Явлението "Бг-продавачка"

• 98 593
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Че те и учителите са зле платени. За мен в София 450-500 лв е ниска заплата.
За медицинските сестри, пък да не говорим. Имам леля, която доскоро работеше в Александровска като мед. сестра, заплатата й беше смешна.

Изобщо в държавата ни има цял куп професии, които са зле платени, кои повече, кои по-малко. Не всички работещи са ИТ или адвокати с име. И какво, всеки да го кара през просото, да обърне гръб на елементарното възпитание, така ли?

Когато преди няколко години влизах в зала пълна със студенти, задължително се усмихвах и поздравявах. Първа. Парите, които получавах бяха малко, но не ми е и хрумвало, че това може да ми послужи за оправдание да се държа като борсук с хора, дошли да научат нещо.

# 271
  • Tам през Атлантическия океан
Скрит текст:
Скрит текст:
Възрастта им не оказва влияние, Теичка. Много приятно впечатление ми направи обръщението по име към мен "Доволни ли сте, госпожо Госпожева?", все пак касиерката си беше направила труда да ми прочете името върху картата.
Това с претенциите не го разбрах.
Просто карат момичетата да ви четат имената. На теб това ти харесва, докато други се възмущават от този факт. Не им е приятно на хората да си чуват фамилията. Simple Smile

Скрит текст:
Аз от няколко месеца работя като касиер. Стигнах до извода, че българинът е начумерен индивид, който дори и добър ден не може да каже. Не всички са такива, но е масово. Усмихваш му се, поглеждаш го в очите и му казваш "Добър ден", а насреща ти тишина подплатена с намръщено лице и свити устни. И като видиш десетина такива екземпляра още от самото начало на работния ден, направо ти се убива желанието за работа. Чудя се, толкова ли е трудно да отговориш на поздрав и да се усмихнеш насреща. Повярвайте ми, усмихнатият клиент ще бъде по-добре обслужен и съответно ще бъде по-доволен от покупките.

Да, ясно ми е, но важното е, че са сетили да го внедрят. Приятно ми е. Simple Smile

На мен ако ми се случи, ще ми стане безкрайно неприятно Peace.
Вероятността да вляза повторно в този магазин е нулева, или най-малко ако няма наоколо друг наблизо, ще заобикалям старателно касиерката/продавачката/.

Изобщо не мисля, че е необходимо излишно любезничене, сприятеляване, или каквото и да е между клинет - купувач. Добър ден, плащане, довиждане. Чак пък да ме питат доволна ли съм и с името/фамилията/ , бррррррррр, все едно ми влизат с бутонките директно в личното пространство.

Тук e-mail или адрес искат  Wink но това е за да пращат купони за отстъпки/намаления и рекламни брошури , картички Grinning

# 272
Има хора, които просто не стават за продавачи, но по някаква причина изпълняват тази дейност.

# 273
  • Другата България
Каза се многократно.
Финансова.

# 274
Дессс, и в моето тук  Wink има разни томболи и други, но давам мейл само за реклами и подобен траш. Никой досега обаче на касата не се е разсипал от благодарности или да ме пита  - г-жо Госпожева, доволна ли сте Stop . Самият факт, че пазарувам 3 пъти седмично и оставям пари там е достатъчно красноречив.

Ама щом ви радва да се обръщат с името към вас, ок. Жалко е , че продавачките не знаят на кого точно му допада това, и на кого- не. Мен веднага ме губят, вас- печелят. Баланс трябва да има  Laughing

# 275
  • София
Кои сме тези ''вас''? Единствено корделия сподели нещо подобно, от цяла тема.

# 276
Кои сме тези ''вас''? Единствено корделия сподели нещо подобно, от цяла тема.
Пиша обобщително, едва ли все пак тази продавачка се е обърнала само към cordelia  по фамилия.

# 277
Вие това, пазаруването го обърнахте, все едно секс ще правите с продавачката, или за любовница на мъжа си ще я избирате. Отдавна спря да ми пука какъв простак седи срещу мен, вика ли ми "добър ден", кара ли ми се насреща, гадно ли ѝ е, че цигарите са пет кинта кутията, а на нея ѝ се налага да си загаси недопушената папироса, за да вляза в дюкянчето ѝ.

