Явлението "Бг-продавачка"

• 98 503
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 1 380
Хем питаш, хем не искаш отговор.

Никога не съм задържала никого да седи заради мен след края на работното си време, точно защото имам очи да видя до колко работи съответното място и глава да се съобразя с хората. Точно затова ще ми е адски неприятно някой да ми диша във врата по този начин.

# 1 381
. Имам и каса да броя и да чакам инкасото. Че аз кога ще се прибера иначе?
Е да де  Peace , ама както четеш , това Клиентите не ги засяга  Wink

Nickkie , никой не гледа работното време на вратата , уверявам те в това  Peace

# 1 382
  • Ямбол
Ами хубаво си предупредила. Но дали някой ще пробва или ще се чуди си е негова работа и е неприятно да те подканват да го направиш.Не е нормално и бих казала недопустимо от страна на продавача. Още не е нормално да се делят клиентите, кой бил с главно, кой с малко К, все тая, пак не му влиза в задълженията на продавача.
Но като се изкажа кои стават продавачки и сервитьорки, ми се сърдят после, че и това било работа. Работа е, върши си я като хората.

# 1 383
Лиляна, във вашият магазин само семейно ли си работите или имате и наемен персонал? Ако имате наемници, които са останали в извън работно време, плащате ли им допълнително изработеното време?
На мен работното ми време беше до 22:00 часа. Ако бях шеф, щях да спечеля от тези пари, съответно бих оставала и до 23:00, ако се наложи. Да де, ама като наемник, на края на месеца си получавах една и съща заплата, независимо колко пъти съм оставала след работно време. И в един момент спрях. Е, не съм гонила грубо клиентите, нито съм използвала изрази като "да се начудите".

# 1 384
Също е неприятно като ти кажат с усмивка и любезно ако искаш да пробваш нещо - да го направиш , понеже е края на работния ден , ти да мълчиш като пън и да продължиш най-невъзмутимо да си разглеждаш.
Много се извинявам. И не ми обяснявай кой за какво става , ти най-малко си ми определящ критерий  Peace

# 1 385
  • Ямбол
На продавача може да са му неприятни много неща, но ако иска още да е продавач, ще трябва да се съобрази с клиентите си.
Аз, както казах, също мълча, защото ако си отворя устата, ще стане още по-неприятно, затова предпочитам да замълча. Някои разбират, че са прекалили, други си мислят, че съм пън и продължават да наглеят. Е, с вторите не се виждам повече, а ако се случи да ми попадне собственикът случайно, не му спестявам какъв подбор си е направил.

# 1 386

Nickkie , никой не гледа работното време на вратата , уверявам те в това  Peace

Може, Джейн, но никога не са ми казвали, че времето ми изтича, нито съм чувала да го казват на някого. Не знам какво става в :00 и никога не съм се замисляла да се оглеждам остават ли клиенти, докато излизам в без десет, да речем.

Пробвай за целите на експеримента да не напомняш три дни, после разкажи тук. Току-виж се окаже, че никой не се е направил на интересен.  

# 1 387
Ники , не може десет минути преди 20.00 ч. четирите пробни да са ми пълни с пробващи жени , в магазина да разглеждат още 2-3 клиентки и аз да не предупредя,че след 10 мин. работното време свършва.
Ти наясно ли си иначе кога ще си тръгна ? То не е след последният клиент да врътна ключа и да си хвана пътя - броят се пари, пускат се отчети , подрежда се магазина...
Обикновено и пробните са пълни с пробвани дрехи , те също се оправят... Tired
И оставаш най-малко 20 мин. , които съответно не ти се плащат.
А ако не предупредиш - може и час да не ти стигне  Peace

# 1 388
. Имам и каса да броя и да чакам инкасото. Че аз кога ще се прибера иначе?
Е да де  Peace , ама както четеш , това Клиентите не ги засяга  Wink
И това трябва да се случи в работното време изписано на вратата или след него? Защото една госпожа ми беше обяснила, че като пише 19.00 часа на вратата не значело, че мога да стоя до 18.55 Crazy Тя имала други работи да върши, за да затвори в 19.00.

# 1 389
  • Ямбол
Кажете на собственика, че има клиенти. Ще се зарадва. Може да удължи работното време. Но щом си е поверил магазина на продавачките и не знае какво се случва в негово отсъствие, значи май не го е грижа много.

# 1 390
И аз съм на мнение, че щом си до осем, не си длъжна да оставаш след това. Въпрос на мотивация е.

# 1 391
Трябва да заплащат действителното работно време, тогава повечето продавачки нямаше да имат против, ако им се заплащаше извънредният труд. То се натрупва просто и наистина с течение на времето дотежава, като знаеш, че си подписал договор за Х лева, които се отнасят за 8-часов работен ден с 1 час обедна почивка, а всъщност се налага да оставаш на работа 10+ часа и дори обедната ти почивка не е час, а по-малко.

# 1 392
И какво се случва толкова в негово отсъствие , Лиляна ? От какво може да е недоволен - че клиентите му са добре обслужени , обърнато им е достатъчно внимание и са им показани възможно най-много варианти на дрехи и съчетания? От това ли да е недоволен ?
В края на работния ден какво се очаква от нас , бе , хора ? Вие ,които работите в офиси, училища , институции , по-коректно ли се отнасяте ? Или не виждате себе си, понеже не сте прости продавачки ?
Че държавните служители пред лицето ми са слагали табела с надпис "обедна почивка" без да се интересуват , че има един километър опашка  Peace
Всеки чака с нетърпение да дойде краят на работния ден, за да се прибре вкъщи и да си почине , независимо какво работи.
Вече ако си собственик - стой докато си искаш, аз съм работник и бих желала да си свърша работата в рамките на работното ми време , за което ми се плаща.

# 1 393
Кажете на собственика, че има клиенти. Ще се зарадва. Може да удължи работното време. Но щом си е поверил магазина на продавачките и не знае какво се случва в негово отсъствие, значи май не го е грижа много.
Да де, ама аз работех в мол. Нямаше как да се удължи работното време. На мен договорът ми указваше работно време до 22:00, ако пишеше 22:30 и смятането на часовете ми ставаше върху това време, тогава е друго. Декември месец оставахме и до 00:00, ама и ни го плащаха. Останалата част от годината - не. Еми, сори.

# 1 394
  • Ямбол
И какво се случва толкова в негово отсъствие , Лиляна ? ...
Притесняват клиентите му, които са в магазина В работното му време и създават предпоставки да не пожелаят повече да влязат там.

...
В края на работния ден какво се очаква от нас , бе , хора ?...
Да не задаваш такива въпроси, с които да създаваш неприятни емоции у клиентите. Докато се начудела, докато друго, не е твоя работа. Недопустимо и грубо отношение към клиент, което се среща само у един вид продавачки.

При държавния служител, като имаш зор ще ходиш пак и ще се съобразиш в работното му време, но в магазините не е така, излиза от магазина и отива в другия, където никой няма да го притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт