Графики на БТ - коментари

• 58 028
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Мерси, ще пусна изследванията. Дано да е първият вариант, че е доста трудно с прегледите когато си искам Simple Smile

# 616
  • София
Благодаря,
Много бърз отговор Simple Smile
Прогестерона ми е назначен още в началото на месеца, чакам да стане време да го пусна.
От други коментари, отново от Вас Denis, разбрах, че стойностите в този период трябва да бъдат по-близки до горната граница, правилно ли съм разбрала?
Не ми е назначен Е2 - това е може би естрадиол?
Прогестерон се изследва:
- на 2-3 ден от МЦ - като индикатор за МЛ и нейната пролиферация, добре е стойностите да са на долна граница
- на 7  ден след О. - като индикатор за О., за функцията на ЖТ, за стойностите на Прогестерона, добре е стойностите да са на горна граница
Да, Е2 е Естрадиол - той също може да се изследва на 2-3 ден от МЦ или на 7 ден след предполагаема О. Peace

# 617
Сега видях в изследванията, че съм пускала естрадиол в началото на цикъла, заедно с всички други, които бяха назначени
Резултатът е 93.43 при референтни с-ти 19.5-144.2

# 618
  • София
Сега видях в изследванията, че съм пускала естрадиол в началото на цикъла, заедно с всички други, които бяха назначени
Резултатът е 93.43 при референтни с-ти 19.5-144.2
Малко е висок, но може да е инцидент.
Има тема за хормоните, може да пишеш там  Peace

# 619
Добро утро, Денис, моля да погледнеш и моята графика. На 17 -ти ден имаше два фоликула  - 17 и 19 мм. Каква може да е причината за тези ниски температури в момента? Благодаря  bouquet

# 620
  • София
Добро утро, Денис, моля да погледнеш и моята графика. На 17 -ти ден имаше два фоликула  - 17 и 19 мм. Каква може да е причината за тези ниски температури в момента? Благодаря  bouquet
Ако е имало О., може да е била на 19/20 ден от МЦ.
Провери си терм-ра.
Живачен терм-р се държи 10 мин., дигитален 2-4 мин след сигнала

# 621
Благодаря, мисля, че не е от термометъра. Днес пуснах прогестерон и резултатът е 5,09 ng/ml при референтни стойности 4,44-28,03. Явно не е имало овулация, но при това положение какво става с тези фоликули?

# 622
  • София
Благодаря, мисля, че не е от термометъра. Днес пуснах прогестерон и резултатът е 5,09 ng/ml при референтни стойности 4,44-28,03. Явно не е имало овулация, но при това положение какво става с тези фоликули?
Да, прогестеронът показва, че не е имало О.
Фоликулите - или са задържани, може някой от тях да се превърне в киста, или търпят обратно развитие.
След 3-4 дни отиди да те видят на УЗ. Ако има напр. задържан фоликул или киста - следващите МЦ може да няма О.
Ще чакам да пишеш

# 623
Да, прогестеронът показва, че не е имало О.
Фоликулите - или са задържани, може някой от тях да се превърне в киста, или търпят обратно развитие.
След 3-4 дни отиди да те видят на УЗ. Ако има напр. задържан фоликул или киста - следващите МЦ може да няма О.
Ще чакам да пишеш

За съжаление няма да мога да отида. Опитах още вчера да си запиша час, защото имах притеснения, но ми казаха, че до сряда нямат никаква възможност, след това ще почиват, а след НГ трябваше да отида за проследяване на овулацията на новия цикъл. Ако има задържан фоликул/киста, може ли да се направи нещо сега или мога да изчакам до следващия преглед, защото не ми се иска да ходя при друг лекар. Благодаря много за отзивчивостта  bouquet

# 624
  • София
Kiddito
Без УЗПреглед, нищо не може да предприемеш, защото задържан фоликул/киста е само предположение

# 625
Kiddito
Без УЗПреглед, нищо не може да предприемеш, защото задържан фоликул/киста е само предположение
Да,мисълта ми беше, дали да търся друг лекар. Благодаря ти много, приятна вечер Simple Smile

# 626
  • София
Според мен - да, всеки един АГ, който има УЗ, може да те прегледа.
Трябва да се види какво се случва с фоликулите. Ако са изчезнали е Ок., но ако не са, трябва да се предприеме нещо

# 627
Излязоха ми резултатите, Денис.
Прогестерон 17,44ng/ml при референтни- 1,2-15,9ng/ml
Е2- 196pg/ml при 21-312pg/ml.

Имало е овулация я, нали?

# 628
  • София
Излязоха ми резултатите, Денис.
Прогестерон 17,44ng/ml при референтни- 1,2-15,9ng/ml
Е2- 196pg/ml при 21-312pg/ml.

Имало е овулация я, нали?
Рефер. граница на Прогестерона 15 или 25 е?
Изследванията показват, че е имало О. Peace

# 629

Общи условия

Активация на акаунт