Явлението "Бг-продавачка"

• 98 772
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 1 215
Въобще не ми е проблем да седи и да пуши/пие кафе/яде нещо отвън, стига да не ме омирисва с цигара като влизам. Simple Smile В магазини лятото без климатик си е ад. Защо да не излезе на въздух? Пък и да си обели две приказки с колежките.
Не ми пука, стига като искам нещо да ме обслужи любезно. Това ми е основното изискване към продавачките.

# 1 216
Аз за Технополис или Техномаркет си спомням, че веднъж носех  речник колкото тухла, в прозрачна найлонова торбичка и ме върнаха да го оставя в клетка, като ми е останал някакъв спомен, че ключът беше със залог 5 лв. Вадих го, показвах го на охраната, че е просто книготухла, но не ме пуснаха. По аналогия с вашия пример, как разливате вода, освен аз да съм имала вид, че ще извадя речника и ще почна да разбивам с него фината техника  Mr. Green

# 1 217
Ама,  моля ти се! Вътре сигурно е имало кухина за най-новия iPhone и пакетче батерии.  Mr. Green

# 1 218
Мисля, че в Техномаркет и Технополис продаваха и книги. Ако са имали и същия речник, за мен е обяснимо защо са те накарали да го оставиш.

# 1 219
Мисля, че в Техномаркет и Технополис продаваха и книги. Ако са имали и същия речник, за мен е обяснимо защо са те накарали да го оставиш.
Беше опърпано издание от 70-те години, пропуснах да кажа. Ама при такива простаци, като някои от служителите там, може и да съм попаднала на такива, които не са виждали книга.

Много са ми ужасни тези магазини, като вляза, вече веднага бягам настрани, но тези с кредитите ме гонят, че и подвикват подире ми, иначе по 15 минути съм стояла да се оглеждам за продавач-консултант - няма и няма....

# 1 220
  • Ямбол
...
Днес се разходих по Александровска и Богориди (главните търговски улици в Бургас) и никъде не видях служители отвън. В по-малките улички също.
....
По една случайност преди няколко дни се разхождах по същите улици и не е като да нямаше каки пред магазините с кафе и цигара.
Не е малка работа, че пуши отвън. Като ѝ се пуши, да си стои вкъщи да пуши.

Няма по-страшно от бивш пушач.
Една от причините да стана бивш беше неудобството да не пуша, когато съм на работа.

# 1 221
  • Mediterraneo
Интересно е, че в чужбина никога не съм виждала продавачка да виси пред магазин Rolling Eyes

Да, бе! Е, аз пък в чужбина виждам същите пластмасови чаши за кафе и цигари в устата на продавачките, навън пред магазина.

# 1 222
Интересно е, че в чужбина никога не съм виждала продавачка да виси пред магазин Rolling Eyes

Да, бе! Е, аз пък в чужбина виждам същите пластмасови чаши за кафе и цигари в устата на продавачките, навън пред магазина.

Ми то зависи от чужбината и от района, в който пазаруваш там.

Както е казал sandokanchev, че е виждал подобно нещо в Турция - точно, това е ориенталския манталитет. Или манталитета на гетата, където народа виси по улиците, безхаберен и безработен.

# 1 223
  • Ямбол
...Както е казал sandokanchev, че е виждал подобно нещо в Турция - точно, това е ориенталския манталитет. Или манталитета на гетата, където народа виси по улиците, безхаберен и безработен.
Какво е казал Сандоканчев?
Ходил съм в Турция, преди петнадесетина години. Там от улицата започват да те ухажват, кафенце, чайче, омайват те, предлагат ти от птиче мляко. А турците се славят като много добри търговци. Не съм виждал там тумби пушещи продавачки пред магазините. Бил съм и във Франция, Швейцария, Австрия, Италия, че и в Русия, нямам спомен такива изцепки да са ми правили впечатление, както тук.

# 1 224
  • Mediterraneo
...Както е казал sandokanchev, че е виждал подобно нещо в Турция - точно, това е ориенталския манталитет. Или манталитета на гетата, където народа виси по улиците, безхаберен и безработен.
Какво е казал Сандоканчев?
Ходил съм в Турция, преди петнадесетина години. Там от улицата започват да те ухажват, кафенце, чайче, омайват те, предлагат ти от птиче мляко. А турците се славят като много добри търговци. Не съм виждал там тумби пушещи продавачки пред магазините. Бил съм и във Франция, Швейцария, Австрия, Италия, че и в Русия, нямам спомен такива изцепки да са ми правили впечатление, както тук.

Абе давай, Чукча не читател. Доста далеч съм от ориенталския манталитет и гетата, ама айде, нека те да са виновни на средиземноморските идиотки, дето си позволяват да пушат пред магазина, докато нямат работа вътре.
Сега, друго е, ако пазаруваш само в МОЛ- Ъ!

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 18:31 от Тарталета

# 1 225
Ние пък оня ден бяхме в Бургаския мол.Е не бях ходила от години там,няма и да ида скоро!Безумни цени на безумни дрехи!Чанти и обувки все едно обрани от димитровградския пазар,страхотни цени наблъскани по нескопосаните дрехи.Аз купих на мъжа ми бермуди на Пиер Карден на разпродажба за 7 лири,те ми искат 40 лв. за едни турски или китайски мъжки панталони над коляното?Ами как да им ги дам?Дори и да ги бера парите ,няма да ги набия в такава стока!
Горе седнахме да ядем в Ола-средиземноморската  кухня-салата Тзацики си взех-е по-безвкусна и блудкава смес не бях яла,броколи със сирена-броколито жилаво и презряло,сирената уж са прост сос бешамел...26 лв. хвърлени на вятъра!

# 1 226
Да ви разкажа днес как се ядосах на пазара!Купувахме си кайсии с ММ и на масата имаше черешииии.Помолих продавачката за торбичка за да си взема малко череши,а тя като взе да ми държи тон,какво било товааа тя щяла да ми ги изберяла.Аз разбира се нямаше да и ги намачкам,щях да ги взимам от дръжките.Те самите череши бяха почти ферментирали....Ядосах се и не ми хареса тона и...злобен!За това върнах и кайсиите.Аз от хора с лошо отношение към клиентите,няма да пазарувам Naughty

# 1 227
  • ту тук, ту там
Говорите си за продавачки, пушещи пред магазините. Ами аз знам една, дето пуши в магазина!   bowuu
В Несебър е магазинчето, една кинкалерия, явно продавачката е собственичка, за да си позволява подобни волности.  Tired

# 1 228
Е, виж в такова място за повече от 2 секунди не стъпвам. 2-те секунди ги слагам, докато разбера за какво иде реч. Ужас! ooooh!

# 1 229
Продавачка да издиша последната си дръпка от цигарата върху клиент говори за много просташко държание и ниска култура. Винаги, когато пуша на вратата оставям клиента да влезе и оставям незабавно цигарата. Да се плюе по това, че се пуши по време на работа не съм съгласна. И това, че в чужбина няма пушещи продавачки не е вярно. В Турция масово продавачите са мъже заради идиотските им разбирания.

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 11:36 от MargaritaIlcheva

Общи условия

Активация на акаунт