Графики на БТ - коментари

• 57 972
  • 744
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Здравейте  Wink

Високата БТ беше наистина инцидент, през деня не се чувствах добре, но от вчера съм супер добре.
Днес обаче сериозен спад на БТ, което не е типично за 10-11ден от О и сигурно ще ми дойде по-рано.
Помислих за онзи спад от ЖТ, но е малко късничко сякаш за такъв. Направих днес и един тест с 10чувствителност - и той е отрицателен.
Това е положението   Confused

п.п. Един ориентировъчен въпрос. Ако О (както предположи ти), ми е била на 20-ти ден, то от същия ден ли почвам да броя или от другия ден? T.e. Ако броя 20-ти ден за 1-ви, то днес ми е 11-ти ден, а ако броя 21-ви ден, днес ми е 10-ти ден. Мисля, че един ден е важен за ЛФ, за това как да ги броя правилно?
Много е рано за тест
ЛФ се брои след деня на О.: ФФ - 11-12-13 -  О. - 1-2-3-4-5... -ЛФ
MЦ се дели на: ФФ - Овулаторна фаза - ЛФ
ОФ е 1-2 дни, най-често се приема да е 1 ден.
О. може да трае от няколко секунди, до няколко часа- това е периода, през който яйцеклетката напуска фоликула. Няколко часа е по-скоро изключение и не е много нормално

Ето и О. - уловена и заснета за първи път, случайно, при рутинна операция:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7447942.stm

# 736
Здравейте!Денис,можеш ли да ми кажеш,ако съм имала задържан фоликул от мин.месец,цикъла може ли пак да си дойде и този фоликул да се спука след това?И ако да,то когато се спука,това пак ли си е овулация?Питам защото мин.месец явно съм имала повече от 1фоликул,сигурно от билките,но този месец реших да не ги пия и сега след цикъл имах болки като при О и БТ вчера беше по-ниска,а днес се вдигна,а е много рано за О.Ако Денис неможе да отговори ще се радвам и на други мнения Благодаря!

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 11:18 от Кари861

# 737
  • София
Благодаря Денис, знаех си, че така се брои.
Значи днес ми е 10-ти ден, до неделя ще се разбере със сигурност и спирам утрогестана.
Това с уловената О съм го гледала и чела, много е интересно  Wink

# 738
Ок,явно няма интерес към моите запитвания.Явно са много тъпи и явно трябва да спра да питам!

# 739
  • Бургас
Кари, по-кротко момиче. Не може да очакваш да ти отговарят на въпросите веднага. Сигурна съм, че когато компетентните ни съфорумки прочетат питането ти, ще отговорят на драго сърце.

Иначе, гледам графиката ти и наистина е раничко за О., но не и невъзможно. Изчакай и ако БТ се задържи висока вече ще може да се тълкува графиката ти. Не мисля, че задържаните фоликули се пукат (да ме прощавате ако греша), по скоро претърпяват обратно развитие или се превръщат в кисти. И не, не може да има качествена О. от задържан фоликул.

# 740
Solace,благодаря за отговора.По никакъв начин не обвинявам някой.Напротив благодарна съм за помощта.По скоро си мисля,че питам някакви неща,които явно са глупави.Извинявам се,ако е прозвучало обвинително към някой.Аз само на себе си се ядосвам.Все нещо не ми е както трябва да е.И тая БТ все нещо не е читава,а я меря както трябва.

# 741
  • София
Мисля и Денис ще ти препоръча да отидеш на лекар да провери за задържан фоликул, който в този цикъл вече ще се нарича киста ако го има.
Докато няма поне 3-4 по-високи БТ след спада, трудно се коментира графика наистина.

# 742
Още веднъж благодаря.Много се засрамих,защото не беше обвинение към вас  Embarassed а към мен.Иначе не съм споделяла и сигурно тук не е мястото,но имам психически проблем с разголването пред непознати и ходенето на гинеколог го преживявам доста зле.За това гледам само в краен случай да ходя.Макар че ходя при жени,пак е зле.Много се засрамих и спирам да пиша въобще.Каквото дойде.

# 743
  • София
Кари, ако имаш киста от предния цикъл, може месеци наред да не се изчисти и да нямаш овулация. Може да се наложи да пиеш нещо, за да се махне. Отиди, въпреки проблема ти, защото като бебеправиш е хубаво да знаеш, че по яйчниците ти няма нищо притеснително.
Ако забременееш, първите 3м по 2 пъти ще ходиш да се разголваш, няма място за срам!

И аз спирам да спамя Simple Smile

# 744

Общи условия

Активация на акаунт