Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява изследването на FM?
Какво представлява изследването на шийката на матката?
Какво представлява серклажът?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява изследването на FM?
-
Какво представлява изследването на шийката на матката?
Изследването на шийката на матката се извършва с цел оценка на нейната дължина и състояние. Това изследване е важно по време на бременност, тъй като дължината на шийката може да бъде индикатор за рискове от преждевременно раждане. По-късно в бременността, изследването на шийката може да се използва за оценка на готовността на тялото за раждане.
-
Какво представлява серклажът?
Серклажът е медицинска процедура, при която се поставя шев в шийката на матката за затваряне или стабилизиране на цервикалния канал. Тази интервенция се прилага с цел предотвратяване на преждевременно разширяване на шийката и ранно раждане. Обикновено се препоръчва за жени с анамнеза за преждевременни раждания или идентифицирани рискови фактори за такива.
-
Какво представлява изследването на околоплодната течност?
-
Какво представлява изследването на хемоглобина?
. В държавните болници всяко раждане е безплатно, а в частните цената за секцио и нормално е еднаква. Можеш обаче да се уговориш с лекаря, че предпочиташ секцио, а официално се вписава някаква медицинска причина. Зависи си от лекаря, но ако твоя е склонен да прави секцио сигурно ще повдигне темата някъде към деветия месец. Ако пък лекарят предпочита нормалното раждане, ще трябва ти да го попиташ какви са вариантите за секцио.
Иначе не виждам как 50% от ражданията в България ще са секцио, както е в момента. А какво е тогава плащането за екип и в държавните болници, щом раждането е безплатно?
обаче беше много смешно понеже диването само обикаля ту отляво ту отдясно ту около пъпа, каза ми че на мен прилича, че върви 1 седмица напред ....340 грама някъде доколкото запомних че бях в еуфория Ххахах