Графики на БТ - коментари

• 58 076
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • София
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=pav-la
Денис, може ли да ми видиш графиката?
Ако ЛФ е под 14 дена- 12-13, прекалено къса ли е?
Гледайки си графиките назад има О. на 12, но и на 16-17 ден, като при 12ден МЦ ми е -26-27 дена, а при 16- 28-29дена. Затова питам. Дори да ми е малко по-късна О. МЦ е горе долу с една продължителност.
О. може да е била на 14/15 ден от МЦ, графиката е добре дотук.
Ако ЛФ е по-къса от 12 дни, показва че има проблем с ЖТ
Добре е да е 14 дни - това е периода на: развитие, пик и обратно развитие на ЖТ
Ако има проблем с функцията на ЖТ, най-вероятно има проблем и със синтеза на прогестерон, а той е много важен за формиране и развитие на МЛ, изхранване на оплодената яйцеклетка, имплантацията и т.н.

# 511
Благодаря ти, Денис.
Под 12 дена никога не е била ЛФ. Мен ме притеснява, че варира 12-13-14-15 дена. Макар, че при О. засечена с ехо ЛФ винаги е била 13-14 дена.
Как се доказва недостатъчност на ЖТ- с изследване на прогестерон 7 дена след доказана О. ли? Ако е това- правила съм го 2-3 пъти и прогестеронът беше в горната половина на референтните стойности.

# 512
  • София
Благодаря ти, Денис.
Под 12 дена никога не е била ЛФ. Мен ме притеснява, че варира 12-13-14-15 дена. Макар, че при О. засечена с ехо ЛФ винаги е била 13-14 дена.
Как се доказва недостатъчност на ЖТ- с изследване на прогестерон 7 дена след доказана О. ли? Ако е това- правила съм го 2-3 пъти и прогестеронът беше в горната половина на референтните стойности.
Да, изследва се прогестерон на 7 ден след О.
Ако е на горна граница е добре, но ЛФ пак трябва да е 13/14 дни, 12 дни показва вече проблем
И ако се съчетават 12 дни ЛФ и висок прогестерон - лекар трябва да прецени - това показва бързо загиване или на яйцеклетката или на ЖТ

# 513
Благодаря ти. Явно ще трябва няколко месеца да засичам О. с ехо и да изследвам прогестерон, за да се види дали има или няма проблем.

# 514
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-maria8508
Здравей,Денис!За първи път си правя графика на БТ и не съм наясно с доста неща. Embarassed
Може ли да те помоля за коментар на графиката ми(късно почнах с меренето,и все още не е пълна),меря БТ с живачен термометър(ректално)всяка сутрин в 05:15 ч.Благодаря предварително Embarassed

# 515
  • София
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&a … ginName=maria8508
Здравей,Денис!За първи път си правя графика на БТ и не съм наясно с доста неща. Embarassed
Може ли да те помоля за коментар на графиката ми(късно почнах с меренето,и все още не е пълна),меря БТ с живачен термометър(ректално)всяка сутрин в 05:15 ч.Благодаря предварително Embarassed

Графиката не показва, категорично, че е имало О.
Колко време държиш терм-ра?
Според тестовете за О. / и донякъде + стойностите на БТ/ - може да е имало О. на 15/16 ден от МЦ

# 516
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&a … ginName=maria8508

Графиката не показва, категорично, че е имало О.
Колко време държиш терм-ра?
Според тестовете за О. / и донякъде + стойностите на БТ/ - може да е имало О. на 15/16 ден от МЦ
Благодаря за бързия отговор Simple Smile Термометъра държа 10 мин.Ще допълвам графиката,старая се да спазвам стриктно правилата за измерване,за да имам по-точна представа следващия месец bouquet

# 517
  • Габрово
Въпрос от мен: Базалната температура спадали ден преди цикъл?И друго, ако закъснява М с 5дни,  а БТ остава в горни граници 37.2 / 37.5 възможноли е да ми дойде М?Много ще благодаря ако някое момиче ми отговори на чуденките.

# 518
  • София
Здравей, Денис. Според таз-месечната ми графика, О трябва да е била в деня, в който теста за О беше +. Знам, че О настъпва най-рано 12 часа след като теста за О е +, което ме обърква. Може ли това правило да има изключения?

# 519
  • София
Въпрос от мен: Базалната температура спадали ден преди цикъл?И друго, ако закъснява М с 5дни,  а БТ остава в горни граници 37.2 / 37.5 възможноли е да ми дойде М?Много ще благодаря ако някое момиче ми отговори на чуденките.
Не е задължително БТ да се понижи преди М., може да се задържи висока до 1 ден от новия МЦ
Ако е засечена О. и има 14 дни висока БТ / с разлика в БТ, ФФ-ЛФ от 0,4 до 0,6 градуса/ + 5 дни закъснение / т.е. ЛФ става 19 дни/ и няма М, почти е сигурно, че има бременност
Дай да видим графиката

Здравей, Денис. Според таз-месечната ми графика, О трябва да е била в деня, в който теста за О беше +. Знам, че О настъпва най-рано 12 часа след като теста за О е +, което ме обърква. Може ли това правило да има изключения?
О. може да е била на 13/14 ден от МЦ или това е много късно на 13 ден и рано на 14 ден, преди да измериш БТ.

О. настъпва от 12 до 48 час на пика на ЛХ, но теста, не винаги улавя самия пик на ЛХ

На графиката - ако ЛХ е повече от 25mlU - теста е положителен, но това не е пика на ЛХ - пика е при стойност 45 mlU

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 13:17 от denis.

# 520
  • Габрово
Направих тест, отрицателен е затова няма да ви занимавам с графиката.
Благодаря за бързия отговор,много полезна ми бе информацията  Hug
Успех на всички!

# 521
  • Варна
Здравейте момичета, благодаря на всички, които помагат на по-малко просветените като мен. Малко предистория за случващото ми се откакто се опитваме за бебче с ММ. След като се сгодихме през Юли 2014 спряхме да се пазим, без обаче да следим О. Когато през декември още нямаше резултат, 2 месеца си правих тестове за О и през февруари резултата беше на лице. За съжаление приключи в пета седмица със спонтанен аборт, при който не се наложи кюртаж, а само с медикаменти организма ми се изчисти сам. Изследвания на хормони не съм правила по препоръка на гинеколога, който ме видя в деня на СА и моята си гинеколожка. През Юни подновихме опитите и засега резултата е нулев. Миналия месец реших, да започна да меря БТ и да правя тестове за О.
Та се чудех, дали някой може да погледне графиката ми и да каже дали изглежда ок, тъй като аз доста почетох, но ми е първи месец и май имам опасения, че ЛФ ми е къса, отделно се чудя, дали е нормално БТ да варира само с 2-3 десети от градуса между измерванията в ФФ и ЛФ. Меря орално, винаги в едно и също време - сутрин в 8 без да правя излишни движения.
Ако съм изръсила някоя простотия, моля за извинение и обещавам да се усъвършенствам в бъдеще Simple Smile

# 522
  • София
Скрит текст:
Здравейте момичета, благодаря на всички, които помагат на по-малко просветените като мен. Малко предистория за случващото ми се откакто се опитваме за бебче с ММ. След като се сгодихме през Юли 2014 спряхме да се пазим, без обаче да следим О. Когато през декември още нямаше резултат, 2 месеца си правих тестове за О и през февруари резултата беше на лице. За съжаление приключи в пета седмица със спонтанен аборт, при който не се наложи кюртаж, а само с медикаменти организма ми се изчисти сам. Изследвания на хормони не съм правила по препоръка на гинеколога, който ме видя в деня на СА и моята си гинеколожка. През Юни подновихме опитите и засега резултата е нулев. Миналия месец реших, да започна да меря БТ и да правя тестове за О.
Та се чудех, дали някой може да погледне графиката ми и да каже дали изглежда ок, тъй като аз доста почетох, но ми е първи месец и май имам опасения, че ЛФ ми е къса, отделно се чудя, дали е нормално БТ да варира само с 2-3 десети от градуса между измерванията в ФФ и ЛФ. Меря орално, винаги в едно и също време - сутрин в 8 без да правя излишни движения.
Ако съм изръсила някоя простотия, моля за извинение и обещавам да се усъвършенствам в бъдеще Simple Smile
Ако е имало някаква форма на О., може да е била на 17/18 ден от МЦ. По-вероятно е, да не е имало О. - разликата в БТ е малка, трябва да е 0,4-0,6 , но може причината да е в оралното измерване - много е неточно. ЛФ е къса, ако е под 12 дни показва проблем.
Изследвай всички хормони - има тема за тях, може да пишеш там Peace

# 523
  • Варна
Благодаря ти Денис, за бързия отговор. Нанасям се и в темата за хормонални изследвания и още в събота ще направя първите три хормона, тъй като днес ми е първи ден от МЦ. Така като гледам от утре сутрин ще започна ректално измерване и дано това не обезсмисли измерванията от първия месец  bouquet

# 524
Денис, не вярвам да съм ти липсвала, но ей ме на Mr. Green Графиката ми не е довършена, но бих искала твоето мнение, тъй като за първи път от почти 2г. не следя О нито с тестове, нито с ФМ... продължавам да меря БТ, за да не губя тренинг и все пак да не съм съвсем на тъмно, та се надявам на твоето просветление кога според теб е била О (ако изобщо е имало де) newsm78 Аз смятам, че е била на 12-ти ден, а ФФренд ми отбелязва 13-ти... не че е от голямо значение, тъй като не се надявам на нищо естествено, та не сме се и старали, но пък искам да знам Embarassed Благодаря ти предварително bouquet

Общи условия

Активация на акаунт