle, радвам се че сте добре и дори ти остава време да пишеш Simple Smile. Ние не спираме да се оплакваме- коя иска да ражда вече, коя пък не иска, какво ни боли... А не съзнаваме, че това са ни последните дни на спокойствие и пълноценен сън. Лека нощ Simple Smile Heart Eyes

# 95
hailie, тези дупета и глави са съвсем различно усещане, за контракцийки си става дума, даже на няколко пъти и лека болка усетих, притесних се да не тръгне.
Ти ако имаш възможност пробвай предложенията с морска сол, дори да не излекува поне ще те облекчи малко.

Eveto, тези топки дето растат са главите и дупетата, за които говори hailie. Аз говоря за усещане като ... крампа на прасеца, ако си имала някога, само че е на корема - рязко и продължително стягане на всички коремни мускули.

rallyto, стискам ти палци за бързо отърваване. Аз от 3 месеца боря едни гъби и стрептококи, даже заради тях ходих за задържане, отвратително упорити гадове.
Аз не съм много наясно, така че не ме приемай за чиста монета, но четох, че при оргазъм се отделя окситоцин, който спомага за по-бързото развитие на нещата ... тъй че може и да не е мит : )

# 96
  • София
Пълноценният сън отдавна е мираж при мен.

# 97
 Аз нещо съм се отнеса и съм забравила , че си имаме нова тема и си чакам постове в старата  hahahaо
Аз бях на преглед всичко е ок бебо е станал 3кг-ма  аз съм +16  38с+4дни.  И на запис бях и той е супер.
~Mimko~ За първи път чувам на бременна да и взимат анален секрет
aYnaT Така като гледам  да разбера какво е това контракция. Аз се подготвих да раждам още в 7-ми месец а сега вече имам чувството , че никога няма да родя и всичко оставям за утре Simple Smile Голям мързел и учудващо спокойствие  са ме налегнали тия дни . А допреди 1-2 седмици бях като фурия .
bubentseto хем ми стана смешно с тия кебапчета  , хем си представих как си се притеснила .
Аз усърдно тренирам .
Скрит текст:
Сдобих се с 3 котенца на няма и 2 седмици по стечение на обстоятелствата майката ги изоставила и сега ги храня с биберона на 3 часа (без нощно време ) последно в 12и30 вечерта и сутрин към 8 и така по цял ден през 3 часа .ММ обеща да ги гледа докато ме няма ама сигурно ще ги умори от глад милия , че той си е много зает не знам даже как изяви желание да ги гледа , че аз се чудех на кой да ги връча . То голяма зоопарк у нас кучета , котки , декоративни кокошки   hahaha
добре че имаме двор  
Аз това с почерпката нещо не го схващам . Все съм си мислила , че на изписването се носят цветя на сестрите и разни неща там за докторите ама и през ум не ми е минало , че се носи нещо и веднага след като се роди бебето . Ама ние сме в малък град и когато и да занесеш нещо все едни и същи доктор са и няма как да ги сбъркаш .
shinzou още сме си 2в 1 и ние  Joy ама аз нещо съм се отнесла и чакам отговор в старата тема  а и нали се вихри страшен ремонт из нас и е пълна лудница а мен такъв мързел ме е налегнал  hahaha важното е , че хич не ми дреме .
rallyto според мен това за секса е мит . Ние още в началото на 9ти си го почнахме и то доста активно в сравнение със 7ми и 8ми ама ефект никакъв дори имам чувството , че колкото повече оргазми  и ходене толкова по няма индикаций  Joy

# 98
Привет мами

Абе, теди, да ти пратя малко от моите контракции, като удариш и няколко разходки и си готова:) Шегувам се Hug Мн мило ми стана като четох за котенцата, дано да оцелеят, че знам, че е много трудно въпреки упорития труд

Хейли, точно щях да ти пиша да си взимаш това бебешкото за изтеглянето на секретите, поне да не се мъчиш...успех и да оздравяваш

Мимко, ти на мен казваш, ама и теб те е обзела паника в следствие на контракции...повечето ми приятелки са раждали напоследък все нормално и с епидурална упойка и са много доволни от упойката...така че ако си навита за нормално, просто си сложи упойка и ще си спестиш излишно напрежение:)

Ел, ходите ли вече по разходки, разрешават ли ти да я извеждате навън? Успяваш ли да намериш време и за двете си деца, за мъжа си, за себе си?

Катериче, Рая радва ли се на бебката много, иска ли все да ти помага, не ревнува ли?

Рали, ти ядеш ли кисело мляко? Пробвала ли си да започнеш да пиеш пробиотик - може би така ще ти се отрегулират нещата с гъбите? Аз ползвам само мокри кърпички като ползвам тоалетна, знам, че има и значение в каква посока се бършеш, ежедневни превръзки в момента не си слагам, да, сменям бельо по 2 пъти на ден редовно, но поне гъби нямам...ТМ маже ли се с твоя крем - за да е сигурно, че и той не ти докарва гъбички?

Маги, ти нормално ли ще раждаш? Аз съм за планово секцио, и за да не се налага по спешност да се прави, може би затова доки така ме спира от движение все още. Каза ми, че и тази седмица била важна да изкарам поне до 21-22ри май...

Деси изяж един лимон, гарантирам ти, че бебче ще те спука от ритници веднага

За почерпката на ММ - ами с баткото бе събрал вкъщи приятели и семейство, но всичко кротко...онзи ден го питах, каза ми, че не бил мислил по въпроса, а и аз така го стресирам с моите контракции, че обикновено ми казва лягай си, да ти минава и се зарива да играе игра на компа -явно така дестресира, и с баткото така бе като наближи датата, дори и като ме остави в болницата се прибрал и отворил играта, само и само да не му избиват нервите....Simple Smile

Аз днес се вихрих за кратко в кухнята- тези, на които им се прияжда да не гледат :

Скрит текст:
  - основата са едни бисквити маслени от лидл, иначе извара /някаква италианска пак от лидл + прясно мляко пудра захар, ягодите и желатин, и стана супер чийзкейк, направо го сложих в хладилника и след 3ч беше готов Simple Smile

Момичета, помагайте моля...ММ хърка от ден на ден все по-ужасно. Синузит или хрема няма...само го ръчкам по цяла вечер, не мога да спя...чудя се ако си взема от тия възглавници на дормео ама не знам кой вид точно, дали ще престане....направо ми писна, аз както и не мога да спя вече....да е жив и здрав, но не знам как да се оправя с това хъркане вече...

# 99
Eveto welcome дано ти е уютно и бебокът не бърза
desyy1 Браво за прегледа!!  coolcool
magi_sveta Как ги нареди всичките финансови несгоди наведнъж. Hug Hug
 Радвам се, че все пак най-после се осмели да пишеш. hug
deny Трябвало да се движи по 10 или повече пъти на ден. Naughty
Emily_D И да родиш през май не е фатално - виж,че бебчето е голямко - няма страшно!!
hailie Дано се оправиш бързо  hug
polq107 Много ще ти стискам палци на теб - за раждането, за липсата на упойка и  сега за това с кърменето. Дано нещата минат по възможно най-добрия начин и за теб и за малкия! Peace Peace
Diva* wavey Затъжихме се за теб
rallyto Успех с гъбите!  Praynig Praynig Тва за  luvbed, дето Пилешко го написала съм сигурна, че е вярно за семенната течност.  Peace Окситоцинът в нея спомагал за изглаждането на шийката на матката.
piletta Дори нямах контракции. Повече ме притесни изтичането на секрет и това, че чантата не ми е готова. Но просто се усещам, че психически ми е трудно да го приема - нз защо. Дано всичко мине добре!!
Най-евтино ще ти излезе тапи за уши - има едни силиконови от аптеката. Моя ММ си слага като ходи с едни хъркащи индивиди до Германия  Joy Сега и заради мен щеше да ги вади, но спим в отделни стаи  Laughing Ако ли не - наистина пробвай и с възглавници, но на баща ми не му помогнаха особено - то си е отпускане на мускулатурата (най-често де - може и друго да е)

И на мен ми препоръчаха масаж на гърдите, когато се къпя, тъй като и аз нямам коластра. А много искам да кърмя - леко и спокойно! Но да видим. А дори ми казаха да си ги обтривам с гъбата за баня, за да загрубеят и да ми било по лесно - вие какво мислите за тези предварителни методи?

Не мога да си намеря силиконов накрайник за помпа на АВЕНТ от старите - ISIS. Дадоха ми я с накрайник, но исках да си го сменя - Във Вис Виталис имаха едни, но казаха, че не стават да старите помпи . То можело и без него де. Някой ако има инфо да ми помогне. Rolling Eyes Rolling Eyes Ако ли не- ще го измия и стерилизирам някак си.

Как се случва стерилизация с изваряване в тенджера? newsm78 Слагам нещата от началото и ги варя известно време или като заври водата ги слагам за 10-15 минути?  newsm78

Отчет от днес:
Скрит текст:
Прегледът
Скрит текст:
започна със спекулум и тогава доки каза -отпусни се бе момиче, как ще раждаш. И аз му казах, че май ще трябва секцио, защото му обясних за снощните течове и как се притесних и кръвното ми падна. Той вика - ама ти май наистина си се шашнала. Ако наистина било така трябвало да се плануваме - защото паниката няма да е от полза при нормално раждане. В крайна сметка си избрахме дата.  .Питах го, ако ми текнат водите много ли ще са - той каза, че няма да текнат, да не бързам. Изобщо днес прекарахме към 1 час в кабинета и докторът се спука от смях с мен. Най- успокоителното беше - ти трябва да родиш - няма друг вариант. #Crazy #Crazy И му казах, че искам да се откажа, но не може  Laughing Laughing Позабавлявах го.
ММ също зададе някои въпроси - какво да си нося, кога ще ме приемат. Доки каза, че ще ида сутринта преди операцията и да си нося чехли, тоалетни принадлежности и червило  4470  Joy Joy Най-вероятно на рожденния си ден ще съм в болницата  birthday, но нека всичко мине добре, пък това е бял кахър. Говорихме и за това как в повечето държавни болници ви искат доста неща, той каза, а ако искаш отивай и ти в държавна, а аз ще ида за риба  ribolov  Joy Joy
Та беше си доста забавно в кабинета.  Grinning Grinning
Бебата е 2700  в края на 36 г.с, началото на  37 г.с., но спряла да расте ( по размерите на главата не расте - иначе си пълнее  Animal Pig). Та детенце ще дойде май месец- нямало смисъл да чакаме юни (терминът ми е на 08,06). Днес изобщо не беше в настроение това бебе за преглед. Нито муцуната си показа, нито видяхме за пъпна връв, нито си показа дупето - и защото сутринта беше одрямала правихме запис. И 20 минути не мръдна това дете. Хубавото е, че нямам контракции. Водите и плацентата са ми супер, резултатите от МБ също. Тя е главично още от 7 месец, но  главата й била много високо - затова и не пишкам толкова често, а и докторът каза, че коремът може изобщо да не ми падне. А като се  прибрахме танцуваше като луда.

Питах го дали да пускам тия изследвания, дето онзи по ЗК ми пусна  - ПКК, урина и анален секрет. Каза да пускам всичко що минава през касата. Но така и никоя от вас не ми подсказа за този анален кво е и що е?  newsm78

В понед. ще ходя на консултация с анестезиолог и после на тонове пак.  travel

Това е за сега - добре, че мога да слагам скрит текст, за да не ви отегчавам Embarassed Embarassed  Laughing Laughing

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 01:58 от ~Mimko~

# 100
  • София
Добро утро момичета, хубава събота и по-малко тревоги.
Мимко, не знам как се случи "фалитът", но в предния пост споменах само четирицифрените проблеми, не знам дали писах за една призовка и доста нерви в КАТ, но заради превишена скорост по " Ботевградско", ММ ми "спечели" бонус акт - около 100 лв, има лично оръжие, ама нали се местихме от Пв в Сф, та се оказа, че най-първо това с оръжието трябвало човек да оправи - да докладва, че се е преместил - там още 300 закичиха... Просто ще се гръмна... Не разбирам в този инфирмационен свят как вместо като си смениш адреса по ЛК - всичко друго да става служебно, всичко се върши с молба на хартия и то по старото местоживеене и глоби...
Но здраве да е, пари се изкарват.

Пилета, и на мен ми каза, че е добре да си стоя и тази седмица 2в1, но на свободен режим. Частният, при когото ходих веднъж каза около и след 24май. Аз съм се навила за всяка четна дата от 24 по обед до края на май, дано успея да убедя беба ( засега съм си за нормално).
Ставам да правя палачинки.

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 08:12 от magi_sveta

# 101

А моя док заслужава много повече от уиски, вино и бонбони. През цялата бременност не ми взе и 1 стотинка за преглед, а всеки път ме гледаше с ехограф. Не пожела да вземе пари и на извънредните прегледи, на които ходих, когато ми дойде някоя простотия на ума. В съботата преди да родя отвори частния си кабинет заради мен през почивен за него ден. В неделя вечерта в 12 часа /вечерта на раждането/ отново дойде в кабинета си да ме прегледа и ме прати в Бургас. По-късно като са му звъннали от болницата, че ще трябва да вадят бебето той е взел пътя Ямбол - Бургас със 150км/ч, но така и не го дочакаха, защото нещата при мен станаха сериозни. Конците пак той ми свали в частния си кабинет и никога не пожела да ми вземете парите, колкото и да го молех. Така, че на него каквото и да му дам няма да е достатъчно...

Ellle твоя док наистина е голям пич. Не за това, че не искал да му плащаш , аз също съм на мнение,че за нещата,които не ми поема здравната каса,а ми се подсигуряват е редно да си платя. Просто отношението,което е имал-спокойствието и увереността, която може да ти вдъхне един лекар за мен са много важни Simple Smile

# 102
  • Варна
Мимко, аз изобщо не мисля, че е фатално Simple Smile Даже се надявам през май да е. А и от днес вече се води износено и аз я убеждавам до 20ти да излиза  Laughing

# 103
Привет момичета! !!
Аллл то много мрачно навън бе хора....
Много мразя да е такова времето.....май ще си чистя у дома и днес няма да излизам....
hailie как си миличка????

# 104
  • Helsinki / Sofia
Откакто се прибрах в БГ, нещо хич не ми остава достатъчно време за интернет и съответно изоставам здраво с наваксване на дискутираните теми.
Да, а във ФБ си първа кипра  Laughing. Шегувам се, разбира се, в последно време и аз май съм по-активна там.

newsm62 Нещо такова се получава май Simple Smile Там ми е по-лесно да проследя бързо какво е коментирано. Тук искам да съм сигурна, че съм прочела всичко преди да драсна.. и то се получава омагьосан кръг.. а то уж активна във ФБ, ама раждането на Михаела го изпуснах... плюс още едно бебе след нея Simple Smile   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт