Отговори
# 345
Сладурка, за контракциите - да не би да си се поуморила повечко? Полеж си и дано се успокоят нещата. А и щом няма болки (вкл. и в кръста) няма страшно.

Първия път ме натискаха да излезе беб, но го прави един стажант и беше много внимателен. Изобщо не го усетих, между два напъна си отворих очите и го видях до мен. Бебчо много напористо отказваше да се роди Laughing .

Аз продължавам да съм в дилема дали да раждам в Шейново или Втора градска, нищо от никъде не ми подсказва правилното решение Rolling Eyes . И ако се наложи да съм секцио този път се замислям дали да не избера все пак Втора градска, за да си е при мен повече време бебка. Ужас ooooh! ooooh! .

# 346
Малеее, много сте изписали ... Дано не забравям някоя от вас.
Стефи, моля те не вдигай тежко бе жена. Пази се, казваш ни ние да се пазим, а ти самата не се пазиш. Честито за новите мебели, добре сте се оборудвали  newsm10
Или, честита количка! С мноооооого здраве да си возиш бебка  Hug
Сладурка, дано да отминават безболезнените контракции. Въпреки, че май са нещо нормално за този период на бременността.
Раждането - ще раждам в Щерев, без таткото. Питах го дали иска, а той каза, че не е сигурен. Пък и честно казано предпочитам да се справя сама.

На мен от вчера ми е много твърд корема и то постоянно, като цимент е. Тази нощ се събудих от това, че е супер твърд и беше много неудобно да се лежи. Това с твърдостта притеснително ли е  newsm78 Случвало ли ви се е?

# 347
hope!, на мен ми втвърдява корема при контракции, но като преминат се отпуска пак.. защо не питаш лекаря си......

# 348
Hailie ако ще раждаш без екип във втора градска понеже е малка има вероятност да ти кажат че нямат места.

Hope ми какво да правя. Видях че моя мъж се мъчи да пренася стария гардероб а нямаше кой да викнем та му помогнах. Майка като разбра ми се скара ма съм си такава все гледам да помагам с каквото мога. Сега си почивам и нямам проблем.

Момичета как сте със сърбежа? Аз тук от 2, 3 седмици направо откачам. Цялото тяло ме сърби. Сутринта се събудих в 4 от сърбеж по краката. На нощното шкафче съм си сложила едно успокоително кремче и се мажа с него. Та сутринта съм свалила пижамата до коленете и се чеша и се мажа , мм става за работа и ме гледа и вика какво правиш бе жена, защо се събличаш хаха викам чеша се. Та направо откачам. Кожата ми не е суха , не съм сменяла козметика , даже пера с бебешка прах. Вие имате ли такъв проблем?

# 349
ахахаххахахах Стефи, представих си гледката..... Аз се мажа след всеки душ и нямам проблем със сърбежа... явно се разтяга кожата.

# 350
Хоуп, на мен от много време ми е на камък корема, особено като стана или седна. И аз мислех първо, че са контракции, но доки каза, че щом не ме отпуска до няколко минути значи не са. Може да е от червата, от позата на бебо, от големината му (едричък върви, дивачето) ,да не го мисля много и да лежа повече.  Hug
Стефиииии, аз също бях като теб, наравно с мъжете, цял живот магаре. Сега така бързо си пренаредих приоритетите, особено след серклажа. Дори котаракът не смея много да вдигам, а той е шест кила. Пази се, малко остана. Simple Smile

# 351
Момичета, чували ли сте и какво мислите за тези кехлибарени герданчета? Знам, че извън БГ се ползват много и даже се продават в аптеките...

Ето част от статии, които четох. (Умишлено не пускам линкове)

Цитат
Детските герданчета от кехлибар са традиционен лек за облекчаване на болките при никнене на зъбките и успокояване на детето.

Може да се носи от бебета след навършване на 2 месеца. Намалява болките при колики, намалява възпалението, болката и сърбежа от никнене на зъбки, действа успокояващо при нервност, безсъние, възбудимост, при отпадналост.
Цитат
Класификацията на качеството на кехлибара се извършва по петстепенна скала, като първо качество има три подразделения, само най-високото от които „la” съдържа янтарна киселина, съставна част на животинските и растителни тъкани, чието отделяне при затоплянето от човешкото тяло и абсорбцията й водят до благотворни влияния. Балтийския кехлибар е с качество la.

# 352
Мили мами, благодаря ви за мненията!
Да предимно роднините го твърдят това за покупките.Аз също държа сама да си избирам нещата.Като дрешки за изписването купих в началото на 8мия.Но незнам колко дрешки трябва да имам като изляза от болницата-бодита,ританки,камизолки и какво друго е важно да имаш като се прибереш в къщи?
Днес капарирахме количката и мисля да купим леглото.И аз точно си мислех,че като взема тези неща бебето ще се чувства приветствано. ☺
Danny_cat радвам се,че и ти си в Надежда.И аз от доста време съм там и ЖК ми е там при д-р Арабаджикова.Ти при кой лекар си?Аз също ходих на отворeните врати там.При секцио не може да има нито дула,нито баща в операционната както и в реанимацията.За лака специално казаха,че може да има.Има начин да разберат ако нещо се обърка преди да проличи по ноктите.Аз лично смятам,че на ръцете е добре да няма.
Лека вечер!

# 353
Danny_cat, благодаря ти за информацията. Определено ми беше полезно, и аз мисля че не са контракции щом не ме отпуска. Всъщност тези Бракстън Хикс изобщо не ги броя. За мен контракции са болезнените. Вие с бебо как сте? Колко е шийката ти?

# 354
За нищо, Хоуп!  bowuu Шийката се държи на колкото я зашиха, добър конец ми е сложила др. Арабаджикова. Simple Smile Мечо расте, две кила чукна преди две седмици, мама Меца едва се върти вече. Но пък ставам и се движа малко повече (доколкото преценя за безопасно) иначе като лежа цял ден ми става по зле и тоз ситният не спира да рита. Вие как сте? Сега нали те поотпуснаха болките, според мен много от нашите ядове са от червата и перисталтиката, ще устискаме, малко остана. Wink
Наденце, аз също съм при др. Арабаджикова, тя ми прави и серклажа, страааашно съм доволна от нея, страхотен лекар и човек. Аз затова се надявам на естествено раждане, че и таткото да е там, но каквото препоръча доки, това е. bouquet

# 355
Здравейте пак съм аз с един нов въпрос.След като се роди бебето нормално , вярно ли е че на корема ти поставят някаква торба с пясък май беше , за да се прибере матката?Това задължително ли е да се постави след всяко нормално раждане или не?Лека вечер на всички мами  Hug

# 356
За първи път чувам... мисля, че това може би е било при нашите майки.... Ако искаш може да си вземеш колан или бельо за след раждането.

# 357
Здравейте пак съм аз с един нов въпрос.След като се роди бебето нормално , вярно ли е че на корема ти поставят някаква торба с пясък май беше , за да се прибере матката?Това задължително ли е да се постави след всяко нормално раждане или не?Лека вечер на всички мами  Hug

Точно днес си говорих с една приятелка и тя ми го каза а аз гледах така  #Crazy за първи път го чух и ми стана много странно, та и аз щях да попитам същото.. Някоя мама по запозната ако може да сподели    newsm78

# 358
Благодаря,че ме мислите момичета. Сигурно са подготвителни контракции,днеска пак съм така-но поне не боли.

# 359
  • София
При мен имаше и натискане и торба с пясък,добре е да се сложи за да се контрахира матката точно след самото раждане,но тя седи само докато те закарат в стаята,после ако искаш и можеш да търпиш си купи бельо,аз нищо не можех да търпя на корема си около месец след раждането. Колкото до натискането ,ако акушерката прецени че не се напъваш както трябва или има друг проблем може да помогне с натиск в горната част на матката,оставям тези неща изцяло в техни ръце все пак не им е да израждат за първи път и мисля че по-добре знаят от мен кое е добро и кое лошо,мое лично мнение.
Само да отбележа че и в Шейново вече може бебето да седи при майката през цялото време,ако тя пожелае Simple Smile,аз там ще раждам за втори път,но и не съм критерий напълно,защото имам позната акушерка при която ще си раждам пак живот и здраве юли  Praynig
Нещо и аз много взех да се шашкам вече,все ми се струва че няма да изкарам до края,много контракции ,вярно неболезнени,но и малкия ме скъсва от ритане,направо все едно няма води усещам и най- малкото помръдване и то болезнено,имам някакво почти постоянно течение прозрачно,нямам търпение да идва 28ми и да питам доки за това.

Общи условия

Активация на акаунт