Явлението "Бг-продавачка"

• 98 757
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 1 230
Продавачките не ме дразнят, че пушат. Преди 10 години и аз пушех зад магазина, в който работех, но не бях сама на смяна. Но някои изглеждат покъртително, точно като отегчени от живота хейтъри.
Като сме на темата за обслужващ персонал и пушене...Едно време в Оскар барманите пушеха, докато седяха зад бара и правеха коктейлите. Въпреки че аз пушех срещу тях много ме дразнеха. Не го смятах да допустимо. Можеха да си починат някъде по стаичките им, трябваше и една салатка с ракийка да опънат и картинката щеше да е пълна.
Най-противни са ми таксиметровите шофьори, те са толкова нагли и гнусни, че ми иде да ги застрелям в мига, в който вляза в колата, а там мирише на цигари...  Sick Понеже ми се налага да пътувам почти всеки ден с такси, съм инструктирала диспечерките да ми пращат непушачи, защото другите не се издържат, при все, че глобата им е 50 лв... А и в градския транспорт все още си позволяват да пушат, което е връх на нахалсвото и безхаберието. Таа в тоя ред на мисли, продавачките ми идват симпатични...

# 1 231
Aз честно казано от години не съм виждала продавачки пред магазините.
Ами, ела в Пловдив и се разходи по главната улица от пешеходния мост до пощата и обратно, та да видиш....    Laughing  По-скоро няма да видиш продавачка В магазин, всичките кибичат навън.

# 1 232
  • Другата България
В тая жега? Там магазините ви са с климатици, доколкото си спомням.

# 1 233
Aз честно казано от години не съм виждала продавачки пред магазините.
Ами, ела в Пловдив и се разходи по главната улица от пешеходния мост до пощата и обратно, та да видиш....    Laughing  По-скоро няма да видиш продавачка В магазин, всичките кибичат навън.

Ах, обичам Пловдив! Толкова хубав град! Кой да гледа продавачките!  Laughing
Сега не мога, но есента ще ви посетя!  Hug  Но тогава пък ще е студено за кибичене пред магазините!  Twisted Evil

# 1 234
В тая жега? Там магазините ви са с климатици, доколкото си спомням.
Повечето имат, да.Това не им пречи на госпожиците обаче да си седнат отпред на парапетчето пред витрината (така ли се казва?) и да си лафят с часове....     Grinning    , щото в тая жега клиентите не се тълпят по улиците.

# 1 235
  • Ямбол
За пушача няма жега, няма студ.

# 1 236
Аз съм раздвоена по отношение на седящите отвън и лафещи със съседките продавачки. Доскоро щях да се изкажа много остро и категорично против. Но тези дни влязох в магазина на "Теразид" на "Пиротска". Продавачката седеше отвън и си говореше с колежката ѝ от съседния магазин. Направи ми лошо впечатление, но то се заличи от момента, в който като ме видя да влизам, жената се усмихна и ме обслужи изключително компетентно и любезно. На финала бях повече от доволна.

# 1 237
На мен като пушачка, ми е жал за момичетата, които веднага хвърлят цигарата и хукват да ме обслужват, дори само да разгледам.

# 1 238
Феномена не е просто бг-продавачка, а бг като цяло. Една от (най) нещастната нация в света сме.
Начумерени, негативни и т.н. неща.

# 1 239
По отношение на пушещите пред магазина, най-неприятното ми такова преживяване беше в Унгария, не в БГ. Мъж продавач в денонощно магазинче седеше и пушеше на стълбите пред него, като по този начин беше запречил входа. След като се опитахме да влезем, той дори не ни пусна в магазина, а каза да сме изчакали 5 минути навън. След което продължи да пуши, като през цялото време потропваше с крак нервно. Е, не изчакахме 5 минути.
Иначе нямам проблем, продавачката дори да си допуши, стига да е на разположение. Е, и ако не ме пусне с физиономия, разбира се.

# 1 240
Айде, да разведря темата малко.
Днес останах много доволна от една продавачка (може и съсобственичка да е била) в магазин за обувки. Преди около 10 дена си взех от там едни сандали, обаче не съм обърнала внимание, че не ми е дала касов бон. По принцип все ги слагат в торбичките. Усетих се късно и си викам "Един месец да изкарат, пак е ок." Евтинджоска история бяха, ама пусто - хубавки.
Всичко ОК, ама след няма и 7 дена отдолу подметката се сцепи и на двете обувки. Отидох в магазина с говотност да си тръгна с една студена вода, защото нямам касов бон - нищо подобно. Взе обувките, видя ги и директно ми каза, че няма смисъл да ги поправят, защото пак ще се прецакат. На момента пробвах други - не ми бяха удобни. Разбрахме се, че днес ще има зареждане и да видя какво ще им донесат. Отивам днес - донесли им основно високи токчета и някакви шаренийки, а на мен ми трябваха за работа ниски обувки. Без да се разправяме сама ми предложи да ми върне сумата. Въпреки кофти случката ми направи страшно добро впечатление обслужването. Та имало и такива...  Simple Smile

# 1 241
  • Ямбол
Е то това е политика на магазина, едва ли самата продавачка сама е решила така да действа или вероятно е собственик и си знае фалшивата стока.

# 1 242
  • на брега на морето
На мен като пушачка, ми е жал за момичетата, които веднага хвърлят цигарата и хукват да ме обслужват, дори само да разгледам.
Ако продавачката ми хареШе й предлагам да си допуши цигарата - и на мен ми става жал. Ама като се запъне гаси фаса и влиза в магазина.

# 1 243
Лилянa, аз си мисля че беше собственичка, но не съм на 100% сигурна. А сандалите бяха като останалите от ценовия клас - да ги носиш месец, два и да ги хвърлиш.
Но отношението беше много любезно. Нито за секунда не се е нацупила. През цялото време гледаше аз да съм доволна. Споделям видяна добра практика.Simple Smile
Случвало ми се е с касов бон да се опитам да върна дефектирали ботуши в известна верига магазини. След като се разбра, че нямало как да се отремонтират, се съгласих да ги заменим... хубаво, ама след 5-тото "Ами нямаме номер" ми писна. Почнаха да ми предлагат официални токчета... посред зима. Казах им, че нищо не мога да си избера в момента. Не ми предложиха да се върна на следващо зареждане. Директно с управителката се разправях през цялото време и чак след заплаха за КЗП (защото реално отказват да отремонтират, нямат подобен артикул и не желаят да направят ваучер или да ми върнат сумата) с огромно нежелание и недоволство ми върнаха парите. А си имаха кочан бележки точно за връщане на пари при рекламация - демек има начин.  Rolling Eyes

# 1 244
Защо отношението към седящите и пушещи  пред магазините продавачки е толкова лошо? Когато няма работа какво да се прави?! Да се стои в магазина, защото някоя клиентка, която не приема да се пуши отвън може да влезе? Да се възмущавате на тези, които са намръщени и показват раздразнение от това, че ще оставят цигарата разбирам. Като Ви обслужат добре не виждам защо трябва да се плюе по това. Не слагайте всички под един знаменател.

Общи условия

Активация на акаунт