Графики на БТ - коментари

• 58 071
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравей, Денис. По БТ графика може ли да се прецени дали има задържан фоликул същия месец? Лекарката ме видя на 20ти ден от МЦ и каза, че съм засържала фоликул. Възможно ли е да се е объркала и това да е било жълто тяло?

# 526
  • София
Денис, не вярвам да съм ти липсвала, но ей ме на Mr. Green Графиката ми не е довършена, но бих искала твоето мнение, тъй като за първи път от почти 2г. не следя О нито с тестове, нито с ФМ... продължавам да меря БТ, за да не губя тренинг и все пак да не съм съвсем на тъмно, та се надявам на твоето просветление кога според теб е била О (ако изобщо е имало де) newsm78 Аз смятам, че е била на 12-ти ден, а ФФренд ми отбелязва 13-ти... не че е от голямо значение, тъй като не се надявам на нищо естествено, та не сме се и старали, но пък искам да знам Embarassed Благодаря ти предварително bouquet
Hug
Според мен, О. е била на 12/13 ден от МЦ, ако искаш само един ден - късно вечерта на 12 ден от МЦ
Графиката е добре, дано да е станало Peace

Здравей, Денис. По БТ графика може ли да се прецени дали има задържан фоликул същия месец? Лекарката ме видя на 20ти ден от МЦ и каза, че съм засържала фоликул. Възможно ли е да се е объркала и това да е било жълто тяло?
Би трябвало, лекарят да може да различи ЖТ от ЗФоликул, но да, възможно е.
Трябвало е да пуснеш Прогестерон + Е2, стойностите им щяха да потвърдят или отхвърлят това предположение

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 12:05 от denis.

# 527
Здравейте Денис,
Бихте ли погледнали графиката ми на БТ (измерена орално - знам че ректално е най-точно), тъй като за първи път меря БТ и прибягвам до  метод за определяне и следене на О, както и за пръв път правим опити за зачеване, но предвид сърчицата  - не таим големи надежди. Принципно съм с дълъг цикъл между 30- 40 дена - няколко месеца около 30 дневен , следващите няколко около 40 и така се редуват.
Захванах се с тази задача след профилактичен преглед при гинеколог, който ме стресна с диагнозата "изразена поликистозна структура на яйчниците" само от преглед с вагинален ехограф и рецепта- противозачатъчни за 4 месеца, които НЕ желая да пия.
Ще бъда изключително благодарна ако направите коментар по графиката ми и  относно предполагаемата дата на О.
Благодаря Ви предварително bouquet

# 528
  • София
Здравейте Денис,
Скрит текст:
Бихте ли погледнали графиката ми на БТ (измерена орално - знам че ректално е най-точно), тъй като за първи път меря БТ и прибягвам до  метод за определяне и следене на О, както и за пръв път правим опити за зачеване, но предвид сърчицата  - не таим големи надежди. Принципно съм с дълъг цикъл между 30- 40 дена - няколко месеца около 30 дневен , следващите няколко около 40 и така се редуват.
Захванах се с тази задача след профилактичен преглед при гинеколог, който ме стресна с диагнозата "изразена поликистозна структура на яйчниците" само от преглед с вагинален ехограф и рецепта- противозачатъчни за 4 месеца, които НЕ желая да пия.
Ще бъда изключително благодарна ако направите коментар по графиката ми и  относно предполагаемата дата на О.
Здравей!
Графиката е добре дотук, О. според мен е била на 19 ден от МЦ
Ако имаш ПКЯ може 1 МЦ да има О., но 3-4 да няма.
Правилното е, да се търси причината за ПКЯ, като за целта се изследват всички хормони
 / има тема за хормоните, може да пишеш и там  Peace/

# 529
Здравейте Денис,
Скрит текст:
Здравей!
Графиката е добре дотук, О. според мен е била на 19 ден от МЦ
Ако имаш ПКЯ може 1 МЦ да има О., но 3-4 да няма.
Правилното е, да се търси причината за ПКЯ, като за целта се изследват всички хормони
 / има тема за хормоните, може да пишеш и там  Peace/
Благодаря Ви за бързия отговор bouquet
Ще видим какво ще стане следващите няколко месеца и ако нищо не се получи чак тогава ще предприема действия по изследване на хормони  costumed050

# 530
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=9342 … rLoginName=pav-la
Денис, би ли ми погледнала графиката. Прекалено къса ли е ЛФ? Този месец ще си пусна пак хормони. Кои да си пусна и също смятам да отида до лекаря си, защото започнах да се притеснявам за ЛФ.
Последните 2-3 месеца винаги около О. имам пътувания със самолет от по 3-4-5 часа. Това може ли да е причина за объркване на О. и ЛФ?
Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 ное 2015, 11:49 от Pav-la

# 531
  • София
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=9342 … rLoginName=pav-la
Денис, би ли ми погледнала графиката. Прекалено къса ли е ЛФ? Този месец ще си пусна пак хормони. Кои да си пусна и също смятам да отида до лекаря си, защото започнах да се притеснявам за ЛФ.
Последните 2-3 месеца винаги около О. имам пътувания със самолет от по 3-4-5 часа. Това може ли да е причина за объркване на О. и ЛФ?
Simple Smile
Да, ЛФ е къса - когато е 12 и под 12 дни, показва проблем.
Изследвай Прогестерон, Е2 и Пролактин на 7 ден след О.
Пътуванията може да са причина, но е малко вероятно Simple Smile

# 532
Благодаря ти Simple Smile
Но ако О. е била на 14ти ден, тогава е 13 дена ЛФ, нали?
Този месец ще ги изследвам. В събота смятам да пусна и ЛХ, Е2, ФСХ. Нещо друго?

# 533
  • София
Благодаря ти Simple Smile
Но ако О. е била на 14ти ден, тогава е 13 дена ЛФ, нали?
Този месец ще ги изследвам. В събота смятам да пусна и ЛХ, Е2, ФСХ. Нещо друго?
Да, ако?! Simple Smile
Според мен, О. е била на 14/15 ден от МЦ и тогава ЛФ се брои от 16 ден.
По-добре е да се провери, отколкото да те залъгвам, че всичко е наред.
Дори поемам негативите, ако греша, но от толкова години коментари по тези графики, съм разбрала че е по-добре да се проверява и най-малкото съмнение, вместо месеци наред да се залъгваме и да пренебрегваме малките индикации.
Виждала съм, например, идеални графики, а в последствие се установява ЛУФ
От сърце ти пожелавам да няма проблем и всичко да е наред.
ЛХ, ФСХ и Е2  на 3 ден от МЦ - Ок. Peace, но много по-важни са тези на 7 ден след О.

# 534
Само питам. Аз така или иначе ще пусна хормоните след О.
 Peace
И пак благодаря Simple Smile

# 535
Колко е нормално да варира БТ във фоликуларната фаза, а в лутеалната - примерно до 0.2 градуса или? Има ли някакъв сигнал, че овулацията предстои? Благодаря за разяснението! Simple Smile

# 536
Денис би ли погледнала графиката ми, май температурата не се е покачила достатъчно ?
Благодаря ти предварително и лек ден.

# 537
  • София
Денис би ли погледнала графиката ми, май температурата не се е покачила достатъчно ?
Благодаря ти предварително и лек ден.

Ако е имало О., може да е била на 13/14 ден от МЦ.
БТ трябва да се повиши - най-добре утре.
Ако имаш възможност, е добре да те видят на УЗ, / дали е имало О. или фоликула не е успял да се спука/
Другият вариант е да пуснеш Прогестерон + Е2 на 21 ден от МЦ / май това е дори по-добрия вариант/ Peace
Ще чакам да пишеш

# 538
Благодаря  Денис,   bouquet
няма да мога да пусна Прогестерон и Е2 утре тъй като не мога да го направя без направление ,но другата седмица имам час и ще ме погледнат на УЗ. Ще пиша след прегледа.

# 539
Здравей Денис!Може ли коментар на графиката ми този месец.Според мои изчисления О е била 16/17 ден,но пък ако е така ЛФ не е 14 дни както си мислех.Миналия месец ЛФ излезе 14 дни.Малко се обърках. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт