Явлението "Бг-продавачка"

• 98 895
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 990
  • Пловдив
Уф, ужасно е.Аз съм влизала в Пловдив в магазин за ВУ - Зиг-Заг - там от 18:00 чистят с няколко прахосмукачки едновременно.И опъват едни кабели...Попитах момичето на касата, защо така и тя ми отговори "Ами защото ако запонем да чистим в 7, ще трябва да си тръгнем в 9".

# 991
  • Варна/Лондон
Тук затварят в 5 примерно. В 5 застава охраната на вратата и даже и 5:02 мин да е-не пуска. Ако си вътре след 5, по нищо не личи, че се натрапваш, само работещите каси са по-малко.

# 992
  • Варна
Голямо усилие е да научиш нов работник да се отнася подобаващо с клиентите!  ooooh!
Тези дни освободих един касиер-пред мен се случи-предлага найлонова торбичка за покупките, жената не разбира. Чужденка. А накрая го пита къде да си сложи покупките. И този като избухна... умрях от срам. Но избухна за последно.
Едната ми продавачка я хванах няколко пъти да се взира в клиента, все едно ще го купува. С последно предупреждение е.
Така де, аз се старя толкова, влагам, а те да ми разгонват клиентите. Уча ги как да работят, но издънки има.

# 993
Като цяло това с работното време е много неприятно, няма ли кой да ги проверява продавачките какво правят, еми те така и час по-рано могат да си тръгнат, докато има клиенти, които си мълчат.

# 994
  • София
Голямо усилие е да научиш нов работник да се отнася подобаващо с клиентите!  ooooh!
Тези дни освободих един касиер-пред мен се случи-предлага найлонова торбичка за покупките, жената не разбира. Чужденка. А накрая го пита къде да си сложи покупките. И този като избухна... умрях от срам. Но избухна за последно.
Едната ми продавачка я хванах няколко пъти да се взира в клиента, все едно ще го купува. С последно предупреждение е.
Така де, аз се старя толкова, влагам, а те да ми разгонват клиентите. Уча ги как да работят, но издънки има.

Стейси, страшно радваш   bouquet Дано полека-лека повечето собственици и мениджъри на магазини, както и продавачи, станат съвестни и мили като теб.

# 995
Това с работното време няма да се оправи, докато шефовете не пишат на вратата едно РВ, а реално се разберат с продавачките и им плащат за повече - времето, за което оправят магазините в края на деня.
Тогава и работниците ще си знаят, че спокойно ще си оправят, и клиентите няма да имат право да мрънкат. Не че няма да се намери някой дето да дойде 15мин след РВ и да реши, че иска да разглежда. При майка ми редовно го правеха тоя номер по едно време. Затова вече и тя си оправя магазина от 19 без 10. Иначе е седяла с разглеждащи и 30 мин. след РВ. Rolling Eyes

# 996
  • Ямбол
Когато собственикът съвместява няколко длъжности в една, тогава става така. Продавачите хем продават, хем чистят, хем и разни административни дейности вършат.

# 997
  • out of space
Когато собственикът съвместява няколко длъжности в една, тогава става така. Продавачите хем продават, хем чистят, хем и разни административни дейности вършат.

Да, точно. Изобщо не го разбирам това с чистенето сутрин, едва ли на клиентите, а и на самият персонал е приятно цял ден да смарди на пот.

# 998
Факт е, че ги съвместяват. Майка ми е ходила в почивките да плаща ток на магазина, защото иначе ще го спрат. Забравил човека да плати...  Rolling Eyes
Добре че скоро ще я повишава... уж.

# 999
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Случва ми се от време на време да помагам в семейния магазин. Нямам много опит като продавач в такива обекти, но се старая да не досаждам на клиентите, тъй като знам колко ми е неприятно да досаждат на мен Simple Smile Посрещам ги с "Добър ден! Разгледайте спокойно, колкото и каквото пожелаете, ако имате въпроси или нужда от помощ - насреща съм..." и оставям хората да си направят разходка из магазина и да си разгледат нещата. Не ги гледам в ръцете, не ги разглеждам как са облечени и какво пипат. Обичам и да правя подаръци на децата, независимо дали техните придружители са закупили нещо от мен или не Simple Smile Изпращам ги с "Довиждане!" и пожелания за хубав ден. Аз се чувствам добре след това. Омръзнало ми е от сърдити продавачи, недоволни сервитьори и куп други негативни хора. Неведнъж съм попадала в неловки ситуации и лоши погледи от страна на магазинерите, но какво да направя, освен да не стъпя повече при тях Simple Smile

# 1 000

Да, точно. Изобщо не го разбирам това с чистенето сутрин, едва ли на клиентите, а и на самият персонал е приятно цял ден да смарди на пот.

E, повечето магазинчета са малки и не е толкова голямо усилие да се метна една метла и един моп и да се позабършат прашните регали. Няма как едно магазинче, два на два да има и чистачка. Най-правилното решение е на вратата да пише едно работно време, а на служителя да е половин час по-дълго, примерно. И като приключи работното време на магазина, вратата се заключва и служителя спокойно може да почисти, да подреди и магазина да е готов за следващия работен ден.

# 1 001
  • Ямбол
Каква е разликата между магазин два на два и офис два на два, че вторият си има чистачка, а магазинът продавачка, която го играе и чистачка.
То ако ще е магазинче два на два, по-добре вътре да си работи собственика.

# 1 002
видя ли магазинерка да чегърта с пръст по телефона или пък да смуче цигарка навън  парите ми се връщат в джоба. не мога да си го обясня  newsm78

# 1 003
  • out of space

E, повечето магазинчета са малки и не е толкова голямо усилие да се метна една метла и един моп и да се позабършат прашните регали. Няма как едно магазинче, два на два да има и чистачка. Най-правилното решение е на вратата да пише едно работно време, а на служителя да е половин час по-дълго, примерно. И като приключи работното време на магазина, вратата се заключва и служителя спокойно може да почисти, да подреди и магазина да е готов за следващия работен ден.

Гнусно и противно е. Била съм на младини консултант в луксозен магазин за спални принадлежности. Наистина не беше 2х2, а поне 40 квадрата.
Сутрин изкъпана, с чисти дрехи и приятно гримирана трябваше да хващам кофата и парцала, а и трябваше да се катеря по рафтовете да бърша прах. Вечер, преди затваряне същата история. Имаше климатик, но сутрин до като изстуди помещението трябваше да действам като костенурка, за да не стана цялата в пот и прах.
Имаше един куриозен случай, колежката с пола, идва шефът с приятел и я пращат да се катери на стълба, за да изчисти някаква паяжина на 4-5 метра височина. За нещастие пристига жената на шефа и ги вижда двамата с приятеля му зяпнали току под полата й. Момичето беше моментално уволнено  Sad
Нямахме място за сядане, но ги уведомих, че на 20 години аз разширени вени няма да получа и си донесох столче от вкъщи. На 40 градуса (климатикът ни напусна) сме размотавали и намотавали платове, за да ги мерим (да не откраднем някой метър).

Парите бяха мизерни, но никога не съм си позволявала да се чумеря на клиент. А, само на една гъска- измито, но неизсъхнало. Магазинът отваряше в 10, в 10.02 една отвън звъни на шефа, че не я пускаме. Влезе кална, разходи се и излезна.

Спомени.

# 1 004
Избягвам да влизам в последния 1/2 час от работното време на магазин, когато са се разчистили. Вината не е на продавачките.
Като бях продавачка, моето работно време беше от 10 до 22ч (примерно). Да, ама ако започна тепърва в 22:00 да чистя, си тръгвам минимум в 22:30-23:00. Това, при положение, че съм била на работа в 9:30, за да засека касата, да отворя и да мога в 10:00 да обслужвам. И ето ти го 1 час ИЗВЪН работното ми време, което по график е 10-22ч. Да, ама тоя 1 час никой не ми го плащаше. Затова съвсем спокойно си чистех - понеже краят на работния ми ден съвпадаше с края на работното време на магазина. Еми, сори. Шефовете ми да са мислели.

Общи условия

Активация на акаунт