Лято иде става време за море,НОЕМВРИйче малко, сладко дупИ ще пече!

• 58 180
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Със закъснение-Честит имен ден на Никол и всички празнуващи!
И ние сме в графата на болните пак...10 дни болна+АБ. после 2 дти в яслата и в събота вечерта пак темп. В неделя нищо. Снощи темп39,4° и малко задна хрема. Днес пак нищо. Премата си стои. Казва понякога, че я боли при ухото, но то изглеждало добре. Затова педи каза, че може да е зъби, били надути венците. Ама аз не виждам. Минала сесмица я вдех от яслата с адски подсечено дупе, чак изгоряло. Седяла е кой знае колко време с ако в памперса. Пуснаха и днес урина, съмнение за уро инфекция...оффф тази ясла. Мн се дразня. Не знам дали да ходи.вкъщи сме доста добре с гърнето, но там не им се занимава. Вече за не знам кой път я взимам с червено дупе. Това не е нормално. Научила е само неправилно говорене и да се кара:"тихо, млъкни, ще ти взема шишенцето. Ела тук бързо, веднага..." оффф нещо мн ме е яд на жените в яслата. Оплаках се
За Коледа ще сме на гости в нашите тук в София, в къседния квартал Simple Smile А за НГ може би в Русе при сругата баба и с няколко приятели. Но ще видим Калина как ще е.
Мисля да не ходи на ясла скоро. Ще пропусне май коледното тържество там. Затова мисля да видя в някое клубче Коледно парти с подаръци и Дядо Коледа за малки деца. Да е разделено по възрасти.

# 616
Здравейте,  Hug
Кога се въвеждаше чешмяната вода, все още пие бебешка? На 2 годинки е 84 см и 13,300 килограма.
Мъчи се на гърнето, но все още си играе с него и го ползва като столче.
А, пък вечер трудно заспива.
Яде почти всичко, цупи се на гъби, чушки и манджа с ориз.
Расте му кучешки зъб горе в дясно и често си плаче детето.
Не ходи на ясла не можем да се доберем и точките не ни достигат.  newsm61 А вече искам малко "свобода", ама тц. Crossing Arms
Надявам се за празниците да останем семейно му, защото мм често ходи при свекърва ми, а това ме изнервя честно казано.  #2gunfire
Напоследък пък взех да готвя много, а аз не обичам да готвя.  Crazy Манджите пък и ми се получават даже.  Embarassed

# 617
  • Истанбул
Здравейте, много ми става мъчно като чета колко болни има. Нека по скоро оздравеят децата! Винаги съм подценявала колко се разболяват в яслите, но сега като ви чета направо ми се къса сърцето. Дано всички бъдем по здрави през новата година!
Моята мома си е в къщи с мен и вече се изчерпах от идеи за игри. Всичко което правим заедно - на нея вече и е скучно. Чета в нета, но някой игри изискват сериозна предварителна подготовка, или пък други не и допадат на нея. Включвам я във всичко в къщи, но пак деня е твърде дълъг. Ако имате идеи отворена съм.
Не съм сигурна дали писах, ако се повтарям извинете ме. Боряна е 89 см. 12 кг. и 400 г.
Сега за да ми се посмеете малко - започнах да плета. Мен баба ми ме научи като малка и сега възродих спомените си. Оплетох на детето един шал, а сега съм на средата на шапката.
Ние на 19 Декември си прибираме в България. Та за коледа ще сме при майкини(на съпруга ми) а за нова година ще сме с приятели. Това са ни плановете за сега. На детето още не съм измислила какво да вземам. Тя още не говори много,та не може да ми каже какво иска. И чесно казано не виждам никакъв смисъл в купуването на играчки - само ще ги събирам от пода. Вие какво ще подарявате?

# 618
  • На десетия....
Димана е с червено гърло и до края на седмицата сме си вкъщи.  Вчера направи куп бели, днес се надявам да е по кротка.
За Бъдни вечер сме вкъщи, за Коледа ще обиколим роднините. Нова година ще сме си тримата, без Димана не ми се ходи никъде, а с нея е мисия невъзможна.
evropa  и в частният център, където ходеше Димана  беше същото положението с памперса. Аз преди това никога не съм имала такива проблеми, а другото е че ги бършат с мокри кърпички, а аз я миех на чешмата. Мога да ти препоръчам един спрей Джинджира Алба бебе за подсеченото, много бързо оправя нещата.
Здравче не знам какво ще вземем. ММ иска детско пиано, а аз барабанче, защото ходи и почуква с моливчета. Димана нищо конкретно не иска. За яслата също трябва да взема нещо, а нямам никаква идея. Димана не играе с кукли, конструктори мисля, че имаме достатъчно и няма смисъл да прекаляваме. Майка и е купила кукла Маша , аз се замислям за къщата на Маша или на мечока, но не съм ги виждала на живо. За РД получи магнитна дъска за писане и имаше някакъв интерес, но отмина. Има и едни пъзели и кубчета , но явно още е малка за тях.