# 278
  • София
Друго си е Каси да влети за втори път с шут и брутално преувеличение. Викаш, щом очаквам на моето Довиждане да чуя отговор, значи търся сексуални взаимоотношения с продавачките  Laughing

На теб не ти пука. На други им пука. Затова е и темата.

# 279
Таис, мило, днес си купих най-най-готиният панталон от поне два месеца насам от възможно най-намусената продавачка. Ако щеш вярвай, размених дума и половина с нея.
В Пикадили ме питаха искам ли торба и ядосано погледната едрата ми банкнота от цели 20 лева, дадени за сметка от 9 и стотинки, но на мен толкова не ми пука, а бирата от Пикадили е толкова студена и пивка ....   bouquet

# 280
Мен не ме гледат ядосано, като си подавам картата. По-точно пазарувам там, където не го правят.  Simple Smile

# 281
  • Blondeville
Аз смятам, че това, че част от продавачките са намусени, невъзпитани, некомпетентни не се дължи на професията им, нито на заплащането им, а на чисто личностните им дефицити. Начумерени и груби хора има навсякъде, отношението им (по-скоро липсата на такова) към работата им е просто част от характера им, и дори и да взимат 2000, вместо 200 няма да прояват повече любезност или внимание.

Била съм продавачка като студентка, стартовата ми заплата беше 180 лева (2004 година започнах работа). Ами винаги съм била любезна, стараех се да съм на ниво, да се науча на всичко, което трябва да знам, за да съм уверена. Бях ценен кадар за всчиките си работодатели, а клиенти са ме дърпали настрана да ме канят да работя за тях. Заплащането в началото беше ниско, ясно е, че не е била мечтаната работа, която смятам да работя вчено, но въпреки това съм я вършела усърдно, със старание и внимание към клиента. Никога не съм преценявала някого по външния вид.

Днес пример за неадекватно обслужване. Влизам в сравнително скъп магазин, виждам рокля, която ми допада, само че не беше моят размер, а по-голям. Отидох при консултантките, които бяха 2 в празен магазин, но не ме удостоиха с добър ден на влизане. Попитах имат ли по-малък размер. Отговрът беше "Ми има, ма е на манекена, ма те тези са умалени, пробвайте тази". Аз виждам, че очевидно не е моят номер и няма да ми стане и казах, че в такъв случай няма смисъл да я пробвам. Тогава ми казаха "Ох, пробвайте я да видите дали ви харесва как стои, аз ще сваля тази от манекена през това време". Добре, съгласих се, голяма ми беше. Казвам на едното момиче и тя ми подава по-малкият размер. Докато пробвам ги чувам "Ма наистина ли й беше голяма роклята, да бе". Дори и по-млакият размер ми беше широк в талията и на излизане благодарих, отбелязвайки, че и този рамер не ми става. Отговорът "Ми, много сте слаба".

Та това си е до манталитет, не е до професия, просто явно в  някои професии, които хората си избират с цел да симулират дейност без да се напрягат, има по-голяма концентрация на служители, които не знаят къде са и защо са там.

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 21:04 от blondie_anna

# 282
  • София
Хехе, наздраве тогава, Каси - и аз съм на бира  Grinning

Аз пък онзи ден купих сладки от едно усмихнато младо девойче. Много хубаво ми стана..и заради сладките, и заради нейното държание. При това не сме разменили повече от 4-5 думи.

Разни хора, разни..дразнения. Еднакво валидни.

Блонди Анна, моите цици са твърде големи, ти пък си твърде слаба  Joy  Hug

# 283
И И на мен не ми дреме коя продавачка как ме гледа. И изобщо не го приемам лично. Нямам "глава" да се кахъря на всеки на коя страна му е китката.

# 284
  • Варна
Каси като каза Пикадили, та се сетих-напоследък редовно вися пред рибния щанд за нещо, а служител няма и няма. Един човек обслужва 20 м витрина. За няколко минути както се казва няма проблем, но повече от 10 мин вече е много. Толкова пък да си намалят персонала!
Пикадили Младост, Варна.
20 лв-едра банкнота!  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт