Отговори
# 465
Ами има шанс да се отвори операцията.
Ама ти питай в България след секцио как да родиш да видиш какво ще ти кажат- пак секцио (в повечето случаи)
В България си плащаш и си избираш секцио даже и без медицински причини. Познавам достатъчно жени, първо раждане по желание секцио, без причина. Не искали да се мъчат.

# 466
  • Калифорния
В България няма опция да платиш, за да бъде секцио  Naughty. В държавните болници всяко раждане е безплатно, а в частните цената за секцио и нормално е еднаква. Можеш обаче да се уговориш с лекаря, че предпочиташ секцио, а официално се вписава някаква медицинска причина. Зависи си от лекаря, но ако твоя е склонен да прави секцио сигурно ще повдигне темата някъде към деветия месец. Ако пък лекарят предпочита нормалното раждане, ще трябва ти да го попиташ какви са вариантите за секцио.  Peace

# 467
Е пак има вариант да си получиш своето ( пишат някаква причина измислена). Това , ако не си е опция здраве му кажи.  Grinning Иначе не виждам как 50% от ражданията в България ще са секцио, както е в момента. А какво е тогава плащането за екип и в държавните болници, щом раждането е безплатно?

# 468
  • Калифорния
Можеш да не си избереш екип  Peace
Докато в частните и да избираш и да не избираш, все си плащаш, затова казвам, че в държавните е безплатно.
То сигурно можеш и под масата да дадеш пари за да ти направят секцио, но официално няма такава опция: плащаш - режат те.

# 469
И не се плаща във всички частни болници. Например моето АГ преглежда в държавната болница, но изражда в частната. Аз мога да избера къде да родя - дали в държавна или в частна, и след като съм здравноосигурена, няма да платя за раждането!  Peace

Всеки има право да направи своя информиран избор и той трябва да се уважава, дори и да ни се струва, че не е правилен!

# 470
На всички е известно, че дори да нямаш медицински причини, можеш да си пожелаеш секцио. Оформянето на документите е работа на лекаря.
Първото ми раждане беше секцио по медицински причини преди 1г и 7м. Откакто съм забременяла при всички лекари се говори само за повторно секцио. Явно толкова скоро това не е под въпрос. Носят се някакви слухове, че 3 (или 4-5) години след секцио може да се роди нормално. Аз за такива случаи не знам, но може да е случайност.

# 471
Здравейте момичетаааааа

да дам отчет днес бях на ФМ ....беше много хубаво, разгледахме хубаво момъка, мозък, сърчице, ръчички, крачета, тумбак, дали има хернии  Shocked, дали има малформации по лицето почти 40 Мин. Преглед  Wink обаче беше много смешно понеже диването само обикаля ту отляво ту отдясно ту около пъпа, каза ми че на мен прилича, че върви 1 седмица напред ....340 грама някъде доколкото запомних че бях в еуфория Ххахах
Ще искам палчета за сряда че съм на ехокардиография, днес огледа сърчицето уж всичко е ОК, ама пак ми е премисли....

Рокси не се притеснявай коластра е  Peace

Денис ще стискаш и ще чакаш 2 часа свекито  Mr. Green
Шикер да не си осигурена в частен фонд...за пръв път чувам да не се плаща в частна болница, преди 4 месеца моя приятелка роди така и си плати като поп Thinking

# 472
Е аз родих преди две години, вариантът нормално раждане се обсъжда от началото. Просто сега имам право да избера, защото имам едно секцио, но докторите казват, че.мога да родя нормално. Имам още около два месеца за го мисля.
Хахаха ще стискам и ще я чакам ко да правя. То първо два часа ще я будя, защото тя е оглушала яко. Накрая ке си родим у дома пък!  Joy

# 473
Чоко, честит голям юнак.
Искам да разкажа един съвсем пресен случай по повод на темата за раждането - преди не повече от месец моя позната роди третото си дете нормално, като предишните бяха секцио. Разликата между ражданията е 3 и 5 години. Реши си и го направи. Без снимки на разрезите, без уговорка с лекар, ей така. Стоя си в къщи до 7 см. разкритие, приеха я и след по-малко от час роди. Малко безотговорно ми се струва, но е факт. Simple Smile
Аз бих искала искала също нормално и се надявам да не ме натискат да се откажа, както и да имам показатели за нормално, разбира се.

# 474
choco_late, не се осигурявам в частен фонд, но мога да избера къде да родя и няма да платя за това. Може би, защото болницата работи със здравната каса...
Сега трябва да избирам между частната и държавната, като тук в Сливен масово майките предпочитат да родят в  държавната, защото си има неонатологично отделение и много по-добри специалисти, ако се случи нещо с бебето (не дай си Боже!). Иначе тук практикуват така...ако бебето има нужда от по-специална помощ се транспортира до държавната болница, а майката остава да лежи в частната.

Поздравления за хубавите новини   bouquet

# 475
  • Калифорния
Съгласна съм, че е възможно да се роди секцио по желание.  Peace Имах предвид, че ако някое момиче тук ще ражда за първи път и държи на секциото, е добре да си проучи предварително как стои въпросът при съответния лекар, а не да разчита, че си го има като вариант в ценоразписа на болницата. Може да се наложи да се извадят разни документи при други лекари и т.н. - да се подготви по от рано.  Hug  

# 476
Сестра ми роди в Сливен. Един доктор, който работеше тогава и в двата града и при който тя избра да роди я изкара буквално от старозагорската болница и я закарахме в частна в Сливен , защото  каза че е с плацента превия и той големият специалист ще й спаси живота видиш ли. Оф оф оф, почти не умря бебето. Извикаха линейка от държавната да дойдат да вземат бебето. 5 дни после бяха в различи болници с бебето. И всичко това, за да си вземе кинтите естествено. Изобщо много доктори гледат на родилките като на касичка. Не му помня името ама беше леко дребен и щях да го бия за цялата тая простотия. Гледаше като наакан като дойде в неонатолагията. Ааааа Бузалов! Вече не ходил в Сливен. Чакай, че като се сетя и пак ме хваща яд...

# 477
Много неприятна история! Дай Боже всички да имаме леко и безпроблемно раждане, че ей сега ще се изтърколи времето и ще дойде октомври  Crazy Hug

# 478
Не знам за вас, но на мен много бързо ми минава времето този път. С предната бременност имах чувството, че се влачи това време а сега, хоп, преполових вече.... Преди да сме разбрали ще се появят човечетата.

# 479
  • В къщурката на хълма на феите
Бузалов Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy ултра мега гига голям специалист се води у нашто село .. пак добре, че не е попаднала на Цонева .. ей за тази думи не ми стигат да опиша какво е чудовище ..

Шикерче и в нашия град е същата практиката и в двете частни болници или поне до скоро беше, понеже едната я разшириха - мноооооогооооо - обаче не знам дали си направиха неотнатология или пак пропуснаха .. аз затова и първия път като раждах директно си отидох в държавната болница .. ама тогава не я бяха фалирали толкова, колкото сега .. ако бяхме с термин в средата на лятото и сега изобщо нямаше да го мисля, обаче октомври вече става студено, а не ми е ясно колко отоплено ще е в болницата и това ми е най-голямото притеснение .. не, че ме бият едни 1100лв. по дупето за частна болница, но като наближи времето, ако положението е същото като сега, ще ги дам и ще се моля просто всичко да е наред ..

Общи условия

Активация на акаунт