Лято иде става време за море,НОЕМВРИйче малко, сладко дупИ ще пече!

• 58 181
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • На десетия....
Аз в магазин с Димана скоро не съм влизала, просто направи една сцена на тръшкане пред ММ и той реши, че е по добре за сега да не я водим.  Но това с тръшкането и влудяването го прави почти постоянно.  Два дни не иска да ходи хваната за ръка, иска да сяда по улицата. Вечер събличането за баня и обличането на пижама е трудна задача.  Сутрин  подхождам по търпеливо, вечер тежкия работен ден си казва думата и ми се налага да изляза от стаята за да ми мине. В яслата са изнесли две стихчета  и една песничка за коледното тържество. Ами сигурно са и омръзнали да ги повтаря и само като ме чуе и ляга на земята. Други песнички пее с удоволствие. Аз отдавна съм я разбрала, че е със собствено мнение  Joy
puhelin разгада ли песничката? Димана не реагира на нито една.

# 601
Да, питах в яслата и ми казаха. Песничката е тази която Desive е писала.
По магазини с малкия не ходя отдавна, поради вече описаните от вас причини.
Чакам с нетърпение почивните дни. Тази година с ММ ни съвпада датата на фирмените коледни партита и ще хвърляме ези-тура да видим кой ще ходи  Grinning
Отделно ще има за децата организирано от фирмите дядо Коледа да подарява подаръци и ми се изчерпаха идеите вече за подаръци.

# 602
Дени казва, че иска Дядо Коледа да му донесе камион и кола. Казала съм на бабите. Аз съм му поръчала работилничка с инструменти за Коледа. Иначе преди няколко дни се сетих да му извадя един прибран конструктор, подарък за първия му РД. Много си играе с ннего. Казва ми "Хайде да строим къща" и ме води до шкафа да му го извадя.
Леля му му е приготвила за подарък детски лаптоп. Надявам се да не получава много играчки, че сме затрупани, а имам прибрани още от  предишната Коледа. Предпочитам пари  или дрехи. Поне ще ми влязат в употреба. Мисля си колко са презадоволени нашите деца. Не оценяват нищо.
С Дени ходим само до кварталното магазинче ако нещо ми трябва спешно. Обикновено награбва няколко неща и със 100 уговорки вземаме само едно. Иначе с ММ редовно ходях до суппермаркета, но там сяда в количката за пазаруване и нещата са под контрол.
За мен  пък напоследък ми е проблем, че ММ никога не се кара на Дени. Съответно аз трябва да съм лошата, защото има ситуации,  в които трябва да се реагира на поведението му. Съответно когато му сее скарам, той започва да плаче за баща си. Понякога казва " Мама страх". На мен хич не ми харесва само аз да съм лошата. 100 пъти съм го обсъждала с ММ, но той не можел даа му се кара.

# 603
Бисквитка, и аз съм лошата. Мъжът ми - имам чувството, че не му се занимава. Имаме някаква ситуация и се разревават и двамата и той нито им обяснява, нито ги наказва или нещо подобно. Все аз съм лошата, все крещя. Непрекъснато му казвам, че ако нещо стане с мен незная какво ще излезе от децата/не че имам гаранция, че ако съм до тях ще станат добри хора, но поне ще дам всичко от себе си/. Децата трябва да се насочват, да им се говори, да се поставят граници и да се следи да се спазват. Те няма откъде да ги знаят тези неща, ако ние не ги научим. Ние нито ги наказваме, нито нищо. Презадоволени са. Не ми харесват тези неща. Но ми е много трудно все сама да се боря. И на всичкото отгоре баща им понякога ме обвинява за разни неща. Аз правя всичко за тях, а той едното миене вечер. Нито знае дрехите им, нито разните неща за имунитет дето им давам, да не говорим като са болни. Ама аз съм си виновна, защото искам най-доброто за тях. Вечер като се приберат с големия или ако ги взимам аз съм им приготвила по една купичка с пресни плодове, зеленчуци, ядки, за да мога малко от малко да изкомпенсирам липсата им в детските заведения. Снощи излязох до магазина, баща им изобщо не се сетил да им даде нещо такова, а знае, че държа на тези неща.
И ние избягваме да ходим с децата до магазина. Като изляза с Ралица все иска да я нося, а вече ми тежи много и се изнервям и се прибираме. В същото време не иска в количка.
От моята фирма ще има тържество за децата, ако са здрави мисля да ги заведем.
Подаръци още не съм измислила, иска ми се една бебешка мозайка, или пак някоя говореща кукла.
Цяла седмица борим сополи и имам чувството, че сме в изходна позиция. Утре сме на лекар. Уголемена трета сливица има и тя и прави проблеми. Sad

# 604
Лимонче, и при нас е таака. Таткотоо си няма представа какво давам, кое къде стои, кои  дрехи да облече и т.н. Хубавото е, че вече Дени може да си каже и покаже сам. Той е много наблюдателен и всичко помни и знае. Кара вечер баща си да го вдига на един шкаф, където ми стоят гримовете и козметиката, която употребяявам всекидневно. Знае с всяко еедно крремче какво се маже. Знае от гримоовете с кое какво се прави и показва. Онзи ден той заведе баща си, да му покаже къде стои сешоара. Детето  по-добре може да ссе оправи от ММ. Аз съм виновна понеже не изискваам нищо  от него. Когато си е вкъщи гледа децата, а аз върша нещо, но те са нахранени, измити, оправени. Не че няма да се оправи ако се наложи.

# 605
Днес имам трима  именици -Никол,татко и и баба и (моята майка),почерпете се за тяхно здраве,честито и на всички които празнуват днес -малки и големи  Simple Smile ваши близки ,роднини и приятели .

# 606
  • София
Честити ти именници Стефи. Живи и здрави!

# 607
  • Истанбул
Стефи да са ти живи и здрави всички именници!

# 608
  • На десетия....
Стефи, да са ти живи и здрави именниците! / на патеричка/
Как сте момичета? Болните оздравяха ли?

# 609
  • София
Ясен не е оздравял. Кашлица и сополи. Ту се засилват, ту отслабват. Вече трета седмица отсъства от яслата. Почнах да давам Умкалор.
Избягахме от мъгла в София и сега сме на Самоков. Прибираме се в сряда.
Трябват ми пари за празниците. Към коя ли лотария да се насоча ...  Mr. Green

# 610
  • На десетия....
Димана вчера я взех с температура от ясла.  Не беше висока и изчезна, но ще отидем педи да я види. andi-di   и аз бих избягала в Самоков, а аз лотарията не знам, но ако имаш късмет може да спечелиш нещо.

# 611
В петък отидохме на гости при майка ми и в събота следобед вдигна 40 градуса температура и повръщане. Натоварихме се в колата, дадох лекарства и по пътя температурата спадна, не се вдигна повече и още в неделя беше добре. Не знам що за вирус беше това. От течащия ѝ нос просто не искам да се оплаквам. Явно ще е така до пролетта.

Честит имен ден на Никол.

# 612
  • Sofia
И Деян, и големият ми син изкараха някакви кратки вируси с температура от ден два и после малко хрема с малко кашлица. ДЕян от вчера пак е на ясла за половин ден. Вчера майка ми като го взела изглеждал доста добре. Днес пък много ревал още при влизането....

# 613
Благодаря,  за поздравите момичета -чак сега влизам ,че нали ползвам на сина лаптопа  Simple SmileИ Никол си остана със сополи след болестта не и минават .Иначе тези дни е пролет тук и хич не ми е Коледно с това слънце .Какви са ви плановете за Коледа ?-къде ще празнувате ,а и за НГ ако сте решили -Ние за Коледа сме канени на обяд в бабата малтийка ,а за НГ ще сме си у дома сами 3мата и ако сина остане 4ма (ама надали  Simple Smile).Бързо оздравяжане на всички болни  Hug.

# 614
  • София
С моите диваци ще сме си вкъщи.  Не сме за никъде. На бъдни вечер и коледа ще имаме гости- роднини. Нова година ще сме си 4- мата: -)

Общи условия

Активация на акаунт