Отговори
# 600
И аз вчера ходих да видя банските от Лидъла - имаше останали от червените в Лидъла на моста на Захарна фабрика два размера - 38 и 42. Аз ги гледах, чудих се и накрая не си взех... Сториха ми се нееластични и реших, че няма да ми седи добре. И аз май ще карам с парео на коремчето  Flutter

Еос, и аз на мойта ФМ не рабрах нито колко е голямо бебето, нито колко тежи  Tired Имах 3 снимки (две от които еднакви) и го гледахме около 20 сек на 3д  Tired

Аз тези дни се чувствам сууупер изморена, непрекъснато ми се спи  Tired Tired Tired

# 601
  • В къщурката на хълма на феите
аз пък тази сутрин реших да си поглезя дупето и си купих баничка с боза Flutter Flutter Mr. Green

момичета я дайте идеи за подаръци за 1ви юни .. трябва да купя за мойта дребосъчка и братовчедка й, а пък грам идея нямам .. майка ми ме изпревари и купи книжки с приказки .. не ми се ще пак дрехи да купувам, че и двете са заринати отвсякъде с всевъзможни тоалети .. и играчки имат един куп .. в ужасно затруднение съм Whistling

# 602
Добро утро!  Simple Smile Първо, честити розови и сини гащи на всички! Много се радвам за прекрасните новини от прегледите Simple Smile)) Аз вече работя с пълна пара.Оказа се,че не съм до края на месеца, а ще ме задържат малко повече. Търсят офис мениджър в момента, но все още не са се спряли на някой кандидат  Laughing Хубавото е,че успях да хвана годишния тиймбилдинг и на 31.05 заминаваме за Кресна и на 01.06 няма да работим Simple Smile Само ме е яд, че няма да мога да се спусна с колегите на рафтинга. Но пък са се погрижили да ни осигурят и СПА процедури, ще се поглезя Simple Smile Аз засега се чувствам горе-долу добре. Имах някакви болки ниско долу, в дясно, но отминаха.Тази нощ за пръв път получих крампа на крака, явно магнезия ми е малко и ще увелича дозата на 2 прахчета. Сърцебиенето продължава, но не е постоянно.Пия си желязо х2 таблетки на ден.
На всички, които заминават на почивка, пожелавам весело изкарване и да съберете много слънчеви лъчи   grinning039
Прекрасен ден от мен!

# 603
  • Пловдив
Привет и от мен. Лек и спорен ден на всички  Simple Smile
Моята фетална е чак на 09,06, как ще издържа до тогава не зная. Съжалявам,ч е не питах последния път лекаря за пола, бях в 17 седмица, ама то толкова много въпроси имам всеки път, че все нещо забравям

# 604
Меци, колко голяма ти беше дребосъчката? Аз много се чудих за моето момче какво да взема. Гледах разни тротинетки със седалки или ride on някакъв. Накрая реших, че с нещо такова ще стане много бърз, а в това ми състояние не ми е изгодно. За сега не съм измислила нищо. Той така или иначе ще получи подаръци от близки, а и още не разбира, че да очаква подаръци. Аз като измисля нещо ще му купя.
В айко задължително ще разгледам и бих купила нещо ако харесам. Сещам се, предишното намаление на бебешки стоки беше преди Нова година.

# 605
  • София
diamond,  аз точно червен исках и мисля че 42 би било добре като номер. Живея много близо до моста на Захарната, обаче не ми се ходеше вечерта до там, нищо де ще я карам с другия бански, който е като рокличка отпред  Mr. Green
Софи, приятно изкарване на тийм билдинга, и внимавай със спа процедурите да не се претоплиш в някоя сауна  Hug
И на мен ми се сквана прасеца преди няколко нощи, доста е болезнено, но бързо отмина..аз засега пия само витамините пренатал..ще видим като ида на ЖК на 10.06 дали ще ми предпишат още нещо Simple Smile
Слънчев ден на всички  Hug
Момичета от София - по случай 1ви юни през Народния Театър ще има различни работилници и актовности за деца и родители през целия ден (до 19 часа) на 1ви Simple Smile

# 606
Благодаря! Сауната ще я пропусна  Grinning, по принцип вече много внимавам с процедурите. Най-вероятно, ще ползвам басейн, парна баня за 5 минути и някое масажче на гърба Simple Smile Аз Пренатала го спрях временно, защото забелязах,че като го взимам подпухвам. И ръцете, и краката ми се подуват.Може да съм си въобразила, но почивам 1-2 седмици и после пак ще го почна. А и желязото ще ми дойде в повече, ако приемам и Пренатал. Много ми се иска да отида отново на ФМ, моята беше в края на април. От работата ще ни издават карти за допълнително здравно осигуряване, като в пакета е включено проследяване на бременност и няколко ФМ. Мисля да се възползвам Simple Smile
За 1-ви юни още нищо не съм измислила, може с моите приятелки да заведем малчовците в парка или пък да отидем пред Народния.
Това ми напомня да предложа на мамите от западните квартали да направим една разходка в Западен парк Simple Smile))

# 607
Бисквитка на 2г. и половина е Ема .. и другата дребосъчка и тя е на толкова Mr. Green по принцип и аз тротинетките много ги харесвам, обаче тя вече има .. подариха й за рождения ден .. то и на мен ми е ясно, че ще има други подаръци за нея от баби, лели, вуйни и т.н. та това още повече ме затруднява .. най-много и аз да пасувам, докато не ни потрябва нещо или пък ми дойде идея ..

# 608
Добро утро,
за втори път го пиша, нещо нета се скапва на работа  Grinning.
След като преди две седмици ходих на ФМ ( в 19 г.с и дни) в Селена Пловдив, върнаха ме, че е рано, таксува ме 50 лв, добре, че попитах за пол иначе и това нямаше да ми кажат! Реших, че няма да отида отново при същият доктор и да платя 90 лв за ФМ. Затова потърсих друг.
И двамата със съпруга ми сме очаровани от проведената ФМ в Торакс ( Пловдив) Д-р Главчев ( и не без значение ФМ там струва 60 лв). Прегледа протече за един час, получих и около 30- 40 снимки ( не съм ги броила точно, снимките бяха на най- важните измервания и органи), прегледа и обясни всичко- голям и малък мозък три точки на замерване, вратле, гръбнак, сърце, аорти, клапи, ребра, ч. дроб, бял дроб, бъбреци, пикочен мехур, черва, стомахче, пъпна вена, абсолютно всичко, не мога и да изброя всичко. Коментирахме със съпруга ми, че беше много търпелив и прецизен. Чувстваме се спокойни, че всичко е наред.
И между другото тегло и см. е важно, но при всеки рутинен преглед може да се определи, за ФМ има други параметри и замервания много по важни, а оставам с впечатление, че това е основно което се споменава от ФМ!

Пол МОМЧЕНЦЕ!

Пожелавам на морските мами приятна почивка, следващия месец за нас ще е културен- един ден БТР на другия Лебедово езеро на Руски имперски балет   #Crazy театър и уикенд на Банско.

Следя ви всекидневно, ще пиша следващата седмица след поредния преглед поради лошите изследвания на кръв и урина- надявам се да не е сериозно.
А междувременно си имаме майстори на покрива Simple Smile

За банските от LIDL
за малко и аз да се сдобия с чифт, но съпругът прецени, че нямало да влизам в басейн и море и не ми трябва за 2 или 3 дена слънчеви бани, мисля, че е повече от грижовен Heart Eyes

Поздрави момичета!

# 609
  • Пловдив
Моята ранна ФМ беше при д-р Троянчев (Пловдив) и продължи около 14 минути в едно с влизането, събличането и прегледа. Когато го попитах колко см е бебето ми се изрепчи  Shocked взе ми 80 лева и още 30 лева дадох в Писанец за БХС. Реших за себе си, че повече при този лекар няма да стъпя.
Следващата ФМ ще я правя в АГ Селена, но аз имам пакет за проследяване на раждането и морфологията и така или иначе там си ме следят и преглеждат.
При д-р Главчев от Торакс и аз съм ходила, когато правихме опитите за бебе, 2-3 месеца ме следеше и ми допадна като лекар, така че Габитод много се радвам, че при вас е минал добре прегледа, направо не си представям 1 час Троянчев да обяснява нещо на някой. Дано при втората ми ФМ е по добре.

# 610
  • Пловдив
Защо ли напоследък само лоши коментрари чета за Троянчев...Явно се е издигнал прекалено много, че така да претупва

# 611
Моите ФМ и двете бяха около 40 минути. И при двете трябваше да чакаме бебето да се завърти удобно да се видят разни неща, та беше ръчкане и побутване на корема, докато се нагласи правилно, но предполагам ако всичко е наред и бебето лежи в подходяща позиция и за 20 минути може да се направи ФМ. Но примерно последният път часът ми закъсня, пред мен влезе жена и стоя над час (за ранната ФМ), та май е относително.

# 612
Моята първа ФМ в Надежда беше някъде около 30-40 минути, като самия преглед с ултразвука беше около 25 минути, другото време лекаря отдели за въпроси от сорта на: коя бременност ми е това, колко съм годишна и т.н.; както и да ми обясни кога е добре да направя следващо изследване, кога да очаквам резултатите от БХС и какво точно пише по документите, които той ми даде .. много доволна останах, защото по време на самия преглед получих и обяснения какво точно мери лекаря, какво виждам на екрана, в какви точно граници трябва да са параметрите и т.н. .. честно казано по-малко от това не приемам да получа и ако лекаря, колкото и голям специалист да е, се държи арогантно и неприемливо, ще се погрижа да му обясня, че не е безсмъртен .. в крайна сметка не плащаме малко пари за техните услуги, за да си позволяват подобно отношение Naughty

# 613
  • Пловдив
И аз бях при Троянчев, но при мен прегледа беше към 25мин. и подробно ми обясняваше. Останах доволна, защото до сега не съм ходила при друг специално за ФМ и не знам как би трябвало да протече прегледа. Единствено ме интересуваше всичко наред ли е с бебето. Но определено за всеки доктор си има хубави и лоши отзиви и такива като "най-добър" няма.   Simple Smile Вчера бях на ЖК и като споделих, че съм била преди 2 седмици на ФМ и доктора отказа да ме гледа на ехографа, защото нямало смисъл щом всичко било наред на 4Д пак да се гледа. Малко се разочаровах и сега трябва да чакам чак до 29.06. Защо ли си отворих голямата уста още ме е яд.  Sad

# 614
Аз получих въпросите предварително навън, попълних всичко и докторът вече ми знаеше информацията като гледа. Но сега се сетих, че при първата ФМ започнаха с коремен ехограф, обаче ми се оказа пълен пикочният мехур, нищо не се видя, та ме пратиха до WC, пак пробва с коремен, но смени на вагинален, че по-добре се виждаше, та цялото отне поне едно 10 минути и прегледът не е бил повече от около 25-30 минути. Според мен не е нужно да е час, за да е добър. Но пък ако лекарят е арогантен, както казва mecani, е наистина неприемливо, плащаме им достатъчно (тук даже ФМ е 200 евро  ooooh! ), та наистина не знам за какви се мислят като започнат да злобеят или нищо да не обясняват.

Общи условия

Активация на акаунт