# 619
Болните бързо да оздравяват!
По Коледа ако не е паднал някой голям сняг, ще дойдат майка ми, баща ми и сестра ми. Поканила съм и двете ми баби. Та на Коледа ще сме си семейството вкъщи или при свекърва ми. На Нова година пък ММ е на работа, така че ще сме вкъщи с децата и с нашите.
Дени казва за Коледа,  че иска кола и камион, но казва и че иска мляко, шоколад, мандаринки и т.н.

# 620
Biskvitka87, това много ме разсмя "Дени казва за Коледа,  че иска кола и камион, но казва и че иска мляко, шоколад, мандаринки и т.н.".
Ние и на Коледа и на Нова година ще сме у дома само тримата и честно казано съм много щастлива от този факт. Не ми се ходи никъде без малката, гости не ми се посрещат, защото се чувствам изморена и ми е трудно да седя до късно вечер, тъй като нощем спим лошо. На нас ни излезе още един кътник и ни остават само още два зъба, като се надявам след това съня и на тримата да се подобри.
Подарък за Коледа сме купили лента за художествена гимнастика, защото нашата е голяма фенка и много обича да гледа клипчета. Има обръч, с който се подмята по пода. Питахме я иска ли дядо Коледа да донесе ѝ лента и тя каза ДАААА. И аз като zdravka. не мисля да купувам нови играчки за сега.
болните да оздравяват Hug
П.С. Честит празник! Днес е св. Анна - покровителка на женското начало, на брака, семейството и майчинството.

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 13:11 от Eva:)

# 621
Честито на Ани-те ,които празнуват днес ! За Коледа съм взела от Лидъл (може да съм писала) дъска,нож месо(пържолка,салам) и риба (3 бр като са различни по големина едната се реже на 3 парчета ,а двете на две  парчета )дървени- целта е да се учи да реже ,исках да са плодове или зеленчук ,но бяха свършили това беше последен комплект .Никол като я питаме казва ,че иска -Бон (бонбон)  Simple Smile ,е ще уважим желанието и в Коледният чорап ще има и шоколадче  Simple Smile(все пак е празник ).За занимавки у дома -Здравче ,аз въведох пластелин и се оказа добра идея -даже ще купя и формички ,че сега има само ножче ,но и хареса да го реже .Също мисля да дам скоро бои за рисуване -ще е мацаница ,но взех предпазна престилка ,а на масата ще сложа найлонова подложка и мисля ,че ще огранича цапането .Времето е чудесно и ние преди обед сме на вън ,та така деня минава по лесно .В последно време ме ядосва доста -все бяга на вън ,вярно на тротоара ама тук са едни тесни и колите паркират до тях и аз викам ...тя не спира ,все едно е глуха -днес доста и се скарах и даже и дръпнах косата като я хванах -ама ужасно ме изнерви ,а пък у дома хленчи ,че иска на вън и става ...

# 622
  • Истанбул
Благодаря за идеите за подаръци. Хареса ми какво ще купувате на децата. Ще видим и ние какво ще вземем. Задължително ще пиша.
Стефи и с пластелин и с водни бои вече играем. С пластелина Боряна предпочта да изрязва формички, рязането не и се отдава много. С водни бои рисува много добре. Почти не се цапа, само пръстите си малко. Надявам се и Никол да не прави големи цапаници Simple Smile

# 623
  • Sofia
Да се похваля, че Деян спи втори ден в яслата и нещата са на прилично ниво. Сутрин плаче, през деня не е много ясно, но ако плаче, то не е много. Казват и, че спи. Важното е, че изглежда спокоен и вечер не е нервен. Като цяло нещата не могат да се сравняват с големия ми син, който достигна такова ниво на спокойствие на 4-тия месец.
При нас сменят памперси като за световно. Сега не знам колко на ден отиват, но преди докато ходеше само сутрин за около 3,5 ч. му сменяха по 3 памперса. Мият го всеки път, защото при него е невъзможно да се избърше-мацаницата е голяма. Непрекъснато се обяснява,че след 1,6 г. памперсите трябва да се махат и водят активна кампания в тази насока. Биберони не толерират, нито вземане по обяд. Деян го вземахме първите 7 дни до обяд и взеха да мрънкат, та от два дни спи и казват, че всичко е наред. За сестрите винаги всичко е наред, да не се притесняваме, да не бързаме да го вземаме и т.н. Изобщо каквото става вътре си е тяхна работа , а ние да си пазим спокойствието Mr. Green Ако пък взема да питам притеснено как са нещата , правят намеци, че заради моето неспокойствие и той е неспокоен и изобщо аз съм една луда, че се интересувам от детето Joy
Нашите сестри са пенсионерки, за едната говорят, че върви към 80 г. newsm78

# 624
 desive78-що толкова възрастни -няма ли млади хора ,при толкова завършващи ?Тук съм ходила с приятелката в яслата -едни млади момичета то на годините на сина -Никол им вика каки  Simple Smile ,като ги видя.Искаше да ходи вътре явно си мислеше ,че е тип клубче  Simple Smile.Вчера се записахме за Коледно тържество в Църквата за децата -там където ходим да играе 2 пъти седмично по 2часа (ние ходим когато реша то се плаща на посещение ).Тържеството ще е на 22 дек. сутринта -надявам се да и хареса .Тези които не са на ясла -ще ги водите ли на някакво тържество ?И към всички -мислите ли да ги водите в някой МОЛ да видят дядо Коледа ?

# 625
И в нашата ясла много държат памперса да се махне. Казаха, че за 2-3 седмици ги учат. За биберона не се притеснявам, понеже Дени го търси само вкъщи. Когато е при баба си хич не се сеща за него, а понякога спи там. И мен малко ме притеснява съня в яслата, понеже той никога не заспива сам, но ще видим. Няма  да го мисля предварително.
Тук  предлагат посещение на Дядо Коледа по  домовете. Носи се подарък, дава се адреса и на 25.12. преди обяд Дядо Коледа идва и носи подааръка. Ще се запишем.

# 626
В работната събота съм на работа, а момчетата ще се вихрят вкъщи днес. 
Да оздравяват болните дечица и да са здрави за Коледните празници Hug

Моловете по празници ги избягвам, защото не понасям суматохата и изнервените хора. Подаръците ги купувам още през ноември.
За дядо Коледа ще разчитам на яслата и на инициативите от фирмите, в които работим. Иначе за подаръка от яслата и аз бях взела от Лидл тези кутии с имитация на храна и нож, с който уж се реже. Някой тук ги беше коментирал също, Стефи май. А за другите подаръци (фирмените) ще му подарят някакви колички сигурно или книжка с приказки.

Вечер много обича да му чета приказки като си ляга. Издържа да слуша по цяла страница. И той разлиства, и имитира четене. Казва "Хаде четем пискаска".

Не знам, дали в нашата ясла държат толкова на махането на памперса,но знам, че откакто е там, вкъщи започва да плаче като види гърнето. Нещо което не се е случвало преди. Взех му и приставка за голямото гърне, но само си играе да го слага и маха и съм го оставила. Вечер, кото се приберем вкъщи си свършва работата в памперса, а когато почиваме - сутрин. Явно се стиска в яслата през деня. 

За празниците сме си вкъщи.

# 627
Добро утро,хайде малко остана да изпишем темата -и за Коледа да сме с нова  Simple Smile.Споделете с какви Коледни подаръци ще зарадвате бабите и таткото ? puhelin-браво щом има търпение да слуша приказка ,Н все още няма предпочита да гледаме картинки и да казваме това е ...?.Как са останалите -харесват ли да слушат приказки ?

# 628
  • На десетия....
Аз разчитам на тържеството в яслата, че ще има Дядо Коледа, вчера взех една детска йоника за подарък. За вкъщи ще го мисля. Къщата на Маша ми се видя с много малки фигурки / пише 3+/ и се отказах.
За баби и дядовци, лели, вуйчовци правим календари, само на племенниците купувам подаръци, но те  си правят заявки какво искат. За ММ подаръка ще е практичен чанта, че неговата се скъса и сега си е купил една евтина от китайците, колан и сигурно парфюм или някоя блуза.  Третия елемент не съм то решила.
Да се оплача и мен ме хвана вируса на Димана. Два дена с 39 градуса температура и дразнещо гърло.
Вечер чета приказки, Димана прелиства една книжка, а аз чета от ел. четец. Ако е истинска книга ми я взима, дори да си има нейна, а така ме слуша, някак се укротява и заспива по бързо.
Димана е без памперс, но в яслата ги слагат под някакъв час на гърне и в първите дни ми казваха как не иска да пишка на гърнето всеки път. А тя е инат, ако се опиташ да я сложиш, а тя не иска може да стиска с часове, което не е хубаво.  Нямам наблюдения да държат да е махнат памперса, даже бяха учудени, че е без памперс.

# 629
  • София
Моята приказки не иска. Книжки разглежда. Обяснява какво вижда на тях. Още не ходи на ясла заради операцията. Онзи ден я водихме на телк.
Подарък за коледа й взехме едно интерактивно кученце на каишка- тя е луда по животни и взех една пазарската кошница на колела с разни неща в нея. От леля й ще има оригинална Ана, Елза вече има.
Вчера пък извадих голям късмет и спечелих в бгмама един магнитен конструктор.

Общи условия

Активация на акаунт