Явлението "Бг-продавачка"

• 98 578
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 285
Стейси, Пикадили Младост София същата работа. Днес наред с бирата купих и пилешки бутчета, за които подробно разгледах месния щанд поне за петте минути, които прекарах пред него. Една мадама мотаеше наденици в тава.
Та, представете си, ако трябваше да се ядосвам за всеки продавач срещу мен, то щях да съм се съсипала днес с Пикадилито- щанд и каса, панталонената продавачка, и момчето, което ме обслужи в магазина за обувки и донесе на малкото два поредни пъти 34-ти номер, вместо 31-ви. Кому са нужни тези нерви? Ако ги хабя за чуждите хора, то ще ми останат ли такива да посрещна Пираня начумерена?!

# 286

Та това си е до манталитет, не е до професия, просто явно в  някои професии, които хората си избират с цел да симулират дейност без да се напрягат, има по-голяма концентрация на служители, които не знаят къде са и защо са там.

До манталитет и среда е.
Свидетел съм как хората се променят , дори и аз  Peace

# 287
  • Варна
Уф, бе, айде аз съм в бранша и е нормално да се ядосвам за нещо като клиент и да ми прави впечатление, ама вие?  Mr. Green
Шегувам се!
Каси, тъй де, и аз предпочитам да посрещна вечер Дългия усмихната.  Grinning

Всъщност бих се похвалила откъм добро отношение на продавачки, касиерки напоследък.(само това в Пикадили ми боде очите, а аз много обичам да пазарувам там) Може да им изглеждам добре и платежоспособна, въпреки маратонките.  hahaha Не мога да си представя да отида да пазарувам, ако не съм в спортно облекло.

# 288
моите фаворити за най-нелюбезни, най-неприятни същества стоящи зад каса са обслужващият персонал на ВИВАКОМ

# 289
  • UK
Намърдвам се  bouquet
Много хубава тема! Много "обичам", като вляза в магазин, да ми зададат въпроса, нещо определено ли си търсите  Crazy Или нещо да ви предложа ooooh! Е един път не се стърпях и отговорих, да, кафе и студена кола Joy

Не ми прави и хубаво впечатление тези седянки пред магазините, сещате се, масичка, столчета и продавачки лапнали по една и на лаф-моабет, като влезе клиент, оставят фаса на прозореца и се започва Crazy

А по отношение на неадекватността им, мога да изпиша тонове литература, пресен пример да не съм просто голословна, карфур Варна на Чаталджа. Търся си една подправка, на щанда я има като наименование,но като наличност не, търся съответно човек от персонала за да попитам Laughing След 30-40 минути, намирам отговора е, ами тя Мария ги зарежда Thinking Казвам, ами извикайте я/ или попитайте я, ама тя, не е от магазина Shocked Обаждаме и се по телефона Crazy Казвам, е, аз ли, да и се обадя Joy

# 290
  • София
моите фаворити за най-нелюбезни, най-неприятни същества стоящи зад каса са обслужващият персонал на ВИВАКОМ

Потвърждавам от името на мъжа ми  Mr. Green
Има две карти, на мтел и вивакомска, вторите му вдигат редовно кръвното. А той е възпитан и търпелив човек.

Уф, и ние си посрещаме мъжете с усмивка. Нищо, че някоя кифла продавачка ни е издразнила за 15 секунди.

# 291
  • София/Горна Оряховица
За Виваком ми е много готино, защото в момента, в който вляза им обявявам, че съм на служебен план, именно към Виваком. Преди няколко години един младеж се опита да ми обясни, че ми трябвало интернет, за да си ползвам смартфона, който в този момент закупувах. Гледаше ме явно, че съм с една стара Нокиа. Обясних му, че преди това 3 години съм имала смартфон, без да имам интернет и някак съм оживяла. Не обичам да съм груба, но се налага  Laughing .

Имам една любима продавачка в един магазин на Пиротска. Вече ми е забавно. Всеки път ми обяснява, че на тоя рафт няма неща за дебели хора. За последно я попитах къде е щанда, от който тя пазарува, че габаритите ѝ са по-мощни от моите  Mr. Green .

# 292
Че те и учителите са зле платени. За мен в София 450-500 лв е ниска заплата.
За медицинските сестри, пък да не говорим. Имам леля, която доскоро работеше в Александровска като мед. сестра, заплатата й беше смешна.

Изобщо в държавата ни има цял куп професии, които са зле платени, кои повече, кои по-малко. Не всички работещи са ИТ или адвокати с име. И какво, всеки да го кара през просото, да обърне гръб на елементарното възпитание, така ли?

Когато преди няколко години влизах в зала пълна със студенти, задължително се усмихвах и поздравявах. Първа. Парите, които получавах бяха малко, но не ми е и хрумвало, че това може да ми послужи за оправдание да се държа като борсук с хора, дошли да научат нещо.
отговарям на всички с подобни мнения нагоре:
Само предполагам, че парите имат общо. Самата аз не взимам много и винаги се държа човешки с хората. Разбира се, е има цял куп професии зле платени и съм работила точно от тях. Не ме разбирайте погрешно.
 Други идеи защо продавачките са намръщени?
А за лектор ... няма какво да се коментира - разбира се, че горното е нормалното. Но ти имаш морално удовлетворение от работата си, а продавачката, освен като квартален психотерапевт, едва ли е на това ниво - имам предвид като работа.
А за в чужбина анонимният, който е писал - ами не, относително е.

Имам и въпрос - защо някои пишат анонимно?

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 21:53 от Vasilene

# 293
  • Варна
Намърдвам се  bouquet
Много хубава тема! Много "обичам", като вляза в магазин, да ми зададат въпроса, нещо определено ли си търсите  Crazy Или нещо да ви предложа ooooh! Е един път не се стърпях и отговорих, да, кафе и студена кола Joy
Хайде разберете се какво точно искате. Да ви обърнат внимание или не? Някои това ги притеснява, други така искат.
И кафе и кола имаме при нас.  Laughing

Да знаем какво да правим от другата страна.

# 294
  • Ямбол
...Имам една любима продавачка в един магазин на Пиротска. Вече ми е забавно. Всеки път ми обяснява, че на тоя рафт няма неща за дебели хора. За последно я попитах къде е щанда, от който тя пазарува, че габаритите ѝ са по-мощни от моите ...
Т.е. слязла си на нейното ниво, че и по-надолу.

# 295
колкото до връзката заплащане и адекватно обслужване, искам да похваля персонала на OVS
много готини и адекватни момчета и момичета, а продават доста евтини стоки, така че се съмнявам заплатите им да са много високи
(във Виваком вероятно взимат повече)

# 296
  • София/Горна Оряховица
...Имам една любима продавачка в един магазин на Пиротска. Вече ми е забавно. Всеки път ми обяснява, че на тоя рафт няма неща за дебели хора. За последно я попитах къде е щанда, от който тя пазарува, че габаритите ѝ са по-мощни от моите ...
Т.е. слязла си на нейното ниво, че и по-надолу.

Няма да си разплета чорапите от мъка, повярвай ми.

# 297
Не мога да повярвам на това, което чета.

# 298

Колкото и габаритната продавачка си ги е разплела, най-вероятно. за това и не се хабя за такива простотии.

# 299
  • Ямбол
...
Повярвах ти още като написа какво си ѝ отговорила с гордост, че си казала нещо изключително умно.

Общи условия

Активация на акаунт