Отговори
# 360
Мишолина и аз като тебе усещам доста болезнено движенията на малката. Също си мисля,че водите ми са намалели,иначе нямам обяснения. Голямата ми дъщеричка също много шаваше,но ги усещах по-меки и плавни движенията. Казвала съм на АГ-то,но ме остави без коментар. Или не вижда проблем или е решил да не го казва.

# 361
  • до едно тепе
Натисна ме докторката на корема,за да излезе малчо. Издишаше ми тройния напън. Принципно са тройни напъните-напъваш като мислено броиш до 10 после поемаш въздух пак напъваш,пак поемаш и пак напъваш след третото те оставят малко да не напъваш. Та на мен ми издишаше третата част и докторката се намеси и ми натисна корема. Точно тогава чух акушерката, че каза спри, разкъсва се и усетих клъц- епизиотомията и бебето излезе. Не е имало болка нито при натискането,нито при самото рязване. После шиенето ми беше гадно, а епизиотомията ми дърпаше неприятно 10-тина дни докато паднаха конците(зашиха ме с разградими). Сега като се замисля май по-добре да не бяха разградими, а да бях отишла да ми ги свалят. Май по-малко време щеше да е това опъване и неприятното чувство. newsm78
Торбичка с пясък(може би е около 2-3 кг най-много) ми сложиха да стои на корема 2 часа докато лежах в родилна зала. Не ми тежеше особено. Гадното е, че трябваше да се лежи неподвижно така 2 часа. После я свалиха и си ме закараха в стаята като пак ми натискаха корема да излезе насъбралата се кръв. След още час в стаята станах да се раздвижа и ми прилоша, но се усетих и седнах на един стол. Хубаво е като се изправяте за пръв път да има някой до вас или поне да не го правите рязко като мен-сядате и седите известно време и чак тогава се пробвате да станете прави. Един шоколад и 2 бутилки мин. вода оправиха замайването Laughing

# 362
Да, слагат торби с пясък на корема за 2 часа след нормалното раждане, задължително е, после си ги взимат Laughing . Нито боли, нито нищо!

Мишолинче, четох, че някакви условия имало за това бебето да си е с теб в Шейново. Искало се писмено разрешение и някакви такива. Моля те, ако можеш, малко по-подробна информация да получиш, да я споделиш.

Аз с моите размисли стигнах за болница до никъде не стигнах и днес. ММ започва да нервничи, което още повече ме изнервя, все едно аз съм виновна, че не знам къде искам да раждам Crossing Arms .

# 363
И на мен ми слагаха торбичка с пясък. Не е проблемно, просто си лежиш и тя върху корема. За два часа. И да, наистина при първо ставане е хубаво да се внимава, защото и аз щях да се потроша като ми премаля и щях да падна. Но бързо се оправят нещата. Иначе коремът ми и двата пъти реално се прибра за един месец някъде, не съм носила специално стягащо бельо и не знам дали има реална полза от него. Може и да има, но не съм пробвала.
Интересен момент след раждането е, че коремът си остава голям известно време и при изписването обикновено се излиза с корем, така че който ще ражда за пръв път, да има предвид за изписването да не се опитва да се напъха в дрехи от преди забременяването. Бремелинските дрехи са от полза още малко време.

# 364
Добро утро момичета!
Аз пак се завръщам с моите досадни киселини. След изкарана кошмарна нощ от тях и пробвани всякакви лекове ММ на шега ми предложи да ми донесе някакъв бонбон , а имахме само лукчета вкъщи и какво мислете оправих се на 10 минута.
Та да пробвате ако нещо ви стане Киселини=Лек от лукчета.  Laughing

# 365
Не са ми слагали никва торба с пясък. Така ме болеше матката че нищо не позволявах да ми правят. Матката се прибира докато кърмиш. Тези торби са напълно излишни според мен останали от едно време.

# 366
  • София
Добро утро на всички kaffeetrmker_2
Честит празник на славянската писменост ,просвета и култура  bouquet и на всички учители в групата Simple Smile
Тази нощ ми мина горе долу нормално успях да се понаспя и сега си изпивам кафето и излизаме с малкия докато все още пече слънце Simple Smile
Поспаланчо разказа ти е все едно аз съм го писала,само дето мен ме приспаха докато ме шият,по препоръка на акушерката за да си почина Simple Smile,та 2 та часа не съм ги усетила защото след като се събудих ме закараха директно в стаята,имам спомен че една сестра ми помогна да стана и да ида до банята да се измия но и на мен ми прилоша за кратко,шоколада в случая спаси положението наистина.
 hailie за съжаление не знам нищо по-подробно за момента,предния път бебчо беше в неонатология и ми го носиха за 3 часа,сега видях в сайта им съобщение че вече и там има такава възможност да стой бебче с мама, но нищо повече не пише,честно някой не го одобряват, но аз имах нужда от почивка и ако бяха оставили бебето с мен нямаше как да стане,а и излизах на вън да се видя с нашите и да си взема нещата и т.н(носиха ми смрадлика за епизиотомията всеки ден ,а и храна и доста дреболийки които се оказа ми трябват),сега не знам какво ще направя дори и да има възможност ,ще си преценя състоянието на място май,за през деня и на мен ми се искаше да имам повече време с бебето, но нощите си ми бяха може би последните в които съм спала ,че моя син много плачкаше нощно време ,а и се кърмихме до година и нещо,та сега съм в дилема,но да стигнем до там ще го измисля.

# 367
Добро утро и от мен коремчета. Аз съм пред дилема Шейново Майчин дом или 2 аг. В сряда съм на ден на отворените врати в шейново, след това ще ходя и до 2 аг да се видя с един мой познат да го разпитам при тях как стоят нещата. ММ за щастие още си ме търпи, а всеки ден му мрънкам, но няма как ще ме търпи. Бебка е много активна, но не ме боли освен ако не ме заблъска под ребрата и в пикочния мехур.
И да не разбравя честит празник!

# 368
Здравейте! Бях чела някъде че от самото натискане при нормалното раждане може да се получат някой усложнение на бебето , така като е било натискано.Какво означава бебето да получи хематоми? къде се получава това?? И после как се възтановяват тези работи , и колко време отнема на бебето да се възстанови?После бях чела че някой бебчета са получавали кръвоизливчета на очичките от самото натискане по корема  Cry Cry Cry . Оф пожелавам на всички мами мн успех  Hug направо вече се депресирам  Shocked

# 369
Еделвайсче, аз ти предлагам да спреш да четеш такива работи, мила. Явно не ти действат добре, ако ти се наложи нещо конкретно, тогава търси такава информация. По-спокойно я карай, природата си знае работата ... като ти гледам постовете, ти се шашкаш от абсолютно всичко, а така натоварваш и себе си, и бебо. Усмихни се и си стягай къщата да посрещнеш бебето, а и багажа за болницата. Simple Smile
Честит празник, момичета!

# 370
  • Варна, кв. Аспарухово
Честит Празник!  smile3529
Много ми е слънчево днес (да видим до кога)   Nature Partly Sunny
Бебчо подритва по малко (мързелче). Иначе сме си сами тати ни остави за цели 5 дни Simple Smile
От днес ни остават още 6 седмици да сме 2 в 1, пък да видим Wink
И ми се ще да се похваля:
Скрит текст:
от вчера походвам на плаж, чувствам се супер и поне като си топна краката в студеното море и се свиват до нормално състояние. Седи ми се по цял ден ама няма как за 1 час сутрин и се прибирам с големия корем Simple Smile

Хайде весел и безболежен ден на всички, че трябва да изпратя един абитуриент Simple Smile

# 371
Честит празник!

Днес установих,че на всеки 10 мин ходене трябва да седна Tired Много се изморявам,а гледайки се в една витрина..съм се променила за 10-ина дни. Иначе честит ми 8-ми месец,макар и лунарен!

Киселините боря с обикновена сода за хляб.

# 372
Надка, как ти завиждааааааааам за морето Hug Hug Hug .

Ние сме планували за тази година почивка на планина в малко хотелче с басейн, за да се забавляват таткото и баткото, а аз и бебка да си почиваме на сянка Mr. Green . Направихме си резервация за края на август и се надявам, че всичко е наред до тогава.

Еделвайсче, като една много параноична бременна за втори път ще ти кажа от личен опит, че всичко, за което се подготвяш и четеш в общия случай не ти се случва. Случват ти се едни неща, за които не си предполагала Whistling . Имам много да пиша по темата Laughing . Така че си гледай спокойствието, бременността и дишай дълбоко. Ако има да се случва - ще се случи и най-вероятно няма да си подготвена. Чети за кърменето ако смяташ да кърмиш, ходи на лекции за бременни, ако искаш положителни емоции. Интернет е коварно място Laughing Hug Hug .

Много готвих и много се уморих, но съм много доволна Mr. Green . Идния месец няма да готвя Crossing Arms .

# 373
Айде сега, хематоми от натискане на корема... Моите деца са родени без никакъв натиск в коремната област, но синът ми например си беше с едни петънца червени на клепачите, от излизането през родовите пътища (тесничко е там). Сега си е съвсем добре. След нормално раждане бебетата са малко не съвсем точно както ще изглеждат след няколко часа. Всичко се оправя доста бързо.
Подкрепям, че сега е моментът който иска да кърми, да се образова по въпроса, че после става късно. Не четете за инциденти при раждане, за тежки случаи или за усложнения. Вярвайте, че всичко ще е наред, отидете да раждате с позитивна нагласа. Ако не друго, поне ще се чувствате по-добре и по-уверени.

# 374
  • Варна, кв. Аспарухово
Цитат
Ние сме планували за тази година почивка на планина ...

А аз завиждам за планината. Миналата година заради сватбата не ходихме,
тази година заради бебчо (добре де заради паричките покрай него  Whistling)

Днес се видях с една бъдеща мама за октомври и тя: тъй като ме гледаш почти съм на края - 5-6 месец, а аз си мисля: боже още колко има само в 8ми месец съм  Blush Кой не е наред не знам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт