Графики на БТ - коментари

• 58 126
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
 Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 09:50 от pipi dalgoto chorapche

# 436
  • София
Denis ще ги погледне като напише потребителското ти име в зачатие в "графики на потребители"
Можеш и ти да го направиш, но първо се разлогни от сайта на зачатие и в полето гафики на потребители напиши името си и ще ги видиш.

# 437
  • София
Благодаря  Brayda,
 http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=reglab_blg

Това май е текущата ми графика. Как може да се видят стари графики, в които съм отбелязвала БТ?
За да може да се коментира графика - БТ трябва да се мери от М до М.
Когато графиката не е пълна, е трудно да се прецени какво се случва
МЦ 19/07/2015 - не съм сигурна дали е имало О. - ако е имало може да е била на 15/16 ден от МЦ
МЦ 17/08/2015  - графиката е добре, О. може да е била на 22 ден от МЦ

# 438
Здравей мила Денис   bouquet, моля за мнение отново на графиката ми. На ден 10ти(24.09) доктора видя хубав фоликул от ляво 18,7мм. Ден 11ти теста за овулация беше с черта наститена почти колкото контролната, ден 12ти тестовата беше много по-наситена от контролната. След което правих още 2 дни, но вече с много бледа.
Това, което искам да те питам е и , че от овулацията до сега не спира да ме боли през деня от ляво, а днес (ден 15ти) съм със доста силни болки в кръста и от вчера тялото ми е доста топло(и съпруга ми го отбеляза няколко пъти). На какво се дължи това?

пп. От днес до ден 25ти имам изписан дуфастон 2по1, понеже отдавна няколко дни преди цикъл ми зацапва кафяво, но чак сега като започнахме опитите се замислих, че това може да е причина да не се е получавало предните 3 месеца.

http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mongab

# 439
  • София
Здравей мила Денис   bouquet, моля за мнение отново на графиката ми. На ден 10ти(24.09) доктора видя хубав фоликул от ляво 18,7мм. Ден 11ти теста за овулация беше с черта наститена почти колкото контролната, ден 12ти тестовата беше много по-наситена от контролната. След което правих още 2 дни, но вече с много бледа.
Това, което искам да те питам е и , че от овулацията до сега не спира да ме боли през деня от ляво, а днес (ден 15ти) съм със доста силни болки в кръста и от вчера тялото ми е доста топло(и съпруга ми го отбеляза няколко пъти). На какво се дължи това?

пп. От днес до ден 25ти имам изписан дуфастон 2по1, понеже отдавна няколко дни преди цикъл ми зацапва кафяво, но чак сега като започнахме опитите се замислих, че това може да е причина да не се е получавало предните 3 месеца.
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mongab
О. според мен е била на 13/14 ден от МЦ. Графиката е много хубава, дотук.
Болки и неразположения може да има както преди, по време , така и след О.
Те не са ориентир за точно определен ден  за О.
По-високата ТТ може да се дължи на повишаване нивата на Прогестерона / след О./
Вечер, ТТ може да се повиши малко над 37.0 и това е нормално
Стискам палци да е станало  Peace

# 440
Здравей, Денис, Имам един малко тъп въпрос, ниската температура на какво може да се дължи? Под ниска имам в предвид че по време на целия цикъл температурата не се покачва над 36,9. С СПКЯ съм, но докторката каза че всичко е в норма в момента, и би трябвало да успеем с опитите

# 441
  • София
При БТ не се гледа колко е температурата, а дали има двуфазност. Т.е. не би било проблем ако Т след овулация ти е 36.9, ако преди овулацията ти е била 36.5 примерно Simple Smile

Дай да видим графиката

# 442
# 443
  • София
Здравей, Денис, Имам един малко тъп въпрос, ниската температура на какво може да се дължи? Под ниска имам в предвид че по време на целия цикъл температурата не се покачва над 36,9. С СПКЯ съм, но докторката каза че всичко е в норма в момента, и би трябвало да успеем с опитите
Къде мериш БТ и в колко часа? Спазваш ли правилата на измерване?:
- дигитален 2-4мин след сигнала
- живачен 10 мин  се държи
Ако е анално или вагинално измерване - може да показва проблем с ЩЖ / хипофункция/, освен ако не ти е студено през нощта

Ако там няма проблем - причината може да е в ЛФ и О.,

# 444
  • София
при мен много влияе температурата в стаята... Когато ми е топло сутрин Т ми е около 36.6, когато ми е хладно е около 36.3-36.4 и графиката ми често прилича на кардиограма...
Не успявам всеки ден да спя на еднакви условия, колкото и да се опитвам.

Съответно за моите ниски температури, 36.9 би била добре ако някога я видя Simple Smile

# 445
Къде мериш БТ и в колко часа? Спазваш ли правилата на измерване?:
- дигитален 2-4мин след сигнала
- живачен 10 мин  се държи
Ако е анално или вагинално измерване - може да показва проблем с ЩЖ / хипофункция/, освен ако не ти е студено през нощта

Ако там няма проблем - причината може да е в ЛФ и О.,
Меря вагинално, около 7:00, с дигитален термометър. По принцип имам много неспокоен сън и рядко ми се събират дори 4 часа да спя непрекъснато. За това и часа на мерене не е винаги един и същ, а когато се събудя. Последния месец се пробвах да спазвам един и същи час, но нещо не ми се получи, не мога да лежа толкова време неподвижно  Rolling Eyes
Доста често ми е студено, и постоянно се омотавам и затварям прозорци  Embarassed и понякога се будя вирвода

# 446
Благодаря Ви!

# 447
Здравейте!Присъединявам се да следя темата.За първи месец меря БТ с електронен термометър,анално,сутрин в 7,30.Може ли някой да погледне графиката ми,нищо не разбирами не мога да я разчета,знам че още не е цяла и е трудно да се разбере,но ме интересува дали за момента вс е наред.Благодаря предварително.

# 448
  • София
Здравейте!Присъединявам се да следя темата.За първи месец меря БТ с електронен термометър,анално,сутрин в 7,30.Може ли някой да погледне графиката ми,нищо не разбирами не мога да я разчета,знам че още не е цяла и е трудно да се разбере,но ме интересува дали за момента вс е наред.Благодаря предварително.
Графиката е добре дотук - О. може да е била на 15/16 ден от МЦ
БТ трябва да се повиши още
Дигиталният терм-р се държи 2-4 мин след сигнала

# 449
  bouquetБлагодаря Денис!Когато я завърша ще я пусна цялата.Термометъра го държа 5 мин.след сигнала.

Общи условия

Активация на акаунт