Отговори
# 450
  • София
Хоуп, и аз като Кристалин мисля,че сте за нефролог ,аз имам проблем с бъбреците и сега през бременността ми се натовариха доста,та ми се наложи да посетя д-р Осиченко в Токуда.
Добър специалист е,направи ми добро впечатление,че се консултира с АГ преди да ми изпише хапчетата,макар и билкови,за всеки случай.Прегледа ме на видеозон,доста ме разпитва за предишните ми проблеми.Аз бях с направление и чаках седмица до прегледа,но ако решите да ходите  платено,предполагам,че ще има часове за следващия ден.Дано да му минава бързо на ТМ,знам какво е и как боли Sick

Добре дошли на новите мами Hug

# 451
Хоуп в Токуда има много добри лекари. Знам го от позната която работеше там. В нашето сем. Може да се каже че всички страдаме от бъ бреци като най тежак случай е баща ми. Пие се много вода или бира остави соковете ( но те няма да облекчат болката) бъбреците обичат да им е топло така че ел. възглавничка ако имате ще е най добре иначе връзваш шал или колан от тези ластичните широките. Не му ли пуснаха иследваня? Трябва да се види дали е инфекция или камъни песъчинки. Мен ме успокояваха инжекциите в пирогов но пък ми падаше кръвното от тях и бях като парцал. А също така и живовляк вариш и даваш да пие. Храна нещо по леко, да не е месо. Ако се сетя още нещо ще пиша пак.

# 452
sibil1987, честит нов дом и честит рожден ден!    bouquet Пожелавам ти новия ви дом да е изпълнен с много любов, разбирателство и щастие ... И разбира се мнооого детски смях Simple Smile

Момичета, наистина сте прави за нефролога. Препоръчаха ни този лекар и сутринта щом станах запазих час за него днес в 16:45. Като мине прегледа ще пиша. Ако не помогне лечението му ще посетим и нефролог в Токуда. Много ви благодаря за съветите - спазваме. Аз четох и в интернет какво се прави в такива случаи, но реших да ви питам и вас от опит. Идеята за спешното в Токуда - перфектна! Ама така се бях шашнала през нощта, че изобщо не ми хрумна. По едно време се притесних, че ще се обезводни, че имаше и много повръщане. Мнооого гадна работа да гледаш как половинката ти страда ... Оптимист съм, че доктора ще помогне.

През нощта цъках из сайтове - да знаете, че тази седмица в Айко всички бебешки стоки са на -20%. Спалното бельо също е на -20%.

# 453
Хоупче, за Токуда и за ВМА съм чувала добри думи за нефролозите, видеозон и изследвания - задължително.
Аз, като щатен трубадур, да се включа по-рано с предложенията за заглавие, изкопах и едно от старите, стори ми се подходящо, а едното май е твърде дълго :
1.Сладките ЮЛЧЕТА търпение нямат - само месец остава до срещата с мама!
2.Чувства бушуват в ЮЛСКАТА мама, до сладката среща месец остана!
3.И настава трескава шетня голяма, всичко иска да приготви ЮЛСКА мама!
4.С любов нашепва ЮЛСКА мама: "Хайде, много ти се моля!
Почакай, не бързай, още малко, ще риташ ти на воля!

# 454
Hailie, как ме успокои само  Joy шегувам се ест  Hug аз списъка отдавна съм го приготвила ама ММ само ми даваше задна - чакай, не се хвърляй на първото, има време..  ooooh! но все пак той е на работа по цял ден, та имах възможност да се поразвихря с пазара тези дни, просто по-големите покупки ме притесняваха  Rolling Eyes иначе ми остават козметично хигиенните неща и още малко дрешки за бебка  Grinning

Аз друго да ви питам, мами, не знам дали сте коментирали отнсно избор на педиатър - как стават нещата, разбрах че отделно бебчетата си имат ЛЛ, а отделно педиатър, но може и да бъркам  newsm78 който е по-информиран, моля за просветление, също приемам и препоръки за добър педиатър в София  Wink

# 455
Сибил, честит рожден ден! Бъди жива и здрава, а най-прекрасният подарък скоро Heart Eyes Heart Eyes

Ел, педиатър си имат бебетата. Той им е ЛЛ. Ако го запишеш при ЛЛ, който не е практикуващ педиатър ЛЛ ще ви праща, но не знам кога става това.
Избира се преди раждането, уговаряте се преди това, че много педиатри не записват нови бебета и като ви изпишат му звъните да дойде да прегледа бебето и да си каже каквото има да казва.
Търси педиатър в квартала. Къде живеете?

# 456
Сибил честит рожден ден и много сем. щастие в новото жилище.
Бързах да отговоря на Хоуп та затова не съм писала по др теми.
По спомен мисля че 45 дневния ми го дадоха с всички останали документи , но си ги носех с мен всеки път за да пишат. Сега сигурно пак ще е така. На 9 излизам в 45 дневния тогава ще ми вземе и МБ ако имам гъби да ги оберем преди раждането хаха и това бяло течение ме подлудява.

Педиатър трябва да си изберете от сега да отидете да поговорите дали приемат нови бебета и когато се роди званиш и се разбирате кога да дойде за първи преглед. Преглеждат бебето и ти обясняват как се къпе , как да почиствате пъпчето как да се кърмите и т.н. Всичко трябва да е безплатно!!! Че съм се начела на мами които са плащали и направо полудявам. Ние не сме се разбирали предварително с нашето педи защото тя ме е гледала от бебе и беше логично че и малката ще е при нея. Малко е лудичка и с поостарели разбираня но пък се знаем толкова много години и на нея мога да и кажа всичко без да се притеснявам че дори и да и се скарам ако не е изписала каквото трябва. Та мамите с първо бебче да започват да се интересуват за добри педиатъри в близост до вкъщи.

# 457
Здравейте мили мамчета
Влизам набързо само за отчет.Днес бях на преглед всичко е наред пуснаха ме и на тонове,няма контракции, изследванията са ми добри и нашите принцески  са пораснали едната тежи 1380г. а другата 1401г.Много се радвам,че вървят  заедно.Лекарката ми каза,че е много доволна и също ми каза да не  се притеснявам вече критичните периоди са минали,но е хубаво  да почакат поне още месец.

Сега ви оставям,че трябва да приготвя нещо за вечеря.Довечера ще се връщам да ви чета подробно.

ААА забравих да се похваля вече си имаме леглица моя баща е дърводелец и си ми направи много са ми хубавки Simple Smile

# 458
  • София
Сибил , ЧРД с пожелание за всичко хубаво и добро!  bouquet

Хоуп, успех! Hug

Минах на преглед - всичко е наред  Heart Eyes, но сме отново в седалищно предлежание. В тази връзка как да я накарам до термина да се обърне за нормално раждане? Rolling Eyes

# 459
И моята бебка е седалищно  Sad а така ми се иска до термин да се обърне

# 460
Момичета, чували ли сте мнения за доц. Красимир Янев - уролог? Моля ви, ако имате опит,  дайте съвет за хранителна диета или нещо каквото трябва да се спазва при бъбречна криза.
ММ ходи 2 пъти тази нощ в Пирогов. Дежурния лекар му беше казал, че ако дойде трети път го хоспитализира. Искахме втория път да ходи в спешното във ВМА, звънях, но от там ми казаха, че нямат дежурен уролог в спешното. Днес искаме да отиде на преглед при някой лекар, но сме в чудене при кого ... Дежурният лекар от Пирогов му е изписал 2 вида билкови хапчета и обезболяващи. Не знам, но не ми се струва надеждна терапия. Болката вече не е толкова остра в следствие на двете инжекции, но е постоянна.

Аз за уролог препоръчвам доктор Михаил Колев от първа градска, но той вече се премести във Вита или ако не е, всеки момент ще почне там. Иначе като цяло в първа градска са добри. ММ му правиха там операция от варикоцеле, после на баща му две операции правиха там (вече със старческите проблеми). Мога тях да препоръчам, но най-вече Колев.

# 461
Сибил честит рожден ден много здраве щастие и леко раждане на термин!   bouquet
danny_cat 2.Чувства бушуват в ЮЛСКАТА мама, до сладката среща месец остана! +1  Peace

Момичета нормално ли е това бебе да шава постоянно? Дали нещо не й е некомфортно?

# 462
Hailie, в Дружба живеем, тук наблизо е 28 ДКЦ, но не съм чувала нещо положително за който и да е лекар там, но знам ли newsm78

# 463

Момичета нормално ли е това бебе да шава постоянно? Дали нещо не й е некомфортно?
Не знам дали е нормално, но и моята не се спира. А снощи гледах по тв концерта на Слави, е, такива кючеци меткаше цяла вечер, че не е истина, а аз й пускам Моцарт и Вивалди. Особено на Борис Солтарийски май-много се кефеше, на мама чалгаджийчето.  Rolling Eyes

# 464

Не знам дали е нормално, но и моята не се спира. А снощи гледах по тв концерта на Слави, е, такива кючеци меткаше цяла вечер, че не е истина, а аз й пускам Моцарт и Вивалди. Особено на Борис Солтарийски май-много се кефеше, на мама чалгаджийчето.  Rolling Eyes
И моята така реагира на Слави... Затова не го догледах 3-4 песни и щеше да ме разтегне за 2 Grinning и смених канала Sad НА Джуджи не реагира така  newsm78 hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт